A so vsi Puntoti taki al mam jst kej narobe z amortizerji? Nasvet prosim... Hvala!
matjazp je napisal/-a:A ima še kdo občutek kot da mu avto lebdi, plava,... pri višjih hitrostih. Jst mam občutek kot da ful ni stabilen in da bom kmal poletu iz ceste![]()
A so vsi Puntoti taki al mam jst kej narobe z amortizerji? Nasvet prosim... Hvala!
Pugi405 je napisal/-a:Če se ti to dogaja ko ga goniš po gladki cesti se je za sekirat.![]()
![]()
Jst naprimer vem, da je moj Pug mehak, pa pri višjih brzinah nimam nobenega občutka, da bi avto "lebdel". (razen na slabih cestah - itaq). Edina jeba pa je ko ga pičim v ovinek in začne lebdet ven![]()
. "Treba bo menat gume s preseka 70 na 55 ker se full zvijajo na ovinku.
P.S. kako ti pa kej reagira na nenadno spremembo smeri? Se fajn plajha?
Pugi405 je napisal/-a:ej ja. tebe sm mislu. Optika narejena praviš. OK. Kaj pa če je mogoče kriv volanski končnik? Ti kaj "laja" na podvozju?
kdk je napisal/-a:Matjazp dobro pregledat podvozje , tudi kakšne razpoke na pločevini - pri nosilcih stabilizatorja , zrak v končnikih , rokah , gumicah stabilizatorja, pritrditev amortizerjev - tudi zgoraj .....
Razlogov za takšno obnašanje je lahko ogromno , ampak dejansko so skoraj vsi povezani z podvozjem.
matjazp je napisal/-a:A mi lahko priporočaš kje bi tak pregled lahko opravil... v Lj in okolici?
matjazp je napisal/-a:A ima še kdo občutek kot da mu avto lebdi, plava,... pri višjih hitrostih. Jst mam občutek kot da ful ni stabilen in da bom kmal poletu iz ceste![]()
life4rave je napisal/-a:pa gre 130km/h ?![]()
:P
GFors je napisal/-a:Moj punto pa leži na cesti kot prbit. Še posebej lepo se vozi po avtocesti. Tudi pri 180km/h je ful "varen" feling. Lahko to 4sale potrdi, ker sva se ravno danes o tem pogovarjala, ko sva ga žgala do Celja in nazaj. Gume so BS potenza (195/50/15) + vzmetenje Apex.
Gume imate scentrirane?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov