tony1 je napisal/-a:pa, kakšne tle folk nakladate, filter delcev gor ali dol, dizelske saje so kancerogene, pa konec
marko stare je napisal/-a:..do ne ke mere res, ampak takšnih količin vseh teh "bio" ali čistih goriv kot so porebe preprosto še zdaleč ni moč proizvesti, zaradi tega je najverjetneje v bližnji ali kako za koga v dalnji prihodnosti rešitev v fuzijski energiji (reaktor za pridobivanje fuzijskega goriva(1kg=10000 ton fosilnega goriva) se gradi v Franciji, vrednost gradnje po prvih ocenah (000? miljard evrov) prve količine bi naj proizvedli po letu 2020 ali pa tudi prej najverjetneje odvisno od potreb, političnih, gospodarskih razmer v svetu, itd, itd
kljukec je napisal/-a:če rečejo da bo lahko leta 2008 dizel motor lahko izpustil le toliko in toliko trdih delcev jih pač bo
napredek se bo pospešil, ter bo tako sigurno nov motor tudi euro 5
se ni za bat za dizle
pa kokr jst vem, je najbol ekološki motor poleg hibridov v slo clio 1.5 dci z 68 km
ker ko so delal zakon za manjše dajatve za ''ekološka'' vozila, je poleg pirusa in podobnih stvarc zraven, vsaj prvotno spadal tudi omenjen avto
lp
Formule in avtomobili za rally po pravilih zveze FIA točijo le bencin, ki je na voljo v gostujoči državi. Ameri so manj strogi. Avtomobili serije NASCAR vozijo na 110-oktanski, osvinčeni bencin in z eno dirko povzročijo večje onesnaženje kot šoštanjska termoelektrarna v celem letu.
marko stare je napisal/-a:Zzooommm-a ne razumeš mojega sporočila?
opa ,nov moderator ali bodoči??????
marko stare je napisal/-a: najverjetneje se to ne bo izšlo, da bi skakli sem ter tja za deset let, nas bodo kar privili, pa če jim gre za denar ali okolje plačali bomo v vsakem primeru mi!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov