Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Clioo
Nov uporabnik

Clio III problemi

Napisal/-a Clioo Pe maj 30, 2003 8:13 pm

Imam ponavljajoč se problem s delovanjem oz. motnjami v delovanju elektronike in sicer se pogosto med vožnjo prižiga lučka ki javlja motnje na elektriki! Če ima kdo kakšno rešitev nj prosim javi...kr sem že obupal nad mehaniki :(
Slika

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice So maj 31, 2003 9:46 am

Tezava je v stopalki plina... k do konca pritisnes se pri vseh novih cliotih zacnejo pojavljati tezave s kontaktom elektronike... tako da ti morajo to v sklopu garancije urediti... primer: sem imel cliota na 30.000km servisu... naslednji dan iz LJ mi je crknil na avtocesti... odpeljem avto na servis in sem placal 3000 sit za popravilo tega kar ti pravis ;) ni ga cez Renault :)))

p.s. zanimiv je to, da bi ti lohk se lucka prizgala k bos prehiteval tovornjak, sam to Renaultovce ne zanima :] zj so mi zgleda dobr spedenal, mi se ni crknil... Zoranwagnu na tem forumu so pa baje celo drugače napeljali ta kontakt (ima 2.0, pa iste probleme imel)...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a AIRbrush So maj 31, 2003 2:45 pm

ice je napisal/-a:Tezava je v stopalki plina... k do konca pritisnes se pri vseh novih cliotih zacnejo pojavljati tezave s kontaktom elektronike... tako da ti morajo to v sklopu garancije urediti... primer: sem imel cliota na 30.000km servisu... naslednji dan iz LJ mi je crknil na avtocesti... odpeljem avto na servis in sem placal 3000 sit za popravilo tega kar ti pravis ;) ni ga cez Renault :)))

p.s. zanimiv je to, da bi ti lohk se lucka prizgala k bos prehiteval tovornjak, sam to Renaultovce ne zanima :] zj so mi zgleda dobr spedenal, mi se ni crknil... Zoranwagnu na tem forumu so pa baje celo drugače napeljali ta kontakt (ima 2.0, pa iste probleme imel)...

Moj fotr je imel pri 1.5 dci iste probleme! So zrihtal v roku garancije. Sam pejt zrihtat čimprej da ne boš mel pol težav.

Vesi
Novinec

Napisal/-a Vesi Ne jun 01, 2003 2:09 am

Ja, lahko je to kar je napisano zgoraj, lahko pa, da se je staknila cevka nekega tipala, mislim da tlaka. Sicer pa ne eno ne drugo ni nič posebnega in ti zrihtajo v pol ure.
Lp

Uporabniški avatar
keylone
Novinec

Kraj: primorska

Napisal/-a keylone Ne jun 01, 2003 7:32 am

pri nas clio ima tudi probleme ce stisnes gas zacne svetit lucka od vode ali pa ga ugasne ucasih.tako da pri novih cliotih kar se slisal in prebral je elektrika slaba oz.seriska napaka
0-100km/h-2dni vw 1200

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Kraj: 'Zgornja' Primorska

Napisal/-a Alex Ne jun 01, 2003 8:27 am

Sam neki mi pa ni jasn zdej ko berem da mate vsi enake bleme s cliom III, ocitno je res na serijski, sam za bozjo voljo, zakaj potem ne vpoklicejo le teh na brezplacno popravilo, to pa govorim zato ker so bile lagune II vpoklicane ze 2x ali 3x :!: :?: :?
Saj stranka je stranka, pa naj vozi twinga ali velsatisa :wink:
To jim pa res ne dam prav, bi moral mal bolj paziti, SAJ RAVNO NA RACUN PRODAJE CLIA SO ZAENKRAT SE PRI VRHU, sam se pa zna tut prej ali slej obrnit, zlasti ce ne bodo spremenili piskavega odnosa :!:
Uf sem jezen :evil: , ceprav nisem lastnik renaulta, sam kar ni pa ni :roll:
There's no better car than SAXO 1.6i 16V VTS...for this once

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Napisal/-a ice Ne jun 01, 2003 9:05 am

Alex, pri slovenskem Renaultu ne pomaga to nič, povrhu ima neka njihova gospa za stike z javnostjo hudo grd odnos... tudi jaz sem bil (milo rečeno) jezen, ko sem v nekaj mesecev starem cliotu ostal 4x na cesti. Pa sem ravno tako šel na zelo pomemben poslovni sestanek kot en direktorček z mogoče VelSatisom ali Audi A8...
IceBreakr

Uporabniški avatar
Clioo
Nov uporabnik

Napisal/-a Clioo Ne jun 01, 2003 8:27 pm

Ja hvala vam za informacije, sedaj mi je res bolj jasno.
Verjetno je res to, kot pravi ICE ,da se ponavadi te lučke prižgejo samo takrat ko pohodiš plin do konca in je lahk na stopalki plina kaj narobe... je pa pri kakšnem prehitevanju lahko zaradi takšne napake zelo kritično...kar pa se pri Renault-u zgleda premalo zavedajo. :evil:
Sem pa že bil dvakrat na servisu pa niti približno jim ni blo jasno zakaj se to dogaja. Po vrhu tega pa mi je menjal neko stikalo tlaka in zaračunal 16.000sit...kar pa seveda ni pomagalo. Totalni amaterji!
Slika

Njoko
Novinec

Napisal/-a Njoko Ne jun 01, 2003 9:14 pm

Nekaj meni ni jasno.
Zakaj vsi pizdite cez Renault, ko pa boste naslednjic kupovali avto, pa boste spet kupili isto?

Jaz se Renaulta ze od vedno na dalec izogibam.

L.p.

Njoko

Uporabniški avatar
dmon
Nov uporabnik

Napisal/-a dmon Ne jun 01, 2003 9:22 pm

Jest zbiram ze za nov avto, ki seveda ne bo Renault.

Ma da je avto z Japonske, pa ne crkne...upam. Vsaj po statistikah (Toyota, Honda).

dodo
Nov uporabnik

Napisal/-a dodo Po jun 02, 2003 8:27 pm

zanimivo... mate problemov s tem avtom:-)

(moj) clio jih pr 27.000km ni mel se nic ...pa je star en let:-)
no pa tut upam da nebo nc crknl :-)

Uporabniški avatar
Virage
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a Virage Po jun 02, 2003 8:43 pm

Naj mi prosim eden od vas, ki ima Cliota 3 (trovratnega) nekaj pove.

Kolega je kupu Cilota 3 trovratnega in z njim smo se prakrat peljali na faks. Ker je trovraten, je bilo sprednji sedež potrebno preklopiti naprej, da smo se lahko zbasali zadaj. Kar me je zmotilo pa je bilo to, da je bilo ta sedež ob preklopu nazaj v običajno stanje, treba potisniti čisto do konca nazaj, da se je zaskočil, šele potem se ga je dalo premikati naprej.

Torej:

Pred tem je bil sedež že premaknjen malo bolj naprej, da je bilo zadaj za noge več prostora, po preklepljanju pa ni več ostal na isti poziciji, ampak ga je bilo treba dat do konca nazaj, potem pa se ga je dalo spet premikat naprej (tako da se zaskoči).

V trgovini so rekli, da to ni napaka. Kako to deluje pri vas?
Cocaine is God's way of saying you're making too much money.Cocaine is a hell of a drug.

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Napisal/-a ice To jun 03, 2003 12:06 pm

Virage: točno tako kot si napisal.... mal je nerodn, če res kej pelješ (npr. 21" monitor, hehe)... čist nazaj moraš pomaknit, da se zatakne.

Večji problem je ta, da če dostikrat v Cliotu III uporabljaš premike sedeža, da se ti stakne airbag kontakt. No, pritrdiš kabel nazaj pa ti lučka ugasne ;) <-- to je tudi uradna trditev (treh) pooblaščenih servisov in točno to ti tudi oni naredijo, z roko ti pritrdijo kabel nazaj, če imaš srečo celo nekako zalimajo :-)
IceBreakr

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Kraj: preseljen iz MB v toti LJ na Bežigrad

Napisal/-a zoranwagen To jun 03, 2003 12:13 pm

So me danes klicali iz Reno S neko anketo so delali glede reklamacijskih popravil. Vrjetno jim je zelo žal da so poklicali.
...ne smem kar želim...

Uporabniški avatar
pro2c
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a pro2c To jun 03, 2003 6:00 pm

Virage je napisal/-a:Naj mi prosim eden od vas, ki ima Cliota 3 (trovratnega) nekaj pove.

Kolega je kupu Cilota 3 trovratnega in z njim smo se prakrat peljali na faks. Ker je trovraten, je bilo sprednji sedež potrebno preklopiti naprej, da smo se lahko zbasali zadaj. Kar me je zmotilo pa je bilo to, da je bilo ta sedež ob preklopu nazaj v običajno stanje, treba potisniti čisto do konca nazaj, da se je zaskočil, šele potem se ga je dalo premikati naprej.

Torej:

Pred tem je bil sedež že premaknjen malo bolj naprej, da je bilo zadaj za noge več prostora, po preklepljanju pa ni več ostal na isti poziciji, ampak ga je bilo treba dat do konca nazaj, potem pa se ga je dalo spet premikat naprej (tako da se zaskoči).

to je res tako, toda samo pri sovoznikovem sedezu! - voznikov sedez se premakne tja, kjer je prej bil in ne do konca nazaj (varcevanje z materialom?)
SlikaRenault Klub Slovenija [http://rk.avtomobilizem.com]

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Kraj: 'Zgornja' Primorska

Napisal/-a Alex To jun 03, 2003 6:15 pm

pro2c je napisal/-a:to je res tako, toda samo pri sovoznikovem sedezu! - voznikov sedez se premakne tja, kjer je prej bil in ne do konca nazaj (varcevanje z materialom?)

hmmmmm, to je pa res nadvse cudno, saj ravno na sovoznikovi strani je najvec preklapljanja sedeza in prehajanja nazaj :!: :?: :!: :roll:
Ko bi blo torej vsaj obratno... :idea:
There's no better car than SAXO 1.6i 16V VTS...for this once

Uporabniški avatar
Virage
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a Virage To jun 03, 2003 6:56 pm

ice je napisal/-a:Virage: točno tako kot si napisal.... mal je nerodn, če res kej pelješ (npr. 21" monitor, hehe)... čist nazaj moraš pomaknit, da se zatakne.

Večji problem je ta, da če dostikrat v Cliotu III uporabljaš premike sedeža, da se ti stakne airbag kontakt. No, pritrdiš kabel nazaj pa ti lučka ugasne ;) <-- to je tudi uradna trditev (treh) pooblaščenih servisov in točno to ti tudi oni naredijo, z roko ti pritrdijo kabel nazaj, če imaš srečo celo nekako zalimajo :-)

Ice, a si predstavljaš kako je v avtu sedeti 5 ljudem, vsi veliki čez 180 cm? :? Ko gre tist sedež nazaj je treba noge dat skoraj do stropa, pa še takrat ni dovolj prostora. Od takrat se nas 5 vozi le še v AX, Saxoju in Mazdi 323. :D
Cocaine is God's way of saying you're making too much money.Cocaine is a hell of a drug.

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Kraj: preseljen iz MB v toti LJ na Bežigrad

Napisal/-a zoranwagen To jun 03, 2003 7:07 pm

Virage je napisal/-a:Ice, a si predstavljaš kako je v avtu sedeti 5 ljudem, vsi veliki čez 180 cm? :? Ko gre tist sedež nazaj je treba noge dat skoraj do stropa, pa še takrat ni dovolj prostora. Od takrat se nas 5 vozi le še v AX, Saxoju in Mazdi 323. :D

Kaj pa če bi si kupli Avtobus...hehehe...
...ne smem kar želim...

Uporabniški avatar
gorenc
Nov uporabnik

Kraj: Jesenice

Napisal/-a gorenc To jun 03, 2003 7:41 pm

Virage je napisal/-a:Naj mi prosim eden od vas, ki ima Cliota 3 (trovratnega) nekaj pove.

Torej:

Ja tle je mal finta s tem sedežem, da ti ne gre do konca nazaj in jest sem jo čist slučajno pogruntal :idea: Ko ti preklopiš sedež naprej in ko ga hočeš spet dat nazaj, moraš najprej dat nazaj naslonjalo in šele potem porineš cel sedež nazaj, da se zaskoči tam, kjer je bil prvotno naštiman :wink: Vsaj pri mojmu to deluje...

8)

Uporabniški avatar
pro2c
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a pro2c Sr jun 04, 2003 12:31 pm

...ce je pri tvojem je sigurno pri meni tudi tak...
samo res, to je dovolj noro da bi delovalo :) ...bom probal
SlikaRenault Klub Slovenija [http://rk.avtomobilizem.com]
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov