Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Metlce za brisalce

Napisal/-a 106 To apr 04, 2006 7:39 pm

Metlce za brisalce .... kere naj kupim kr tiste bosch al kaj so ze na pumpi ko se dobijo zacnejo hitro ribat in zvizgat tak da bi bil zelo vesel kakih takih ko malo bol dolgo drzijo.........ja pa nekdo mi je rekel da je treba to gumo tud vzdrzrevat in mazat z neko mastjo al kaj pa vem s cim ze da to traja malo bol dolgo :?:

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass To apr 04, 2006 8:06 pm

Gumice moraš vsake tok mal spucat, ker se nabere sranje gor. To jaz naredim na pumpi - mal vode pa je. Če jih pa še s sredstvom za nego gum namažeš toliko bolje.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To apr 04, 2006 8:08 pm

Ah pa saj brisalci pa niso tok dragi. Jaz jih kupim 2x letno, ker ne trpim da mi puščajo lise. :lol:
Samo mazat jih ne z raznim sranjem, ker bo še bolj mazalo po šipi ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P To apr 04, 2006 8:30 pm

Js osebn jih menjam tko 1× letno, več ne, jih pa skor vsak tedn mal spucam, pa tko na dva mesca s svincem namažem in ful pomaga.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan To apr 04, 2006 8:40 pm

jst bom dubu popizditis glede brisalceu

kupujem bosch twin, ker sm prej ugotovu da so uni cheap zanič
pr teh boschevih je pa čist odvisn od serije, eni mi zdržijo več ko pol leta, eni pa še 2 mesca ne

s tem da ne maram unih črt na šipi, ker mi najedajo ponoč, ko pada dež

:evil:
podpis

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a sevnican To apr 04, 2006 8:55 pm

Kaj pa Valeo? Tudi sam jih morm v kratkem menjati, pa me zanima ali se da zamenjati samo gumo, al je treba zamenjati še tisti kovinski del?

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Napisal/-a 106 To apr 04, 2006 8:55 pm

pa tko na dva mesca s svincem namažem in ful pomaga

S kakim svincem to :?:

Ja meni je tisti rekel takrat da morm mazat z neko zadevo s katero se mazejo tiste gume okrog sip ponavadi pri oldtimerjih zdaj pa ne vem kaj je to..........

sicer pa mam jaz na sipah se vedno in vedno namazan rain-x za dez ga ni bolsega ..... res da gre hitro dol samo jebat ga dobro pa je.....

No torej po tem takem je odvisno od serije brisalcev al kaj ...... kolko pa vem se v tistih tuning in stayling revijah svasta ponuja celo led naj bi eni odstranjevali hehehe

Uporabniški avatar
AuDi_
Novinec

Kraj: Novo mesto /Mb

Napisal/-a AuDi_ To apr 04, 2006 9:10 pm

Ja meni je tisti rekel takrat da morm mazat z neko zadevo s katero se mazejo tiste gume okrog sip ponavadi pri oldtimerjih zdaj pa ne vem kaj je to..........
...... najbrš glicerin (1,2,3-propantriol, HOCH2CH(OH)CH2OH ;) ) preprečuje preparevanje gume.
danes brez podpisa

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Napisal/-a Walker_P To apr 04, 2006 9:14 pm

Če vam povem, se boste smejal, sam kot sm reku, preverjena zadeva in deluje. Kot svinc sm pa mislu naslednjo zadevo. navadn svinčnik ima na sredini svinc, in si lepo čas vzamem, spravim ta svinc vn (lahko tudi mince za tehnični svinčnik) in ga zrobim v prah. Pol pa s tem brisalce namažem. Vem da se smešn sliši, sam js pr tem vztrajam pa konc. :twisted:

Uporabniški avatar
AuDi_
Novinec

Kraj: Novo mesto /Mb

Napisal/-a AuDi_ To apr 04, 2006 9:28 pm

Walker_P je napisal/-a:Če vam povem, se boste smejal, sam kot sm reku, preverjena zadeva in deluje. Kot svinc sm pa mislu naslednjo zadevo. navadn svinčnik ima na sredini svinc, in si lepo čas vzamem, spravim ta svinc vn (lahko tudi mince za tehnični svinčnik) in ga zrobim v prah. Pol pa s tem brisalce namažem. Vem da se smešn sliši, sam js pr tem vztrajam pa konc. :twisted:

off topic:
kakor se jaz kaj spomnim iz srednje šole v svinčnih ni več svinec ampak je grafit. svinc so uporabljal zlo dolg nazaj vendar si moral pred pisanjem svinčnik "polizat" , da je pisal, ker je pa svinec strupen so to upostili. Če imam narobe, me popravite.
danes brez podpisa

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Napisal/-a 106 To apr 04, 2006 9:40 pm

Če imam narobe, me popravite.

bo drzalo samo to je v spageti westernih veljalo in pa tam do konca druge svetovne vojne mislim da se ;)

Ja glicerin to mi je tisti reko ja ,samo zdaj kak namazes pustis da vpije odvecno zbrises al kaj........? pa kje se to kupi?

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Napisal/-a Walker_P To apr 04, 2006 9:49 pm

AuDi_ je napisal/-a:
Walker_P je napisal/-a:Če vam povem, se boste smejal, sam kot sm reku, preverjena zadeva in deluje. Kot svinc sm pa mislu naslednjo zadevo. navadn svinčnik ima na sredini svinc, in si lepo čas vzamem, spravim ta svinc vn (lahko tudi mince za tehnični svinčnik) in ga zrobim v prah. Pol pa s tem brisalce namažem. Vem da se smešn sliši, sam js pr tem vztrajam pa konc. :twisted:

off topic:
kakor se jaz kaj spomnim iz srednje šole v svinčnih ni več svinec ampak je grafit. svinc so uporabljal zlo dolg nazaj vendar si moral pred pisanjem svinčnik "polizat" , da je pisal, ker je pa svinec strupen so to upostili. Če imam narobe, me popravite.

Se opravičujem, grafit je praviln izraz.

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY To apr 04, 2006 9:49 pm

jaz vedno kupujem samo še valeo... bosch imam verjetno vedno srečo, kot je rekel nekdo prej, da naletim na "slabo serijo", ali pa so vse slabe... ne vem... raje menjam 2× letno, pa še to delajo normalno, da jih lahko uporabim za zadnji brisalec, kot pa 6× letno, pa ne morem več uporabit...

glicerin se dobi v lekarni, mislim, da 2 deci stane nekje okol jurja... pa ga mam že dve leti, pa še nisem pol ponucal... samo s cotko, al pa vato naneseš...
Slika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To apr 04, 2006 9:51 pm

ja boschevi znajo hitr trdi ratat pa začnejo ropotat.champion so mehki in lepo brišejo,valeo pa čist odvisn kaj dobiš sm dubu tud take že ki so sam prvi dež zdržal pol so pa samo še pacal jest jih menjam čist odvisn ko mi začne kakšno črto puščat ga zamenjam ker sem na te stvari mal bolan pa ratam živčn če ne vidm tko k treba jih pa vsakič ko začne deževat obrišem s papirnato brisačo in stelexom pa še mal po šipi našpricam da se mal razmasti

Uporabniški avatar
|kr_en|
Novinec

Kraj: Šentjur

Napisal/-a |kr_en| To apr 04, 2006 10:29 pm

Gumice vam osebno ZELO priporocam silikonske od firme Rosil (nahajajo se v ljubljani, je jih pa mal tesk najdit, sam se da)

http://www.rosil.si/

obrisejo odlicn, tak polet ko pozim, obdrzijo se super, pa se recimo ce je dez pa se peles po cesti tm 100 al pa vec sploh ne rabis brisalcev, ker kaplce gr same letijo dol (gumice namrec na sipi nardijo (upam da se ne motm) grafitn film) skratka prva liga.

problem je edino da pasejo le na boscheve nosilce, pa da je treba bit previdn pr montazi, da tisto jekleno sibko prav obrnes ko jo notr das.

poskuste, pa bote vidl. jz jih mam zdle od septembra pa se zmiri brisejo ko nove.
imam peticu........nije beemve......ali troši ko beemve!!

Uporabniški avatar
peroa
Novinec

Napisal/-a peroa To apr 04, 2006 10:47 pm

|kr_en| je napisal/-a:Gumice vam osebno ZELO priporocam silikonske od firme Rosil (nahajajo se v ljubljani, je jih pa mal tesk najdit, sam se da)

obrisejo odlicn, tak polet ko pozim, obdrzijo se super, pa se recimo ce je dez pa se peles po cesti tm 100 al pa vec sploh ne rabis brisalcev, ker kaplce gr same letijo dol (gumice namrec na sipi nardijo (upam da se ne motm) grafitn film) skratka prva liga.

problem je edino da pasejo le na boscheve nosilce, pa da je treba bit previdn pr montazi, da tisto jekleno sibko prav obrnes ko jo notr das.

poskuste, pa bote vidl. jz jih mam zdle od septembra pa se zmiri brisejo ko nove.

A delajo mogoče tudi tesnila za avte, recimo vrata?

Uporabniški avatar
|kr_en|
Novinec

Kraj: Šentjur

Napisal/-a |kr_en| Sr apr 05, 2006 12:12 am

najbols da pogledas na stran ko mas vse njihove profile z merami al pa se oglasis tja pa majo itq za vse profil vzorce tut. je pa finta silikonskih ko majo 900% natezno trdnost (1 meter lahk na 9 metrov raztegnes pa ko spustis gre nazaj na 1 meter)

je pa problem najdit. lahk ti pa po msn razlozm kak bos najlazje nasu (ce si iz lj najbols da gres tja)

majo pa vsega boga profilov.
imam peticu........nije beemve......ali troši ko beemve!!

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss Sr apr 05, 2006 7:10 am

usi k hočte met bolše metlce za brisalce pa k hočte da vm zdržijo dle kokr en let, pokličte al pa obiščite to stran kjer tut delam www.rosil-sp.si/
če vs zanima, silikonske metlce za brisalce k zdržijo 3 leta in še več, na mojem autu jih že mam in lahko samo potrdim da je 10x bolš kot navadna guma, torej č vs zanima samo kliknte na ta link k sm vm ga dau www.rosil-sp.si/, so pa samo za bosch profil ne glede na znamko automobila
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Sr apr 05, 2006 9:50 am

kje v ljubljani dobit aerotwin za navadne brisalce????

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr apr 05, 2006 1:00 pm

|kr_en| je napisal/-a:Gumice vam osebno ZELO priporocam silikonske od firme Rosil (nahajajo se v ljubljani, je jih pa mal tesk najdit, sam se da)

okvirna cena? Če so res tako dobre me pa tole zelo zanima in grem iskat prvič ko bom v Lj :)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov