Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Nakup rabljenih gum ??

Napisal/-a seat So okt 01, 2005 7:23 pm

Zanima me če je že kdo kupoval rabljene gume pri
RABLJENE GUME
In če se splača ker nove 18" so kr drage če tko gledaš
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
drkkk
Novinec

Napisal/-a drkkk So okt 01, 2005 8:18 pm

ki so pa kaj cene???

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Ne okt 02, 2005 12:14 am

Uzem nove 225/45/17 pa bo mir :P na gumah se ne splača šparat, tako da...

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Ne okt 02, 2005 2:34 am

Če naletiš na dobre rabljene...zakaj pa ne. Jaz sem recimo lani kupil nove 15 col bridgestone potenza in se vozil kak mesec in pol z njimi ko sem moral menjati za zimske zaradi pričetka sezone. Spomladi sem se zaljubil v 16" OZ feltne in sem kupil ustrezne letne. Se pravi da je en tip posledično kupil od mene 1,5 meseca stare očuvane vrhunske letne športne gume od bridgestone za polovico kar sem jaz plačal - se pravi skoraj nove. -Za ta denar nebi sploh dobil gume, pa da je kupoval najslabše možne na tržišču narejene v Yugoplastiki, tako da kakor sem rekel...odvisno na kakšne naletiš.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Ne okt 02, 2005 9:02 am

V takem primeru se res splača :D je pa vprašanje če majo teli deelirji dost kul gume. ponavad se bolj splača oglase prečikirat pa od enga uzet.

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri Ne okt 02, 2005 9:27 am

nevem no, jaz nebi nikoli kupoval rabljenih gum...

guma ni vležena tako kot mora bit na tvojem avtu in potem trese (ali pa ne če imaš srečo)....

Lp BoŠko

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Ne okt 02, 2005 9:53 am

mogoč boš mel pa srečo in boš kupu dobre...
lahk pa seveda dobiš tut slabe...ko rablene gume kupuješ, se je tega treba zavedat :!:

Štraus
Novinec

Napisal/-a Štraus Ne okt 02, 2005 10:33 am

CupraR je napisal/-a:Uzem nove 225/45/17 pa bo mir :P na gumah se ne splača šparat, tako da...

:tomidelej:

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Po okt 03, 2005 6:26 am

Jaz sem pri tem tipu spomladi nabavil se popolnoma vredi (sicer eno celo sezono rabljene) Bridgestone Potenza RE720, 195/50 R15 za 2 jurja po komadu.. Niso ble stare, so ble lepe, se dovolj profila.. Se vozim ze celo pomlad, poletje in dokler ne bom menjal za zimske na njih in sem samo zadovoljen. Res da nimajo toliko profila, da bi jih vozil dve sezoni, tako kot nove, ampak so bile zato toliko ceneje. Mislm da bom tud zimske pri njem vzel, ce bo imel kaj spodobnega na lagarju zame.. :D
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po okt 03, 2005 7:08 am

seat, ne šparaj na gumah.

Zakaj so ti že drugi povedali.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Mumbley
Novinec

Napisal/-a Mumbley Po okt 03, 2005 11:38 am

Verjetno gre za stare rezervne gume, ki so že izgubile elastičnost zaradi staranja.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Po okt 03, 2005 12:27 pm

EX-B je napisal/-a:Jaz sem pri tem tipu spomladi nabavil se popolnoma vredi (sicer eno celo sezono rabljene) Bridgestone Potenza RE720, 195/50 R15 za 2 jurja po komadu.. Niso ble stare, so ble lepe, se dovolj profila.. Se vozim ze celo pomlad, poletje in dokler ne bom menjal za zimske na njih in sem samo zadovoljen. Res da nimajo toliko profila, da bi jih vozil dve sezoni, tako kot nove, ampak so bile zato toliko ceneje. Mislm da bom tud zimske pri njem vzel, ce bo imel kaj spodobnega na lagarju zame.. :D

Uf, poceni, dam 8 tisoč pa tudi če jih imam gor samo eno sezono.

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Po okt 03, 2005 12:34 pm

jst sm tam kupu že ene 4 komplete gum - tip dobi iz nemčije cel šleper gum od teh gummi centrov v velikosti špan x 10 - in se mu splača prodajat, gume zaenkrat ki sem jih kupu tam so vse služle namenu, če maš srečo pa dobiš tud praktično nove.
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Po okt 03, 2005 7:19 pm

Mumbley, ce pa pri njem v skladiscu najdes gume, ki so starejse od 4ih let.. Mors bit ze fejst umetnik. Meni je rekel, da jih dobiva iz nemcije vedno nove in nove posiljke, in nikoli nima starih gum. Tud jest sem pregledal par kupov, in nobena ni bla starejsa od 3h let.. In tocno te, 3 leta stare sem vzel, in gume drzijo kot se zagre, sem imel enkrat za test na avtu komplet novih takih Potenz, drzijo cist enako moje in tiste nove ko sem jih imel gor ;)

Sicer pa.. Gres tja, vprasas kaj ima v tvoji dimenziji, ti pokaze, pregledas.. Ce so ti kake dobre in imajo se zadosti profila pregledas koliko so stare.. Ce niso starejse od 3h let vzames in mirno vozis (ceprov samo eno sezono, itaq dobis cel komplet ceneje kot eno novo gumo), ce pa ne najdes nic zase, gres pa nove kupit.. :D Jest vem da je zame on prva postaja, ko kupujem gume. Ce on nima nic zame, grem sele gledat k vulkanizerjem.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Po okt 03, 2005 8:25 pm

EX-B je napisal/-a: 3 leta stare sem vzel, in gume drzijo kot se zagre, sem imel enkrat za test na avtu komplet novih takih Potenz, drzijo cist enako moje in tiste nove ko sem jih imel gor ;)

ej to ti pa ne verjamem!!!
po suhem, ja, po mokrem pa se sigurno pozna razlika!!
4 leta nekako je za mene meja, da je guma vredi (da drži tudi po mokrem, sicer slabše, drži pa vseeno)

drgač pa glede gum....tudi sam sem vedno govoru -NE ŠPARAJ na gumah in na bremzah......pol sem pa spoznal, da mogoče le ni tako slabo kupit rabljene....
sicer moraš vsako gumo pregledati ( datum izgelave, če je kje poškodovana, profil), ker se najde folk, ki prodaja gume skor zastojn, pa so skoraj nove, ravno iz razloga, ker jih je tudi sam menjal(večja platišča) in mu te niso več pasale!

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Po okt 03, 2005 8:28 pm

In kako naj opazim leto izdelave do je tist DOT al kako kako naj vem kdaj je bla guma narejena in podobno
hvala
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Po okt 03, 2005 8:35 pm

točno tako!
DOT, naprej so pa 4 cifre...prvi dve sta leto izdelave, drugi dve pa sta teden izdelave!!!
DOT pa je napisan samo na enem boku gume , tako da moraš mal pogledat kje je

če ima za DOT oznako samo 3 številke, pomeni da je še letnik 99 -zelo staro!!

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Po okt 03, 2005 8:38 pm

Hvala za info
najprej po feltne pol pa vrjetno rabljene gume bom poskusu najdit neki mal boljš ohranjenega za eno leto bojo že (upam) :D

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B To okt 04, 2005 12:02 am

Gricko, pa ravno po mokrem sem se peljal takrat, ko sem si od frenda presraufal feltne z novimi gumami gor. In meni je bil feeling popolnoma enak, nove in pa moje rabljene. Je pa res da se nisem kaj prevec preseraval in probaval z velikimi hitrostmi, samo po naselju sem pa tja po ovinkih.. Verjetno nove bolje odvajajo vodo zaradi globljih kanalov pri visjih hitrostih, ampak tud moje rabljene niso za odmet, glede na to, da sem jih dobil za pol cene ene nove take gume ;)
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

dejko23
Nov uporabnik

Napisal/-a dejko23 To okt 04, 2005 9:57 am

EX-B je napisal/-a:Jaz sem pri tem tipu spomladi nabavil se popolnoma vredi (sicer eno celo sezono rabljene) Bridgestone Potenza RE720, 195/50 R15 za 2 jurja po komadu.. Niso ble stare, so ble lepe, se dovolj profila.. Se vozim ze celo pomlad, poletje in dokler ne bom menjal za zimske na njih in sem samo zadovoljen. Res da nimajo toliko profila, da bi jih vozil dve sezoni, tako kot nove, ampak so bile zato toliko ceneje. Mislm da bom tud zimske pri njem vzel, ce bo imel kaj spodobnega na lagarju zame.. :D

in kje je ta tip doma...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov