CupraR je napisal/-a:Moje izkušnje: odlična letna bolj prime na suhem in v dežju tudi pri 0 stopinjah, kot ena solidna zimska. Na snegu je itak druga zgodba.
Sm lani zadevo februarja fajn stestrila v mokrem in suhem ko sm zimske 185/60/14 Dunlop WS3 zamejal z letnimi GY Eagle Ventura (res da je dežna guma!!) 195/50/15.
Profila je blo na obeh okol 6-7mm
Sama razlika v zavorni poti na suhem in mokrem je bla nenormalna

v prid letni gumi..
Evo tocno to. In tistih 7 stopinj je tak lari fari, da ni res. Se ena nategancija, da lahko vulkanizerji sluzijo. Se bolj se mi zdi cudno, ko to piskajo tudi po radiu, televiziji in nazadnje sem bral tudi cudne stvari v nedeljcu.

Mislem obup. Sedaj ne vem kako je, ce imas slabo letno gumo. Vceraj smo se vracali iz LJ. Vreme rahlo rosenje, razmere mokre in neugodne. Temperatura 1-2 stopinje nad niclo. Guma drzala tak kot treba. Vidis pa avtomobile, ko so se vozili 70 v seksi gozdu in model pred ovinkom se na zavoro

Mi smo se vozili 100+ brez straha. Tistih 7 stopinj je samo trzna haka, brezveze.
Zimska gume se bolj odnese samo ampak samo v snegu in plundri, drugace je letna guma dosti boljsa. Mi gre ze na smeh, ko zacnes brati o proznosti in bla bla bla, letna rata plasticna, bla bla bla, pa to je zavajanje folka in vi nasedate. AM je naredil tudi teste in se lepo vidi. Letna guma se je na suhem tudi pri -5 stopinjah bolje odrezala, imela manjo zavorno pot.
Pa da se ne bo sedaj nekdo nasel, pa mi omeni kaki sneg, ker sem ze prej napisal, da zimska guma se obnese bolje samo ampak samo v snegu in plundri.
Se kot opozorilo, ki sem tudi ze prej napisal, da ne vem kako je z slabo letno gumo pri nizjih temperaturah. Zgornja zgodba je napisana na mojih lastnih izkusnjah in z gumami, ki sem jih mel na sekretu.