Debate, ki niso vezane na ostala področja...

milankregar
Uporabnik

Zakon o vozilih

Napisal/-a milankregar Po apr 10, 2006 10:24 am

Spoštovani!

Vlada republike Slovenije namerava konec leta 2006, oziroma na začetku leta 2007 pripraviti Zakon o vozilih. Zakon bo zajemal uskladitve s evropskimi predpisi, predvsem na področju zavarovalnic, registracij, homologacij, oldtimerjev, ... več bo znano kmalu.

Za ta forum bi verjetno zelo zanimivo bilo področje homologacij. Sicer ne vem koliko razumnega razmišljanja zmorejo/-mo uporabniki, ampak jaz vseeno predlagam, da se naredi nek osnutek predloga in se ga posreduje.

Pa da ne bo zadeva izpadla, tako kot je pred nekaj leti ... ko se je spremembe zahtevalo preko medijev, naredila pa se je samo sramota slovenski avtomobilistični sceni. ;)

Mislim, da je to idealna priložnost, za uveljavitev interesov avtomobilističnih društev, klubov in zvez, ker ko bo enkrat zakon sprejet po prepozno.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Re: Zakon o vozilih

Napisal/-a Mad Sr maj 03, 2006 2:54 am

milankregar je napisal/-a:Spoštovani!

Vlada republike Slovenije namerava konec leta 2006, oziroma na začetku leta 2007 pripraviti Zakon o vozilih. Zakon bo zajemal uskladitve s evropskimi predpisi, predvsem na področju zavarovalnic, registracij, homologacij, oldtimerjev, ... več bo znano kmalu.

Za ta forum bi verjetno zelo zanimivo bilo področje homologacij. Sicer ne vem koliko razumnega razmišljanja zmorejo/-mo uporabniki, ampak jaz vseeno predlagam, da se naredi nek osnutek predloga in se ga posreduje.

Pa da ne bo zadeva izpadla, tako kot je pred nekaj leti ... ko se je spremembe zahtevalo preko medijev, naredila pa se je samo sramota slovenski avtomobilistični sceni. ;)

Mislim, da je to idealna priložnost, za uveljavitev interesov avtomobilističnih društev, klubov in zvez, ker ko bo enkrat zakon sprejet po prepozno.

... Jaz sem za Nemški model ... gremo zbirat podpise?
... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Golden eye
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a Golden eye Pe sep 01, 2006 11:21 pm

sam da ne bo sam pr besedah ostal?

pa bohvi če nas bojo kaj upošteval :roll:

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe sep 01, 2006 11:29 pm

Takoj podpišem.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY So sep 02, 2006 10:32 am

če se gre za nemški model še z mojimi aliasi podpišem :D

ampak za nemški model homolomota bi morali za posamične ateste (ne homo - homemade roba) znatno zmanjšati cene

LP
Slika

Uporabniški avatar
Motorist46
Nov uporabnik

Kraj: Kranj - Obala

Napisal/-a Motorist46 So sep 02, 2006 10:40 am

Kakšne pa so prednosti/slabosti :?:

LP Domen

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash So sep 02, 2006 10:48 am

A prednosti nemškega? Ja verjetno to, da ni treba za vsako pi... vozit avta na LPP, oz ga sploh ni potrebno vozit, ker policistu samo pokažeš TUW in se odpelješ dalje, ker itak vse stvari, ki imajo TUW, so že homologirane in ti ni potrebno jih še enkrat, kot to počnemo v "Sloveniji", slabosti pa ne bi vedel, ne vem no, nej me kdo dopolni ali popravi, če sem kaj narobe napisal :roll:

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN So sep 02, 2006 10:59 am

Kako pa je glede Fia certifikata v Nemciji?

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black So sep 02, 2006 11:55 am

ZA nemški sistem 8)

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a Bric So sep 02, 2006 12:21 pm

Tudi jaz podpišem, za tak sistem, kot je v Nemčiji! 8)
Slika

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee So sep 02, 2006 12:29 pm

Vsi neki podpisujete za nemški sistem. Pa mogoče sploh veste kak je nemški sistem ;)

Podpišite, pa razložite zakaj. Ker tema nima koristi, če 20x prebereš besedo podpišem in nič drugega.

BTW: nemški je še bolj zaj.... kot naš. V vseh pogledih ;)
Slika

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy So sep 02, 2006 12:59 pm

jest bom pa tko reku da mi slo homologacija čist odgovarja pač predelaš avto pa homologiraš pa maš mir ;)

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Napisal/-a Bric So sep 02, 2006 1:05 pm

killah bee je napisal/-a:Vsi neki podpisujete za nemški sistem. Pa mogoče sploh veste kak je nemški sistem ;)

Podpišite, pa razložite zakaj. Ker tema nima koristi, če 20x prebereš besedo podpišem in nič drugega.

Ti tudi nisi napisal kako in kaj! :?: :?: :?:
Slika

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry So sep 02, 2006 1:08 pm

killah bee je napisal/-a:Vsi neki podpisujete za nemški sistem. Pa mogoče sploh veste kak je nemški sistem ;)

Ahm, poskusi ti registrirat avto ki je sestavljen kot kit pri nas in v nemčiji.Me zanima koliko denarja bi porabil tu in koliko tam.

Če hočeš pri nas narediti atest, moraš bit glih mal manj kot bog.

Res je da nemškega sistema ne poznam v celoti, vem pa da recimo lastno izdelano stvar oni dejansko preiskusijo in dovolijo uporabo, ne pa pri nas kjer hočejo samo k.... papirje.

BTW:lahko razjasniš zajebanost nemškega modela?
Slika

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Napisal/-a Bric So sep 02, 2006 1:10 pm

cossy je napisal/-a:jest bom pa tko reku da mi slo homologacija čist odgovarja pač predelaš avto pa homologiraš pa maš mir ;)

Torej homologiraš že homologirano! Pa saj je vsem jasno, da se samo denar krade v takem sistemu kot je naš.
Slika

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy Ne sep 03, 2006 11:29 am

Bric je napisal/-a:
cossy je napisal/-a:jest bom pa tko reku da mi slo homologacija čist odgovarja pač predelaš avto pa homologiraš pa maš mir ;)

Torej homologiraš že homologirano! Pa saj je vsem jasno, da se samo denar krade v takem sistemu kot je naš.

homologiram že homologirano alpa tisto kar sam nardim itak pa karkol se bo spremenil še zmer se bo dnar kradu

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Ne sep 03, 2006 11:44 am

Mick Jerry je napisal/-a:

Ahm, poskusi ti registrirat avto ki je sestavljen kot kit pri nas in v nemčiji.Me zanima koliko denarja bi porabil tu in koliko tam.

Če hočeš pri nas narediti atest, moraš bit glih mal manj kot bog.

Res je da nemškega sistema ne poznam v celoti, vem pa da recimo lastno izdelano stvar oni dejansko preiskusijo in dovolijo uporabo, ne pa pri nas kjer hočejo samo k.... papirje.

BTW:lahko razjasniš zajebanost nemškega modela?

Seveda lahko in pri nas in v nemčiji homologiraš domačo izdelavo. In ja, rabiš ogromno denarja da narediš test. Tako pri nas, kot v Nemčiji. Po vsej verjetnosti tam gori še več oz. dražje :!: Zakaj misliš, da je veliko firm na tržišču brez TUVa. Za pridobitev TUVa je potrebno veliko testiranj in večkratnih posiskusov, kako se materijal obnaša recimo pri zvijanju, lomljenju in podobnimi rečmi.

Kar se tiče ultra predelanih avtomobilov v Nemčiju. Ne zdaj na splošno gledat recimo tisto, kar vidite na DSFu v Tuning oddaji. Tam na dirke, srečanja in podobne dogodke avtomobile dejansko pripeljejo na prikolicah, ker niso popolnoma street legal. Kazni gor so ogromne. Zelo malo homemade predelovalcev ima zadeve pošlihtane tako kot je treba. Večinoma samo tisti, ki si to lahko privoščijo.
Slika

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Ne sep 03, 2006 1:58 pm

no, da se razpoišemo in razložimo "nemški sistem"

ko kupiš že atestirano zadevo (spojler, filter, feltne), se furaš z pairjem TÜV do naslednje registracije oz. tehničnega pregleda. na tehničnem pregledu ti to vpišejo BREZPLAČNO.

če želiš naredit svoj spojler, ali kupiš enega, ki nima atesta, ga pelješ na firmo, ki preglejuje take zadeve. točen podatek za spojler imam, da ti ga pregledajo za 300€ in dobiš potrdilo ABE, s katerim se voziš do naslednjega tehničnega, kot opisano zgoraj.

zaradi tega, je nemški sistem dosti bolj primeren, kot naš slovenski.

LP
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov