ezzy je napisal/-a:Živjo!( nov na foromu)
Morem reči da sem presenečen da obstaja takšen forum v slo

, in je vreden vsake pohvale.
Rabim pa par podatkov glede porabe.
Načrtujem si kupiti golf 4 (moj prvi avto

), pa me zanima poraba goriva na 100km.
Golf 4 1.9 TDI
Golf 4 1.9 SDI
Golf 4 1.4 16V
Golf 4 1.6
Golf 4 1.8
Golf 4 2.3 V5
Pa zanima me naslednje --> ker avto je bolje kupiti mali letnik dosti km prevoženih, ali starejši ter manj prevoženih??
(vem da je bolj odvisno od avta do avta a vseeno, rabim neko splošno mnenje :P)
Kasneje pride tudi predelava, prvo ozvočenje nato zunanjost ampak kot prvo rabim avto

Lp
90 TDI letno povprečje okrog 5 l/100 km - v primeru, da je več mestne vožnje, AC, hitra povprečja in podobne "obremenitve" naraste proti 5,5 v primeru relacijskih voženj do nekje 100 km/h pada proti 4,5 l. Pri posameznem tankanju so razlike jasno večje - gre tudi prek 6 l, če gre recimo za dolge AC relacije, povprečje "popravi" umirjena relacijska vožnja, kjer se zadovolji z dobrimi 4 l/100 km.
Katerega kupiti glede km - novega jasno
No, šalo na stran - najvažnejše je redno vzdrževanje, da ni bilo hujšega karambola, zaželen je jasno tudi skrben odnos lastnika - v tem primeru tudi s 150.000 km in več "podlage" ne bi smelo biti problematičnih glede stroškov za recimo nadalnjih vsaj 100 "tisočakov"
Glede izbire - treba je vedet kaj pričakuješ. 90 TDI je za osnovne potrebe več kot dovolj zmogljiv, med "osnovnimi" se mi zdi najboljša izbira TDI 100
V primeru, da iščeš zmogljivosti izberi 130 TDI ali TDI 150.
LP