Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Tehnični pregled...novosti

Napisal/-a _BiStRi_ To mar 29, 2005 8:24 am

Lep pozdrav vsem skupaj, ker imam registracijo me zanimata dve stvari, če kdo od vas ve, kako je po novem z tehničnim pregledom, oziroma, kaj se je spremenilo v smislu prve pomoči.Stara prva pomoč mislim da ni več veljavna?????

Druga stvar, ki je:Ker vemo, da so začeli povsod komplicirati me zanima, če je bolje, da dam stran športni filter in pa športni volan??? Lani ko sem peljav na Interservis sem naredil brez problema, letos pa me malo skrbi, da ne bodo preveč kompliciral, ker je že toliko problemov okoli homologacij za vsako stvar(malenkost)???

Hvala vam že vnaprej za vaše nasvete!!!

L.p Bistri...
555

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a HeP][MeN To mar 29, 2005 8:26 am

februarja mi zaradi prve pomoci niso nic tezil... 8)
[i]Weeeeeeee![/i]

AndrejD
Stalni uporabnik

Re: Tehnični pregled...novosti

Napisal/-a AndrejD To mar 29, 2005 8:27 am

_BiStRi_ je napisal/-a:Lep pozdrav vsem skupaj, ker imam registracijo me zanimata dve stvari, če kdo od vas ve, kako je po novem z tehničnim pregledom, oziroma, kaj se je spremenilo v smislu prve pomoči.Stara prva pomoč mislim da ni več veljavna?????

Druga stvar, ki je:Ker vemo, da so začeli povsod komplicirati me zanima, če je bolje, da dam stran športni filter in pa športni volan??? Lani ko sem peljav na Interservis sem naredil brez problema, letos pa me malo skrbi, da ne bodo preveč kompliciral, ker je že toliko problemov okoli homologacij za vsako stvar(malenkost)???

Hvala vam že vnaprej za vaše nasvete!!!

L.p Bistri...

prva pomoč velja do datuma uporabnosti ki je natisnjen na njeni vsebini oziroma na škatli

Če te dobijo policaji in ugotovijo da maš športni volan te pošlejo na tehničnega in če tam ugotovijo da ni homologiran je 120k kazni
na tehničnem pa po moje neboš s tem skozi prišel

keri letnik pa je avto ? ker homologacijski kartonček morajo met vozila od 98 dalje
Slika

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi To mar 29, 2005 8:30 am

AndrejD ne uči krive vere...
Slika

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD To mar 29, 2005 8:31 am

Pugi je napisal/-a:AndrejD ne uči krive vere...

Se opravičujem če sem se kje zmotil pa me popravi
Slika

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi To mar 29, 2005 8:35 am

AndrejD je napisal/-a:

Uf sori, lih sm neki razmišlal, pa sm pozabu - em vsak avto ki ma predelano kako reč mora met homo kartonček, če pa nima nič predelano pa mu ni treba imeti, 98 letnica je pa tudi napačna, prave pa na pamet ne vem, samo mislim, da je 94 ali neki takega... Se pravi novejši majo itak karton, starejšim pa ni treba met, če niso predelani. Glede kazni imaš pa žal prav :( Res pm an.
Slika

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD To mar 29, 2005 8:39 am

lahko kdo zbriše sem 2x klikno :S
Zadnjič spremenil AndrejD, dne To mar 29, 2005 8:41 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD To mar 29, 2005 8:40 am

Pugi je napisal/-a:
AndrejD je napisal/-a:

Uf sori, lih sm neki razmišlal, pa sm pozabu - em vsak avto ki ma predelano kako reč mora met homo kartonček, če pa nima nič predelano pa mu ni treba imeti, 98 letnica je pa tudi napačna, prave pa na pamet ne vem, samo mislim, da je 94 ali neki takega... Se pravi novejši majo itak karton, starejšim pa ni treba met, če niso predelani. Glede kazni imaš pa žal prav :( Res pm an.

Sem jaz daval nove gume pa felne na avto pa sem se menil na amzs-ju pa je rekel da je od 98 letnika dalje obvezen bil homo kartonček prej pa ne ( v bistvu je povedal točen datum ki pa si ga nisem zapomnil - samo letnico) in mi je rekel da moram samo pazit da mi gume nebodo gledale izpod blatnikov. Ne vem pa kako je tu z volani najbolše da gre kam vprašat.
Slika

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi To mar 29, 2005 8:42 am

Sem se spomnil - september 1993... To je ta datum. Od tu naprej moraš met.
Slika

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD To mar 29, 2005 9:01 am

Pugi je napisal/-a:Sem se spomnil - september 1993... To je ta datum. Od tu naprej moraš met.

Hmm zdaj pa sem še sam zmeden
Bom se rajši kr držal tega kr so mi rekli na amzs-ju

http://www.uradni-list.si/1/ulonline.jsp?urlid=199833&dhid=21088
Slika

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi To mar 29, 2005 9:07 am

Ma sj še sami ne vejo kaj bi radi... Vem da boš dobu kazn tud če boš mel 88 letnik avta s predelavo...

Kle maš eden članek kjer piše notr neki... Ej tud jest ne vem več...

http://www.hyundai-at.si/default.asp?id=187
Slika

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _BiStRi_ To mar 29, 2005 9:19 am

No ja.mislim, da bom najprej kr tko poskusu it...ker se mi res ne da volana vn dajat sam za tehničnega...če bo treba bom pa samo novo prvo pomoč skoču na pumpo kupit...

L.P Bistri...
555

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD To mar 29, 2005 9:26 am

Pugi je napisal/-a:Ma sj še sami ne vejo kaj bi radi... Vem da boš dobu kazn tud če boš mel 88 letnik avta s predelavo...

ja sem videl tud to

Samo če pogledaš edino kjer ti lahko ugotovijo da ni v skladu s predpisi je amzs in tam mi je pač rekel da je bil homo obvezen od 98leta dalje. sem se tud s policaji menil in je rekel da te pošljejo na izredni tehnični pregled in če oni tam kaj ugotovijo je pač kazen.

Bo treba res nekoga vprašat ki se spozna na te zadeve.
Slika

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD To mar 29, 2005 9:30 am

Pugi je napisal/-a:Ma sj še sami ne vejo kaj bi radi... Vem da boš dobu kazn tud če boš mel 88 letnik avta s predelavo...

"Vsako novo vozilo oziroma lastnik takega vozila je prejel ob nakup »Izjavo o ustreznosti in tehnični brezhibnosti vozila (homologacijskim kartončkom)«. V dosedanjih vprašanjih pa ni naneslo vprašanje na datumske omejitve. Žal je bilo stanje pred aprilom 1998 dokaj nejasno in veliko lastnikov vozil je te »Izjave o ustreznosti in tehnični brezhibnosti vozila (homologacijskim kartončkom)« večinoma zavrglo ali izgubilo. Čeprav je ta dokument pravzaprav osebna izkaznica vozila. Zakonodajalec je nato z ZVCP-jem leta 1998 predpisal, da se morajo po aprilu 1998 vsa vozila, ki so bila po tem roku prvič registrirana na tehničnih pregledih izkazovati z »Izjavo o ustreznosti in tehnični brezhibnosti vozila (homologacijskim kartončkom)«.

Torej vozila po aprilu 1998 se morajo izkazovati s tem dokumentom. Problem pa nastopi pri predelavi vozila, kjer je dobro imeti ta dokument. Delna rešitev je možna tudi z »Nadomestno izjavo SC«

Lep pozdrav in varno v prometu!

Vojko Radkovič

Vojko Radkovič je zaposlen v podjetju Primotehna d.o.o, kjer se ukvarja s področjem varnosti v cestnem prometu in z razvojem ter izdelavo projektov strokovno izobraževalnega značaja. Nanj lahko naslovite vprašanja s področja varnosti v prometu."

evo
mislim da vsaj nekaj odgovorov dobimo tukaj :)[/b]
Slika

Uporabniški avatar
puter
Novinec

Napisal/-a puter To mar 29, 2005 9:33 am

jas sem mel pred enim tednom tehničnega, pa mi glede prve pomoči tudi niso kaj komplicirali. vprašal me je samo, če mam, pa sem reko, da mam. to je blo vse!

Uporabniški avatar
jerko14
Nov uporabnik

Napisal/-a jerko14 To mar 29, 2005 9:39 am

tako ja od 93 dalje rabis hmologacijski kartoncek.....

po pravilih za vse kar das na avto kot tunnig moras delat homologacijo.

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Kraj: Babno Polje

Napisal/-a ule To mar 29, 2005 12:22 pm

Kaj pa bi bilo v tem primeru: imaš avto 85 letnik in na njemu nekaj spojlerjev, lite feltne... (vse v mejah normale). In potem te ustavijo policaji in te pošlejo na tehnični pregled, ker avto nima homologacijskega kartončka. Zdej ma pa zanima kako ti lahko na tehničnem dokažejo da to ni bilo na avtu že od začetka (tovarniško)?

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi To mar 29, 2005 12:30 pm

Na tem moraš ti graditi svojo pritožbo. Je pa res, da moraš pomoje ti njim dokazat, da je original. Sam to je res falena zadeva.. Bo mogu en odvetnik povedat...
Slika

Golden eye
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a Golden eye To mar 29, 2005 3:00 pm

ule je napisal/-a:Kaj pa bi bilo v tem primeru: imaš avto 85 letnik in na njemu nekaj spojlerjev, lite feltne... (vse v mejah normale). In potem te ustavijo policaji in te pošlejo na tehnični pregled, ker avto nima homologacijskega kartončka. Zdej ma pa zanima kako ti lahko na tehničnem dokažejo da to ni bilo na avtu že od začetka (tovarniško)?

ja to tud mene zanima!
Kako je s starejšimi avtomobili, amoreš pol kupit homo. kartonček??

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To mar 29, 2005 3:16 pm

S starejšimi avtomobili je tako, da si moreš prvo zrihtat homo kartonček (od uvoznika znamke avta) in pol lhk stajlaš in tunaš
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov