Debate, ki niso vezane na ostala področja...

pele
Novinec

ustavljanje pred semaforji?

Napisal/-a pele Pe jun 03, 2005 9:11 pm

Zadnje čase opažam , da vedno več voznikov ob rdeči luči ustavi 5 do 10 m od križišča .Ko se nabere kolona pa speljejo do črte in naprej čakajo.Ni mi jasno v čem je to fora? Ali se mogoče nekateri učijo speljevat na takšen način? Ko pa zagori končno zelena luč so ponavadi ti isti modeli izredno "mečkaški".

Uporabniški avatar
tejo
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a tejo Pe jun 03, 2005 9:40 pm

še nism opazu tega, je pa dost ljudi k že pred križiščem najbl opočasnijo pa po polžje peljejo do črte.. :roll:

Uporabniški avatar
DiF0r
Nov uporabnik

Napisal/-a DiF0r Pe jun 03, 2005 9:51 pm

tejo je napisal/-a:še nism opazu tega, je pa dost ljudi k že pred križiščem najbl opočasnijo pa po polžje peljejo do črte.. :roll:

Mogoče ker čakajo na oranžno, da se jim ni potrebno čist ustavit :)

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Pe jun 03, 2005 10:01 pm

To sm tud jst že opažal, da se ustavjo tud 10metrov al pa še več od črte-pa razlog zihr ni v tem, da se ne bi vidl semaforja-ker tam kjer sm jst to parkrat doživu, sta dva pasova, in sem bil skor zmeri vštric s tistimi... :?

Jah, eni majo očitn veselje v tem-ni druge razlage :P

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Pe jun 03, 2005 10:02 pm

O ja, v Lj je to poogst sport. Al pa ustavljanje dva in vec metrov za vozilom spredaj, ce se le da takrat, ko je ze itak guzva ...
Slika

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Pe jun 03, 2005 10:13 pm

ja jst tut velik takih opažam. Pa tut takih k se sam ustavjo 10 m prej pa pol šele ob zeleni spelejo. Takih je pa res povn, k v koloni pustijo pred sabo za najmn avto pa pou placa pa pol stojijo.. pr takih pa res ne vem kaj jim ni jasn.. Najbrž se počutjo da jim ogrožamo njihov osebni prostor pa se pol tko ustavlajo alpakej.. :roll:

lp
Slika

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe jun 03, 2005 10:15 pm

to je mozno da una fora k se prpeles 20m do krizisca in ful upocasnis in se pocas peljes do semaforja, cakas zeleno in ce mas sreco ti ni treba ustavt. sicer je pr avtu tako obnasanje brezveze sam ce vozis pa kksn ful tezk tovor, se pa kr splaca tako taktiko met, ker speljevanje z do konca nalozenim sleprjem z 0kmh traja obcutno dlje kot ce je ze v premiku.

Uporabniški avatar
f4676
Novinec

Napisal/-a f4676 Pe jun 03, 2005 10:48 pm

Jodlarji (naši severni sosedi) so še hujši cepci. Oni že ustavljajo ko še zelena utripa
Slika

Uporabniški avatar
joke
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a joke Pe jun 03, 2005 10:59 pm

f4676 je napisal/-a:Jodlarji (naši severni sosedi) so še hujši cepci. Oni že ustavljajo ko še zelena utripa

pa dolgo več ne bodo utripale...

Uporabniški avatar
gore
Stalni uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a gore So jun 04, 2005 6:55 am

f4676 je napisal/-a:Jodlarji (naši severni sosedi) so še hujši cepci. Oni že ustavljajo ko še zelena utripa

Če boš prebral naš zakon in ga upošteval, boš to počel tudi pri nas :D
Res pa je, da utripanje ukinjajo... in teh težav ne bo več.

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy So jun 04, 2005 7:11 am

gore je napisal/-a:

Če boš prebral naš zakon in ga upošteval, boš to počel tudi pri nas :D
Res pa je, da utripanje ukinjajo... in teh težav ne bo več.

to da zelena ne upripa več je ena velika bedarija v kranju so ene 14 dni tko semaforji zrihtani (iz centra proti prinskovem) peljem mim semaforja 50km/h in ko sem ene 5m pred semaforjem se prižge rumena pa se peljem skoz ali je zato kakšna kazen da vem naslednić pohodt premzo in zategnt ročno da se bom do semaforja ustavu in še tri avtomobile ki bodo vozili za mano dobu v rit (verižno trčenje)

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar So jun 04, 2005 7:38 am

Folk to dela iz še enega preprostega razloga ki še ga niste omenili:
-nevarnost naleta!!! Jaz to čisto podpiram čeprav tega ne prakticiram povsod ampak samo če je pred oviro/ustavljanjem nepregleden ovinek ali pa je kaka podobna situacija.
-to je za take bizgece ko prepozno ugotovijo da avto pred njimi stoji idealno ker se lahko tisti pred tabo umakne za meter ali dva kar je dovolj da te reši(in njega tudi)

-s tem da zavarovalnica več ne krije blažjih poškodb mehkih tkiv vratne hrbtenice. :[]
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica So jun 04, 2005 8:49 am

jah, eni so taki ki ustavjo 10m pred semaforjem, eni so pa taki da se jim tok mudi da ustavjo skor eno dolzino avtomobila cez crto in se pol steguje na vse moci da bi vidu na semafor!!! sm ta tedn 2 taka primerka "spoznal"!!!

zadnjic ko sm se pa skozi Kranj peljov bi se pa skor usrov, ko je iz zelene direkt na rumeno skocil!!! smo imeli ravno eno debato v avtu (sli smo v hribe in smo se kregali ce smo na pravi cesti ali ne) pa me je tista rumena kr mal "presenetla".

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy So jun 04, 2005 9:21 am

Perica je napisal/-a:zadnjic ko sm se pa skozi Kranj peljov bi se pa skor usrov, ko je iz zelene direkt na rumeno skocil!!! smo imeli ravno eno debato v avtu (sli smo v hribe in smo se kregali ce smo na pravi cesti ali ne) pa me je tista rumena kr mal "presenetla".

glih zarad tega pravim da je bil men prejšni sistem bolši k je zalena utripala si se saj varno ustavil

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT So jun 04, 2005 9:25 am

COSWORTH LOOK je napisal/-a:
Perica je napisal/-a:zadnjic ko sm se pa skozi Kranj peljov bi se pa skor usrov, ko je iz zelene direkt na rumeno skocil!!! smo imeli ravno eno debato v avtu (sli smo v hribe in smo se kregali ce smo na pravi cesti ali ne) pa me je tista rumena kr mal "presenetla".

glih zarad tega pravim da je bil men prejšni sistem bolši k je zalena utripala si se saj varno ustavil

Se strinjam. Je pač tako, da so pri nas mnenja, da je vse, kar pride iz Evrope, bolje - četudi ni.

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm So jun 04, 2005 2:44 pm

Če se pred mano odločijo, da se bodo pri rdeče premaknili za eno dolžino avtomobila naprej se načeloma nikoli ne premaknem, ker si ne mislim zarad njihovih čudnih odločitev kje bodo ustavl nucat sklopke. Drugač pa ni napačno, če v določenih križiščih ustaviš ene 2m pred črto, če zavijaš levo, ker čene ne more bus not zavit.
Glede semaforjev v KR pa js mislim, da al nej vse zelene ne utripajo sploh al pa nej vse utripajo. Ne pa da se pol pejleš skoz primskovo pa gledaš na semafor za pešče, da vidš a te bo kr naenkrat neka rumena presenetla, pol pa prideš mal višji k zdravstvenem domu, tam pa vidiš, da zelena utripa... idealno za zmedo.
Js sm pr nas že parkrat skoz rumeno pelov, enkrat se je tud pržgala ko sm bil že ful bliz pa sm mel skor 60 na števcu in vprašanje če bi se sploh ustavu - neko na silo bremzanje je pa idealno, da se ti kdo v rit nabije. Tko da če nočeš nikol prevozt rumene je edina rešitev, da začneš že napol ustavlat, ko vidš rdečo za pešče.
Lahko bi povsod po državi zelena utripnila 2x, če so že tolk zagreti o nekih reformah... Glih dost, da prideš skoz, če si bliz, pa premalo za izkoriščanje. Ne pa da ima vsak zaselek neke svoje nastavitve semaforjev.
Sicer pa itak folk kr neki tišči. Zadnjič na tržaški sem zavijal levo, zelena začne že utripat in cesta se začne basat na naši strani križišča... ampak tisti na drugi strani so se odločili, da bodo šli na silo skoz rdečo. Pri sebi sem že razmišljal "zarad teh zdej še levo ne bom mogu zavit :evil:" nakar zaslišim bum.. bum-bum in vidim sesute štiri sred križišča. Zgleda je vsak samo avto pred sabo gledu in je blo treba ustavt, pa to ni blo možno. Tko da po eni strani razumem državo, zakaj hoče ukint utripanje - glih zarad takih kmetov, ki neki tišijo na silo.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R So jun 04, 2005 3:35 pm

Templar je napisal/-a:Folk to dela iz še enega preprostega razloga ki še ga niste omenili:
-nevarnost naleta!!! Jaz to čisto podpiram čeprav tega ne prakticiram povsod ampak samo če je pred oviro/ustavljanjem nepregleden ovinek ali pa je kaka podobna situacija.
-to je za take bizgece ko prepozno ugotovijo da avto pred njimi stoji idealno ker se lahko tisti pred tabo umakne za meter ali dva kar je dovolj da te reši(in njega tudi)

-s tem da zavarovalnica več ne krije blažjih poškodb mehkih tkiv vratne hrbtenice. :[]

to samo, če gre za aoplus.. (če si povzroču nesrečo) drgač pa je še zmer..

pa mene bl mot k to delajo v gužvah k se itak use premika po 6 metrov na minuto.. in on pol skos ustavla da ma za več k en avto pred sabo placa..

lp
Slika

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Re: ustavljanje pred semaforji?

Napisal/-a FireSTORM So jun 04, 2005 4:10 pm

pele je napisal/-a:Zadnje čase opažam , da vedno več voznikov ob rdeči luči ustavi 5 do 10 m od križišča .Ko se nabere kolona pa speljejo do črte in naprej čakajo.Ni mi jasno v čem je to fora? Ali se mogoče nekateri učijo speljevat na takšen način? Ko pa zagori končno zelena luč so ponavadi ti isti modeli izredno "mečkaški".

meni pa se dozdeva to
v g.radgoni
pelje tovornjak, se mu ravno prižge rdeča, ok šibne skozi ker 20 tonske mase ne moreš kr tak ustavit, za njim pa še kakih 100m avto, pa pritisne do konca na gas pa še tak za njim eni trije skozi rdečo :shock: :shock:

P.S: 2x so me že skor povozli zarad tega!

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin So jun 04, 2005 5:49 pm

Templar je napisal/-a:Folk to dela iz še enega preprostega razloga ki še ga niste omenili:

Točno tako. Tut js se večkrat ustavm kkšn meter pred križišom in gledam, a je tist za mano dojel, da se je treba premaknt, al ni.
Še posebej pa to metodo prakticiram zjutri, k čakam na gorenjski avtocesti proti Ljubljani na izvozu za Brod. Se mi je že naredl, da mi j tistih 5 metrov rešl odbijač, k je en striček prepozn začel bremzat.
Tko da men se to zdi bl pozitivno, kot negativno.
Licet volare si in tergo aquilae volat.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov