napisal sem tako:
> Lepo pozdravljeni.
>
> Opisal vam bom težavo, ki se redno dogaja v Mariboru, na začetku Smetanove, ki je pred kratkim posatala enosmerna ulica od križišča s Strossmayerjevo dalje.
> Stanovalci tu redno spremljamo napake in opominjamo voznike, ampak to kot zgleda ni dovolj. Lahko navedem samo primer, da sva danes sedela z mojo soprogo v baru "Picasso", na križišču Strosmayerjeva-Smetanova (začetek enosmerne) in sva v eni uri naštela vsaj 15, če ne več "nadarjenih osebkov", ki so se vozili v napačni smeri od poteka enosmerne ulice v celi dolžini te ulice.
> Sedaj me pa zanima kaj je tukaj narediti drugega kot da opozarjamo še dalje vestni vozniki in stanovalci te "nadarjene osebke", ki ne opazijo niti znakov, niti talnih označb (puščic), narisanih skoraj vsake 20 metrov po celi dožini cca. 300 metrov dolge ulice.
> Kakšna je kazen, ki lahko sledi v takem primeru?
> Bi se vam, kot organizaciji za zaščito in upoštevanje zakonov RS, splačalo postaviti patruljo na začetek te ulice, da bi to "malo" prekontrolirali in ugotovili, da (slišal sem tako, da je to zadnje čase določeno) izpolnijo svojo dnevno kvoto podanih kazni v max. 3h urah izmene?
>
> Če bom kdaj opazil, da boste dali tja patruljo, jim lastnoročno prinesem iz bloka v katerem živim eno celo 2L termos plastenko kave, da se bosta lahko grela, pa še čestital jima bom. Se opravičujem mojemu humorju in sarkazmu, ampak mislim, da si jo bosta zaslužila.
>
> Na žalost opažam, da bomo morali pri našem kritičnem stanju prometa začeti pri najmanjših prekrških, ki jih je največ, spotoma pa kaznovati še potem tudi največje prekrškarje, ki jih pravtako ni malo. Nov zakon, kot izgleda ne deluje, kot so si ga zamislili naši ministri (priznam, tudi jaz nisem svetnik, se pa držim severnjaške prometne kulture, ki jo v Sloveniji zelo redko vidiš).
>
> Upam, da sem bil v pomoč in da bo glede tega kaj ukrenjeno.
>
> Najlepša hvala in LP
danes sem že dobil razveseljiv odgovor
Spoštovani!
Obveščamo vas, da smo z vašim pismom seznanili tiskovnega predstavnika
Policijske uprave Maribor Franca Virtiča (franc.virtic@policija.si).
Prijazen pozdrav,
Sektor za odnose z javnostmi
me prav zanima, če bodo kaj s tem v zvezi naredili, če bom res kuhal kavo

LP zaenkrat in poročam dalje