Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
eee
Nov uporabnik

Zaklenil avto, ključe pustil v njem - POMOČ!

Napisal/-a eee Ne okt 30, 2005 12:51 am

Lep pozdrav vsem na forumu!

Včeraj sem zaklenil vrata (ročno) avtomobila in pri tem pozabil kjuče v njem. Rezerve nimam. Avto pa je Honda Acord.

Kaj naj storim?

Na internetu je http://www.vlom-mt.si/ , kjer mi odklenejo avto za 15.000sit
Zanima me ali se da to opraviti ceneje oz ali se mi v tem primeru bolj splača razbiti šipo?
Ali to lahko opravi mehanik ali kak hondin servis? Kaj pa AMZS?

Že vnaprej hvala za odgovor ali kakršenkoli nasvet,
Nejc

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne okt 30, 2005 1:05 am

šment....a prtljažnik imaš tudi zaklenjen? Kako ti je pa to uspelo sploh? Vse se da odpret brez škode al pa z malce škode,odvisn za kaj se odločiš. Drugače pa lahk še na amzs vprašaš.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Ne okt 30, 2005 1:40 am

primerno velik kamen pa z uso močjo u šipo :lol: :P

pač je treba dobit moža ki ima primerne "naprave" za vstop v avto...
mislim pa tudi da ti bilokakšen mehanik upa priskočiti na pomoč.
zadnja varjanta pa je vlom-mt.si ;)

Uporabniški avatar
eee
Nov uporabnik

Napisal/-a eee Ne okt 30, 2005 2:24 am

Z roko sem zaklenil vrata, tako, da sem potisnil gumb na vratih dol in zapru vrata. nisem bil ravno trezen. :) Prtljažnik nima ključavnice, se odpre od znotraj.

Mogoče kdo ve koliko stane novo steklo za vrata?

Uporabniški avatar
Mož čokate postave z brki
Novinec

Napisal/-a Mož čokate postave z brki Ne okt 30, 2005 9:16 am

Vzemi precej močno, a ne predebelo žico, ter napravi hakeljc na koncu. Žica naj bo sicer popolnoma ravna. Nato žico previdno zarini med šipo in gumo (ne kr neki na silo žokat, ampak lepo previdno). Nato malo tipaj. Predmete, v katere se žica zahaklja, nežno poskusi povlečt navzgor. Nič na silo. Ko boš zahakljal vzvod, se bo malo premaknil gumbek za zapiranje v vratih. Tako boš vedel, da si zadel pravega. Nato malo močneje povleci gor in vsa 4 vrata se bodo odprla.

P.S. Nekateri avti (npr mitsubishi) imajo stvar narejeno ravno obratno, navzdol, zato je najprimernejši ročaj zajemalke, s katerim potiskaš navzdol
Hitro se daleč pride

Slika

Uporabniški avatar
RedWind
Novinec

Kraj: Domzale

Napisal/-a RedWind Ne okt 30, 2005 9:28 am

jst bi se najprej pozanimu o cenah stekel, ker sem slisu enkrat storijo na tole temo; tip je mel enga karavana, pa isto zaklenu kluce notr, pol se pa valda odlocu, da zbije sipo zadaj pr strani (k majo karavani se eno ponavad mal manjso sipo).
vse lepo in prov, sam po je tip ugotovu, da je bla una sipa ful drazja, pa se cel cajt je mogu cakat nanjo. ;)

Uporabniški avatar
Novinec

Napisal/-a Mož čokate postave z brki Ne okt 30, 2005 9:34 am

Z mojim načinom ne poškoduješ ničesar ;) Preverjeno.
Hitro se daleč pride

Slika

Uporabniški avatar
RedWind
Novinec

Kraj: Domzale

Napisal/-a RedWind Ne okt 30, 2005 9:38 am

Mož čokate postave z brki je napisal/-a:Z mojim načinom ne poškoduješ ničesar ;) Preverjeno.

rajs ne vprasam :lol:

Uporabniški avatar
kochar
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kochar Ne okt 30, 2005 9:39 am

Heh, isto se je zgodilo lani meni :oops: ključ v avtu, rezerva v kufru :? Sem poklical nekega ključavničarja, model uleti čez kakih 25 min, odpre avto v 2 minutah (brez kakšne škode), zaračunal pa je nekaj jurjev ;)
I'll be back.

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk Ne okt 30, 2005 9:45 am

jaz sem jih zaklenil na hrvaškem (na pag-u). Pri meni sploh ni blo vprašanje šipa ali poklicat hak (hrvaški avtoklub), ker prvič je blo treba nazaj u slovenijo pridit, drugič pa je šipa tak draga da ne pride niti pod razno u poštev. No, cena je bla 25k da so mi profesionalno v 2h minutkah vlomil (je nanesla kilometrina , če bi v sloveniji doplačal nek dodatkek za tujino pri amzs-ju, bi bla zastonj)
EJ6

Uporabniški avatar
AuDi_
Novinec

Kraj: Novo mesto /Mb

Napisal/-a AuDi_ Ne okt 30, 2005 10:36 am

Jz sm pa slišov, da ti vrata lahko odklene navadn mojstr, ki izdeluje pač navadne ključe za hišo al pa kaj podobnega. Sm mislim, da ne čist vsak.
danes brez podpisa

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk Ne okt 30, 2005 10:46 am

AuDi_ je napisal/-a:Jz sm pa slišov, da ti vrata lahko odklene navadn mojstr, ki izdeluje pač navadne ključe za hišo al pa kaj podobnega. Sm mislim, da ne čist vsak.

res upam da ne čist vsak :)

no tkole so men vlomil, bl slabo se vidi, sam vseeno, da malo popestrim debato :P

Slika
Zadnjič spremenil kaWsk, dne Ne okt 30, 2005 10:50 am, skupaj popravljeno 1 krat.
EJ6

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Ne okt 30, 2005 10:47 am

Men je "vdrl" v avto navaden ključavničar. Prnesu je uno zadevo k se krvni tlak z njo meri,sva dala to med vrata in streho in nežno napumpala da so se vrata malo ukrivila da je nastala reža,potem sem pa z žico dregnil knof za odpirat prtljažnik. če maš take kljukice za zaklepanje kot Lada recimo (sistem gor/dol) bo to še lažje,drugače pa...al probat ključe zahaklat pa ven dobit al pa kak drug sistem ubrat...

Uporabniški avatar
Novinec

Napisal/-a Mož čokate postave z brki Ne okt 30, 2005 11:03 am

Alo, jest sem vam nazorno opisal cel postopek! Nobenega ključavničarja ne rabite! :?
Hitro se daleč pride

Slika

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande Ne okt 30, 2005 11:44 am

Mož čokate postave z brki je napisal/-a:Alo, jest sem vam nazorno opisal cel postopek! Nobenega ključavničarja ne rabite! :?

Je vse lepo in prav da bi rad pomagal cloveku in mu prihranil stroske...sam verjemi da se vseh avto niti ne da tako odkleniti kot si ti opisal!Jaz sem si ga tudi ze in z malo iznajdljivosti in pomoci prijatelja sma odlkenila v 5 minutah,nastali stroski 0 SIT!
Sploh pa ljudje dandanes se preden da premislijo kaj narediti in mogoce poskusijo gredo takoj problem napisati na internet,ne govorim samo za ta forum in ta primer i n prosijo in cakajo na odgovore! :roll:

LP

VET
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a VET Ne okt 30, 2005 12:11 pm

jaz se z raznim klamficam, žicam in krivljenjem vrat ne bi igral .... je škode takoj več kot 15k sit

prepusti zadevo poznavalcu, ki točno ve kako najlaže to nardi na tem tipu vozila
pri mojem lahko razbiješ vse šipe .... pa se vrat zato še zmeraj ne da odpret :twisted:

če imaš kaksko pa sploh ne razmišljaj .... šipa - vandalizem ;)

Uporabniški avatar
eee
Nov uporabnik

Napisal/-a eee Ne okt 30, 2005 2:01 pm

Update:

AMZS odklene zastonj, če je en zraven k je član. Tko, da zej to iščem. Pa tudi žica je pripravljena, saj se vrata na vrhu da odpreti za 1cm, kar je dovolj za žico...

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Kraj: Pivka

Napisal/-a tuscani Ne okt 30, 2005 3:18 pm

He he hecna zadeva ko je fotr enkrat zaklenu kluče v stoenko je en model ki je bil naključno zravn vanjo vlomu s šraufcigerjem v nekaj minutah. :P 8)
V tem primeru to seveda ne pride v poštev. :mrgreen:
Customize your Korean http://www.TuscaniCustoms.com http://WWW.NEWTIBURON.COM

Uporabniški avatar
eee
Nov uporabnik

Napisal/-a eee Ne okt 30, 2005 3:32 pm

Odklenjeno v manj kot minuti. Na vrhu sem naredil odprtino med vrati in avtom, vmes dal žico in odpru vrata. Hitreje kot s ključem. :)

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Ne okt 30, 2005 4:28 pm

Žal nimam nobenega nasveta zdaj ,ko si ti je to že zgodilo! Tudi meni se je to že zgodilo najmanj desetkrat v desetih letih! In to vse povsod od Ljubljane do Munchna, Trsta, Ancone...! Rešitev je bil vedno rezervni ključ v denarnici ,ki jo imam vedno pripeto z verigo na hlače in to odkar sem kupil svoj prvi avto! Vem ,da je zdaj najlažje biti pameten ampak vsaj rezervo si daj delat! Upam ,da ti bo uspelo odkleniti avto brez večjih stroškov in problemov!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov