Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Zenf
Nov uporabnik

Izpit za avto

Napisal/-a Zenf To apr 26, 2005 6:03 pm

Mene zanima kako bo zdej po 1.6.2005 z izpitom za avto.a bo res treba 40 ur vozit pa če ne kake bodo sploh spremembe razen te da se bo lahko vozlo z 16.5 leti.Js izpit za avto že imam me pa zanima za kolega.

AJa pa prosim ne bit dosadni z izjavami UPORABI ISKANJE in podobnimi...če nimate pojma nimate nič!

Uporabniški avatar
GOX
Novinec

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a GOX To apr 26, 2005 6:05 pm

Mislm da to pride šele leta 2006

Uporabniški avatar
urooos
Novinec

Kraj: kamnik(okolca)

Napisal/-a urooos To apr 26, 2005 6:25 pm

jst sm tud zdele izpit naredu
žačeu sm ga delat decembra,pa me zanima a bom jst tud mogu po treh letih še 1× preizkus delat,pa kolk časa bom voznik začetnik?
LP

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 To apr 26, 2005 6:36 pm

a kdo kaj je z tem nekim testom spretnosti ali kaj že ki ga imaš po 2h letih,
namreč kolega je glih padu med te pa bi me zanimalo kje se to dela, kaj vsebuje
in za kolko te spet pomolzejo.
Slika

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz To apr 26, 2005 6:37 pm

Zenf, mal iskanje uporab :P O tistem z 16,5 leti je blo vse povedan. 1.6. sm skor 100% da ne bo.
Za tiste k pa zdej nardijo izpit, pa mislm da vse po tastarem velja. Kar kasnej pride v veljavo, velja za od takrat naprej... Tko da čez 3 leta še 1x kej delat... upam da ne :?

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 To apr 26, 2005 6:39 pm

W|zz je napisal/-a:Zenf, mal iskanje uporab :P O tistem z 16,5 leti je blo vse povedan. 1.6. sm skor 100% da ne bo.
Za tiste k pa zdej nardijo izpit, pa mislm da vse po tastarem velja. Kar kasnej pride v veljavo, velja za od takrat naprej... Tko da čez 3 leta še 1x kej delat... upam da ne :?

ni glih vse po starem preberi moj post.
Slika

Uporabniški avatar
GReddy_
Novinec

Kraj: primorska

Napisal/-a GReddy_ To apr 26, 2005 6:41 pm

Ta novi zakon pride ven šele leta 2006, tko d nič bat. Nas bo še neki skozi šlo. :D

LP

Zenf
Nov uporabnik

Napisal/-a Zenf To apr 26, 2005 6:42 pm

OK konkretno zanima me samo za ta kao minimum 40 ur a je to res al ne...kolega je pa že par let polnoleten tako da me res zanima samo teh 40 ur in pa govorilo se je o nekih simulatorjih vožnje...uglavnem kar ste do zdej napisali pomeni da ne bo nekih sprememb po 1.6 in da je blo tisto pred novim letom ko je folk neki hiteu delat izpit kr neki...

Uporabniški avatar
deo
Novinec

Napisal/-a deo To apr 26, 2005 6:57 pm

Izpit (za "B" kat.) boš lahko začel delat pri 16,5 letih in ga opravil pri 17tih od avgusta 2006. Prav tako še traja prehodni rok (neznano kako dolgo) za ta dodatna usposabljanja, ker še niso programi sestavljeni. Glede obveznih 40tih ur pri praktični vožnji ni nič res, še je vse po starem, torej jih lahko imaš celo manj kot 20... Po novem bi naj trajal 40 ur tečaj CPP ampak še enako programi nislo sestavljeni, tako, da še je 15 urni.

LP!

;)
Slika Slika ... seems fetishe !?

Zenf
Nov uporabnik

Napisal/-a Zenf To apr 26, 2005 7:02 pm

deo thanks sepravi je vse isto in bo še več kot eno leto...še neki a si ti deo inštruktor mogoče al se kr tako zanimaš za te stvari?

Vglevnem js sem zvedu kar me zanima...če bo pa koga še kdaj zanimalo pa mu vsi napišite da naj uporabi iskanje in da naj ne smeti (joke) :D

Uporabniški avatar
deo
Novinec

Napisal/-a deo To apr 26, 2005 7:30 pm

Ja, v kratkem še ni nič kaj novega za pričakovati oz. da bo kaj od tega realizirano kar predvideva novi zakon, saj so od novega leta avtošole "spet" pod okriljem ministrstva za notranje zadeva, v katerem so bolj "leni" :oops: za razliko od ministrstva za šolstvo.
Ja, inštruktor sem :D , boš vozo pri meni? :P

Zenf
Nov uporabnik

Napisal/-a Zenf To apr 26, 2005 7:41 pm

Nah ne bom js nič vozu pri tebi :D to sem spraševau za kolega ki je bol lene sorte pa ga zanima če bi blo to z 1.6.2005 res da bi pač pohitel in začeu vozit še preden to začne veljat...če praviš da še ne bo nič novega...pol lahko še malo zavlačuje 8)

Aja že ki si inštuktor ti povem eno zanimivost v zvezi z mano; js ko sem naredu izpit - opravu pač glavno vožnjo js nisem imel pojma kaj sploh je - bočno parkiranje,
sploh mi ni inštruktor pokazal pa sem zamenjal inštruktorja in avtošolo pa mi nista ne en ne drugi niti 1x pokazala. Posledice - ene par avtov z podrsanimi odbijači :oops:

Uporabniški avatar
deo
Novinec

Napisal/-a deo To apr 26, 2005 11:02 pm

:jao: a taki celo obstajajo ki ne učijo bočnega parkiranja
... par avtov s podrsanimi odbijači? :huh: :/:o:/ :con :P

:pop:

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso To apr 26, 2005 11:07 pm

Zenf je napisal/-a: sploh mi ni inštruktor pokazal pa sem zamenjal inštruktorja in avtošolo pa mi nista ne en ne drugi niti 1x pokazala. Posledice - ene par avtov z podrsanimi odbijači :oops:

loool :D pa sej greš na občutek.če vidiš da ne bo šlo pač ne rineš oz. greš drugam parkirat ;)
Se pa spomnem da so ene fore z enimi špegli, ki se ujemajo v neki liniji :idea: deo dej mal na hiter razlož, če se ti da :D

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz To apr 26, 2005 11:20 pm

Zapelješ bočno ob avto ki je eno parkirišče naprej, potem obrneš volan do konca desno, zapeleš rikverc, ko si pod kotom 45° poravnaš volan, in peleš nazaj dokler ni levi zadni kot tvojga avtomobila poravnan s sprednim levim kotom avta k je za tabo. Potem obrnes volan v levo, in gres do konca v tvoj boks :D
Tko sm biu jst naucen, ce so pa ksni spegli se, bi blo pa fajn slisat :D

Uporabniški avatar
deo
Novinec

Napisal/-a deo Sr apr 27, 2005 4:25 pm

WIzz, a nisi ti pri razlagi zamenjal tvojega avtomobila in tistega zraven :?: :D ... drugače pa kar dobro.

Ampak treba je reči, da pri bočnem parkiranju ni neke standardne metode, ker je vse odvisno od avtomobila (kakšen radij obračanja ima, dolžine...), se pravi od avta do avta odvisno. Je pa nekak tak, da se postaviš vštric cca 0,5m od avta za katerim misliš parkirat, nato začneš volan obračat ko je nekje naš "C"-stebriček (~zadnja vrata) vzporedno z koncem avta ki je zraven, kontra pa ko je naše prvo desno kolo nekje vzporedno z koncem drugega avta. Avto se mora seveda vedno premikat, ko obračaš volan. Ampak saj pravim, skoraj z vsakim avtom drugače. ;)

LP!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr apr 27, 2005 7:24 pm

deo je napisal/-a:WIzz, a nisi ti pri razlagi zamenjal tvojega avtomobila in tistega zraven :?: :D ... drugače pa kar dobro.

Ampak treba je reči, da pri bočnem parkiranju ni neke standardne metode, ker je vse odvisno od avtomobila (kakšen radij obračanja ima, dolžine...), se pravi od avta do avta odvisno. Je pa nekak tak, da se postaviš vštric cca 0,5m od avta za katerim misliš parkirat, nato začneš volan obračat ko je nekje naš "C"-stebriček (~zadnja vrata) vzporedno z koncem avta ki je zraven, kontra pa ko je naše prvo desno kolo nekje vzporedno z koncem drugega avta. Avto se mora seveda vedno premikat, ko obračaš volan. Ampak saj pravim, skoraj z vsakim avtom drugače. ;)

LP!

No ja men so drugač učili..... Čeprav me še zdej včasih j**e :P

Postaviš se vzporedno z avtom ( ki ima za sabo parkirni prostor... prost seveda:P ) nekje pol metra stran od njega. Potem začneš lepo počas vozit vzratno ( pod štangasom.. tolk da avto leze) med tem motaš volan do konca.... In ko prideš s svojim ldesnim vzratnim ogledalom vzporedno do konca parkiranga vozila zmotaš volan do konca v obratno smer.... pelješ nazaj in volja avtek je parkiran...
Men je inštruktor reku da bi naj to blo nekak za vse avtke..... sam seveda ni čist tko...
Petko se da lepo na to foro not postavt.... med tem ko se z avdijem kr mal namučiš..
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Sr apr 27, 2005 7:46 pm

Grafični prikaz bočnega parkiranja.

Hum, ko je ravno v kontekstu, deo zanima me, kakšni so pogoji, da lahko postaneš voznik-inštruktor pa pol ostale učiš.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
deo
Novinec

Napisal/-a deo Sr apr 27, 2005 10:32 pm

Pogoji, da postasneš "inštruktor" (po novem "učitelj vožnje"!) so:
- najmanj V. stopnja izobrazbe
- najmanj 3 leta moraš imeti izpit tiste kategorije, za kar hočeš biti inštruktor
- pa v teh zadnjih treh letih naj ne bi bil kaznovan od sodnika za prekrške (za prometni prekršek seveda), čeprav še nisem slišal, da bi to preverjali

... če maš to vse, se lahko vpišeš na usposabljanje, ki traja kakšne pol leta, mislim, da je cca 200 ur teoretičnega in praktičnega izobraževanja in pa pol tam nekje okrog 7 izpitov (tudi teoretičnih in praktičnih). Stane pa sigurno tam nad 100k .

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Sr apr 27, 2005 10:45 pm

deo je napisal/-a:Pogoji, da postasneš "inštruktor" (po novem "učitelj vožnje"!) so:
- najmanj V. stopnja izobrazbe
- najmanj 3 leta moraš imeti izpit tiste kategorije, za kar hočeš biti inštruktor
- pa v teh zadnjih treh letih naj ne bi bil kaznovan od sodnika za prekrške (za prometni prekršek seveda), čeprav še nisem slišal, da bi to preverjali

... če maš to vse, se lahko vpišeš na usposabljanje, ki traja kakšne pol leta, mislim, da je cca 200 ur teoretičnega in praktičnega izobraževanja in pa pol tam nekje okrog 7 izpitov (tudi teoretičnih in praktičnih). Stane pa sigurno tam nad 100k .

Hvala. Očitno se bo treba še mal postarat. 8]
Licet volare si in tergo aquilae volat.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov