Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Cvetke naših novinarjev

Napisal/-a Joie de vivre! Pe maj 05, 2006 3:36 pm

Predvidevam, da ste med prebiranjem katerega od slovenskih (ali tujih) avtomobilističnih revij ali prilog naleteli na kako izjavo, ki daje vtis, da so se taisti novinarji prej ukvarjali s črno kroniko ali tračem, potem pa so nekako prišli v avtomobilizem...

Namenimo to temo njim!

Novinar M. P., Žurnal, 5. maj 2006:

Grand Cherokee ima zelo dolgo in polno zgodovino, saj je na tržišču v različnih izdajah že približno petdeset let

Matej Štakul, Dnevnik, 12. september 2002:

Ta motor deluje po principu skupnega voda, ki ga je prvi pred pol desetletja predstavil Volkswagen

Ajde, brat časopise in objavljat cvetke, po mojem jih je kar precej!

LP,
Joie

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Pe maj 05, 2006 4:44 pm

čeprav ne berem več avtomobilističnih revij, se pa spomnim, ko so testirali takrat prvo novo serijo motorja bmw f650, je novinar v avtomagazinu napisal o napaki na njem:

motor je vse super in lep, čeprav imam grajo na serviserja, ki nam ga je posodil na test: ne vidim nič romantičnega na tem, da mi sprednja luč osvetljuje zvezde

jaz sem se valjal po tleh :D
Slika

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Po maj 08, 2006 6:44 pm

Avtomobilistična priloga Ekipe že pred časom v članku o Hyundaijevem matrixu: Pininfarini so svetovali, naj se raje drži hladilnikov in pralnih strojev! Da padeš dol.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po maj 08, 2006 6:49 pm

V ND v rubriki 'Na kolesih' se je novinar razpisal o kratkotrajni prisotnosti določenih modelov na trgu pa je kar malo v temo brcal s Frontero, ki je bila na tržišču kar precej časa, on trdi ravno nasprotno. Pa Sintra, kot da jo je Opel na novo razvijal in tako hitro umaknil iz prodaje, ...na Filipinih jo še vedno prodajajo. Strinjal bi se samo glede Smarta.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To maj 09, 2006 6:17 am

Bila je cvetka samo ne vem več v kateri reviji o avtomobilih. Test land roverja DEFENDERJA in ker je imel šnorkl (cev, ki gre iz mašine po stebričku na streho za zajem zraka) so zapisali da ima auspuh speljan na streho.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O To maj 09, 2006 9:20 pm

nebivedu je napisal/-a:Bila je cvetka samo ne vem več v kateri reviji o avtomobilih. Test land roverja DEFENDERJA in ker je imel šnorkl (cev, ki gre iz mašine po stebričku na streho za zajem zraka) so zapisali da ima auspuh speljan na streho.

Včasih je treba kej povohat, očitno... :bonk Dejansko niti ne berem tok slovenskih zadev, če pa kej najdem, sporočim :)
Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! To maj 09, 2006 9:34 pm

nebivedu je napisal/-a:Bila je cvetka samo ne vem več v kateri reviji o avtomobilih. Test land roverja DEFENDERJA in ker je imel šnorkl (cev, ki gre iz mašine po stebričku na streho za zajem zraka) so zapisali da ima auspuh speljan na streho.

Ne me j*, to je res napisal al kaj?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To maj 09, 2006 10:19 pm

Predlagam,da kaj napišemo tudi o "novinarjih", ki prepišejo in malo preoblikujejo promocijske materiale in kdaj to celo prodajajo pod "vozili smo" ali "test", za to pa so plačani s honorarjem, darili od avto firm, testnimi vožnjami, potovanji itd. Opisovanje lučk na armaturi ali bočnega oprijema sedežev spada pod sedeli smo, nas pa gotovo zanima predvsem obnašanje avtov med vožnjo (ostalo lahko preizkusimo v avtosalonih). Imajo nas direkt za debile. O večini si mislim vse najslabše in dvomim v smiselnost tega predloga, morda pa bo le pripomoglo k dvigu kriterijev in kvalitete.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr maj 10, 2006 6:19 am

Joie de vivre - evo točno kje lahko najdeš to cvetko.

Avto magazin December 2003 Test Land rover Defender, na strani 30 pod sliko piše tudi: "Defender je namreč terenec v pravem pomenu besede, kar dokazuje tudi izpušno cevjo speljano ob vetrobranskem steklu in terenskemu delu prilagojene zadnje luči."
Novinar, ki je to napisal Matevž Korošec.

In na sliki potem pokaže šnorkel na tem avtu.

Uporabniški avatar
Asprex
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Asprex Sr maj 10, 2006 8:17 am

nebivedu je napisal/-a:In na sliki potem pokaže šnorkel na tem avtu.

Po možnosti plastičen! :cry

Uporabniški avatar
GTA lover
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GTA lover Sr maj 10, 2006 8:31 am

RegY je napisal/-a:čeprav ne berem več avtomobilističnih revij, se pa spomnim, ko so testirali takrat prvo novo serijo motorja bmw f650, je novinar v avtomagazinu napisal o napaki na njem:

motor je vse super in lep, čeprav imam grajo na serviserja, ki nam ga je posodil na test: ne vidim nič romantičnega na tem, da mi sprednja luč osvetljuje zvezde

jaz sem se valjal po tleh :D

Jaz bi pa upal stavit, da je to od Mitje Gustinčiča - jst sm se tko zabaval, k je on pisal pri AM... :lol:
Alfa Romeo - Cuore Sportivo

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr maj 10, 2006 9:36 am

Asprex je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:In na sliki potem pokaže šnorkel na tem avtu.

Po možnosti plastičen! :cry

Točno tako.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr maj 10, 2006 11:56 am

nebivedu je napisal/-a:Joie de vivre - evo točno kje lahko najdeš to cvetko.

Avto magazin December 2003 Test Land rover Defender, na strani 30 pod sliko piše tudi: "Defender je namreč terenec v pravem pomenu besede, kar dokazuje tudi izpušno cevjo speljano ob vetrobranskem steklu in terenskemu delu prilagojene zadnje luči."
Novinar, ki je to napisal Matevž Korošec.

In na sliki potem pokaže šnorkel na tem avtu.

Zanimivo, drugače eden boljših(po mojem okusu) testnikov pri AM...no pri xxx napisanih testih se pač zgodi tudi kaj takšnega...
Enkrat se spomnim, so napisali nekaj takšnega(ne spomnim se pa v kateri reviji) Ergonomija je odlična, volan je nastavljiv po globini, višini in dolžini :har
Sej pravim...se zgodi :D
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Sr maj 10, 2006 4:11 pm

Slide je napisal/-a:Enkrat se spomnim, so napisali nekaj takšnega(ne spomnim se pa v kateri reviji) Ergonomija je odlična, volan je nastavljiv po globini, višini in dolžini :har

nekaj novega...dolžini...hmmm... :rofl
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Če maj 11, 2006 11:16 pm

Mene je pa raspizdil test polota enkrat, in sem poskusil demantirati takšno pisanje.

Če kliknete moj podpis boste videli... ;)

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso Če maj 11, 2006 11:43 pm

Moto revija (ali po domoča revija AMZSja)

""Alfa 159 je dobila novo podvozje (spredaj dvojna trikotna prečna vodila, zadaj več­vodilna prema) in v našem pri­me­ru tudi nov motor. Oboje je posledica (prekinjenega) sodelovanja z General Motorsom; poleg nove skupne platforme (ki so jo pri GM že opustili), je v tej alfi tudi GM motor – 2,2-litrski štirivaljnik z neposrednim vbrizgom goriva in 136 kW (185 KM).""

Platfrma sta razvijala skupaj alfa in saab, ki je od nje odstopil še preden so se odločili ali bo imela zadnji ali prednji pogon, motor pa ima od GM samo blok in niti enega drugega sestavnega dela. :?

Ma naši novinarji si običajno niti pol ur4e ne vzamejo časa, da bi samo splet preguglali in prebrali kaj o avtomobilu, ki ga testirajo.
Vprašanje podnebnih sprememb zaradi naše potrošnje ni vprašanje stroškov, ampak vprašanje naše morale.

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Če maj 11, 2006 11:43 pm

Fabrizio je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:Enkrat se spomnim, so napisali nekaj takšnega(ne spomnim se pa v kateri reviji) Ergonomija je odlična, volan je nastavljiv po globini, višini in dolžini :har

nekaj novega...dolžini...hmmm... :rofl

morda pa je praktičen, če potuješ v anglijo :? rofl
Slika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Pe maj 12, 2006 6:50 am

De_Tomaso je napisal/-a:Moto revija (ali po domoča revija AMZSja)

""Alfa 159 je dobila novo podvozje (spredaj dvojna trikotna prečna vodila, zadaj več­vodilna prema) in v našem pri­me­ru tudi nov motor. Oboje je posledica (prekinjenega) sodelovanja z General Motorsom; poleg nove skupne platforme (ki so jo pri GM že opustili), je v tej alfi tudi GM motor – 2,2-litrski štirivaljnik z neposrednim vbrizgom goriva in 136 kW (185 KM).""

Platfrma sta razvijala skupaj alfa in saab, ki je od nje odstopil še preden so se odločili ali bo imela zadnji ali prednji pogon, motor pa ima od GM samo blok in niti enega drugega sestavnega dela. :?

Ma naši novinarji si običajno niti pol ur4e ne vzamejo časa, da bi samo splet preguglali in prebrali kaj o avtomobilu, ki ga testirajo.

Ne bom sicer dal roke v ogenj, kot temu rečemo, ampak glede 2,2 l agregata se mi zdi da imajo prav ;)

LP

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne maj 14, 2006 10:20 pm

V zadnjem Avtomagazinu je ena novička o rekordu za v Guinessovo knjigo rekordov, kjer je napisano, da sta s serijskim Golfom 1.6 FSI popotnika dosegla rekord v najnižji porabi v povprečju 4,5 litrov plinskega olja na 100km?!?

Se pravi, da iz tega lahko potegnemo sklep, da če imaš bencinarja in preveliko porabo zadevo rešiš tako da tankaš nafto :?

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Ne maj 14, 2006 10:37 pm

De_Tomaso je napisal/-a:Ma naši novinarji si običajno niti pol ur4e ne vzamejo časa, da bi samo splet preguglali in prebrali kaj o avtomobilu, ki ga testirajo.

Na žalost res. Npr. Avto Magazin odkar je povezan z nemškim Auto motor und sport v njem najdeš v celoti skopirane določene strani s te nemške revije. U glavnem se veliko prevaja...

Potem se pa hvalijo kako zelo zelo garajo...

lp, mm
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov