Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

kaj se najbolj splača

Napisal/-a red_mamba Pe apr 25, 2003 7:09 pm

kaj se mi kot študentu najbolj izplača?
našparati polno vrednost avtomobila, našparati polovico pa kredit, položnice?? Kake imate izkušnje? Dobivam nakaj malega štipendije, ki je redno vsak mesec. In pa delam preko študenta. Ampak je plačilo včasih na 1.5 meseca včasih pa 2x na mesec. Odvisno koliko je dela. Govorimo o avtomobilih ranga 1 - 2 MSIT. Najraje bi ga kupil pri kakih prodajalcih, ki prodajajo nove in zraven rabljene. Ker dobiš v tem primeru nekaj garancije, na avto pa je opravljen servis.

Dani
Uporabnik

Napisal/-a Dani Pe apr 25, 2003 8:45 pm

...
Zadnjič spremenil Dani, dne Pe mar 04, 2005 5:49 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Gatsu
Nov uporabnik

Napisal/-a Gatsu So apr 26, 2003 10:02 am

Jst sm kot študent nabavil Hyundai Accenta na leasing in sem bil s tem načinom financiranja prav zadovoljen saj sem si edino tako lahko privoscil skoraj nov avto pa se Hyundai je znan po tem da se ne kvari - v 120.000 KM sem menjal edino zadnje amortizerje in en končnik, kar je kvečjemu posledica mojega načina vožnje in nekaj malega makadama. Ker če rabiš avto ta moment šparanje pač ni opcija in ker sem se moral vozit na delo 50KM v eno smer je bila to najbolj pametna rešitev.

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba So apr 26, 2003 11:59 am

no pri meni je podobno. Do konca leta bom imel našparano okoli 1 MSIT. Amapak avtomobili ki pridejo v upoštev so pa okoli 2MSIT. V eno smer imam 75kM oziroma 150kM bi naredil na dan zato bi rad dizla TDI. Ker se finančno najbolj izplača kljub začetni nekoliko višji ceni. Lahko poveš kakšna je razlika med kreditom in leazingom. In kako je stvar za plačilu na položnice če veš.

Gatsu
Nov uporabnik

Napisal/-a Gatsu So apr 26, 2003 12:26 pm

Za kredit je najbolj pomemben pogoj delovno razmerje za nedoločen čas ki je v Sloveniji postal že prava redkost. Prednost kredita je edino v tem da ni nujen polog, drugace pa je več ali manj celo dražji od leasinga. Poleg tega se pri kreditu mesečni obrok vsaj trenutno vse preveč zvišuje, medtem ko je leasing obrok odvisen samo od nihanja tolarja v primerjavi z Eurom - v prihodnosti zmeraj manj ker gremo v EU. Sam sem izbral VBS leasing, ker je bil edino pri njih takrat 25% polog dejansko 25% zneska izbranega avtomobila in ne 25% + vsi stroški in davek. Ker sem bil študent sem potreboval poroka - moj fotr in zadeva je bila sklenjena v enem dnevu. Aja ko je avto odplačan je lahko star največ 6 let od česar je odvisna odplačevalna doba ki je lahko največ 5 let oz 60 obrokov.

Gatsu
Nov uporabnik

Napisal/-a Gatsu So apr 26, 2003 2:50 pm

Safrane: vse lepo in prav sam vsi na zalost te moznosti nimamo.

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko So apr 26, 2003 3:12 pm

Poglej, avtomobil je tako ali tako strošek, pri katerem izgubiš veliko ali ga kupiš na keš ali pa na lizing. Sam sem vzel Twingiča na lizing, ob tem da sem dal približno polovico pologa. Sedaj odplačujem obroke in sem še vedno veliko na profitu, kot če bi še naprej mel BMW-ja in delal samo za bencin in vzdrževanje. V kolikor avtomobil rabiš, niša veliko možnosti, pozanimaj se samo, kdo ti da boljše pogoje nakupa in garancije. Sam delam približno med 35000 in 40000 kilometrov letno, zato sem tudi razmišljal o dizlu (SDI ali DCI), ampak je pšotel le prevagala platetna streha na Twingotu in veter v laseh. Če pa boš asmo računal, koliko boš avtomobil preplačal pri obrokih in koliko boš z njim izgubil, pa je itak najbolje, da si brez avtomobila. Dejstvo je, da so danes avtomobili portošni material (mekaterim pa tudi prestiž) in kot taki predstavljajo zgolj strošek, ki nekje večji, drugje pa manjši.

Lep pozdrav in ugoden nakup

Jernej :wink:

Johnny
Novinec

Napisal/-a Johnny So apr 26, 2003 5:12 pm

Gatsu je napisal/-a:Za kredit je najbolj pomemben pogoj delovno razmerje za nedoločen čas ki je v Sloveniji postal že prava redkost. Prednost kredita je edino v tem da ni nujen polog, drugace pa je več ali manj celo dražji od leasinga. Poleg tega se pri kreditu mesečni obrok vsaj trenutno vse preveč zvišuje, medtem ko je leasing obrok odvisen samo od nihanja tolarja v primerjavi z Eurom - v prihodnosti zmeraj manj ker gremo v EU. Sam sem izbral VBS leasing, ker je bil edino pri njih takrat 25% polog dejansko 25% zneska izbranega avtomobila in ne 25% + vsi stroški in davek. Ker sem bil študent sem potreboval poroka - moj fotr in zadeva je bila sklenjena v enem dnevu. Aja ko je avto odplačan je lahko star največ 6 let od česar je odvisna odplačevalna doba ki je lahko največ 5 let oz 60 obrokov.

Tole glede pologa si pa mal mim udaru.Glih tko morš položit določeno količino soldov za kredit

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax So apr 26, 2003 5:30 pm

če maš možnost privarčevat za celi avto potem to stori, če ne pa bi na tvojem mestu kupil kak rabljen avtomobil z privarčevanim denarjem
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe So apr 26, 2003 8:20 pm

se strinjam z MGsax in z Safranom.

Našga soseda so tolk nategnl, če sliš besedo kredit čist rdeč rata.

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

Napisal/-a Tomo So apr 26, 2003 8:35 pm

Pac ti trgajo od place.Moj sosed je kupu BMW pa ga je odplaceval 5 let.
Sam je res bols nasparat bolj mal pa kupit en rablen avtomobilcek :lol:

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Ne apr 27, 2003 11:31 am

Kakorkoli...

Jaz sem nasparal. Dajal na banko vezat in je bilo se nekaj obresti. Ce bi vzel kredit, bi preplacal obresti ene 300 jurjev. Tako sem pa dobil obresti ko sem imel vezavo na banki ene 200 jurjev. Recimo imas vezano 200 ali je bilo 250 (se ne vem) na eno leto in sem dobil obresti ven cez 30 jurjev
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco Ne apr 27, 2003 1:30 pm

Jst sm pa slabo polovico nasparal, drugo uzel na kredit. Pac bom preplacal dobih 100k sam bom mel pa ves ta cas avto. Pa itak sem vmes ze zmetal na avto 300k dodatno. Pac avto je strosek, ce ga rabis ga uzames. Kaj naj kupim eno kisto pa se vozim eno leto z njo pa naj sparam, kako le ce bom vse zmetal v popravila in vzdrzevanje stare kiste. Da bom pa celo leto brez avtomobila, preden nasparam pa tut ne gre, vsaj pri meni ne. Nimamo pa vsi starsev, ki nam primaknejo kak miljoncek poleg da kupimo avto direkt na gotovino.

Tisti ki uzame avto na kredit se zaveda kaj pocne, pa ce ga uzames na krajsi cas (leto do dve) ni take krize. Mogoce se motim, sam jst nisem videl druge resitve. Mogoce prisparas full denarja s tem da das denar vezat namesto da vzames kredit. Sam ce vmes potrebujes prevozno sredstvo, tiste obresti kredita zmeces v tisti slabsi avtomobil, pa si spet na istem. No dost filozofiranja, ce se kdo strinja kull... drugac pa... vsi drugacni, vsi tepeni :P

LP ;)

Gatsu
Nov uporabnik

Napisal/-a Gatsu Ne apr 27, 2003 2:14 pm

Moznosti je vec vsak pa se odloci glede na svoje potrebe in finančno stanje. Sam imam raje že danes spodoben avto star največ 2 leti ko pa da kupim npr 9 let star avto. Na to koliko bom dal za obresti sploh ne pomislim ker me ne zanima. Važno je da imam dober in zanesljiv avto že danes in ne šele čez leto dve ko bom morda našparal. Če pa iztočasno opremljaš še stanovanje pa itak lahko samo sanjaš da boš kej prišparal :roll:

Uporabniški avatar
vazman
Stalni uporabnik

Napisal/-a vazman Sr apr 30, 2003 6:17 pm

Kaj do 2 mio?Študent,pa kredit?
Jaz sem za gotovino kupil Lado Desetko,avto je za ta dnar absolutno zakon!Jaz še nisem študent,bom pa od jeseni naprej,pa sem kupil najcenejši in dalec najvecji avto z dalec najnizjimi stroški vzdrzevanja.Sicer tega ne sprasujes,vendar samo priporocam.

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Re: kaj se najbolj splača

Napisal/-a AIRbrush Če maj 01, 2003 10:21 am

red_mamba je napisal/-a:kaj se mi kot študentu najbolj izplača?
našparati polno vrednost avtomobila, našparati polovico pa kredit, položnice?? Kake imate izkušnje? Dobivam nakaj malega štipendije, ki je redno vsak mesec. In pa delam preko študenta. Ampak je plačilo včasih na 1.5 meseca včasih pa 2x na mesec. Odvisno koliko je dela. Govorimo o avtomobilih ranga 1 - 2 MSIT. Najraje bi ga kupil pri kakih prodajalcih, ki prodajajo nove in zraven rabljene. Ker dobiš v tem primeru nekaj garancije, na avto pa je opravljen servis.

Na garancije se jaz nebi zanašal. Tud jaz sem zarad te k.... garancije pred dvema mesecema pri Avtohiši Real kupil rabljen avto in mi je po dveh mesecih šla v k.... tesnilka na glavi motorja in mi nočejo garancije priznat, tko da mam jaz zdaj z tem 120.000 sit stroškov. Saj o tem bom še kak dolg topic napisal. Za glavo se boste držali. V glavnem ne kupujte rabljenih vozil pri Realu ker NATEGUJEJO NAROD!!!!

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell Če maj 01, 2003 10:45 am

Gatsu je napisal/-a:Za kredit je najbolj pomemben pogoj delovno razmerje za nedoločen čas ki je v Sloveniji postal že prava redkost. Prednost kredita je edino v tem da ni nujen polog, drugace pa je več ali manj celo dražji od leasinga. Poleg tega se pri kreditu mesečni obrok vsaj trenutno vse preveč zvišuje, medtem ko je leasing obrok odvisen samo od nihanja tolarja v primerjavi z Eurom - v prihodnosti zmeraj manj ker gremo v EU. Sam sem izbral VBS leasing, ker je bil edino pri njih takrat 25% polog dejansko 25% zneska izbranega avtomobila in ne 25% + vsi stroški in davek. Ker sem bil študent sem potreboval poroka - moj fotr in zadeva je bila sklenjena v enem dnevu. Aja ko je avto odplačan je lahko star največ 6 let od česar je odvisna odplačevalna doba ki je lahko največ 5 let oz 60 obrokov.

samo porok mora met zaposlitev za nedoločen čas.. isto sranje kot kredit..
pa a ni fora leasinga da mas avto na posodo.. in poj ko odplacas..mas moznost odkupa avta.. drgac ga mors pa vrnit ? nevem kje sm tto slisal
V8 POWER

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Če maj 01, 2003 11:05 am

koker sm jat seznanjen je pr lizingu fora da ti lizing hiša "kupi" tvoj avto in ga potem ti njim odplačuješ.Al neki tazga
SlikaSlika

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell Če maj 01, 2003 11:09 am

aha.. ok... ma nevem kje sm to slisov no....
V8 POWER

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Če maj 01, 2003 11:30 am

tist da ga lahko po 6 letih odkupiš se mi zdi da velja za službeno vozilo.Sam ne me držat za besedo :wink:
SlikaSlika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov