Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
fridlxxx
Nov uporabnik

Kraj: M.B.

BFGoodrich - vasa OCENA

Napisal/-a fridlxxx Ne sep 18, 2005 7:12 pm

:roll: :roll: Zanima me vasa OCENA (BFGoodrich) o tej znamki pnevmatik ,
hvala ze v naprej !! :D :D
OPEL je avto ostalo so le VOZILA !!!

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne sep 18, 2005 7:20 pm

kolkor jst vem so za terenska vozila precej ql
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Ne sep 18, 2005 7:23 pm

a ni to neka podružnica goodyeara če se ne motim? al pa michelina, ne vem točno. uglavnem identične gume z drugo znamko. men se zdi da sm to enkat lih tle gor prebrau. ne bom pa trdil!

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Ne sep 18, 2005 9:28 pm

Zelo zadovoljen uporabnik 8)

Uporabniški avatar
vesolc
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a vesolc Ne sep 18, 2005 9:31 pm

Andy je napisal/-a:Zelo zadovoljen uporabnik 8)

enako 8)

Igoor
Nov uporabnik

Napisal/-a Igoor Ne sep 18, 2005 10:07 pm

Jaz pa žal nimam tako dobrih izkušenj z bfgoodrich. Predvsem na mokri cesti. Najbolj pa se je poznala razlika ko sem jih dal zadaj in sem spredi dal fulda carat. je začel zadek plesat na mokri podlagi. Sedaj pa ko sem dal fulda zadaj in spredaj toyo proxes ni ne duha ne sluha o odnašanju zadka na mokri podlagi. Da se razumemo: pri bfgoodrich mi je pri normalni vožnji v serpentini večkrat odneslo zadek.

Upam da sem ti kaj pomagal :lol: c

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Ne sep 18, 2005 10:13 pm

Mogoče zato ker ni najbolše imet različne profile in znamke gum na avtomobilu, jaz
prisegam vedno na vse 4 enake pnevmatike, meni se pa zdi da so ravno za dež zelo vredu, vsaj profiler G katere imam jaz.

Igoor
Nov uporabnik

Napisal/-a Igoor Ne sep 18, 2005 10:40 pm

Ja to imaš prav, ker ti vse enako držijo asfalt vendar dejstvo je da če imaš ti spredaj boljše gume (boljši oprijem) kot zadaj ti bodo te ko boš v ovinek pripeljal mal hitreje 1. manj avto leze odspredajl iz ovinka 2. ko boš sredi ovinka zaradi preveč odrsavanja spustu gas se bo težišče avta premaknilo naprej in bodo zadaj gume, ki so slabše (slabši oprijem ) zdrsnile. Če pa maš spredaj slabše gume ti bo pa avto čezmerno spredi lezel iz ovinka in ko boš spustu gas sploh ne bo učinka, ker ni dovolj oprijema.

Tko sem jst ugotovu, da so gume proxes in fulda carat(ki se ne štejejo za nevem kaj) boljše kot bf goodrich profiler G VSE 195 50 15

Uporabniški avatar
Alonso
Stalni uporabnik

Napisal/-a Alonso Ne sep 18, 2005 10:58 pm

Odlična guma. Mam jo na svojmu Puntotu in drži odlično.

Slika

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Po sep 19, 2005 7:05 am

ziv
na zalost mam jest s temi gumami slabe izkusnje, predvsem v dezju....zato ti bolj svetujem bridgstone potenzo...je zakon :P
katero dimenzijo pa rabis?

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Po sep 19, 2005 7:23 am

Za povprecnega uporabnika, ki ve, kaj pomeni "prilagoditi voznjo razmeram na cestiscu" je to guma, ki za relativno malo denarja ponuja zelo veliko.

Primerjava s Potenzo ni ravno na mestu.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po sep 19, 2005 7:26 am

To so najboljše gume za terence, za osebna vozila, je pa moje mnenje o teh gumah tako ; firma bi lahko ostala samo pri gumah za terence, ne da rine še nekam, kjer ne more zadovoljit kupcev. To je za težke avtomobile dobra guma, za lahke pa smrt.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
TomazK
Novinec

Kraj: Radomlje

Napisal/-a TomazK Po sep 19, 2005 7:48 am

Jst sem letos vzel pri Stipiču dve G force profiller in sicer lanski letnik. Prodajalec mi je rekel da bo čez kakšen teden dobil novo pošiljko letnik 2005. To je blo mislim da konc februarja, začetek marca. No ta teden se je vleku tja do junija js pa še kr na zimskih. Pol sm popizdu če se zajebavajo. V celi Evropi ni blo še dveh gum ki sem jih rabu. Tko da sem se dobr zajebu. Pol sm pač uzeu F1 ki so vsaj mal podobne.
Neučakan sem pa bil ker sem imel nove feltne in sem hotu na vsak način zmontirat čimprej.

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Mare9mm Po sep 19, 2005 8:08 am

Igoor je napisal/-a:Ja to imaš prav, ker ti vse enako držijo asfalt vendar dejstvo je da če imaš ti spredaj boljše gume (boljši oprijem) kot zadaj ti bodo te ko boš v ovinek pripeljal mal hitreje 1. manj avto leze odspredajl iz ovinka 2. ko boš sredi ovinka zaradi preveč odrsavanja spustu gas se bo težišče avta premaknilo naprej in bodo zadaj gume, ki so slabše (slabši oprijem ) zdrsnile. Če pa maš spredaj slabše gume ti bo pa avto čezmerno spredi lezel iz ovinka in ko boš spustu gas sploh ne bo učinka, ker ni dovolj oprijema.

Sicer res, ampak kaj ma to tle veze? :? Andy ti je lepo povedal, če kot vsak pameten človek daš gor 4 nove gume, da se avto drži ceste, ti pa začneš bluzit o tem kje bolš met spredi al zadi 2 novi gumi. :( Dej zdej zlizane Fulde odzadi, spredi pa dej čist ganc nove BFGoodrich. :roll:

Znamka je del Michelin skupine, niti pod razno pa to ni ista guma-drugo ime. :roll: Firma izvira iz Združenih držav in ima dolgo tradicijo, lasten razvoj in čez lužo je tudi veliko bolj priznana kot pri nas. Povdarek dajejo ravno oprijemu, športnosti in kvalitetni izdelavi pnevmatik. Za 4x4 so pojem, za osebna vozila so letne super, zimske so pa tudi O.K., vendar pa moraš računat, da to ni znamka v rangu Michelin, Continetal, Bridgestone, da bi jo primerjal z Alpin al pa WinterContact ali Blizzak. Skratka, dobiš veliko za svoj denar, ne daš pa veliko denarja.

fridlxxx dobro bi bilo, da napišeš za kateri avto, dimenzijo, letne ali zimske...

TomazK, prodajalec ti ni mogel trdit, da bo drugi teden dobil nov letnik, še posebi ne, ker z lanskim letnikom ni nič narobe in februarja tako in tako ne dobiš letne gume z letošnjim datumom, ker guma žal ni žemlja in nekaj časa traja, da se pravilno vulkanizira, odstoji v tovarniškem skladišču in gre potem v logistiko, ki pa do Slovenije tudi nekaj časa traja. Prodajalec tudi ne more vedet, kateri letnik gume bo dobil. Odvisno od proizvajalca, grejo gume v likvidacijo, ko so datumi izdelave med 3 in 5 let. Za tako gumo je prav, da te prodajalec opozori "tale guma je pa 4 leta stara, samo je bla skoz v skladišču, tko da z njo ni nič narobe". Oziroma, če ni bila v skladišču, da ti pove kako to, da ima gumo starejšo od 3 leta na lagerju. Ponavad dajo tud kej popusta na starejše letnike. Z lansko pa, roko na srce, ni ama čist nič narobe in si se sam okoli prinesel, da je nisi vzel.
...ampak to je samo moje mnenje.
Slika

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci Po sep 19, 2005 8:14 am

Pozdravljeni.Kaksna je pa njihova zimska guma winter G ce ima kdo izkusnje z njimi ali je boljse vzet savo S3 ali toyo 941.Gre pa dimenzijo 175-65-14.Hvala.

_PaPy_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _PaPy_ Po sep 19, 2005 8:38 am

gume te znamke imam že 2 leti in moram reči da se želo lepo držijo ceste. Drugače pa gume spadajo v eno izmed srednje kvalitetnih znamk ( tako sem slišal od prodajalcev).

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Po sep 19, 2005 8:54 am

Nic kaj prevec zadovoljen z njimi ker so matador celo boljse od bfgoodrich. Ko sem jih imel spredaj sem se skos boril z understeerom in sem jih su kot k****n dati nazaj in sem odletel z ceste. Avto je bil pa r19.

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Po sep 19, 2005 9:01 am

Pa ne mores rect, da so gume krive zato, da si su s ceste. Kriv si lahko samo sam, ker:

a: nisi prilagodil hitrosti razmeram na cesti
b: nisi kupil gum primernih tvojemu stilu voznje
c: si precenil svoje vozniske sposobnosti.

Guma je lahko kriva, ce ti razpade, se ti sname s feltne ali se kako drugace neustrezno obnasa.

Matjaz
Novinec

Napisal/-a Matjaz Po sep 19, 2005 9:34 am

Jest jih letos vozim ze 3-leto pa bi mele profil se za 1 leto vendar se ob dezju zelo slabo drzijo, tako da jih bom moral zamenjati. Je pa res da je obraba gume minimalna, verjetno je zato tudi slabsi oprijem. Na suhem se pa drzijo kr vredu.

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Po sep 19, 2005 9:51 am

Rjuhar je napisal/-a:Primerjava s Potenzo ni ravno na mestu.

Hehehe... Čisto drugi svet, ja... :P I agree...
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov