Se prav ko je zdej. A sm jest še voznik začetnik k mam zdele 2 let izpit pa dobrih 20 let al sm že profi

Ker zanč sm neki tle brav kao d si voznik začetnik 2 leti oz do 21ga leta.
puter je napisal/-a:salesky je napisal/-a:Glede alkohola in to je 2 leti! Glede zavarovalnice je 3 leta!
si 100% prepričan?? Nebi se rad, da bi nekaj spil, pa bi mi policaj zagnjavo, da dobim kazn, kr sem napihal pa še nimam 3 leta izpita!!!???
lublancan je napisal/-a:ZVCP
66. voznik začetnik je vsak voznik motornega vozila do dopolnjenega enaindvajsetega leta starosti in
voznik motornega vozila v obdobju dveh let od pridobitve vozniškega dovoljenja za vožnjo motornih
vozil, ne glede na to, ali je bilo pridobljeno v Republiki Sloveniji ali v tujini. Voznik začetnik je tudi
voznik motornega vozila v obdobju dveh let od pridobitve vozniškega dovoljenja za vožnjo motornih
vozil kategorije A ali B, čeprav že ima vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil katerekoli
nacionalne kategorije več kot dve leti;
cardynal je napisal/-a:da ni to zdj kaka taka bedarija kot za motorje da dobis neomejeno ccm pri 21 al pa ko mas dve leti izpit za A kategorijo total bedarija
Ronin je napisal/-a:puter je napisal/-a:salesky je napisal/-a:Glede alkohola in to je 2 leti! Glede zavarovalnice je 3 leta!
si 100% prepričan?? Nebi se rad, da bi nekaj spil, pa bi mi policaj zagnjavo, da dobim kazn, kr sem napihal pa še nimam 3 leta izpita!!!???
3 leta je za zavarovalnice, 2 leti pa za alkohol ....kokr je salesky napisal
iz ZVPC66. voznik začetnik je vsak voznik motornega vozila do dopolnjenega enaindvajsetega leta starosti...
andrej777 je napisal/-a:lublancan je napisal/-a:ZVCP
66. voznik začetnik je vsak voznik motornega vozila do dopolnjenega enaindvajsetega leta starosti in
vozil, ne glede na to, ali je bilo pridobljeno v Republiki Sloveniji ali v tujini. Voznik začetnik je tudi
vozil kategorije A ali B, čeprav že ima vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil katerekoli
nacionalne kategorije več kot dve leti;
Čaki mal, tole mi je čudno. Ti členi so za običajne ljudi itak neberljivi samo kolkr tole zastopm iz prvega stavka sem jaz četnik do 21 leta tudi če imam že prej izpit 2 leti. Al je to samo tako nerodno pravno napisano in velja da nisi začetnik ko imaš izpit 2 leti neglede na starost ??
W|zz je napisal/-a:Tako je. Torej, če narediš pri 18ih izpit, si voznik začetnik 3 leta oz. do 21. leta. Če nardis kasnej, recmo pr 40ih, si 2 let "mladi" voznik. Če kej nardiš v času ko si voznik začetnik, se ti ta doba podalša. (Nekak povzetek)
Kako je pa z kaznijo? Je tud kej večja?
lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov