Debate, ki niso vezane na ostala področja...

alx
Nov uporabnik

Kraj: ptuj

kurilno olje

Napisal/-a alx To apr 29, 2003 7:15 pm

a kdo ve kako razbarvati kurilno olje . ali je razlika med nafto in kurilnim jaz mislim da ni. :roll:

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus To apr 29, 2003 7:23 pm

Razlike ni, s to razliko, da kurilno olje vozijo in hranijo v malo bolj zasvinjanih tankih, tako da se lahko najde kaksna smet, ki ti unici TDI-je noter.

Razbarvat se ga pa, kolkor vem, ne da.

Hanzi
Novinec

Re: kurilno olje

Napisal/-a Hanzi To apr 29, 2003 8:07 pm

alx je napisal/-a:a kdo ve kako razbarvati kurilno olje . ali je razlika med nafto in kurilnim jaz mislim da ni. :roll:

Z eno kislino samo ne vem točno katero?? samo ne priporočam razen če imaš bosch pumpe na zalogi

Bopa pri tej ceni spet kurilc aktualen v kaikih golf 2 :twisted: pa moj kolega pa že itak skoz octavio na kurilca trajba
Sonce naj sveti vsak dan!

dolfe
Novinec

Napisal/-a dolfe Sr apr 30, 2003 1:10 pm

Razbarvaš ga tako da ga zliješ v prosojno plastično kantico in za nekaj dni postaviš na sonce. Primerna stvar za Primorce, poleti pa stvar tudi v Ljubljani dobro funkcionira. Najbolje da sami preizkusite.

Nekateri ljudje pravijo, da dieselske tlačilke na principu CAV razdelilca slabo prenašajo kurilno olje, ampak motor s CAV razdelilcem (Perkins diesel, po licenci narejen v IMR) na barki od mojega fotra že preko 20 let brezhibno deluje na kurilno olje.

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Kraj: Babno Polje

Napisal/-a ule Sr apr 30, 2003 6:35 pm

:?: :roll: :?: :roll: :?: :roll: :?: :roll: :?: Kaj, a barva shlapi ven? :?: :roll: :?: :roll: :?: :roll: :?:

dolfe
Novinec

Napisal/-a dolfe Sr apr 30, 2003 7:33 pm

ule je napisal/-a::?: :roll: :?: :roll: :?: :roll: :?: :roll: :?: Kaj, a barva shlapi ven? :?: :roll: :?: :roll: :?: :roll: :?:

Ne vem, ampak stvar preizkušeno deluje. Nekateri to počnejo tudi z UV žarnico, ampak vprašanje, koliko se tedaj splača zaradi porabe elektrike.

Verjetno torej, da barva ne izhlapi, ampak da razpade pod vplivom UV sevanja.

Uporabniški avatar
Roman
Nov uporabnik

Kraj: Ivančna Gorica

Napisal/-a Roman Sr apr 30, 2003 8:08 pm

:( novejsim motorjem pa baje skoduje. ker se dize masijo vsaj pri picasotu.

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Če maj 01, 2003 6:23 pm

jst sem že tudi eksperimentiral, sme še vedno sredi eksperimentov. Imam Doma UV žarnico pa bom za foro preizkusil kako se bo obnesla.
Enkrat sem že spraševal tukaj če mi lahko kdo to barvo zrihta v prahu. Ker sem kemik in bi tako veliko hitreje rešil problem kot pa, da moram miljon preizkusov narediti.

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe Če maj 01, 2003 7:09 pm

To bom pa jst letos probu.

Sam tolk a kdo mogoče ve , če steklena steklenica- prozorna prepušča UV svetlobo, al mora bit plastična.
Sam tolk kolk časa pa mora bit to na soncu. Men je lansklet taznesl flašo za bencin k je bla na soncu zato se mi zdi mau čudn da še te flaše ne raznese- sam bom usen probu.

dolfe
Novinec

Napisal/-a dolfe Če maj 01, 2003 7:16 pm

Jaz se na žalost slabo spoznam na fiziko in kemijo, ampak kurilo olje se je razbarvalo na soncu ne glede na to, v kakšni embalaži sem ga imel, važno le, da je bila prosojna.

dolfe
Novinec

Napisal/-a dolfe Če maj 01, 2003 7:16 pm

Jaz se na žalost slabo spoznam na fiziko in kemijo, ampak kurilo olje se je razbarvalo na soncu ne glede na to, v kakšni embalaži sem ga imel, važno le, da je bila prosojna.

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren So apr 09, 2005 11:06 am

kakšna je kazen če to dobi policija, da tankaš tako imenovan cviček?
Hvala za odgovor.

Uporabniški avatar
Navaroff
Nov uporabnik

Napisal/-a Navaroff So apr 09, 2005 11:27 am

100k za prvič, kasneje več, vendar te zagotovo ne dobijo v enemu letu, razen če maš smolo. Odvisn od km ki jih delaš na leto. samo se splča, razen motorja bi pa razmislu!!!
Slika

Uporabniški avatar
flegmato
Novinec

Napisal/-a flegmato So apr 09, 2005 11:45 am

Sam tolk a kdo mogoče ve , če steklena steklenica- prozorna prepušča UV svetlobo, al mora bit plastična.

Steklo ne prepušča UV žarkov. Zato tudi recimo v avtu če imaš zaprto šipo ne moreš zagoreti ne glede na to kak fejst zunaj žge sonce.

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC So apr 09, 2005 11:51 am

despermato je napisal/-a:

Steklo ne prepušča UV žarkov. Zato tudi recimo v avtu če imaš zaprto šipo ne moreš zagoreti ne glede na to kak fejst zunaj žge sonce.

To sploh ni res.

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm So apr 09, 2005 12:12 pm

No dejte tankat kurilca in si sfukejte mašine, da bo pol mir.

Uporabniški avatar
flegmato
Novinec

Napisal/-a flegmato So apr 09, 2005 12:23 pm

Dobro, mogoče sem res malo posplošil. Najbrž res ne odbija celotnega "levega" dela svetlobnega spektra(kratke valovne dolžine - UV svetloba), ker drugače ne bi bilo posebnih sončnih očal, ki blokirajo uv-a, uv-b... žarke. Je pa dejstvo, da ti ne boš zagorel če bo sonce sijalo nate skozi steklo. Določen del torej steklo odbije, sicer ne vem na kakem principu se cviček razbarva, samo po moje bi bilo bolje če bi uporabil plastičen kanister namesto steklenice.

Aja pa YOC, ti bi lahko mogoče svoje pametne izjave malo boljše argumentiral ker drugač nimamo kaj za debatirat

Uporabniški avatar
nightrider31
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a nightrider31 So apr 09, 2005 12:50 pm

red_mamba je napisal/-a:jst sem že tudi eksperimentiral, sme še vedno sredi eksperimentov. Imam Doma UV žarnico pa bom za foro preizkusil kako se bo obnesla.
Enkrat sem že spraševal tukaj če mi lahko kdo to barvo zrihta v prahu. Ker sem kemik in bi tako veliko hitreje rešil problem kot pa, da moram miljon preizkusov narediti.

kolikor mi je poznano pride to barvilo k nasim ponudnikom v tekocem stanju pakirano v 200l sode ce pa bo kaksna varijanta ti bom pa zrihatl kaksen konravzorcek barvila :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So apr 09, 2005 1:09 pm

mene tud zanima kksna ucinkovita metoda za razbarvat, ceprou dvomm da je kksna res ucinkovita.

pa kurilc je isti kot nafta sam da ma dodatek barve in da je prepovedan. sm prou email od namestnika direktorja petrola enkat citiru v eni izmed teh debat.

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER So apr 09, 2005 1:52 pm

Zadnje čase Carina in Policija poostreno kontrolirata na najbolj prometnik cestah vsa dizelska vozila. Cena je sedaj že taka, da se jim splača!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 22 gostov