Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Servisna knjiga - nateg?

Napisal/-a YOC Sr jul 13, 2005 12:17 pm

Ž!

Včeraj mi je na 406 majster zamenju vse jermene pa vodno pumpo,... no in ko je ven pobral staro pumpo je bla ta že kr boga pa še original ni bla - ponaredek. Ne bi me motilo v primeru, če ne bi kupil avto, ki ima poštemplano servisno knjigo.
Ampak glede na to, da naj bi bil avto servisiran na pooblaščenmu servisu predvidevam, da če so tam že menjali jermene pa pumpo, da bi potem dali original dele not. Pa tudi v knjižici so samo štempli in ni nobenih komentarjev ipd.

No in zdej bi rad dobil informacije o opravljenih delih na tem avtu in me zanima ali na servisih glede tega kaj komplicirajo, ali moraš kaj plačat,... torej kake izkušnje imate s tem.
Predvidevam, da bom tako tudi ugotovil istovetnost prevoženih kilometrov.

Hvala!

lp

YOC

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

Uporabniški avatar
Chip
Novinec

Kraj: Jesenice-city

Napisal/-a Chip Sr jul 13, 2005 12:22 pm

Ponavadi se podatki o servisih in popravilih vodijo v
racunalniski bazi.
Pri Renaultu je tako , za Peugeot pa ne vem

Chip

Damo
Nov uporabnik

Napisal/-a Damo Sr jul 13, 2005 12:27 pm

Iz izkušenj:

Podatke o servisih bodo dali samo lastniku avtomobila, ki je bil tisti čas lasnik, ko so se delali servisi.

Jaz sem imel podobno zadevo in nisem prišel nikamor. Res pa je da je bil moj avto servisiran na večjih pooblaščenih servisih in so se zagovarjali o zaupnosti podatkov.

Zavrt tel. št. servisov in povprašaj. Mogoče boš mel več sreče.

Alfist
Novinec

Napisal/-a Alfist Sr jul 13, 2005 1:13 pm

Na pooblaščenem servisu so mi natisnilu vse račune od servisov ki so bili narejeni na avtomobilu, delali niso nobenega problema.....je šlo pa za avtohišo real.....pohvalno...

LP

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Napisal/-a YOC Sr jul 13, 2005 2:29 pm

A pa to za tem ko si od nekoga kupil avto al ga imaš že skoz ti?

lp

8)

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Napisal/-a YOC Sr jul 13, 2005 3:13 pm

Sem govoril s "servisom" in zadeva je sledeča če koga zanima:

Če te npr zanima kaj je glede na kilometre potrebno narediti na avtu ti predlaga glede na to, kar vidi v računalniku čeprav ti tega ne pokaže. Če pa želiš vedeti kaj je bilo na avtu delano pa lahko dobiš ta info le s privoljenjem "stranke", ki je pri njih avto servisirala. No glede jermenov ipd. mi bo povedal če so bili menjani ali ne, ko se osebno zglasim pri njih.
Me pa potem zanimajo tudi kilometri.

Kako naj pridem do infota če so realni, če mi slučajno ne bo želel dati informacije o datumih servisov in tedanjih kilometrih?

lp

8)

Damo
Nov uporabnik

Napisal/-a Damo Sr jul 13, 2005 3:35 pm

Če se boš osebno zglasil, jih lepo prosi da ti povedo kilometre in da te to osebno zanima, da veš kaj imaš itd. jih lepo prosi.

Če bo serviser dobre volje in če še ni imel težav z izdajanjem kilometrov ti jih bo povedal, vsaj upaš lahko.

Niso ti pa dolžni povedat.

P.S. Po eni strani bolje da ne veš, ker boš lahko močno razočaran. Vsaj jaz sem bil.

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Sr jul 13, 2005 4:52 pm

Yup, na žalost servisna knjiga ne pomeni kaj dosti, šele potem ko je avto dodobra prešraufan dobiš idejo ali so kilometri realni ali ne (takrat si pa itak že lastnik).

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če jul 14, 2005 6:22 am

V servisno knjigo lahko vpišejo servis tudi če avto servisirajo s kopijo originalnega dela. To se sedaj na veliko dela v sloveniji, saj je za clio 2 vodna pumpa 12 k sit, original pa 24k sit, razlika je pa v napisu renault, ker obe pumpi dela ista firma na istem traku, samo ene grejo prej dol iz traku, druge grejo pa še naprej da jim dajo žig firme.
Old subarus never die, they just get faster!

Alfist
Novinec

Napisal/-a Alfist Če jul 14, 2005 8:22 am

YOC je napisal/-a:A pa to za tem ko si od nekoga kupil avto al ga imaš že skoz ti?

lp

8)

Kupili smo avto na sejmu od prvega lastnika in je imel v realu narejene servise. Zapeljal sem se do Reala, kjer sem dobil in preveril vse informacije od avtomobila.....tudi račune od popravil....

LP

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Če jul 14, 2005 8:39 am

Po toči zvoniti je prepozno.

O realnem stanje kilometrov se je treba pozanimati pred nakupom. Če si avto že kupil, si bil z njim ob nakupu očitno zadovoljen. Zato je brez veze, da sedaj vrtaš in vrtaš da bi izvedel dejanske kilometre. Nima smisla, da bi se razočaral, če si trenutno z avtom zadovoljen. Kar je je. Glede nadaljnega serivisiranja se drži navodil proizvajalca vozila, lahko pa ti tudi serviser priporoči, kaj bi bilo potrebno še narediti, glede na stanje vozila in ne prevožene kilometre.

Uporabniški avatar
Mumbley
Novinec

Napisal/-a Mumbley Če jul 14, 2005 9:16 am

Potem je najbolje ko kupuješ rabljeno vozilo da greš pred nakupom s prodajalcem in servisno knjigo na pooblaščen servis in zahtevaš da ti pokažejo vse kar so delali na avtu - če pa se prodajalec prične izmikati veš pri čem si.

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Napisal/-a YOC Če jul 14, 2005 10:01 am

svadreb je napisal/-a:Po toči zvoniti je prepozno.

O realnem stanje kilometrov se je treba pozanimati pred nakupom. Če si avto že kupil, si bil z njim ob nakupu očitno zadovoljen. Zato je brez veze, da sedaj vrtaš in vrtaš da bi izvedel dejanske kilometre. Nima smisla, da bi se razočaral, če si trenutno z avtom zadovoljen. Kar je je. Glede nadaljnega serivisiranja se drži navodil proizvajalca vozila, lahko pa ti tudi serviser priporoči, kaj bi bilo potrebno še narediti, glede na stanje vozila in ne prevožene kilometre.

Se strinjam s tabo sam ko mi zdaj to ne da miru. Enostavno bi rad vedel kakšna je zgodovina tega avta in kako je dejansko stanje. Sej mogoče je pa vse kul.

Še neki: a bi mela tovarniško vgrajena vodna pumpa gor kkšn znak od Peugeota al je gor samo znak oz. žig izdelovalca?

tnx

lp

8)

Alfist
Novinec

Napisal/-a Alfist Če jul 14, 2005 10:41 am

Original neoriginal ne sekiraj se in se vozi.....škoda tvojih živcev....

LP

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Če jul 14, 2005 10:59 am

več k crknit ti tak ne more :P ....

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Napisal/-a YOC Če jul 14, 2005 11:24 am

Ma sej zdej sem vse popedenu na njemu sam me kr mal boli ko pomislim, da morda km niso realni pa čeprav to nima nobene zveze glede na to, da je avto kot nov in da z njim ni nobenih problemov.
Pa sej pomoje štekate.

8)

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Če jul 14, 2005 11:30 am

Tudi na BMW-ju dajo vse podatke o opravljenih servisih, če so bili le-ti opravljeni na pooblaščenih servisih ter vse specifikacije menjanih delov.
Kako imajo to urejeno drugje pa nevem!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Re: Servisna knjiga - nateg?

Napisal/-a gecco So maj 09, 2015 6:24 am

Mene pa zanima, ali avtohiša ki proda nov avto vedno izpolni "prvo" stran knjižice (podatki o vozilu in ne vem kaj še pride tam)? Gledam avto z urejeno servisno knjižico, vendar me moti ker nikjer ne morem razbrati da dejansko je knjižica od vozila ki ga gledam.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 26 gostov