kwan je napisal/-a:Lep pozdrav vsem skupaj!
Najprej ne želim slišati kdo bi se za katerega odločil, ampak me še zanima vaše mnenje oz. nekoga ki mu je kaj več jasno kot meni.
Zanima me, kako je mogoče narediti dizelski motor 1.9 TDI (131), ki troši v povprečju 6 litrov nafte in kako jim ne uspe narediti 1.8T (150) motorja ki bi trošil podobno?
Ker bencin je explozivnejši po svoji zasnovi od nafte in bi potem bilo nekako logično, da bi moral turbo bencinski motor trošiti manj?! Ali ne?
nebivedu je napisal/-a:Dejte že nehat nakladat, kakih 6 litrov. Imeli smo doma škodo oktavijo 1.9tdi z 110km, zdej ima stari to z 130km. Poraba 1.9 TDI avta z 130km je od 6.7 do7.2 litra, pozimi skor 8 litrov. Pri res lepi vožnji na relaciji je poraba mogoče pod 6 litrov, vendar to pomeni samo relacijo in 110km/h. Pazi, vozi očim, ki ne vozi avta preko 130km/h, pa ima tako porabo, kaj bi blo, če bi gonu z avtom.
Tist k trdi, da mu avto žre pa pod 6 litrov, pa al naklada, al pa vozi po avtocesti 80 do 90km/h, al pa mu računalnik v avtu orenk laže.
nebivedu je napisal/-a:Tist k trdi, da mu avto žre pa pod 6 litrov, pa al naklada, al pa vozi po avtocesti 80 do 90km/h, al pa mu računalnik v avtu orenk laže.
Mate je napisal/-a:Povprečno je okoli 6, 2 deci gor dol, zadnje čase večinoma gor, kar je posledica čipanega avtomobila (150KM), širokih gum (225) in moje vožnje - sem hitrejši od povprečja. Avto je pa Golf IV s tremi vrati in serijsko 115KM motorjem.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov