Spidojc je napisal/-a:aja pa se to obvoznica ni enak k avtocesta
Točno! Ne vem zakaj si se spomnil nekaj buniti čez tole. Dvomim, da bi si Dars dovolil postaviti takšne postaje okoli Ljubljane saj bi se promet po mestu DRASTIČNO povečal. Česar se pa vsa svetovna mesta izogibajo
Ne vem sicer kje ne obstaja druge variante kot AC, da prideš kam ampak dvomim... Domačini skoraj gotovo poznajo poti, da pridejo drugje... Skoraj nemogoče se mi zdi, da so nekje naredili avtocesto skozi magistralko in domačine tako prikrajšali.

Sicer pa dokler ne obstaja kakšna običajna alternativa (magistralka) gotovo ne bodo dali cestninske.
Res je, da ga Dars zelo serje (za Krtino je bilo rečeno in ZMENJENO z občinami), da ne bo cestnine pa so vse tri občine (Lukovica. Moravče, Domžale) po suhem nategnil in začeli na črno gradit cestninsko. Vmes se je nekaj ustavilo ampak na koncu so jo vseeno naredili. In kaj se je zgodilo? Ljudje grejo okoli, nekateri, ki gremo po trikrat na mesec

na AC pa plačamo tiste 140 tolarjev al neki tacga (mam ABC sem dal 5000 jurjev pa se že par mesecev vozim).
Nazaj k temi: Ma dej ne jokaj se, da ni pravično!! Kaj vse ni pravično so ti tako ali tako že napisali!!! Kakšne ga naši politiki serjejo in to v zahvalo, da smo jih izvolili!

Sedaj si pa predstavljaj tole pravičnost: Nek bogataš z A8 bo brez problema dal 50 jurjev za luksuz sem ter tja po cesti nekdo, ki se vozi na šiht (po možnosti ne dobi povrnjene poti) bo pa malo težko dal takšno vsoto zato, da sploh lahko dela.

In iz tega izhaja, da je VELIKO BOLJ PRAVIČEN TALE SISTEM, ko pač daš tistih 15 jurjev pri registraciji pa je mir. To plačaš za uporabo vseh cest in ne mi jokat, da je to samo za Ljubljansko obvoznico. Kdor naredi pa tako malo kilometrov pa ni vredno, da ima avto, če se misli jokat zakaj je plačal tistih 15.000 jurjev za uporabo cest. A ko pa zmečeš par plač za benz pa ni škoda. To pač spada zraven...
Kolega je zaradi te teme skor razbil nov 17 colski LCD.

Res čisto tipično Slovensko: "Zakaj plačam cestnino, če se pa tut drugi vozijo in več kot jaz? ". Mah, kaj vse dakoplačevalci plačujemo pa smo se že navadli...
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...