Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Registrske tablice po novem

Napisal/-a ban Če nov 10, 2005 11:52 am

NA REGISTRSKIH TABLICAH TUDI GRB OBČIN

Danes je parlamentarni odbor za notranjo politiko, javno upravo in pravosodje na seji podprl novelo zakona o varnosti cestnega prometa, s katero se znova uvajajo registrske tablice z oznakami registracijskih območij in grbi občin, kot je to �e bilo določeno v zakonu iz leta 1998. Namesto grbov mest oz. občin je novi zakon iz leta 2004 na registrski tablici predvideval prostor za dr�avni grb. Drugo obravnavo novele zakona bo dr�avni zbor predvidoma opravil na novembrskem rednem zasedanju.
Odbor je na pobudo vlade sprejel dopolnilo, s katero je novo-staro vsebino registrskih oznak �e bolj natančno opredelil. Tako se bodo na registrskih tablicah uporabljali grbi občin, v katerih je tudi sede� upravne enote, kjer bo izdana registrska tablica, tako, kot je določal "stari" sistem in se trenutno �e uporablja. Vlada je najprej predlagala, da bi registrska tablica vsebovala grb mesta, sede�a upravne enote, vendar pa je od tega odstopila. Kot je pojasnila, bi tak�na določba v praksi povzročala te�ave, saj bi se lahko uporabljali le grbi krajev s statusom mesta.
Odbor je na pobudo vlade podprl tudi dopolnilo, s katerim se določa nov zakonski rok za začetek uporabe novih registrskih tablic. Na podlagi novele zakona bo tako imel notranji minister največ tri leta časa za izdajo podzakonskega predpisa, v katerem bo podrobneje določil vrsto, obliko, barvo, vsebino in mere novih registrskih in preizkusnih tablic. Minister bo s predpisom določil tudi registracijska območja. Gre za zaokro�ena območja več upravnih enot.
Po trenutno veljavni ureditvi namreč registrske tablice ne vsebujejo registracijskih območij (gre za kratice mest CE, GO, KK, KP, KR, LJ, MB, MS, NM, PO in SG) in grbov občin, v katerih so sede�i upravnih organov.
Kot izhaja iz vladne obrazlo�itve, bodo stranke lahko tudi poslej registrirale vozilo pri katerikoli registracijski organizaciji v Sloveniji, pri čemer se jim bo izdala registrska tablica z oznako registracijskega območja, kjer bo vozilo registrirala. Stranka, ki bo �elela registrirati vozilo izven svojega registracijskega območja, pa bo lahko pridobila registrske tablice z oznako, kjer ima prebivali�če, če bo te tablice predhodno naročila.

Uporabniški avatar
SuperFly
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a SuperFly Če nov 10, 2005 7:17 pm

Omenimo lahko tudi, da se lahko zgodi, da ne bo več oznake SLO, ampak SI. Čeprav je to predlagala opozicija, je to koalicija podprla. Meni se zdi to dobro.

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Če nov 10, 2005 7:29 pm

SuperFly je napisal/-a:Omenimo lahko tudi, da se lahko zgodi, da ne bo več oznake SLO, ampak SI. Čeprav je to predlagala opozicija, je to koalicija podprla. Meni se zdi to dobro.

Zakaj bi blo to dobro :?: Potem se bo tujcu mešalo k bo vidu SI :roll: Naj dajo SVN :roll:

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Če nov 10, 2005 7:52 pm

Doc206 je napisal/-a:
SuperFly je napisal/-a:Omenimo lahko tudi, da se lahko zgodi, da ne bo več oznake SLO, ampak SI. Čeprav je to predlagala opozicija, je to koalicija podprla. Meni se zdi to dobro.

Zakaj bi blo to dobro :?: Potem se bo tujcu mešalo k bo vidu SI :roll: Naj dajo SVN :roll:

uradna oznaka slovenije je SI
za tročrkovno ozako se uporablja SVN
avtomobilska oznaka pa je pr ns čist neki iks

najbol bi blo da se čimbol poenot in da namest SLO piše SI
podpis

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Če nov 10, 2005 8:55 pm

lublancan je napisal/-a:
Doc206 je napisal/-a:

uradna oznaka slovenije je SI
za tročrkovno ozako se uporablja SVN
avtomobilska oznaka pa je pr ns čist neki iks

najbol bi blo da se čimbol poenot in da namest SLO piše SI

Tako je!! To se more poenotit.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Liquid
Moderator foruma

Kraj: ob smaragdni reki

Napisal/-a Liquid Če nov 10, 2005 9:36 pm

jst sam upam da bo obroba tablic črne barve,ker tale zelena je čist mimo

Kar pa se tiče grbov mi je po pravic povedano čist vseeno :)

Uporabniški avatar
RKay
Stalni uporabnik

Napisal/-a RKay Če nov 10, 2005 9:58 pm

Goni te zakone v tri pm. Nikoli ne bomo imeli tablic, ki bodo veljavne vsaj 3 leta. Kaj pa če avto kupim recimo v kranju sm pa iz ljubljane a tablice bodo še vedno šle z avtom?

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Če nov 10, 2005 10:00 pm

Liquid je napisal/-a:jst sam upam da bo obroba tablic črne barve,ker tale zelena je čist mimo

Govori se, da bo zelen.. :P
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
Liquid
Moderator foruma

Kraj: ob smaragdni reki

Napisal/-a Liquid Če nov 10, 2005 10:03 pm

Sh3bO je napisal/-a:
Liquid je napisal/-a:jst sam upam da bo obroba tablic črne barve,ker tale zelena je čist mimo

Govori se, da bo zelen.. :P

vem :x

marsus
Novinec

Napisal/-a marsus Če nov 10, 2005 10:38 pm

Mater sem upal da bo tablica brez LJ.Sem 40 kilometrov izven Ljubljane pa mam še zmeraj oznako LJ.Spet mi bodo stolkli na obali avto zaradi oznake Lj.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če nov 10, 2005 11:27 pm

marsus je napisal/-a:Mater sem upal da bo tablica brez LJ.Sem 40 kilometrov izven Ljubljane pa mam še zmeraj oznako LJ.Spet mi bodo stolkli na obali avto zaradi oznake Lj.

Pa registriraj avto v kopru :twisted: ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Napisal/-a Volvo5er Če nov 10, 2005 11:58 pm

ta menjavanja tablic so ena velika neumnost, kaj je ta prvim (in po mojem okusu najlepšim tablcam) falil (razn evropskega grba oz kr kol tist je, ki bi se ga dal pa zlo enastavno prlimat gor)?

slovenske tablice (ta prve) so ble lepe in prepoznavne, tisti zeleni rob je bil dobra ideja, zato upam da jim bodo nove čim bolj podobne, ne pa da bodo kr ene brezvezne tablce tko k naprimer bosanske

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Pe nov 11, 2005 2:51 am

Men še zdej ni jasno, kaj je narobe s prvimi "EU tablicami", ki se se uporabljale do te "menjave". Itak bodo čez 3 leta spet nove, ker pri nas se neki zment je nemogoče.

Uporabniški avatar
SuperFly
Novinec

Napisal/-a SuperFly Pe nov 11, 2005 3:16 pm

Volvo5er je napisal/-a:ta menjavanja tablic so ena velika neumnost, kaj je ta prvim (in po mojem okusu najlepšim tablcam) falil (razn evropskega grba oz kr kol tist je, ki bi se ga dal pa zlo enastavno prlimat gor)?

slovenske tablice (ta prve) so ble lepe in prepoznavne, tisti zeleni rob je bil dobra ideja, zato upam da jim bodo nove čim bolj podobne, ne pa da bodo kr ene brezvezne tablce tko k naprimer bosanske

Zelo podobne bodo takšnim, kot so bile prve, le z modrim EU trakom.

Uporabniški avatar
Mr007
Novinec

Napisal/-a Mr007 Pe nov 11, 2005 3:50 pm

cz 5 let bom si stisku na papir tablco pa bom dau na avto pa bom kr neki naredu kr eno pol pa c me policaj ustav bom mu reku ja take smo mel leta nevem kerga ze pa sej model ne bo vedu al so ble res take al ne k se jih bo umes ze tolk zamenal :D

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe nov 11, 2005 8:12 pm

Zzooommm je napisal/-a:Men še zdej ni jasno, kaj je narobe s prvimi "EU tablicami", ki se se uporabljale do te "menjave". Itak bodo čez 3 leta spet nove, ker pri nas se neki zment je nemogoče.

Za par stotink milimetra preozek moder trak imajo, pa črke in številke tut niso prave velikosti.

Kdo si je to zmislu pa ne vem.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Pe nov 11, 2005 9:27 pm

jz sem, ko sem prebral tale post sam seb narisal patetičen nasmešek na obrazu...
kej takega je možn le v Sloveniji :roll:
zle bi že ˝nove˝ tablice 3 mesce mogle biti v veljavi, pa je še noben nima?in pol 3 mesce kasnej s5 z novo idejo ven?pa kaj so lobiji v faking proizvodnji tablc tak tečni, ker jim jih je še poln ostalo al kaj?nč mi ni več jasn v tej deželici :roll:

Uporabniški avatar
APN
Novinec

Napisal/-a APN Pe nov 11, 2005 9:49 pm

Tile politiki so čist ene navadne budale . Sploh ne vedo , kaj bi še spremenili , da bi lahko ljudi jebali v glavo . To je prava sramota , bil sem že ponekod po svetu za dalj časa in moram povedat , da imajo drugje te zadeve urejene . To se pa lahko samo pri nas dogaja . Žalostno

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ So nov 12, 2005 10:58 am

APN je napisal/-a:Tile politiki so čist ene navadne budale . Sploh ne vedo , kaj bi še spremenili , da bi lahko ljudi jebali v glavo . To je prava sramota , bil sem že ponekod po svetu za dalj časa in moram povedat , da imajo drugje te zadeve urejene . To se pa lahko samo pri nas dogaja . Žalostno

Ma sej tud v Itlaiji vidiš 300 vrst tablc ;) :lol:

Uporabniški avatar
sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a sport So nov 12, 2005 12:24 pm

Zzooommm je napisal/-a:Men še zdej ni jasno, kaj je narobe s prvimi "EU tablicami", ki se se uporabljale do te "menjave". Itak bodo čez 3 leta spet nove, ker pri nas se neki zment je nemogoče.

Tuki se ne gre da se ne znajo zment al pa kej podobnega.
V tej sloveniji se gre sam še za dnar in če bojo nardil take k jih mislijo zdaj
bo nekomu padlo velik dnarja v denarnico poleg tega pa jih bo še ene par ornk
zaslužlo.
V sloveniji ni več tega pomagimo en drugmu ampak pobermo kar se da sam
da mam več kot ma sosed.

Bolši cajti se nam obetajo nikoli ta država je premajhna za take ljudi k sam
gledajo kaj se da pokrast sej sami vidte kako velike ferme propadajo, par posameznikov pa bogati. :evil:
Vozi hitro in reskiraj
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov