Ob 18.30 iz tomačevskega rondoja zavijem na LJ obvoznico v smeri proti Postojni pri hitrosti 100 km/h, nakar zagledam dva policaja (ki si tega imena ne zaslužita) na motorjih, ki pihneta mimo mene in nista bila na nujni vožnji. Ocenil sem, da sta šla med 180-200 km/h (zdelo se mi je, da stojim!!!). To me je tako vrglo s tira, da sem se takoj zapadil za njima, dosegel 160 km/h da bi poskušal videti njune registrske tablice, vendar tudi takoj odnehal, kajti cesta ni bila prazna in se je pred mano nabralo nekaj vozil. In una dva tipa nonšalantno kot kaka trojanska fijakarja odbrzita iz obzorja. Potem pri 140 km/h (ko upočasnjujem) v vzratnem zagledam novega motorista, ki se zelo zelo hitro približuje - NOVI PLAVAC!!!. Ne sm rekel, se ti ne umaknem za nobeno ceno. Nekaj časa je vozu za mano in zavil v smeri LJ-Koseze. Zdaj mi je žal, da ga nisem spustil naprej, da bi si zapisal vsaj njegove tablice. Sam je blo vse tako hitro, da se nisem spomnil.
Naslednjič, ko mi bo kak njihov CEPEC moril zaradi 5km prehitre vožnje, jim bom j.... mater!