Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Goldy
Nov uporabnik

Mački na pokrovu motorja

Napisal/-a Goldy Če apr 14, 2005 11:41 am

Ima zanimivo situacijo, ki pa je nekaterim celo poznana. Namreč ob vikendih se včasih odpeljem na vas k tašči, ki pa ima tri mačke. Ko pripeljem na dvorišče, je motor še topel, zato imajo mačke tako navado (sploh pozimi), da ko ni nikogar zunaj na dvorišču, hitro smuknejo na pokrov motorja in se tam grejejo.

Težava je v tem, da mi poraskajo ta del avtomobila, kar mi pa čisto nič ni všeč. Sploh ker ima Clio od spredaj bolj okroglo obliko. Pred dvema tednoma mi je avtoličar komaj spoliral te praske, že sem dobil nove od mačk.

Rešitve:
- zastrupit mačke (čeprav jih ima tašča rada)
- izdelati pokrivalo, ki ima na zgornji strani štrleče britvice (hudo za mačje šape)
- ...

Ve kdo za boljšo rešitev?

Uporabniški avatar
xdss
Novinec

Kraj: Semic_Bela krajina

Napisal/-a xdss Če apr 14, 2005 11:44 am

jaz sem jih parkrat zbrcal(kaj naj druzga) :oops: pa sm pol gledal ce grejo se gor :twisted: NIČ VEC

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Re: Mački na pokrovu motorja

Napisal/-a Slide Če apr 14, 2005 11:46 am

Goldy je napisal/-a:Ima zanimivo situacijo, ki pa je nekaterim celo poznana. Namreč ob vikendih se včasih odpeljem na vas k tašči, ki pa ima tri mačke. Ko pripeljem na dvorišče, je motor še topel, zato imajo mačke tako navado (sploh pozimi), da ko ni nikogar zunaj na dvorišču, hitro smuknejo na pokrov motorja in se tam grejejo.

Težava je v tem, da mi poraskajo ta del avtomobila, kar mi pa čisto nič ni všeč. Sploh ker ima Clio od spredaj bolj okroglo obliko. Pred dvema tednoma mi je avtoličar komaj spoliral te praske, že sem dobil nove od mačk.

Rešitve:
- zastrupit mačke (čeprav jih ima tašča rada)
- izdelati pokrivalo, ki ima na zgornji strani štrleče britvice (hudo za mačje šape)
- ...

Ve kdo za boljšo rešitev?

Upam da se šališ s svojimi predlogi :evil:...
Menda obstaja neko sranje, ki oddaja zvok, kateri mačke moti...Pa tema je že bla tud o tem, uporabi iskanje, pa boš zvedel kaj več...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Če apr 14, 2005 11:46 am

Imam isto težavo, sam da se to dogaja pri punci, kjer sem VSAK vikend. Sicer zaenkrat še ni prask, je pa ves potacan od blatnih šap.

Slišal sem, da obstaja neka električna napravica, ki jo montiraš v avto in oddaja tak zvok, ki mačkom ne sede glih najbl. Zato se raje umaknejo. V bistvu rešiš svojo težavo in ne poškoduješ mačk.

Kje se dobi? Nimam pojma. Če izveš mi prosim povej.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Goldy
Nov uporabnik

Napisal/-a Goldy Če apr 14, 2005 11:51 am

Tisti o preprogi s klingicami mislim resno, saj mi že blazno gre na k***c, da se tašča sploh ne zgane, jaz pa norim, ko vidim to zadevo. Pa še ceneje me pride, kot pa da kupim in montiram napravo za oddajanje zvoka.

Vam priložim sliko, ko bo pokrivalo izdelano. Pa upam, da se bo vidlo še kaj dlake in krvi na njem... :twisted: :twisted: :twisted:

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če apr 14, 2005 11:51 am

xdss je napisal/-a:jaz sem jih parkrat zbrcal(kaj naj druzga) :oops: pa sm pol gledal ce grejo se gor :twisted: NIČ VEC

Mogoče bi si vzel 15 minut in jih samo (pre)strašil, pa bi verjetno tudi strah dobile...mačke brcat...jafak :roll:
Me prov zanima če bi se spravu kazga rotvajlera tud tak brcat...
BTW...tud meni gre na falus, ko mi na vikendu skačejo po sveže oprani havbi...pa pogrneš kako odejo, al jih pa fajn prestrašiš če so sosedovi...ne pa brcat al pa mučit no...boh madona krvave dile bi reku Pugi...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če apr 14, 2005 11:54 am

Goldy je napisal/-a:Tisti o preprogi s klingicami mislim resno, saj mi že blazno gre na k***c, da se tašča sploh ne zgane, jaz pa norim, ko vidim to zadevo. Pa še ceneje me pride, kot pa da kupim in montiram napravo za oddajanje zvoka.

Vam priložim sliko, ko bo pokrivalo izdelano. Pa upam, da se bo vidlo še kaj dlake in krvi na njem... :twisted: :twisted: :twisted:

Ja upam da te bo vidu kakšen ljubitelj živali...pa boš sam plesal tango po tistem pokrivalu :roll: :lol:
Zadnjič spremenil Slide, dne Če apr 14, 2005 12:08 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
xdss
Novinec

Kraj: Semic_Bela krajina

Napisal/-a xdss Če apr 14, 2005 11:56 am

to je blo nezno.Vendar dovolj da jih ni vec. :D .Sicer pa mam rad zivali tk da jim kaj hujsega bebi naredil! :!:

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Če apr 14, 2005 12:05 pm

evo isti problem le da so pri nas potepuški mački + kakšen od soseda in naš :evil:

Serjejo povsod po dvorišču, avto je svinski....

Sem hotu nabavt zračko z gumjastimi metki, da bi jih prestrašil (metanje lesenih palc ni obrodilo sadov)!
Nato sem slišal da ima en kolega doma zračko in železne metke, pa jih je že cilal pa nič ne pomaga!!! :shock:
Je rekel da samo malce skoči in čez pol ure je nazaj :?

Kaj bi se dal narest, pa da nebi bilo mučno za mačke, pač imam rad živali, jih mam pa tudi že poln kur@c!!!

Uporabniški avatar
mihajlo
Novinec

Napisal/-a mihajlo Če apr 14, 2005 12:13 pm

kupte sprej k odganja mačke (nek posebno odvratn vonj baje da se dobi, k grejo mačkam kr kocine pokonc).

montirej hupo na dlajinc, pa k bodo lezle prti avtu sam stisneš, in bodo vse posrane mačkice zihr odpizdile stran.

mal v hecu: zamenjaj ženo (in s tem taščo) al pa vozi s sabo živčnga psa
Zadnjič spremenil mihajlo, dne Če apr 14, 2005 12:19 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Neon
Stalni uporabnik

Kraj: Krško

Napisal/-a Neon Če apr 14, 2005 12:13 pm

Ni se noben nc od tega probal?
Jaz sem mel tut velike probleme, zdaj pa puscam avto cca 20m od hise na dovozu pa je mir zdaj. Takoj ko ga dam pod teraso je macek na havbi ko jaz se sedim not. :evil:

Kje bi dobil tisti spray :?:
Zadnjič spremenil Neon, dne Če apr 14, 2005 12:20 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Lambo door sistemi
Slika

Today Tomorrow Toyota

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Če apr 14, 2005 12:16 pm

mihajlo je napisal/-a:kupte sprej k odganja make (nek posebno odvrtn vonj baje da se dobi, k grejo mačakm kr kocine pokonc).

montirej hupo na dlajinc, pa k bodo lezle prti avtu sam stisneš, in bodo vse posrane mačkice zihr odpizdile stran.

Ta dva predloga tsa pa ob klasa zase. Pri prvem ne smeš več oprat avta, ker gre tist sprej dol in morš spet špricat. Pri drugem se pa maček prestraši in zbeži, ter ti s krempli nardi čisti masaker na havbi.

Dobra sta ta dva predloga ja...

Uporabniški avatar
mihajlo
Novinec

Napisal/-a mihajlo Če apr 14, 2005 12:20 pm

Tomaz40 je napisal/-a:
mihajlo je napisal/-a:kupte sprej k odganja make (nek posebno odvrtn vonj baje da se dobi, k grejo mačakm kr kocine pokonc).

Ta dva predloga tsa pa ob klasa zase. Pri prvem ne smeš več oprat avta, ker gre tist sprej dol in morš spet špricat. Pri drugem se pa maček prestraši in zbeži, ter ti s krempli nardi čisti masaker na havbi.

vrjetno ne boš hupo prpizdu takrat k se bojo že pogrel, kaj pravš?

Uporabniški avatar
Neon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Neon Če apr 14, 2005 12:24 pm

NastyGirl je napisal/-a:vsi ste ze slisal za te elektronske napravce za v avto, kje se jih pa dobi?? to pa nben ne ve?? :(

js jih mam skor vsak dan na havbi... vedno ampak cist vedno mi pa hodjo cez cel avto (ponavad po diagonali :P ) ko ga pripeljem iz pralnice.... :evil:

Tako ja, gre po diagonali cez havbo na streho, budala opazi da je avto npr. ze cel hladen, pol pa na strehi obrne pa spet cez havbo dol, da ni treba z visokega skocit :lol:
Lambo door sistemi
Slika

Today Tomorrow Toyota

jurcek
Nov uporabnik

Napisal/-a jurcek Če apr 14, 2005 12:38 pm

Goldy je napisal/-a:Tisti o preprogi s klingicami mislim resno, saj mi že blazno gre na k***c, da se tašča sploh ne zgane, jaz pa norim, ko vidim to zadevo. Pa še ceneje me pride, kot pa da kupim in montiram napravo za oddajanje zvoka.

i****

Uporabniški avatar
SELJO
Novinec

Kraj: SK LOKA

,,

Napisal/-a SELJO Če apr 14, 2005 12:52 pm

mam enako tazavo ker majo pri sosedu 5 mack...in imam novega psa tako da ga ze treniram da bo kmal pokol!!

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san Če apr 14, 2005 12:55 pm

Kaj po pokrivalo za avto??? Lepo pokriješ in naj ležijo gor po milji volji??

Yagi-san

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Če apr 14, 2005 1:01 pm

mihajlo je napisal/-a:
Tomaz40 je napisal/-a:

vrjetno ne boš hupo prpizdu takrat k se bojo že pogrel, kaj pravš?

Aha to se pravi: Parkiraš avto, greš v dnevno sobo direkt na okno in pol ure čakaš če bo kakšen maček hotu skočit na tvoj avto da pritisneš na daljinca za hupo? To je dobro investirane pol ure. :roll:

Yagi-san je napisal/-a:Kaj po pokrivalo za avto??? Lepo pokriješ in naj ležijo gor po milji volji??

Yagi-san

To je sicer dobra varianta sam par pomankljivosti ima. Npr: parkiraš avto in pokriješ haubo z deko. Začne padat dež/sneg in imaš deko čisto mokro, ki jo morš dat v prtljažnik.

Za moje pojme je do zdej še najbolša varianta investirat tiste 4 al pa 5 jurjev pa kupit napravico za oddajanje neprijetnih zvokov. Sam ne vem kolk daleč nese tist zvok. Da se ne bi pol mačku, ki je v bajti strgal.

Uporabniški avatar
Neon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Neon Če apr 14, 2005 1:02 pm

Yagi-san je napisal/-a:Kaj po pokrivalo za avto??? Lepo pokriješ in naj ležijo gor po milji volji??

Yagi-san

Sam ka bos vsakih 15min avto pokrival in odkrival?
Lambo door sistemi
Slika

Today Tomorrow Toyota
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov