Fullback je napisal/-a:no še moja zgodba...
Včeraj se peljemo iz morja...gremo po stari cesti vse do Ljubljane...in kaj vse je bilo ob in na cesti? 9 povoženih ježov (ja štel sem jih) in 2 mačka...Tut mene je ob vsakem stisnl pri srcu...zgleda da je res neki v zraku...
reber je napisal/-a:ja no, res ni fajn videt raznih živalskih trupelc, ampak samo upamo lahko, da je bil njihov konec hiter in brez bolečin. Koliko je pa še tistih, ki ne ležijo mrtvi na cesti, ker so dobili premajhen udarec in se potem zavlečejo nekam in v mukah poginejo. Tiste živali se mi veliko bolj smilijo.
Drugače pa, če vidim žival na cesti ali pa če se sumljivo giblje ob cesti, zmanjšam hitrost ali zaviram, seveda previdno, preveč pa nikoli, saj raje žival zbijem, kot pa da bi sam pristal nekje pod cesto, ipd. Bolje zbit odbijač in hauba, kot pa cel avto.
Drgač pa tko, kot so že napisali, žvali se gonjo in takrat jih boli .....
Voith je napisal/-a:reber je napisal/-a:ja no, res ni fajn videt raznih živalskih trupelc, ampak samo upamo lahko, da je bil njihov konec hiter in brez bolečin. Koliko je pa še tistih, ki ne ležijo mrtvi na cesti, ker so dobili premajhen udarec in se potem zavlečejo nekam in v mukah poginejo. Tiste živali se mi veliko bolj smilijo.
Drugače pa, če vidim žival na cesti ali pa če se sumljivo giblje ob cesti, zmanjšam hitrost ali zaviram, seveda previdno, preveč pa nikoli, saj raje žival zbijem, kot pa da bi sam pristal nekje pod cesto, ipd. Bolje zbit odbijač in hauba, kot pa cel avto.
Drgač pa tko, kot so že napisali, žvali se gonjo in takrat jih boli .....
hmm zanimivo. kaj pa une v mesnici, se vm kj smiljo?
Voith je napisal/-a:ce bi ti sam doma meu kksno zvau, bi vedu v cem je fora. namrec macki se gonjo, in jih sladko boli falus za avtomobile in vse ostalo. zato tud ns mack hod dam vs razmesarjen zadne 3-4 dni.
sam je pa zanimiva ta narava, samicke se gonjo sam ene parkrat na let, zenske se gonjo pa ceu let 24/7
pa ta naslov.. sm mislu da je spet kje kdo zgoru v avtu.
Mumbley je napisal/-a:Pri mačkah je ponavadi tako da reagirajo refleksno:
- če se ti znajde pod vozilom, ki je dovolj visoko da mačka pod njim lahko stoji, bo poizkusila steči ven in bo končala pod zadnjimi kolesi
- če je že na polovici ceste, se bo obrnila in stekla nazaj, tako da je velika verjetnost da se ji ne boš uspel izogniti
- če pa se nahaja ob robu ceste na drugi strani pa bo panično stekla naravnost pod avto, kljub temu da če se ne bi premaknila bi šel enostavno mimo.
Zato se skoraj vsako uspešno izogibanje mački ponavadi konča tako, da se avto znajde izven vozišča.
Ježe pa povozijo ponavadi ponoči, ker se ustavi ko ga svetloba zaslepi in mislim da bi v večini primerov lahko voznik preprečil to če bi bolje opazoval in se razume spoštoval omejitve hitrosti.
Bel-Tirid je napisal/-a:ma ni sans da se ti razbijes zaradi enga macka. zabremzas, ce je prepozno jah pac gres cez njega. Ustavis, odpres vrata pogledas kje se matra. Prestavo v rikverc in se 2x cez.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov