Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Roman
Nov uporabnik

Kraj: Ivančna Gorica

kaj menite o italijanskih avtomobilih?

Napisal/-a Roman To maj 27, 2003 7:34 pm

kaksna se vam zdijo italijansa vozila. to mislm vzdrzljivost ter nasploh . zanimajo me tudi vse iskusnje ki ste jih imeli z njimi. ter porblemi, lp

Uporabniški avatar
Drey #24
Uporabnik

Kraj: Mars, The City Of Vipers

Napisal/-a Drey #24 To maj 27, 2003 7:58 pm

Men sploh niso ušeč :twisted: !!! Razen kkšn Lamborghini :P !! Pa mislm da dajo premal na kakovost avta: Alfa 156 se je najbol kvaru v letih 2002/2003!!! Pa tut varnost ni bog ve kwa!!! 8)

:idea: Sam moje mnenje :idea:

Uporabniški avatar
Maverick
Novinec

Kraj:

Napisal/-a Maverick To maj 27, 2003 8:38 pm

Makina sportiva :D 8) :DDD I Like

Uporabniški avatar
Borcix
Novinec

Kraj: Prekmurec v Ljubljani

Napisal/-a Borcix To maj 27, 2003 8:44 pm

Mah, če ravno ni kaj drugega pri roki so ok :lol: :lol:

darky
Novinec

Napisal/-a darky To maj 27, 2003 9:19 pm

Absolutno zakon!

Doma imamo 3 italijanske avtomobile in so zelo OK. Imamo Alfo 164 TS, 166 3.0 super in Lancio Kappa.
S 164 in Lancio absolutno nikoli nismo imeli nikakršnega problema. Pri 166 je malce nagajala elektronika (za katero pa sem skoraj siguren, da je NEMŠKA), ampak se je tudi to rešilo in od takrat naprej vse dela super.
Italijani so zakon glede moči motorjev in lege na cesti. 166-tka drži cesto kot, da je prilepljena, kar je za 1,6 tone težek avto res pohvalno.
Kar se pa materijalov tiče se lahko (vsaj novi modeli) komot kosajo z vsemi ostalimi, tudi nemškimi. Da pa oblike sploh ne omenjamo. Italijani so itak oblikovno 10 let pred vsemi ostalimi.
Pa lepo bi bilo, da ne letijo čudne opazke od tistih, ki italijanskega (vsaj novejšega) avta nikoli niso imeli, ampak so samo "slišali" od kolega, ki se je pogovarjal s sošolcem, kateremu je povedal nek mehanik, da se Alfe non stop kvarijo.

---
Novinec

Napisal/-a --- To maj 27, 2003 9:22 pm

kot je ze reko: makina sportiva ;)

ti samo ne poslusat zgodbic ki jih pravijo tisti ki so poznali enega ki je imel vcasih punco ki je imela prej fanta kateri je imel znanca ki je poznal enega ki je vozil alfo in je bil strasno razocaran ker mu je vodna pumpa crknila ze pri 120.000km. fuj kaki drek od avta ne?

italianski avti imajo vsaj prave rasne konje ne pa svabi ki imajo ponije ;)

pravi avti za pravi denar z pravimi konji in ql voznimi lastnostmi.

moje mnenje! se preden zacnete pisat kolko crkujejo naj vam povem da ne.

se opravicujem za pravopisne napake ce kaka vejica manka jo vzamite tu ,,,,,,,,,,,, in jo dajte na pravo mesto.tnx ;)

Punto_GT
Stalni uporabnik

Napisal/-a Punto_GT To maj 27, 2003 9:24 pm

BRAVO darky!!!
se strinjam s tabo, še posebno tisto k je uni slišu od sošolca k mu je povedu sosed od mehanika in take.....
tisti k ni imu italjana naj bo kr tiho tle!

bobetko
Novinec

Kraj: Ljubljana

Re: kaj menite o italijanskih avtomobilih?

Napisal/-a bobetko To maj 27, 2003 9:25 pm

roman je napisal/-a:kaksna se vam zdijo italijansa vozila. to mislm vzdrzljivost ter nasploh . zanimajo me tudi vse iskusnje ki ste jih imeli z njimi. ter porblemi, lp

Men so zakon, fiata mam že cca. 5 let vse kar sm naredu do zdej so bli redni servisi in menjava jermenov, pocen vzdrževanje in nadomestni deli, lepa oblika,....... 8)

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe To maj 27, 2003 9:30 pm

kot so že omenili.

makina sportiva :

Mi mamo doma 2 alfi ( obi 33 sam različna modela) pa ti moram reč da že vemo ker bo nasledn avto k ga bomo nabal. Pa k vsi govorijo kolk se kvar. Tastara ma 150K km in so menjane sam sprednje ferode ( poleg seveda olja in filtrov ). Na tanovi pa so šle zdej zadnje zavore tol da je treba nove nabavt, drugač pa nič, nič nobenih problemov.Avto je zakon.

kako je pa kej z drugimi firmami pa nebi vedu, sam za lancio pa tud vem da je avto k mu ni para.

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Kraj: preseljen iz MB v toti LJ na Bežigrad

Napisal/-a zoranwagen To maj 27, 2003 9:35 pm

Sam sem mel AR 155 Q4.
Nad avtom niti nisem bil razočaran. V pol leta kar sem ga mel je ono zajlo za vrata od znotraj odpirat vtrgalo in vžig je zajebaval drugač BP. No ono rosenje olja in malo vode pod motorjem naj bi blo o.k..
Nad mehaniki pa sem zelo razočaran, ko me je vžig zajebaval. Sem šel na AC v LJ in to v učni center. Tam naj bi bli kao stručkoti.
Prvo smo PROBALI menjat svečke, potem smo PROBALI z menjavo razdelilca vžiga. Nakar je meni tega PROBAJMO blo dovolj in je avto dokler je bil pri hiši pač pokal, ko je vžigal. Tak, da mogoče majo avti slab glas zaradi takih strokovnjakov, ki so celo učitelji bodočim mojstrom!
...ne smem kar želim...

Uporabniški avatar
NoName
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoName To maj 27, 2003 9:41 pm

fiat doblo, dve al tri leta star, nosilci za zadne vrate pa zarostani, ar 75 ne vem kera masina tocno, zrla 15l/100km

Uporabniški avatar
kobreti
Uporabnik

Kraj: MB

Napisal/-a kobreti To maj 27, 2003 9:41 pm

HEH italajini!!!
Edino kaj je vredu so alfe pa še to novejše!!
Glede materijalov pa...saj so boljši samo je pa alfa naenkrat zaradi tega postala tud ful ful dražja!!!
Glede oblike tak nimamo kaj diskutirat ker se ve ,da rišejo najlepše avte!!
Kvaliteta zelo slaba in površna....če hočeš met vredu italijansko stvar ne samo lepo ampak tudi kvalitetno boš pa plačal ,ko en mutec in to je pri vseh italjanskih proizvodih tako!!!
Motore delajo tud zelo dobre in požrešne no upam ,da bojo za 147 kakega pametnega bencinarja naredli ker GTA je pa tak smrt!!
Aja pa glede lamborghinija pa ga ma tak WV in nema več kaj ful dosti veze z italijani!!

No ampak to je blo moje mnenje!!! :D

Lep pozdrav!! 8)

alfa_25
Nov uporabnik

Napisal/-a alfa_25 To maj 27, 2003 9:50 pm

"Alfa 156 se je najbol kvaru v letih 2002/2003!!! "

Ma kje si pa to pobral???? :?:

Italijani so popustili pri zanesljivosti nekje v 80., pa še v začetku 90., ko so itak prodali vse, kar so nardili. zdaj pa se že leta počasi a ziher :) izboljšujejo. bral, da bodo za novo ideo in gingo-ta v VB imeli 5 letno splošno garancijo (brez omejitve kilometrov!). Tega si ob domnevi, da crkuje vse po vrsti najbrž ne bi mogli privoščit.

Pr nas mamo avtomobile iz koncerna Fiat (fiat, alfa) slabih 10 let in v tem času nismo imeli skoraj nč problemov (pri 156 smo menjali v četrtem letu lambda sondo, pri puntu je pri 22.000 km šla svečka). Je pa res, da smo zelo pridni pri rednem servisiranju, kar za mnoge ni mogoče rečt.

Najbrž je že res, da je mogoče kak stik plastike v kakem golfu lepše narejen (a razlika je vedno manjša), a se ti italijančki odolžijo drugje: cena, opremljenost, oblika, privlačnost, užitek pri vožnji.

m.P.
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a m.P. To maj 27, 2003 10:10 pm

Skor 100% niso tolk slabi kokr so na slabem glasu. A kdo ve zakaj? Dobr, če gledaš statistiko pokvarjenih avtomobilov je recimo Punto res čist pri vrhu, sam če pa pogledaš eno vrstico nižje vidš pa Cliota, ki sploh ne zaostaja velik, pa zarad tega francozi še niso na slabem glasu?! Mogoče zato ker so bli Fiati vedno med cenejšimi in so jih kupoval ljudje z manj denarja, ki avta pol tud niso redno servisiral?! Ne vem...

Ravn zdele kolega kupuje avto, pa mu še na kraj pameti ne pade da bi gledu Fiata... sem ga vprašu zakaj, pa je rekel da je slišal da se ful kvarjo??? Haloo... kater avto se pa ne. Če sam tale forum pogledaš, vidš da lastniki Fiatov nimajo nič večje težave kot ostali...

Jst mam zdej leto in pol Fiata (9 let starga puntota) pa morm rečt da sem čist zadovoljen (knock, knock :wink: ). Če pogledaš obliko avta, sploh pa armature vidš da so bli takrat res neki let pred ostalimi... Mogoče bi bla lohk edin mašina v višjih obratih mal tišja :oops:

Drugač pa nič kej ful ne hvalim italijane, sam pravm da niso tolk slabši (če sploh so) od ostalih.
Zadnjič spremenil m.P., dne To maj 27, 2003 10:16 pm, skupaj popravljeno 3 krat.
Če je ravno ni zabavno [Colt CZ3, Lancer SW].

Uporabniški avatar
Borcix
Novinec

Kraj: Prekmurec v Ljubljani

Napisal/-a Borcix To maj 27, 2003 10:11 pm

Ok, malo kritike
Moj punto:
- najprej levi motorček v vratih
- nato desni (razlike 2 dni)
- servovolan med vožnjo odpovedal
- zadnji branik že trikrat prešprican (samo nekaj poka, se zvezdice poznajo)
Pa ne vem, če to samo na mojem, al pa zato, ker mam belega pa se bolj vidi. Preverite pa boste vidli
- non stop mi je svetila lučka v armaturki, da je kaj pregorelo (pa ni, je mela samo zadnja meglenka slab kontakt - pomeni 5.000 SIT za kontrolo)

Aja ko se je to dogajalo je bil star tri mesce

Lep pozdrav

Kr_eden
Novinec

Kraj: kras

Napisal/-a Kr_eden Sr maj 28, 2003 6:09 am

Ja no, so kar so...
Oblika je seveda super (ar 147), sam ostalo pa ne vem...

Aja, kaj mi lahko kakšen nepristranski lastnik ar pove, če so servisi res tako dragi? To je namreč še največja kritika, kr sm jih slišu na račun ar..

lp,

kr eden

---
Novinec

Napisal/-a --- Sr maj 28, 2003 8:50 am

Kr_eden je napisal/-a:Ja no, so kar so...
Oblika je seveda super (ar 147), sam ostalo pa ne vem...

Aja, kaj mi lahko kakšen nepristranski lastnik ar pove, če so servisi res tako dragi? To je namreč še največja kritika, kr sm jih slišu na račun ar..

lp,

kr eden

za AR 145 1.6 TS. avto ima 90kkm(malo vec) narejeni so bli trije servisi prvi je kostal 25k sit drugi 35k sit, zadnji pa 30k sit. servisi so bili delani na pooblascenem serviserju. ce naredim primerjavo z avtom istega razreda od konkurence npr. Audi A3 1.6. servis za audija na pooblascenem serviserju nebo priso pod 40k sit (vcasih tudi cez 100k sit)pa se v 90k km bi bilo teh servisev 6.kar pomeni da so pri alfi lahko enkrat drazji pa te v istih kilometrih kosta isto.

lp

Uporabniški avatar
kobreti
Uporabnik

Kraj: MB

Napisal/-a kobreti Sr maj 28, 2003 10:01 am

Folk kolko pa pridejo pri alfiinih Twin spark motorih svečke ,ko jih je treba menjat???
Pa original servis me zanima!!! :(

Aja glede fiata pa kvalitet se pa meni glih zdi ,da so včasih bli boljši Tipo ,Regata ,Croma,.... :wink:

---
Novinec

Napisal/-a --- Sr maj 28, 2003 10:30 am

kobreti je napisal/-a:Folk kolko pa pridejo pri alfiinih Twin spark motorih svečke ,ko jih je treba menjat???
Pa original servis me zanima!!! :(

Aja glede fiata pa kvalitet se pa meni glih zdi ,da so včasih bli boljši Tipo ,Regata ,Croma,.... :wink:

alfina svecka stane 1200 sit (nisem 100%).ce jo tak kupis sem dal pa 700sit za komad ;)

Uporabniški avatar
Zok
Uporabnik

Kraj: Ponikva

Napisal/-a Zok Sr maj 28, 2003 2:02 pm

mi smo mel unota, je bil vec v garazi ko na cesti. isto je zdej z aprilio (k je tud italijanska, res pa d ma ROTAX -avstrijski agregat). dobr d se dobijo za aprilio rabljeni deli za vsakim vogalom, in to skor za đabe... 8)
Mondeo mk3 saloon 2.0 TDCi - 186 HP, 408 Nm
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov