tečnoba je napisal/-a:Imam eno težavo in bi prosil vse, ki to preberejo, da skušajo pomagat...
Pred nekaj časa sem v naselju na pregledni ravni cesti vozil 89 in sem dobil avtomatično predlog k sodniku za prekrške... Zdaj sem dobil odločbo (sicer minimalna kazen-45.000 sit) brez da bi me pozvali k sodniku, zato nisem videl nobenega zapisnika...
Mislim pa, da me je policist napačno ustavil... z laserjem je meril iz nasprotne strani ceste in me od tam tudi ustavil. S svojim loparjem ali svetilko mi je pokazal, da moram tudi zapeljati na drugo stran ceste (nisem siguren, ampak zdi se mi da je bila celo polna črta).
Sem slišal, da te policaj z nasprotne smeri ceste ne sme ustaviti - po moje bi moral priti na mojo stran cestišča in me ustaviti na mojo desno stran... a ve kdo o tem kaj več... hvala
BiMMER je napisal/-a:ČAki, kje ste pa to slišal! Naprimer, tut če je bla polna črta jo smeš previzit če ti je dal policist zakonit znak da moreš to naredit! Celo prekršek je, če ne izpolniš zakonitega ukaza! Tko da, s policiskim postopkom ni bilo nič narobe. Čudno se mi zdi samo to, da nisi bil nič vabljen k sodniku, ker pri nas še vedno velja načelo kontradiktornosti sodnega sistema, to pa pomeni, da morata biti pred sodno odločbo obe stranki (torej na eni strani kršitelj na drugi pa policist) vabljena pred sodišče, da se izjavita o stvareh! Tko da, to se mi res čudno zdi da nisi bil vabljen! Nič pritožba, slabše že itak ne more bit!
P.S. a mi napišeš kaj piše na odločbi!
BiMMER je napisal/-a:Aha naj še omenim da tega skrajšanega postopka v novem zakonu o prekrških ni več!
Zakon že velja, vendar se ga začne uporabljati 1.1.2005 (EU), oz. je urejen drugače Hitri postopek 49.čl. (ZP-1), torej da policist na kraju izda pl. nalog ali odločbo.
Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov