georges je napisal/-a:Mam Vectro 1.8 16V letnik 99 prevoženih ma pa 95.000km. Avto sem kupil ko je imel 75.000km. Kok je spil olja prej ne vem sedaj pa mi je do 10.000km spil okoli 2l olja. Zdi se mi malo veliko ampak ko pogledam v knjižico piše da požre 0.075litra na 100km. Uporabljam pa Valvoline Durablend ne vem točno katere viskoznosti ker mi olje menjava mehanik. Prej je bilo pa v motorju original oplovo olje! Sicer pa motor lepo teče in tudi ne kadi se za avtom niti ne smrdi. Kaj vi pravite? Naj uporabim kako drugo olje?
punto je napisal/-a:Meni piše v knjižici, da če porabi do 0,8 litra na 1000 kilometrou je normalno, se pravi da če ti porabi do 0,8 je uredi, kar je več pa je kaj narobe. Meni mi pije enih 0,7 litra na 1000 kilometrou, tko da georges ne se sekirat za take malenkosti.
punto je napisal/-a:BaSe, ma res mi piše tako v knjižici no!!! jst sploh ne hodim menjat olja k se mi itak obnavlja k ga dolivam, tko da je zmeri frišno![]()
![]()
![]()
![]()
Ja v treh mescah sm porabu 3 litre olja, pa še poceni ni k je 10W60 selenia racing.
Nrdu sm pa prbližno 4000 kilometrou, zdej pa zračuni če ne verjameš!
matjazp je napisal/-a:punto je napisal/-a:BaSe, ma res mi piše tako v knjižici no!!! jst sploh ne hodim menjat olja k se mi itak obnavlja k ga dolivam, tko da je zmeri frišno![]()
![]()
![]()
![]()
Ja v treh mescah sm porabu 3 litre olja, pa še poceni ni k je 10W60 selenia racing.
Nrdu sm pa prbližno 4000 kilometrou, zdej pa zračuni če ne verjameš!
FIAT pač
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov