Debate, ki niso vezane na ostala področja...

VET
Novinec

Kraj: LJ

CPP vprašanje

Napisal/-a VET Pe okt 28, 2005 1:17 pm

imel sem zanimivo situacijo v križišču in me zanima kaj menite

peljal sem po glavni cesti proti križišču s stranskima cestama
takoj za križiščem je ob glavni cesti stal policaj in mi začel mahat z liziko .... jaz pa sem v istem trenutku dal levi žmigovc in 20m pred policajem zavil levo na stransko cesto proti domu kamor sem bil namenjen

po eni strani nisem upošteval znakov policaja .... po drugi strani pa nisem "prevozil" stop znaka = lizike.

sem naredil prekršek? :)

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Pe okt 28, 2005 1:28 pm

V praksi vedno prevoziš stop znak aka liziko :P ,ker se ustaviš vedno za policajem :D

glede situacije pa pojma nimam. pomoje ti nima kaj :roll: Zakaj bi zarad njega moral spremenit pot vožnje do cilja :?
Slika

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Shatzy Pe okt 28, 2005 1:37 pm

Boš vidu kmal... sam pošto glej... :lol:

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek So okt 29, 2005 9:54 am

Pa si mel razlog da nisi ustavil?

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR So okt 29, 2005 10:30 am

yurchek je napisal/-a:Pa si mel razlog da nisi ustavil?

Očitno.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter So okt 29, 2005 10:31 am

Logično gledano ti nima kej ker če prov razumem ni stal na poti tvoje vožnje-ne vem zakaj bi moral sicer zaradi policaja delat D-tour...

Po drugi strani pa pogosto logika in razmišljanje policajev ne gresta vedno z roko v roki... ;)

Gost

Napisal/-a Gost So okt 29, 2005 11:06 am

ej, to me pa u ibr zanima. pr nas je tut ena situacija, ko polcaji stojijo takoj za križiščem, na enem malem parkirišču pred gostilno, tko da se splača hitr fuknt desn žmigavc, pa v križišču desno zapelat. pa še nobenga D-tourja ne delaš, k je ubistvu pač druga pot do mojga doma. sam je bl elegantno it naravnost ponavad.

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Kraj: Okolica Ljubljane

Napisal/-a Master7 So okt 29, 2005 11:33 am

Jah moraš gledat, da je policaj nad prometnimi znaki ter nad semaforji. On je prisilno sredstvo, ki upošteva naloge, ki jih izdaja veja oblasti, to pomen, da maš lahko probleme, če si je zapisal tvojo tablico. Je pa po mojem odvisno od policaja, če bo kaj storil v tej smeri, da bi te zajeb..... Seveda vedno pa obstaja dovolj prostora, da se izgovoriš, da nisi peljal v tisti smeri ter nisi razumel navodil oziroma signalov, ki ti jih je dajal policaj, maš malo morje izgovorov.

LP

VET
Novinec

Napisal/-a VET So okt 29, 2005 11:40 am

Samotar je napisal/-a:
yurchek je napisal/-a:Pa si mel razlog da nisi ustavil?

Očitno.

ne vem kaj s tem mislita?

šel sem po običajni 1000x prevoženi liniji - poti iz službe domov .... tudi če bi šel za mano bi me dohitel že čez 300m v domači garaži 8)

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Napisal/-a GapsoN So okt 29, 2005 8:50 pm

Načeloma te lahko policaj ustavi, na njegovo "željo" moraš spremeniti smer vožnje, če ti pa tega ne pove pravilno pa ...

Meni se je isto zgodilo, sem se peljal k frendici, pa sem zavil desno na dovoz ene 30 m pred policajem. Vem, da me je gledal, kako se peljem, ker sem ga videl v vzratnem špeglu. Tudi ko sem se vračal, je bil še tam... ampak me ni ustavil. Tudi pošte v dveh letih (še) nisem dobil.
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika

Uporabniški avatar
Pudgar Uroš
Novinec

Napisal/-a Pudgar Uroš Po okt 31, 2005 2:12 pm

Kdaj pa si dal žmigovec? Pred tem, da je policaj začel mahati z liziko, ali po tem? Ne vem sicer če to igra vlogo, ker tako natančno zakonov ne poznam, ampak iz praktičnega vidika se mi zdi to pomemben podatek. Vparašanje pa je koliko praktični so naši zakoni.

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 Po okt 31, 2005 2:32 pm

Tudi meni se je že to zgodilo ampka jest nisem šel proti domu ampka namesto po Kamniški obvoznici po stari. Načeloma sem to storil nalašč in tudi v zadnjem trenutku spremenil smer vožnje, ker je bil policist za križiščem. Torej če bi se mu zdelo kaj sumljivo itd... bi šel lahko za mano ampak se to ni zgodilo. Nisem pa imel kake slabe vesti da se nisem hotel zapeljati naravnost ampak vseeno 8) , manj jih srečujem rajši jih mam
Subaru Legacy 2.0 AWD 1998, Mazda Premacy 1.8 l.2000, Ford Fiesta MK1 1979

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass To nov 01, 2005 3:02 am

ne sekiraj se.
če je bila kontrola prometa ne bo nič, če pa si kršil kakšno pravilo, pa pričakuj pošto,
pod pogojem, da si je lizikar ogledal tvojo tablico :) :?:

VET
Novinec

Napisal/-a VET To nov 01, 2005 1:50 pm

žmigovc sem dal praktično v istem trenutku ko je on dvignil liziko .... tko da :D

pa tud če bi jo dal on prej bi mi moral kazat svojo zahtevo z drugačnimi gibi .... mahanje naprej in nazaj (kot pospeševanje prometa) ..... ne pa da je stal tam kot kristus na križu :roll:

se ne sekiram preveč .... ta dogodek sem omenil zgolj kot primer nedefiniranih "super" zakonov v različnih čist življenskih situacijah ;)

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Napisal/-a GapsoN To nov 01, 2005 5:42 pm

Of topic - ena nedifiniranih zadev je pospeševanje na AC:
Recimo, prideš po pospeševalnem pasu, pospešiš na cca 100, se vključiš na vozni pas in pelješ in počasi pospešuješ. Medtem se te spravi nekdo prehitevat. A s tem kršiš zakon, da ne smeš pospeševati, če te že nekdo prehiteva ali ne? Ko sem to vprašal enega policaja, je rekel, da nima pojma.
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Ne nov 06, 2005 12:54 am

omejite na ac je baje 130.... :)

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Ne nov 06, 2005 1:45 am

bass je napisal/-a:omejite na ac je baje 130.... :)

ma ne, on ima verjetno v mislih foro, kjer v zakonu piše da če te nekdo prehiteva ne smeš pospešit. zdaj to se pa izključuje z tem, ker ko se vlkučuješ na AC MORAŠ pospešit...če sem prav razumel. dejte me malo podučit :)
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
Niva13
Uporabnik

Kraj: planet Vulcan

Napisal/-a Niva13 Ne nov 06, 2005 9:51 am

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:

ma ne, on ima verjetno v mislih foro, kjer v zakonu piše da če te nekdo prehiteva ne smeš pospešit. zdaj to se pa izključuje z tem, ker ko se vlkučuješ na AC MORAŠ pospešit...če sem prav razumel. dejte me malo podučit :)

ce sem prav razumea, se je ze vkljucil na AC in ga en prehiteva po prehitevalnem
zdj, ce bos ti pospesil medtem, ko te on prehiteva, je to tko kot prehitevanje po desnem pasu, kar ni dovoljeno
@w~ b#0n~

Uporabniški avatar
Pudgar Uroš
Novinec

Napisal/-a Pudgar Uroš Ne nov 06, 2005 12:54 pm

Niva13 je napisal/-a:
_YUGO-GVX_ je napisal/-a:

ce sem prav razumea, se je ze vkljucil na AC in ga en prehiteva po prehitevalnem
zdj, ce bos ti pospesil medtem, ko te on prehiteva, je to tko kot prehitevanje po desnem pasu, kar ni dovoljeno

Zanima ga verjetno primer, kjer bo vozilo na prehitevalnem skupno še vedno imelo večjo hitrost kot ti na voznem in te bo eventuelno tudi prehitelo. Torej ne boš prehiteval po desnem, boš pa pospeševal, med tem ko te bo to drugo vozilo prehitevalo.

Uporabniški avatar
Niva13
Uporabnik

Kraj: planet Vulcan

Napisal/-a Niva13 Ne nov 06, 2005 3:54 pm

Pudgar Uroš je napisal/-a:
Zanima ga verjetno primer, kjer bo vozilo na prehitevalnem skupno še vedno imelo večjo hitrost kot ti na voznem in te bo eventuelno tudi prehitelo. Torej ne boš prehiteval po desnem, boš pa pospeševal, med tem ko te bo to drugo vozilo prehitevalo.

ja razumem
sam dokler ti pospesujes slabse od njega in te on lahko varno prehiti, pol ni blema
ce pa ti pospesujes enako kot on, ki ima za seboj se kaksno sitno muho, ki tisi v rit in blenda, mu ti zapiras pot, da se varno vrne na vozni pas
v tem smislu gledano, ga ti prehitis po desni ane
@w~ b#0n~
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov