Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Pomoč, projekt predelave avtomobila

Napisal/-a SAVINJCAN To mar 21, 2006 10:01 am

Pri študiju strojništva bo vsak moral izdelat en projekt s pomočjo progamra MS Project. Jaz sem se odločil za predelavo avtomobila. Ker pa svojega nimam kaj preveč predelanega, iščem nekoga, ki bi mi lahko pri tem pomagal.

Rabil bi samo nekaj slik od avta, pa kaj vse je na njega namontiral, kje je to storil in kakšni so bili približno stroški za vsak del, vse ostalo pa bi se jaz malo zlagal (vloženo delo, kdo je delal, ....) :P Iščem nekoga, ki ima vsaj malo predelan avto ter slikce in ene pol urce časa. Hvala že vnaprej.

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG To mar 21, 2006 3:07 pm

Imas PM.

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe mar 24, 2006 7:21 pm

Odločil sem se, da bom za projekt naredil predelavo tega vozila (samo na papirju).

Zdaj pa me zanima kaj vse bi lahko predelal da bi avto bil predelan res ful, pa da bi se dalo čimveč stvari kupit. Kaj vse bi predelal na motorju, v notranjosti, na motorju? V glavnem da bo clio res zakon kamorkoli boš pogledal.

Prosim za vse predloge, kar koli vam pač pade na pamet, čeprav vem da bo tega ful velik. Jaz pa bom potem se pozanimal kdo bi mi lahko to naredil in za koliko denarja, na koncu pa bom dobil finančni izračun, koliko časa bi to trajalo, ..... pač projekt.
Priponke
clio.jpg

Uporabniški avatar
51M3K
Novinec

Napisal/-a 51M3K Pe mar 24, 2006 8:50 pm

Če še vsaki del malo opišeš lahko izdaš knjigo :D boš to ko bo končano objavil tudi na forumu?, ker bi rad vido kak bo zgledalo.. za predelave pa že pišem v wordu :D

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe mar 24, 2006 9:02 pm

51M3K je napisal/-a:Če še vsaki del malo opišeš lahko izdaš knjigo :D boš to ko bo končano objavil tudi na forumu?, ker bi rad vido kak bo zgledalo.. za predelave pa že pišem v wordu :D

ja bom ja, pa finančno bo tudi zelo zanimivo, ker bom vse to se pozanimal, če pa nebom nikjer podatkov dobil za kakšno zadevo vas bom pa tukaj okvirno vprašal.

no lepo da že pišeš v wordu, ti bom zelo hvaležen.rad bi naredil avto, ki nebi bil preveč nakičen, ampak res konkretno in kvalitetno predelan, bil paša za oči, pa norišnica za cesti, finance so neomejene.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe mar 24, 2006 9:03 pm

51M3K je napisal/-a:Če še vsaki del malo opišeš lahko izdaš knjigo :D boš to ko bo končano objavil tudi na forumu?, ker bi rad vido kak bo zgledalo.. za predelave pa že pišem v wordu :D

ja bom ja, pa finančno bo tudi zelo zanimivo, ker bom vse to se pozanimal, če pa nebom nikjer podatkov dobil za kakšno zadevo vas bom pa tukaj okvirno vprašal.

no lepo da že pišeš v wordu, ti bom zelo hvaležen.rad bi naredil avto, ki nebi bil preveč nakičen, ampak res konkretno in kvalitetno predelan, bil paša za oči, pa norišnica na cesti, finance so neomejene.

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Pe mar 24, 2006 11:16 pm

jaz sem delal seminarsko (sicer v angleščini), ampak ti lahko pošljem pps in doc document

piši na PM mail
Slika

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Pe mar 24, 2006 11:20 pm

Zanimivo tole dej pol prosim pol to objav na forumu :D
Mogoč nas postaviš na realna tla ko bomo vidli kolk keša gre v avto :P :P
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe mar 24, 2006 11:23 pm

ja, boste dobili komplet preračune, vložene ure dela, vse pač. v glavnem izračunano bo, koliko je potrebno vložit, da imaš najboljšega cliota RS na svetu :P

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Pe mar 24, 2006 11:44 pm

Tu imaš nekaj za ta motor čtiva :D
http://rk.avtomobilizem.com/renaultforum/viewtopic.php?t=6180&start=15

Citat iz teme:
Za RS cliote pa ne vem...ravno nedavno si je nek anglež omislil turbo predelavo pri BBS-u...260 konjev, končna cena pa približno 7000 funtov
Slika

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Napisal/-a killah bee Pe mar 24, 2006 11:46 pm

Še več čtiva v angleškem jeziku, malo prebrskaj kaj vse počnejo :twisted:
http://www.cliosport.net/index.php?pid=12
Slika

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe mar 24, 2006 11:49 pm

killah bee je napisal/-a:Tu imaš nekaj za ta motor čtiva :D

Citat iz teme:
Za RS cliote pa ne vem...ravno nedavno si je nek anglež omislil turbo predelavo pri BBS-u...260 konjev, končna cena pa približno 7000 funtov

koliko pa je funt?aja, a se že da včlanit v RK klub?drugače pa je zelo malo pridobil z vgradnjo turbine. še s kakšnim dodatkom pa mora it čez 300 konjev.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz So mar 25, 2006 12:03 am

Fajn projekt :) A pa tole cist nepristransko oz. neodvisno delas al zelis dobit ksn poseben rezultat? Ker en odbijac naprimer lahko stane od 20k pa do 200 in več in če bi dva delala isto raziskavo kt ti, bi lahko dobila zelo različne rezultate :)

Na koncu obvezno objavi končen izdelek 8)

Uporabniški avatar
DoubleG
Stalni uporabnik

Napisal/-a DoubleG So mar 25, 2006 12:52 am

SAVINJCAN je napisal/-a:

Citat iz teme:

koliko pa je funt?aja, a se že da včlanit v RK klub?drugače pa je zelo malo pridobil z vgradnjo turbine. še s kakšnim dodatkom pa mora it čez 300 konjev.

1 funt je 346 sit

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Napisal/-a killah bee So mar 25, 2006 8:33 am

SAVINJCAN je napisal/-a:

Citat iz teme:

Da se včlant zakaj ne :D Tko da si vabljen ;)
Slika

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz To mar 28, 2006 7:59 am

SAVINJCAN je napisal/-a:[drugače pa je zelo malo pridobil z vgradnjo turbine. še s kakšnim dodatkom pa mora it čez 300 konjev.

lol :lol:

Vidim, da boš moral stvari še malo naštudirati, stvari niso tako preproste kot izgledajo (hint: naviti motor je ena stvar, to moč spraviti na cesto pa druga; predvsem je treba paziti, da ves ta silni navor česa ne polomi). ;)

Sicer pa pozabi RS-a. Tole je prava stvar:

Slika

Pod havbo se skriva "rahlo" modificiran 1.8T motor iz audija S3, še bolj pomembno pa je, da za prenose skrbi menjalnik iz golfa TDI150...trenutno je baje na 375KM, kmalu pa 400+, avto pa tehta malo pod 900kg.

Se pa najde pri njih še cel kup zanimivih avtov. Recimo 5ka s prisilno polnjenim F4R, pa RS s throttle bodiesi recimo...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To mar 28, 2006 8:06 am

Dej, jst ti dam nalogo. V mojem avtu(daihatsu feroza) je 4 cilindrska 1600ccm mašina. Preveri kaj vse je potrebno spremenit, da bom lahko not namontiral 2.0 V6 od suzuki vitare.
Kaj je potrebno spremenit in preverit; Mere sklopke, mere zvona, vijaki, za kok je potrebno premaknit vztrajnik in lamelo, da bo potem sklopka delovala normalno. Predelava zvona, kaj kje podrejat, kje naredit nove luknje za vijake.
Predelava lamele, da bo pasala na mašino, predelave na mašini - frgazer, pumpa(prej mehanska, sedaj elektro), hlajenje mašine - ventilatorji, itd
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo To mar 28, 2006 4:41 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:finance so neomejene.

To pa je dobra novica...pol pa bo cupalo ce je ta trditev resnicna...
a mas kakega sponzorja? FS?...dvomim da ti je FS sponzor :P
LP
Slika

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ To mar 28, 2006 4:48 pm

Dariooo je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:finance so neomejene.

To pa je dobra novica...pol pa bo cupalo ce je ta trditev resnicna...
a mas kakega sponzorja? FS?...dvomim da ti je FS sponzor :P
LP

kolikor sem razumel bo ta projekt samo na papirju ;)
litr bencina, litr olja ;)

andrazzupan
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a andrazzupan To mar 28, 2006 5:59 pm

Lahko mu je tudi Renault sponzor. :D
Pred nekaj leti je prišel na FS v Ljubljano en Renault Safrane če se ne motim direktno iz Francije (nov), potem pa so ga študenti uporabili za izpopolnjevanje znanja in so čisto celega prešravfali (podrli).

Mogoče ti bodo pa celega financirali :P

Veliko sreče!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov