Debate, ki niso vezane na ostala področja...

music_man
Novinec

Kraj: doma

Vozinški izpit 2 leti.

Napisal/-a music_man Ne mar 27, 2005 6:41 pm

Mene pa zanima neki u zvezi s tem kok časa si voznik začetnik. Skoz sm mislu d si pač 2 let za zavarovalnice pa 3 ampak je blo zanč u eni debati drugač naveden neki.
Se prav ko je zdej. A sm jest še voznik začetnik k mam zdele 2 let izpit pa dobrih 20 let al sm že profi :lol:
Ker zanč sm neki tle brav kao d si voznik začetnik 2 leti oz do 21ga leta.
VSAKA PALICA IMA DVA KONCA
JE REKEL MODREC, KI ŠE NI VIDEL ROGOVILE

Uporabniški avatar
puter
Novinec

Napisal/-a puter Ne mar 27, 2005 7:11 pm

po zavarovalnicah sodeč si voznik začetnik 3 leta!!

kako pa je po policiji sodeč pa jas tud ne vem!!!

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky Ne mar 27, 2005 7:16 pm

Glede alkohola in to je 2 leti! Glede zavarovalnice je 3 leta!
The MAN

Uporabniški avatar
puter
Novinec

Napisal/-a puter Ne mar 27, 2005 7:28 pm

salesky je napisal/-a:Glede alkohola in to je 2 leti! Glede zavarovalnice je 3 leta!

si 100% prepričan?? Nebi se rad, da bi nekaj spil, pa bi mi policaj zagnjavo, da dobim kazn, kr sem napihal pa še nimam 3 leta izpita!!!???

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Ne mar 27, 2005 7:39 pm

ZVCP

66. voznik začetnik je vsak voznik motornega vozila do dopolnjenega enaindvajsetega leta starosti in
voznik motornega vozila v obdobju dveh let od pridobitve vozniškega dovoljenja za vožnjo motornih
vozil, ne glede na to, ali je bilo pridobljeno v Republiki Sloveniji ali v tujini. Voznik začetnik je tudi
voznik motornega vozila v obdobju dveh let od pridobitve vozniškega dovoljenja za vožnjo motornih
vozil kategorije A ali B, čeprav že ima vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil katerekoli
nacionalne kategorije več kot dve leti;
podpis

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Ne mar 27, 2005 7:50 pm

puter je napisal/-a:
salesky je napisal/-a:Glede alkohola in to je 2 leti! Glede zavarovalnice je 3 leta!

si 100% prepričan?? Nebi se rad, da bi nekaj spil, pa bi mi policaj zagnjavo, da dobim kazn, kr sem napihal pa še nimam 3 leta izpita!!!???

3 leta je za zavarovalnice, 2 leti pa za alkohol ....kokr je salesky napisal
There is no time...

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Ne mar 27, 2005 9:49 pm

lublancan je napisal/-a:ZVCP

66. voznik začetnik je vsak voznik motornega vozila do dopolnjenega enaindvajsetega leta starosti in
vozil, ne glede na to, ali je bilo pridobljeno v Republiki Sloveniji ali v tujini. Voznik začetnik je tudi
vozil kategorije A ali B, čeprav že ima vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil katerekoli

Čaki mal, tole mi je čudno. Ti členi so za običajne ljudi itak neberljivi samo kolkr tole zastopm iz prvega stavka sem jaz četnik do 21 leta tudi če imam že prej izpit 2 leti. Al je to samo tako nerodno pravno napisano in velja da nisi začetnik ko imaš izpit 2 leti neglede na starost ??
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
cardynal
Novinec

Kraj: slovenj gradec

Napisal/-a cardynal Ne mar 27, 2005 9:58 pm

da ni to zdj kaka taka bedarija kot za motorje da dobis neomejeno ccm pri 21 al pa ko mas dve leti izpit za A kategorijo total bedarija

Uporabniški avatar
PIKI
Novinec

Kraj: Izlake

Napisal/-a PIKI Ne mar 27, 2005 11:23 pm

cardynal je napisal/-a:da ni to zdj kaka taka bedarija kot za motorje da dobis neomejeno ccm pri 21 al pa ko mas dve leti izpit za A kategorijo total bedarija

direkt, nej grejo u p.m. naredu sm izpit za A kategorijo okt. 1998, uni k so delal pol leta pred mano majo priznano celo A kat., jz pa za 125 ccm. Ampak,se tolk hij, men nc ne napisejo zravn po tolk in tolk letih, ampak morm jit se enkrat opravlat 10 ur vozne in izpitno..... jebemti slovensko vlado :evil: :evil: :evil:

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Ne mar 27, 2005 11:39 pm

Ronin je napisal/-a:
puter je napisal/-a:

3 leta je za zavarovalnice, 2 leti pa za alkohol ....kokr je salesky napisal

Ja glede na to kar je lublancan napisu, je za oboje 3 leta...

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Ne mar 27, 2005 11:56 pm

voznik začetnik bi naj bil 2 leti od tistega datuma ko si naredil izpit...če pa si med tema dvema letoma avto razbil(butnil ali karkoli) in je policija naredila zapisnik, si pa voznik začetnik za 2 leti od tistega datuma ko si imel nesrečo...baje :roll:

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Po mar 28, 2005 12:15 am

Tako je. Torej, če narediš pri 18ih izpit, si voznik začetnik 3 leta oz. do 21. leta. Če nardis kasnej, recmo pr 40ih, si 2 let "mladi" voznik. Če kej nardiš v času ko si voznik začetnik, se ti ta doba podalša. (Nekak povzetek :) )
Kako je pa z kaznijo? Je tud kej večja?
lp

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Napisal/-a salesky Po mar 28, 2005 12:22 am

W|zz pa dej no ne govori neumnosti, ti bom spustu en BB v čelo! :D :D

Jst sm siguren da si začetnik 2leti. Po 2 letih lahko imaš 0.49 v krvi.

LP
The MAN

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Po mar 28, 2005 12:34 am

Zmenen, sam dobis nazaj :P Nasledno soboto... :)

Ja, začetnik 2 leti, razn če delaš izpit takoj ko izpolneš pogoje (pri 18ih). V tem primeru je pa 3 leta, ker si voznik začetnik do 21. leta.
66. voznik začetnik je vsak voznik motornega vozila do dopolnjenega enaindvajsetega leta starosti...
iz ZVPC
Mislm da se je to spremenil letos z novim zakonom. Prej je blo pa za vse 2 let.

Sej bo BiMMeR povedu kuko je :)

FR all the way :P :EE

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po mar 28, 2005 10:41 am

andrej777 je napisal/-a:
lublancan je napisal/-a:ZVCP

Čaki mal, tole mi je čudno. Ti členi so za običajne ljudi itak neberljivi samo kolkr tole zastopm iz prvega stavka sem jaz četnik do 21 leta tudi če imam že prej izpit 2 leti. Al je to samo tako nerodno pravno napisano in velja da nisi začetnik ko imaš izpit 2 leti neglede na starost ??

Zate velja po moje po starem, ker si po starem delu izpit, za nazaj zakoni načeloma ne smejo veljat, torej po 2 letih ne boš več voznik začetnik, kar se zakona tiče(za razliko od zavarovalnice) Zdaj po novem jim namreč tudi piše v voznškem dovoljenju pod opombami VOZNIK ZAČETNIK...vsaj mislim da je tako no...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
cardynal
Novinec

Kraj: slovenj gradec

Napisal/-a cardynal Po mar 28, 2005 11:14 am

eh sj mni ni niti malo jasno al lahk kdo bol po kmecko razlozi

jz sm meu prometno lani ko sem biu se mlad sofer sam sem pa tud se v starem zakon dobolnil tisto dobo dveh let se pravi da sem pred novim letom imel dve leti izpit kak je zdj pol sem avtomatsko zdj spet mlad sofer grrrr ni najbl jasno use skup vedno neki zakomplicirajo banda

Uporabniški avatar
krt206
Uporabnik

Kraj: Kjer sem

Napisal/-a krt206 Po mar 28, 2005 11:20 am

W|zz je napisal/-a:Tako je. Torej, če narediš pri 18ih izpit, si voznik začetnik 3 leta oz. do 21. leta. Če nardis kasnej, recmo pr 40ih, si 2 let "mladi" voznik. Če kej nardiš v času ko si voznik začetnik, se ti ta doba podalša. (Nekak povzetek :) )
Kako je pa z kaznijo? Je tud kej večja?
lp

Jest pa mislm, da ma vizz čist prov

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Po mar 28, 2005 11:24 am

a pol če vsako leto neki narediš z avtom da to policaji zapišejo
si lahko večno voznik začetnik za policaje?
Slika

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Napisal/-a salesky Po mar 28, 2005 12:00 pm

Veste kaj je edino mogoče. Ko so zavarovalnice dale tisto mejo 3leta so verjetno takrat spremenili tudi policaji. Sepravi tisti ki je takrat naredil ispit bo bil začetnik 3leta ostali pa ki so pred tem 2leti.

Jst sm 100% ker sm se pred časom že sam sprašavu ali lahko spijem nekaj malega pa da nebom kazn dubu za tistih 0.2, pa sm dubu odgovor da če mam 2 leti da lahko.

Zdej pa edino kar lahko počakamo je da se Bimmer oglasi pa pove točno kako in kaj je tukaj. Ali pa če kdo praša kakega kolega policaja.

LP,salesky
The MAN

DrMac
Nov uporabnik

Kraj: Tolmin

Napisal/-a DrMac Po mar 28, 2005 8:46 pm

Govorim vam iz lasnih izkušenj ki sem jih občutil pred par dnevi.
Mlad šofer si do dopolnjenega 21 leta, se pravi 3 leta če si naredil izpit pri 18ih. Za druge ( če so izpit delali po 19 letu starosti) pa velja 2 leti od dneva izdaje vozniškega dovoljenja.

V petek zvečer sem tudi sam malo preveč popil, napihal sem 0.37 :P in ker tega novega zakona nisem poznam....so mi napisali kazen za 30.000 sit 3 kazenske točke + za 24 ur pobrali izpit !
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov