Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

o kopijah originalnih platišč

Napisal/-a splash Po jan 23, 2006 7:22 pm

živjo. vem da je bla odprta in prebrana marsikatera tema o kopijah originalnih aluminjastih platišč. velikokrat smo prišli do ugotovitev, da so te kopije enako dobre in kvalitetne kot originali. jaz pa lahko povem le tole, da pri naši hiši ne bo noben nikol več mel kopije na avtomobilu. in sicer iz sledečega razloga (spodaj na sliki).

še dobro da je bil avto kasko. feltne so pa bile kopije vw. 18 col.
si preedstavlajte kakšen feeling je ko zapelješ v jamo na cesti, pa gume ne presekaš, ampak, ti razbije feltno. :?

se opravičujem za slabe slke, ker ne najdem trenutno digitalca.

Slika
Slika
Slika
Slika

speedfight
Stalni uporabnik

Napisal/-a speedfight Po jan 23, 2006 7:33 pm

A tu so une od Tuarega?? Ja res je tule mau hudu :x pa še pocen najbrž niso original :evil:

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Po jan 23, 2006 7:48 pm

Sicer nisem nek pristas ponaredkov ampak:
- dejstvo je, da tale feltna sama od sebe ni ratala takale, niti ni ratala takale ob normalni uporabi ampak je posledica "izleta" po kaksni netlakovani cesti
- na terensko vozilo za 17 mio SIT pac ne das ponaredkov... Moras pac vedet, za kaj bos avto uporabljal in koliko ga bos obremenjeval.

Torej - ponaredek ja, ce gre za neko normalno uporabo in si pripravljen na vecjo porabo in slabse performanse zaradi vecje teze in neprimerne razporeditve le-te po platiscu

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Po jan 23, 2006 8:12 pm

Rjuhar je napisal/-a:Sicer nisem nek pristas ponaredkov ampak:
- dejstvo je, da tale feltna sama od sebe ni ratala takale, niti ni ratala takale ob normalni uporabi ampak je posledica "izleta" po kaksni netlakovani cesti
- na terensko vozilo za 17 mio SIT pac ne das ponaredkov... Moras pac vedet, za kaj bos avto uporabljal in koliko ga bos obremenjeval.

Torej - ponaredek ja, ce gre za neko normalno uporabo in si pripravljen na vecjo porabo in slabse performanse zaradi vecje teze in neprimerne razporeditve le-te po platiscu

ne sj ni panike. ble so tole feltne za pozimi. letne do originalne 19 col.

rjuhar, sj fora je ravno v tem da se je tejle feltni tole zgodilo na asfaltirani cesti (jama na cesti- normalen pojav za slovenske ceste). pač je bla malo večja hitrost, sam je zanimivo da jo je guma lepo odnesla. avto pa malo manj lepo. :?

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Po jan 23, 2006 8:31 pm

so pa ble tudi na teškem terencu. na normalnem avtomobilu bi lahko blo brez poškodb.
Slika

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ Po jan 23, 2006 8:33 pm

Malček offtopic, ampak za nekaj podobnega je kolega pred par leti dobil od cestnega podjetja povrnjeno vso škodo (+ dodatki, par desettisoč)
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Po jan 23, 2006 8:34 pm

Oči mi je povedu , da je takih primerov kar nekaj , ko se kopija platišča enostavno pri udarcu v udarno jamo ali naletu na kakšen robnik itd.. razleti na dva konca, kar je razumljivo zakaj potem kopije nimajo TUV papirjev ;)

Proizvajalcev kopij je kar nekaj tako, da ne morem metati vse v en koš, je pa res da je najslabša kvaliteta kopije od ALESSIA :!:

Poleg vsega tega pa kopija sploh ni tako poceni. ;)

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG To jan 24, 2006 7:47 am

ANJCI je napisal/-a:Oči mi je povedu , da je takih primerov kar nekaj , ko se kopija platišča enostavno pri udarcu v udarno jamo ali naletu na kakšen robnik itd.. razleti na dva konca, kar je razumljivo zakaj potem kopije nimajo TUV papirjev ;)

Proizvajalcev kopij je kar nekaj tako, da ne morem metati vse v en koš, je pa res da je najslabša kvaliteta kopije od ALESSIA :!:

Me zanima ce lahko vsaj nekdo na forumu, ki je imel Allesio felge gor, tole potrdi.

Drgac pa kar se tice zgoraj razsute felge, da je guma celo odnesla? Malo verjetno. Sem kar 100%, da je kaj v steni potrgano ali zasekano. Seveda ocem skrito. Se mi je podobno z Eagle F1 zgodilo.

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To jan 24, 2006 8:02 am

ANJCI je napisal/-a:Oči mi je povedu , da je takih primerov kar nekaj , ko se kopija platišča enostavno pri udarcu v udarno jamo ali naletu na kakšen robnik itd.. razleti na dva konca, kar je razumljivo zakaj potem kopije nimajo TUV papirjev ;)

oci je reku, babica je cula... bla bla bla

Penis si odrezem ce je to bla LE malo prekoracena hitrost in mala lukna.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man To jan 24, 2006 8:22 am

na ebayu krožijo po novem kopije VOLK felten za cca 500 funtov in bi si jih skor kupil če me nebi opozorili na enem drugem forumu,...šele potem sem uporabil google in našel že par razbitih avtov zarad teh plastelinastih koles.

pazite kaj kupujete, enako velja za gume ;)
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG To jan 24, 2006 9:08 am

Courage™ je napisal/-a:

oci je reku, babica je cula... bla bla bla

Penis si odrezem ce je to bla LE malo prekoracena hitrost in mala lukna.

Tm nekje ja ..

1. Kar je ze zanimivo, kaj je iskatl ponaredek na takem avtu.
2. Ponavadi ce se komu kaj takega zgodi, klice policaje in potem tozba dalje .. tle nic ;)
3. In da tkole odtrga felgo al je bila res huda napaka v materjalu ali pa je mogl tole nekam res hudo usekat!

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
SENATOR
Stalni uporabnik

Kraj: near Nova Gorica

Napisal/-a SENATOR To jan 24, 2006 9:09 am

Hmmmm, cudna zadeva...ker morajo bit vse feltne testirane, drugac sploh ne vidijo prodaje. Je mogla res bit velika lukna pa hitrost tudi. Avto pa nalozen do fula po moznosti :twisted:
Je pa res treba pazit na ponaredke.

LP

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jan 24, 2006 9:32 am

Da ti je tkole počila feltna mora biti res kr dobra hotrost in udarec.

Orenk razbite feltne so tole;
Slika
.Slika

Tole je pa opis;
Glede na lanske izkušnje, sva po cilju prologa takoj odpeljala na start naslednje etape, tako da sva startala med prvimi. Na roadbooku za to etapo je bilo označenih samo nekaj GPS točk, brez kakšnihkoli opozoril.
Pista:
Slika
Pista je bila popolnoma ravna, očitno narejena po kompasu. Janez je Puch-a seveda gnal kolikor se je dalo, vendar na srečo ni šlo več kot 120 km/h. Po približno 20 km se je cesta naenkat, brez opozorila, strmo spustila v rečno strugo. Prvi spust sva preletela (cca 20 m), potem pa naju je takoj spet odbilo od tal, tako da sva spet nadaljevala po zraku (nadaljnih 20 m). Pri drugem pristanku se je točno po sredini razklalo lito platišče, snela se je še ena guma in avta ni bilo več mogoče upravljati. S cca 100 km/h sva najprej izruvala 30 kg težak obcestni kamen, potem pa počez drsela čez skale na drugo stran rečne struge. Samo izredni sreči se imava zahvaliti, da se avto ni prevrnil na bok in vsemu kar temu sledi. Iz tal sva izruvala še nekaj 50 kg skal in se ustavila na nasipu na drugi strani struge. Dirkalni sedeži, do konca zategnjeni štiritočkovni pasovi in varnostna kletka v Puch-u so pripomogli k temu, da sva jo odnesla brez praske. Avto jo je na prvi pogled odnesel precej slabše. Vse gume na tleh, dve zdrobljeni platišči, predvsem pa nazaj in navzgor zvita prednja prema in volanski drog. Poleg tega je bila celotna šasije robustnega Puch-a premaknjena nekaj centimetrov v desno. Po prvem šoku in zadovoljstvu, da se je za naju končalo brez poškodb, je prišlo grenko spoznanje, da je dirka za naju končana, še preden se je zares začela. Razmišljala sva samo o tem, kako Puch-a čim enostavneje odvleči na ladjo in potem domov.

Da napaka ni bila samo najina, ampak delno tudi posledica slabega roadbooka, se je pokazalo samo 30 sekund po najinem končanju etape. Letošnji favorit in lanski zmagovalec je, ker je imel pač boljši avto, pripeljal še hitreje kot midva. S 150 km/h je točno na istem mestu zletel s ceste, na njegovo in najino srečo na drugo stran. Puch-a je sicer uspel obdržati na kolesih, vendar so bile posledice še hujše kot pri nama - nepopravljivo zviti obe premi, odtrgani zadnji amortizerji in njihovi nosilci, uničena vsa platišča ...

Najslabše jo je odnesla posadka tretjega Puch-a, ki je na podobni neoznačeni pasti zletela s ceste in se pri 120 km/h kotalila po puščavi. Posledice so bile krute : počeno lobanjsko dno enega in poškodba hrbtenice drugega tekmovalca. Puch je bil popolnoma uničen in tudi varnostna kletka ni v celoti zdržala sil pri prevračanju avtomobila.

In še slike od tretjega pucha.
Slika
Slika
Slika
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks To jan 24, 2006 10:31 am

uu matr :shock: ,kej tazga pa še nisem videl,mislim da je bil za tole felgo potreben kr orenk šus,ali pa napaka oz.slabši materjal.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To jan 24, 2006 10:48 am

samo 120km/h pa v skale.

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks To jan 24, 2006 10:54 am

nebivedu je napisal/-a:samo 120km/h pa v skale.

sem prebral.mislil sem za une od touarega

LP

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To jan 24, 2006 11:00 am

Lesane Parish Crooks je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:samo 120km/h pa v skale.

sem prebral.mislil sem za une od touarega

LP

Tiste od tuarega so bile pa najbrž isto tko razbite - težak avto, pa u kako luknjo pri veliki hitrosti - sej feltne tut ne morejo vsake naše napake zdržat, sploh pa pri težkem avtu z niskoprofilno gumo. Jst mam 75 višino gume, pa so baloni in imajo zaščito feltne, pa se še zgodi, da jo nabašem, kako je pol z nizkoprofilno nebi nabasal in razbil.

touran
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a touran To jan 24, 2006 11:05 am

kako ni poceni?
19col a8 feltna je 31900 cenejše 19tke še nisem zasledil

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks To jan 24, 2006 11:52 am

lenivec je napisal/-a:kaj si nor 120k prišparanih za avto vred 10+mio res zlo dobro prišparan denar...

word
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov