Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
meganeman
Novinec

Kraj: Velenje

NOV SISTEM (SPECS) ZA MERITVE HITROSTI NA AC!

Napisal/-a meganeman Ne nov 06, 2005 7:33 pm

Zdej so ze postavli table pozor radar, pred vsakim izmed tunelov pod Trojanami, ob enem je celo tabla, ki ti kaze koliko si peljal, taksna kot je ze na primorski avtocesti!

Ali kdo ve ali so ti radarji samo v tunelih ali so to tisti novi radarji, ki te izmerijo na zacetku in na koncu omejitve in ce si vozil s povprecno hitrostjo, ki je vecja od predpisanem na tem odseku dobis kazen? TA BO HUDA!!!
Zadnjič spremenil meganeman, dne To nov 08, 2005 12:23 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
I have a need, the need for speed! Meganeman over and out...
Slika

Uporabniški avatar
meganeman
Novinec

Napisal/-a meganeman Po nov 07, 2005 4:19 pm

Sm dobu en mail z nekaj odgovori:

Previdno!

Policisti bomo v ponedeljek 07. novembra 2005 na avtocestnem odseku predorov pod Trojanami, v sodelovanju z Družbo za avtoceste Republike Slovenije, pričeli z aktivnostmi, katerih namen bo predvsem umiriti hitrost in s tem povečati varnost udeležencev v cestnem prometu, na odseku avtocestnega križa, kjer eno izmed največjih potencialnih nevarnosti predstavljajo predori.

Gre za naslednje aktivnosti:

* občasne meritve hitrosti v neposredni bližini predorov in v
predorih na način, da se kršitev zadokumentira, kršitelj pa je o
njej obveščen kasneje po pošti,
* pogostejši nadzor nad upoštevanjem ostalih prometnih pravil vožnje
po avtocesti (menjavanje prometnega pasu, vožnja po prehitevalnem
pasu, smerokazi, varnostna razdalja ...),
* nadzor prometa tudi s civilnimi in modro belimi vozili
opremljenimi z videonadzornimi sistemi Provida, ter s civilnimi
službenimi vozili policije,
* preventivno opozarjanje voznikov z obvestilnimi tablami, ki
voznika opozorijo na njegovo hitrost, pred vstopom v predore ("Vi
vozite"),
* na portalih nad avtocesto se bodo občasno pojavljala obvestila
preventivne vsebine namenjena problematiki hitrosti, utrujenosti,
uporabe varnostnih pasov, mobilnega telefona med vožnjo, varnostne
razdalje, pa tudi obvestila o morebitnem nadzoru prometa z
videonadzornimi sistemi Provida,
* podobno kot pri stacionarnem merilniku hitrosti pri predoru
Golovec, pa bo DARS, tudi na tem delu avtoceste, prometne znake za
omejitev hitrosti opremil z dodatnim obvestilom, da se izvajajo
meritve hitrosti.

Aktivnosti se bodo izvajale do konca letošnjega leta, nakar jih bomo ocenili ter sprejeli odločitev za prihodnje.

Vsi navedeni ukrepi bodo izvedeni s ciljem zagotavljanja varnejšega pretoka prometa na slovenskih avtocestah, s posebnim poudarkom na predorih, ki so zaradi svojih posebnosti še posebej nevarni.

Pol to pomeni, da se ne bo letos tanovega radarja tuki?
Slika

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Po nov 07, 2005 5:03 pm

Na porocilih so govoril, da bo, razen ce majo spet ksne finte svoje. Mislim za un 1 km/h te glih naujo colali (nkol pa ne ves kaj se lahko zgodi :roll: ). Pac cez un tunel se furas po omejitvah in to je to. Nkjer nbenga problema
There is no time...

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Po nov 07, 2005 5:54 pm

HEHE kako mi je to smešno videt, k vsi pred predori bremzajo, po njem pa vsi tako močno pospešujejo :lol: :P ( seveda sm tud jst med njimi :oops: :P )
Ja ni kaj se je treba drat tistih 100km/h ;) :roll:

Uporabniški avatar
Pudgar Uroš
Novinec

Napisal/-a Pudgar Uroš Po nov 07, 2005 6:05 pm

Doc206 je napisal/-a:HEHE kako mi je to smešno videt, k vsi pred predori bremzajo, po njem pa vsi tako močno pospešujejo :lol: :P ( seveda sm tud jst med njimi :oops: :P )

Me zanima kdaj se bo zgodila prva nesreča zaradi naleta, ker bo nek biser pred tunelom nagazil bremzo na 60km/h... ziher je ziher!
Kakšni bodo potem izgovori in pojasnila in kakšni bodo šele posledični ukrepi, ker se bodo s takšnimi neumnostmi začele nesreče tam kjer jih sicer ne bi bilo.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Po nov 07, 2005 6:09 pm

je blo ob 6ih na pop tv o teh radarjih.. menda so nastel 113 avtomobilov v 3 urah k so sli preko omejitve.. kake kazni bodo pa to bo pa ob 7ih.

Uporabniški avatar
mrt
Novinec

Kraj: Primorska

Napisal/-a mrt Po nov 07, 2005 6:18 pm

jp...... :twisted:

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po nov 07, 2005 7:36 pm

Danes so na (mislim da) valu 202, govorili o "zloglasnem" trojanskem predoru in je bilo rečeno da NIMAJO ustreznih naprav za merjenje hitrosti v tunelu(razen če bodo z normalnimi radarji merili) je pa res da bojo promet nadzirali s kamerami(vratolomna obračanja pa to, za kar bi moral še pojačat kazni če mene vprašate...to so kamikaze...)

Evo, ravnokar so na TV povedali da bodo merili s svojimi napravami in ne DARS-ovimi...kamere od darsa bodo samo za tisto kar sem gor napisal ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Po nov 07, 2005 7:43 pm

Pudgar Uroš je napisal/-a:
Doc206 je napisal/-a:HEHE kako mi je to smešno videt, k vsi pred predori bremzajo, po njem pa vsi tako močno pospešujejo :lol: :P ( seveda sm tud jst med njimi :oops: :P )

Me zanima kdaj se bo zgodila prva nesreča zaradi naleta, ker bo nek biser pred tunelom nagazil bremzo na 60km/h... ziher je ziher!
Kakšni bodo potem izgovori in pojasnila in kakšni bodo šele posledični ukrepi, ker se bodo s takšnimi neumnostmi začele nesreče tam kjer jih sicer ne bi bilo.

Ti dam prow :lol: :lol: ziher je ziher :lol: :lol:

Uporabniški avatar
meganeman
Novinec

Napisal/-a meganeman Po nov 07, 2005 7:44 pm

Pa smo se smejali nekoc Avstricem pa Nemcem kako so posrani, ker pred tuneli bremzajo ko norci in se ne upajo vec kot 100 peljat cez tunel, zdej pa vemo zakaj, ker bomo mi tudi kmal tako posrani zaradi vseh teh radarjev:)

Mater zdej se bo se tok bol splacalo po stari cesti furat, tam se bo pa dalo kamot 110 na uro furat "to nism jst reku", da me nau kak policaj pol za usesa:)

Enkrat sva ze s sestricem sprobala, je sel on po stari cesti (tok, da se je cestninam ognal) jst pa po avtocesti iz Lj v Ve, pa sm bil sam 5 min hitreje kot on (oba sva vozila tocno po omejitvah)! NE MORS VERJET!!!
Slika

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Po nov 07, 2005 7:48 pm

meganeman je napisal/-a:Pa smo se smejali nekoc Avstricem pa Nemcem kako so posrani, ker pred tuneli bremzajo ko norci in se ne upajo vec kot 100 peljat cez tunel, zdej pa vemo zakaj, ker bomo mi tudi kmal tako posrani zaradi vseh teh radarjev:)

Multanove nad 250 km/h ne morejo opraviti uspešnih meritev.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Po nov 07, 2005 8:51 pm

PureTNT je napisal/-a:
meganeman je napisal/-a:Pa smo se smejali nekoc Avstricem pa Nemcem kako so posrani, ker pred tuneli bremzajo ko norci in se ne upajo vec kot 100 peljat cez tunel, zdej pa vemo zakaj, ker bomo mi tudi kmal tako posrani zaradi vseh teh radarjev:)

Evo reseno :mrgreen:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Po nov 07, 2005 8:57 pm

me pa res zanima zakaj mora bit omejitev 100kmh tud vmes ko ni tunelov oz. mislm da kar ene 10km avtoceste da so skoz oznake s to omejitvijo. Če sem plačal lupljenje na cestnini, pol tut pričakujem da bom prišel na cilj prej, kot če grem po stari cesti.Prav rad bi tega Kekca ki si je to spomnu spoznal.
Dodge Stealth Twinturbo AWD

Uporabniški avatar
ga-ma
Novinec

Napisal/-a ga-ma Po nov 07, 2005 9:12 pm

Uporabniški avatar
meganeman
Novinec

Napisal/-a meganeman Po nov 07, 2005 9:23 pm

Mas prov, sam nihce ne ve kje bo postavlen ta nov radar, ko te dvakrat zmeri in ti da kazen glede na povprecno hitrost!

Administrator lahka zaklene debato, ce ne bo nihce vedu tega odgovora:)
Slika

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er Po nov 07, 2005 9:29 pm

PureTNT je napisal:
meganeman je napisal:
Pa smo se smejali nekoc Avstricem pa Nemcem kako so posrani, ker pred tuneli bremzajo ko norci in se ne upajo vec kot 100 peljat cez tunel, zdej pa vemo zakaj, ker bomo mi tudi kmal tako posrani zaradi vseh teh radarjev:)

Evo reseno

zelo lepo...sam še auto k stegne 300 si bo treba nabavt :)

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Po nov 07, 2005 9:44 pm

meganeman je napisal/-a:Mas prov, sam nihce ne ve kje bo postavlen ta nov radar, ko te dvakrat zmeri in ti da kazen glede na povprecno hitrost!

Administrator lahka zaklene debato, ce ne bo nihce vedu tega odgovora:)

Multanova te zmeri okoli 60x in na podlagi tega izračuna povprečno hitrost. Na razdalji nekaj metrov. Drugače radarja, ki bi računal povprečno hitrost v smislu o katerem si govoril ti ni, pač pa to opravljajo sistemi s sprožilniki v tleh (Truvello et al.) ter sistem SPECS, ki je osnovan na računalniškem prepoznavanju tablic in ima kamere razpostavljene na razdalji nekaj sto metrov in več.

Uporabniški avatar
meganeman
Novinec

Napisal/-a meganeman To nov 08, 2005 12:20 pm

Jp puretnt neki tazga sm jest cul, da bo ena kamera te slikala pol te bo pa druga cez 4 km spet slikala in preverila tvojo tablico, da si to res ti in ti izracunala povprecno hitrost na celih 4 km. To je kao novost! Sam pol ocitno se ni na cestah, ce ne bi kdo kej vedu:)

Sam ponoci pa ni uporabna taka zadeva, ker ce te slika pa gres ti prevec pac pol bol pocasi vozis, da si spustis povprecje:)
Slika

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To nov 08, 2005 7:08 pm

Vsak dan se vozim po tisti cesti. Z radarji ne bodo naredili nič, samo kakšen nalet pred tunelom se bo zgodil. Sedaj bomo samo med tuneli vozili še hitreje, v tunelu pa lepo počasi. G. Žlender pa si bo lahko na prsi pripel še eno medaljo, saj bodo statistino gledano zmanjšali število smrtnih žrtev v tunelih. O tistih ki bodo končali na vhodu v tunel pa niti besede.

Nekdo je prej vprašal zakaj je celoten odsek Vransko - Blagovica omejen na 100km/h. Zaradi tega ker je ta peklensko dragi odsek AC zelo nevaren v dežju in snegu. Naklon je precej velik, vsi viadukti so speljani v ovinek, čez tiste doline pa vedno piha veter. Smrtonosna kombinacija. Moje mnenje je, da je potrebno vložiti več denarja v vzdrževanje (beri posipanje in pluženje) tega odseka kot pa v nadzor hitrosti.

LP Tristan01

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT To nov 08, 2005 7:21 pm

tristan,

tukaj ni ničesar za dodat, me pa zanima, zakaj ne naredijo dinamične omejitve, ne pa da sredi poletja v suhem vozim po omejitvi za slabo vreme (vse tiste ovinke se da, če ni prometa, v suhem speljati s krepko prek 200 km/h).

Še malo off-topic: vsi, ki prejemate AMZS Motorevijo, si preberite uvodnik, ki govori o semaforjih, ter prvi članek, ki zajema vozniške sposobnosti Evropejcev. Ne vem, zakaj za prometne strokovnjake raje ne najamejo teh ljudi, kakor pa nekoga, ki mu je očitno življenjski cilj vozila spraviti na polžjo hitrost...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost