Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
kostrevcb
Nov uporabnik

Pasovi?

Napisal/-a kostrevcb To apr 08, 2003 2:23 pm

Ali se je potrebno pripeti v avtu, ki nima vzglavnikov na sedežih?

Vozilo je oldtimer wv hrošč, vendar ima pasove a nima vzglavnikov:

Kakšna bi bila reakcija policist? :con

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron To apr 08, 2003 2:53 pm

Seveda se je obvezno pripeti, ne glede na vzglavnike!!

Uporabniški avatar
kostrevcb
Nov uporabnik

Napisal/-a kostrevcb To apr 08, 2003 3:01 pm

RedBaron je napisal/-a:Seveda se je obvezno pripeti, ne glede na vzglavnike!!

Meni se zdi to nesmiselno saj bi si v pimeru prometne nesreče, ob uporabi varnostnega pasu lahko zlomil tilnik,ker z glavo omahneš nazaj. :?:

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell To apr 08, 2003 3:04 pm

ja taka so pravila... niams kaj..
poj ga imej pa u garazi parkiranga,...
al pa ene sparco zice daj not k majo integrirane vzglavnike..
. :)
V8 POWER

Uporabniški avatar
kostrevcb
Nov uporabnik

Napisal/-a kostrevcb To apr 08, 2003 3:11 pm

Kaj čmo ptem pa nič? :P
Čeprav bi rad avto obdržal v originalnem stanju.
Ampak vozili se bomo vseeno! :!: :wink:

Uporabniški avatar
.::GTR::.
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a .::GTR::. To apr 08, 2003 3:13 pm

kostrevcb je napisal/-a:

Meni se zdi to nesmiselno saj bi si v pimeru prometne nesreče, ob uporabi varnostnega pasu lahko zlomil tilnik,ker z glavo omahneš nazaj. :?:

ja sj ti z glavo omahneš nazaj če si prvezan alpa ne - tilnik ti bo vseen zlomil :roll: to je dost nevarn drgač. vame se je en poču pa sm z zadnijm delom glave čutu želez v vzglavniku - da ne omenm buške pa bolečin v vratu čez par dni (od tega nism potegnu NIČ - ne od unga k se je poču vame - mojmu avtu nč un pa fajn razbito masko pa skrivleno havbo, ne od zavarovalnce). na napakah se uči ;)
jest ti svetujem da menaš zice alpa nekak sam nardiš vzglavnike - lahk ti rešjo lajf :!:

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER To apr 08, 2003 5:18 pm

Žal je res tako, da se je treba pripeti če so v vozilo vgrajeni varnosti pasovi, ne glede na to, da ni vzglavnikov!...upam da se ne bo kdo pojavil, ki bi s svojega avta odmontiral varnoste pasove, da se ne bi blo treba pripenjat...v tem primeru sledi še odvzem reg. tablic zaredi tehnične neizpravnosti vozila :lol:
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

I. R. Baboon
Nov uporabnik

Kraj: Mislinja

Napisal/-a I. R. Baboon To apr 08, 2003 5:28 pm

BiMMER je napisal/-a:Žal je res tako, da se je treba pripeti če so v vozilo vgrajeni varnosti pasovi, ne glede na to, da ni vzglavnikov!...upam da se ne bo kdo pojavil, ki bi s svojega avta odmontiral varnoste pasove, da se ne bi blo treba pripenjat...v tem primeru sledi še odvzem reg. tablic zaredi tehnične neizpravnosti vozila :lol:

Ce je avtomobil starejsega letnika in varnostni pasovi se niso bili serijsko vgrajeni jih lahko odmontiras, pap te ne morejo kaznovati. Res pa je tudi, da je s tem prizadeta tudi varnost...
Slika

Uporabniški avatar
kostrevcb
Nov uporabnik

Napisal/-a kostrevcb To apr 08, 2003 5:55 pm

Avto je star 30 let (1973). Vendar ti pasovi niso smozategovalni.-skoraj brez funkcije,ter sedeži brez vzglavnikov.
Po nasvtu kolegov v modrem pravijo: Če imaš pasove se moraš pripet :? , če jih ni se ni treba . :-P
Zanima pa me če lahko prevrjajo ali avto star 30 let ima serijsko ugrajene pasove? :?:

Hvala za odgovore:

Lp borut

Uporabniški avatar
Jesus
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a Jesus To apr 08, 2003 6:01 pm

kostrevcb zakaj si pa ne das kaksnih sedezev od golfa 1 al pa 2 noter ker direkt pasejo na sanke noter, jst sm tud mel prej hrosca, pa sm najprej zamenjal sedeze, sele potem sem se lotil drugih stvari, ker so original sedezi res ceski :wink:
Ce hoces ti se slikco mojga "bivsiga" hroscka po mailu posljem :D

I. R. Baboon
Nov uporabnik

Kraj: Mislinja

Napisal/-a I. R. Baboon To apr 08, 2003 6:11 pm

Jesus je napisal/-a:kostrevcb zakaj si pa ne das kaksnih sedezev od golfa 1 al pa 2 noter ker direkt pasejo na sanke noter, jst sm tud mel prej hrosca, pa sm najprej zamenjal sedeze, sele potem sem se lotil drugih stvari, ker so original sedezi res ceski :wink:

Mislim, da bi rad avto ohranil kolikor toliko originalen...
Slika

Uporabniški avatar
kostrevcb
Nov uporabnik

Napisal/-a kostrevcb To apr 08, 2003 6:12 pm

Jesus je napisal/-a:kostrevcb zakaj si pa ne das kaksnih sedezev od golfa 1 al pa 2 noter ker direkt pasejo na sanke noter, jst sm tud mel prej hrosca, pa sm najprej zamenjal sedeze, sele potem sem se lotil drugih stvari, ker so original sedezi res ceski :wink:

Sem mislu pustit avto v originalu, pa očitno nebi bilo slabo zamenjati sedežev vsaj zaradi svoje varnosi.

Dej mi pošlji da vidim kako izgleda. Hvala
Mail: borut.kostrevc@krka.si
Slika

Uporabniški avatar
Jesus
Novinec

Napisal/-a Jesus To apr 08, 2003 6:56 pm

I. R. Baboon je napisal/-a:

Mislim, da bi rad avto ohranil kolikor toliko originalen...

ja to ze razumem, ampak od golfa zgledajo skoraj kot original, kdo bi pa opazil :wink:

Uporabniški avatar
BaSe
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a BaSe To apr 08, 2003 9:55 pm

Smo čujte ludi kaj pa na zadnih zicih?????????

so pravili, da ne rabiš bit pripet, če ni vzglavnikov, kaj zaj je drugače al kaj?????

SAMO to velja SAMO za ZADNE zice,
no ne me vzet za besedo, samo tak sem čul, ker je mel sošolec s tem probleme, pa potem nazadne ni rabo plačat kazen, mene pa policist sploh ni opozoril da nisem pripasan (avto ni mel zadaj vzglavnikov)...

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Napisal/-a BiMMER To apr 08, 2003 10:31 pm

BaSe je napisal/-a:Smo čujte ludi kaj pa na zadnih zicih?????????

so pravili, da ne rabiš bit pripet, če ni vzglavnikov, kaj zaj je drugače al kaj?????

SAMO to velja SAMO za ZADNE zice,
no ne me vzet za besedo, samo tak sem čul, ker je mel sošolec s tem probleme, pa potem nazadne ni rabo plačat kazen, mene pa policist sploh ni opozoril da nisem pripasan (avto ni mel zadaj vzglavnikov)...

Kdo pa je to pravu???
Ravno sedaj je spet v teku akcija, Slovenija, pripni se, in glavni poudarek je na preverjanju sovoznikov na zadnjih sedežih...
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To apr 08, 2003 10:51 pm

Oki oki tema teče o tem al se je treba pripet al ne če so vzglavniki in če jih ni.
kaj pa rečmo pri starejših avtomobilih kjer še zadaj ni pasov pa če jih not nardim?To že dolg razmišljam ker pogosto vozim kolege u avtu in mi gre seveda tudi za njihovo varnost pa tudi za mojo saj nepripet potnik ki sedi za tabo pa pri primeru trka butne z vso silu vate :?: Zanima me kaj se bi zgodlo če jih namontiram notr. Al bi bla celo kazen ker sem nelegalno montiru pase notr? mam petko 93 letnik in še nima pasov vzad novejši letniki pa so jih že imeli.

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Sr apr 09, 2003 6:48 pm

kostrevcb je napisal/-a:

A misliš, da boš kaj na boljšem, če se ne boš privezal :?: pomoje boš še na slabšem!!

Uporabniški avatar
Jesus
Novinec

Napisal/-a Jesus Sr apr 09, 2003 9:21 pm

RedBaron je napisal/-a:
kostrevcb je napisal/-a:

A misliš, da boš kaj na boljšem, če se ne boš privezal :?: pomoje boš še na slabšem!!

jst mislm da ce sedis zadaj, je bols da nisi privezan, ker itak priletis v sedez, druga je spredaj k cez okn letis, ampak je blo a ze velik zlomljenih tilnikov tkole ce ni vzglavnikov

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Napisal/-a BiMMER Sr apr 09, 2003 9:43 pm

lisko1 je napisal/-a:Oki oki tema teče o tem al se je treba pripet al ne če so vzglavniki in če jih ni.
kaj pa rečmo pri starejših avtomobilih kjer še zadaj ni pasov pa če jih not nardim?To že dolg razmišljam ker pogosto vozim kolege u avtu in mi gre seveda tudi za njihovo varnost pa tudi za mojo saj nepripet potnik ki sedi za tabo pa pri primeru trka butne z vso silu vate :?: Zanima me kaj se bi zgodlo če jih namontiram notr. Al bi bla celo kazen ker sem nelegalno montiru pase notr? mam petko 93 letnik in še nima pasov vzad novejši letniki pa so jih že imeli.

Če jih boš noter dajal bi jih blo fajn homologirat, drugače ti pa noben težil, če jih boš imel!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Sr apr 09, 2003 10:19 pm

Mislim, pozabi na originalnost... enkrat mi je en mal u rito prletu pa sm mel slabo nastimane vzglavnike in me je 1 teden bolel vrat.
Pomisli, da ti nekdo zares prleti notr.

Originalno stanje gor, originalno stanje dol, sej tud jaz nisem bil nic kriv - pac model za mano ni vidu da se bliza kriziscu z rdeco lucjo - in mano pred sabo. Originalno stanje govorit v grobu ni cool.

Prpasan pa moras bit.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov