Fantje in dekleta, jaz imam počasi tega zadosti. Stanje na naših cestah je postalo nevzdržno. Upal sem(optimistu jedan

), da se bo stanje zaradi uvedbe novega zakona čez čas normaliziralo, pa je čedalje huje. Vsako jutro prevozim 11 km v službo in že na "prazen želodec" doživljam stanja podobna živčnem zlomu. Najprej čakam celo večnost, da se najde en kulturen voznik, ki me v tisti neskončni koloni spusti predse(še so kulturni ljudje). Nato se znajdem v koloni in se tolažim, da je spredaj tovornjak, nakar v ovinku ugotovim, da tudi tovornjak zavira. Pred njim je namreč en tip, ki se mu zdi po suhi cesti, pri vidljivosti "300" km daleč, omejitvi 90 km/h nujno voziti 50 km/h. Za njim se logično, nabere kilometerska kolona. A to ne moti njegovega velikega duha. Prehiteti je seveda nemogoče, zaradi gostega nasprotnega prometa. Da bi se umaknil in spustil promet naprej, mu ne pade na "pamet". Nato pospeši na 60 km/h. Vse v stilu: " ...Ne boste me, mene ne..." ...Kaznovali zaradi prekoračitve omejitve hitrosti...Tako vse do cilja. Pa sploh ga ne gane, ker se pelje skozi naselje kjer je omejitev 50 on pa konstantno 60. Vsi lasje mi stojijo pokonci, ko se pripeljem in parkiram pred firmo. V upanju, da bom pa domov prišel v normalnih 15 minutah, se odpravim popoldan iz službe. Ja,a res...Pa kako, da sem takšen optimist. Spet se najdeta dva modela, ki uno langsam und gemütlich uživata ob prelepi nabiti cesti...Da je mera polna seveda zagledata še plave v naselju, kjer je omejitev 70 km/h. Polna na bremzo in že se cela kolona vozimo 30 km/h. Plavi pa nič.
O.K. vem, kazni so visoke. Previsoke za naše žepe. A končno se vedno znova sprašujem eno in isto. Omejitve so zato, da se jih drži. To pa zame, po zdravi kmečki logiki pomeni, da jih ne smemo prekoračit in prav tako, ne voziti manj kot piše. Razen v izjemnih primerih( vremenske razmere, težave na cesti, okvara vozila.....). A določeni res ne poznajo predpisov ali v čem je problem?
Lep pozdrav