Skratka v vsakem primeru je to potem avto društvo in če bi že šli ustanavljat tako društvo potem bi pač bili eni izmed mnogih, ki so registrirani v SLO.
SAFRANE, dej ti tole mal razdelaj kaj si imel v mislih s to firmo

Qwerty je napisal/-a:ce smem bit se jaz mal pametna: v sloveniji mora ta stvar se mal dozoreti in se izpiliti - najboljsa pot se mi zdi preko klubov, drustev ipd, pac na ljubiteljski ravni, kar delate - delate za veselje in ne dobicek. pridobivate znanje, izkusnje, povezujete se s kolegi istih interesov, organizirate razna srecanja, tekmovanja, slej ko prej bo prislo (in ponekod tudi ze prihaja) do zdruzevanja nadebudnezev v firme - s cisto profitnimi nameni - biznis, povezan z avtomobilizmom: pa ne prodajo fedrov, avtov ipd, ampak styling, tuning...
Zaenkrat upam trdit, da v sloveniji se nismo zadosti dalec, da bi tak posel tudi cvetel - poglejte le starostno strukturo ljudi, ki vlagajo v S&T na avtu. Sami mladi, premalo denarja za bajto, stanovanje, a prihranki so povsem zadosti za rihtanje avta. Starejsi vozniki, ki rihtajo avte, so izjeme.
Kupna moc, zakonodaja, trzisce, investirorji...
Sicer pa osebno za par ljudi na forumu jaz cist verjamem (in navijam zanje), da bodo mel cez 10 let zelo dobro postavljeno svojo blagovno znamko - bodoci slovenski carzone specialci so med nami, sam mogoce jih se ne prepoznamo.
in dragi safran, ce smem kar nate naslovit: to da bi se ustanovila firma avto....com, bi povzrocilo same prepire: kdo dela, kdo ne dela, komu pripada zasluzek in komu ne. tisto, o cemer sem pisala v prejsnjem odstavku, je po mojem mnenju rezervirano za posameznike, podjetnike, ki si bodo upali, tvegali in tudi zaradi svojega znanja pobrali smetano. In tako se mi zdi tudi prav.
D.o.o. lahko ustanovi 1 ali več fizičnih oz.pravnih oseb ki postanejo z ustanovitvijo družbe njeni družabniki.Toda d.o.o. ima lahko največ 50 družbenikov.Nad 50 družbenikov pa ima d.o.o. lahko le,če to izrecno dovoli minister...
D.o.o. se lahko ustanovi s pogodbo,ki mora biti sklenjena v obliki notarskega zapisa,ki pa jo podpišejo vsi družabniki.Z združbeno pogodbo se določi,kako družbeniki v zadevni d.o.o. vplačajo denarne zneske osnovnih vložkov.Če ni določeno drugače,so vsi dolžni vplačati sorazmerni del svojega osnovnega vložka.Svoja vplačila morajo družbeniki d.o.o. opraviti tako,da seštevek njihovih vložkov znaša najmanj 2,100.000 sit(pravilno 3,000.000 sit zaradi napake v postopku)
.
.
.
kaj pa če bi se odločili za kakšno majhno serijo proizvodnje vozil?
maky je napisal/-a:torej malce tehničnnih ovir...
seštevek njihovih vložkov znaša najmanj 2,100.000 sit(pravilno 3,000.000 sit zaradi napake v postopku)
malce statistike :v 1 letu poslovanja propade 68% ustanovljenih d.o.o. in 54% ustanovljenih s.p.-jov.velika večina zaradi pomanjkanja kapitala ki je potreben za vlaganje v razvoj določene d.o.o. ali s.p..
samo toliko glede tehničnih ovir![]()
![]()
![]()
Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov