Debate, ki niso vezane na ostala področja...

m.P.
Novinec

Kraj: Kamnik

Avto mi lebdi

Napisal/-a m.P. Ne apr 06, 2003 4:20 pm

A ima še kdo občutek kot da mu avto lebdi, plava,... pri višjih hitrostih. Jst mam občutek kot da ful ni stabilen in da bom kmal poletu iz ceste :(
A so vsi Puntoti taki al mam jst kej narobe z amortizerji? Nasvet prosim... Hvala!
Če je ravno ni zabavno [Colt CZ3, Lancer SW].

all4you2
Novinec

Kraj: Ljubljana

Re: Avto mi lebdi

Napisal/-a all4you2 Ne apr 06, 2003 4:29 pm

matjazp je napisal/-a:A ima še kdo občutek kot da mu avto lebdi, plava,... pri višjih hitrostih. Jst mam občutek kot da ful ni stabilen in da bom kmal poletu iz ceste :(
A so vsi Puntoti taki al mam jst kej narobe z amortizerji? Nasvet prosim... Hvala!

Hmm, mam jest pr našmu drugmu Puntotu iste probleme. Nove gume, komplet novo vzmetenje, pa avto pr 110 na uro tko trese, k da bo razpadu. Poleg tega kr lebdi in full je tak čudn feeling. Lahko bi se enkrat zmenila, pa boš probu pelat in boš vidu. Tko k ma naš sigurn ni pr teb.

Ajde

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Ne apr 06, 2003 6:20 pm

Če se ti to dogaja ko ga goniš po gladki cesti se je za sekirat. :!: :shock:
Jst naprimer vem, da je moj Pug mehak, pa pri višjih brzinah nimam nobenega občutka, da bi avto "lebdel". (razen na slabih cestah - itaq). Edina jeba pa je ko ga pičim v ovinek in začne lebdet ven :lol: 8). "Treba bo menat gume s preseka 70 na 55 ker se full zvijajo na ovinku.
P.S. kako ti pa kej reagira na nenadno spremembo smeri? Se fajn plajha?

all4you2
Novinec

Napisal/-a all4you2 Ne apr 06, 2003 6:29 pm

Pugi405 je napisal/-a:Če se ti to dogaja ko ga goniš po gladki cesti se je za sekirat. :!: :shock:
Jst naprimer vem, da je moj Pug mehak, pa pri višjih brzinah nimam nobenega občutka, da bi avto "lebdel". (razen na slabih cestah - itaq). Edina jeba pa je ko ga pičim v ovinek in začne lebdet ven :lol: 8). "Treba bo menat gume s preseka 70 na 55 ker se full zvijajo na ovinku.
P.S. kako ti pa kej reagira na nenadno spremembo smeri? Se fajn plajha?

Ne vem, če si post mislil zame, asmpak vseeno.Na svojmu puntotu (se ga vid pr mojem nick-u, sem menjal komplet vzmetenje in so mi stari amortizerji in vzmeti ostali. Ma pa mat še enga puntota (pri njem je pa že puščal amortizer). In sem pač iz mojga dal prenest vzmetenje na njenga. Pa vem, da je vse ok (poleg tega je bil moj avto star šele tri leta). Poleg tega smo kupl še nove pnevmatike. Vse skup je šlo na koncu tudi na optiko. Pri 110 na uro pa se volan trese, da je za znoret. Od 120-130 naprej pa rukanje poneha.?!?! En vulkanizer mi je že svetoval, da so najbrž gume (ampak sej so nove)???Tko, da res ne vem, kaj bi blo. Zdele bom enkrat ko bo cajt zamenjal moje gume z onim avtom. In bom pol vidu, če trese.

Lp

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Ne apr 06, 2003 6:40 pm

ej ja. tebe sm mislu. Optika narejena praviš. OK. Kaj pa če je mogoče kriv volanski končnik :wink: ? Ti kaj "laja" na podvozju?

spektr
Novinec

Kraj: Cerklje

Napisal/-a spektr Ne apr 06, 2003 6:45 pm

Imel podobne probleme z mojim puntom...potem se zamenjal amortizerje in je v redu.
lp dejan

all4you2
Novinec

Napisal/-a all4you2 Ne apr 06, 2003 6:51 pm

Pugi405 je napisal/-a:ej ja. tebe sm mislu. Optika narejena praviš. OK. Kaj pa če je mogoče kriv volanski končnik :wink: ? Ti kaj "laja" na podvozju?

Ja, ko so bili menjani amortizerji in pa vzmeti je bila narejena optika. Gume so bile centrirane. Vse tko kot treba. So pa Sava Effecta, če to kej mogoče nagaja.
Drugače noben končnik ne poje. Nič ne poka, vse OK.
Nimam pojma. Sej pravm. Mogoče jutr zamenjam vsa štiri kolesa z mojimi pa bomo vidli, kaj je. Sam se mi res čudno zdi vse skupi. Smešno je to, da po 120 na uro neha rukat. Menda je to že velik znak, da so pnevmatike?!?!

m.P.
Novinec

Napisal/-a m.P. Ne apr 06, 2003 7:16 pm

Pri men je pa situacija taka: pri 130 se mi začne volan trest, pri hitrem pospeševanju mi volan potegne v eno smer (ne vem točn katero), pri vožnji po ravni cesti mi volan vleče mal v levo, največji problem je pa ker se mi pri večjih hitrostih (110+) avto začne čudn obnašat... težko opisat... kot da nimaš nadzora nad volanom.
btw: gume so pa čist nove.

spektr: katere amortizerje si menjal?

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk Ne apr 06, 2003 8:39 pm

Matjazp dobro pregledat podvozje , tudi kakšne razpoke na pločevini - pri nosilcih stabilizatorja , zrak v končnikih , rokah , gumicah stabilizatorja, pritrditev amortizerjev - tudi zgoraj .....
Razlogov za takšno obnašanje je lahko ogromno , ampak dejansko so skoraj vsi povezani z podvozjem.

m.P.
Novinec

Napisal/-a m.P. Ne apr 06, 2003 9:34 pm

kdk je napisal/-a:Matjazp dobro pregledat podvozje , tudi kakšne razpoke na pločevini - pri nosilcih stabilizatorja , zrak v končnikih , rokah , gumicah stabilizatorja, pritrditev amortizerjev - tudi zgoraj .....
Razlogov za takšno obnašanje je lahko ogromno , ampak dejansko so skoraj vsi povezani z podvozjem.

A mi lahko priporočaš kje bi tak pregled lahko opravil... v Lj in okolici?

G-4S

Napisal/-a G-4S Ne apr 06, 2003 11:13 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ Po apr 07, 2003 12:03 am

jst jih nimam, pa mi je skor avto razpadu k se je tok tresu, ko sm vaju lovil cirka 10km pred celjem :D

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din Po apr 07, 2003 6:36 am

matjazp je napisal/-a:A mi lahko priporočaš kje bi tak pregled lahko opravil... v Lj in okolici?

Jaz bi ti priporočal da greš na en tehniči preglet in jim poveš za tvoj problem, sem prepričan da ti bodo z veseljem premrdali cel avto in pozorno pregledali tudi zadnji del podvozja, ki ga običajno (vedno) spustijo :wink:
Slika

Uporabniški avatar
Tuningcar
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a Tuningcar Po apr 07, 2003 10:39 am

Men je tut tresel cev avto pa volan, pol sem pa peljal avto in gume se enkrat centrirat (v 2 mesecih 2x), je blo pa dobr (v kranju boltez ni vreden pocenega grosa, peljite avto k todivotu). Slabo so bile scentrirane gume in feltne.

LP,Sandi

Uporabniški avatar
BaSe
Uporabnik

Kraj: Maribor

Re: Avto mi lebdi

Napisal/-a BaSe Po apr 07, 2003 12:58 pm

matjazp je napisal/-a:A ima še kdo občutek kot da mu avto lebdi, plava,... pri višjih hitrostih. Jst mam občutek kot da ful ni stabilen in da bom kmal poletu iz ceste :(

jaz ko mam zimske gume gor 155/70/13 se mi tut zdi kot da letim pri višji hitrosti, zaj ko pa mam letne gume gor 185/60/14 pa je vseh problemov konec!

Ne vem no, mogoče so tut gume kaj krive :roll:

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell Po apr 07, 2003 12:59 pm

ko ti pri 120km/h trese... to so gume za scentrirat....da pa plav.a.. a si delal opritko ko si menjal vzmeti ?
V8 POWER

life4rave
Novinec

Napisal/-a life4rave Po apr 07, 2003 1:03 pm

pa gre 130km/h ? :lol: :lol: :P

m.P.
Novinec

Napisal/-a m.P. Po apr 07, 2003 3:36 pm

life4rave je napisal/-a:pa gre 130km/h ? :lol: :lol: :P

Ne se hecat... gre tud 160 :) več pa res ne :oops: ... ne vem zakaj, lansko poletje mi je šel z letnimi gumami tud 180, pa še pozimi z zimskimi gumami 170... zdej pa kr neki štrajka :x

A je lohk kej narobe, če sprazniš tank skor do konca pri starem avtomobilu, ki ima v rezervoarju verjeten že cel smetišče? Pa to celo večkrat :oops:
Zadnjič spremenil m.P., dne Po apr 07, 2003 3:46 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

m.P.
Novinec

Napisal/-a m.P. Po apr 07, 2003 3:46 pm

GFors je napisal/-a:Moj punto pa leži na cesti kot prbit. Še posebej lepo se vozi po avtocesti. Tudi pri 180km/h je ful "varen" feling. Lahko to 4sale potrdi, ker sva se ravno danes o tem pogovarjala, ko sva ga žgala do Celja in nazaj. Gume so BS potenza (195/50/15) + vzmetenje Apex.

Gume imate scentrirane?

Gume so čist nove in scentrirane. Ne bi rekel če bi mel kakšne savine za 9 jurjev, sam sem dal ravn zarad varnosti boljše gume gor pa še vedno isti problem.

Mogoče se teb boljš drži ceste zarad novega tršega vzmetenja?!? Kolk dnarja si pa dal?

Uporabniški avatar
Twingo
Nov uporabnik

Kraj: MARIBOR

Napisal/-a Twingo Po apr 07, 2003 5:05 pm

jaz sem se vceraj v Celje peljal s Twingotom 175km/h(sicer ponavadi ne dirkam tak -ampak spucat je bilo treba ventile po zimi-hehe) pa nisem imel še nikoli DOBENIH problemov glede vodljivosti avta ( glede na to da je avto zelo lahek slabih 800kg je ful stabilen) tut pri hitrejših ovinkih je kot prileplen na cesto!

tresenje volana pa je verjetno ker nimaš centriranih gum ali pa idi na nastavitev optike na novo!
HVALA BOGI DA S'N STAJERC
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov