Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale To jun 03, 2003 8:22 pm

Zato ne rabiš ustanavljat firme ampak avtomobilistično društvo. Če gre za biznis je pa druga zgodba - rabiš investitorje (jih ni za tako stvar) in velik trg (pri nas ga ni).

Skratka v vsakem primeru je to potem avto društvo in če bi že šli ustanavljat tako društvo potem bi pač bili eni izmed mnogih, ki so registrirani v SLO.

SAFRANE, dej ti tole mal razdelaj kaj si imel v mislih s to firmo :wink: . Vidim, da ti tvoja podjetniška žilica ne da miru :D .
Slika Slika

Uporabniški avatar
Tuningcar
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a Tuningcar To jun 03, 2003 10:01 pm

Ma sej klubov bo tko kmal malo morje v tem serverju Avtomobilizem.com :) Pocas da to skoz spravmo, pol bomo pa videl kaj lahk in kaj ne moremo naredit/organizirat .

ps, je pa res vec nas , mocnejsi bomo:)
LP,Sandi
Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To jun 03, 2003 11:08 pm

Vsi za enega, eden za use :)

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Sr jun 04, 2003 6:06 am

dnar se pa tut najde!
Slika

Qwerty
Uporabnik

Napisal/-a Qwerty Sr jun 04, 2003 10:03 am

ce smem bit se jaz mal pametna: v sloveniji mora ta stvar se mal dozoreti in se izpiliti - najboljsa pot se mi zdi preko klubov, drustev ipd, pac na ljubiteljski ravni, kar delate - delate za veselje in ne dobicek. pridobivate znanje, izkusnje, povezujete se s kolegi istih interesov, organizirate razna srecanja, tekmovanja, slej ko prej bo prislo (in ponekod tudi ze prihaja) do zdruzevanja nadebudnezev v firme - s cisto profitnimi nameni - biznis, povezan z avtomobilizmom: pa ne prodajo fedrov, avtov ipd, ampak styling, tuning...

Zaenkrat upam trdit, da v sloveniji se nismo zadosti dalec, da bi tak posel tudi cvetel - poglejte le starostno strukturo ljudi, ki vlagajo v S&T na avtu. Sami mladi, premalo denarja za bajto, stanovanje, a prihranki so povsem zadosti za rihtanje avta. Starejsi vozniki, ki rihtajo avte, so izjeme.

Kupna moc, zakonodaja, trzisce, investirorji...

Sicer pa osebno za par ljudi na forumu jaz cist verjamem (in navijam zanje), da bodo mel cez 10 let zelo dobro postavljeno svojo blagovno znamko - bodoci slovenski carzone specialci so med nami, sam mogoce jih se ne prepoznamo. ;)

in dragi safran, ce smem kar nate naslovit: to da bi se ustanovila firma avto....com, bi povzrocilo same prepire: kdo dela, kdo ne dela, komu pripada zasluzek in komu ne. tisto, o cemer sem pisala v prejsnjem odstavku, je po mojem mnenju rezervirano za posameznike, podjetnike, ki si bodo upali, tvegali in tudi zaradi svojega znanja pobrali smetano. In tako se mi zdi tudi prav.

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Sr jun 04, 2003 10:20 am

Mene predvsem zanima kaj bi firma Avtomobilizem. com sploh počela oz. kakšen bi bil njen namen?

Aja, se ne bi mogel bolj strinjat s Qwerty :!: Bomo pa videli kaj nam bo prinesla EU :?:
Slika Slika

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a AIRbrush Sr jun 04, 2003 10:23 am

Qwerty je napisal/-a:ce smem bit se jaz mal pametna: v sloveniji mora ta stvar se mal dozoreti in se izpiliti - najboljsa pot se mi zdi preko klubov, drustev ipd, pac na ljubiteljski ravni, kar delate - delate za veselje in ne dobicek. pridobivate znanje, izkusnje, povezujete se s kolegi istih interesov, organizirate razna srecanja, tekmovanja, slej ko prej bo prislo (in ponekod tudi ze prihaja) do zdruzevanja nadebudnezev v firme - s cisto profitnimi nameni - biznis, povezan z avtomobilizmom: pa ne prodajo fedrov, avtov ipd, ampak styling, tuning...

Zaenkrat upam trdit, da v sloveniji se nismo zadosti dalec, da bi tak posel tudi cvetel - poglejte le starostno strukturo ljudi, ki vlagajo v S&T na avtu. Sami mladi, premalo denarja za bajto, stanovanje, a prihranki so povsem zadosti za rihtanje avta. Starejsi vozniki, ki rihtajo avte, so izjeme.

Kupna moc, zakonodaja, trzisce, investirorji...

Sicer pa osebno za par ljudi na forumu jaz cist verjamem (in navijam zanje), da bodo mel cez 10 let zelo dobro postavljeno svojo blagovno znamko - bodoci slovenski carzone specialci so med nami, sam mogoce jih se ne prepoznamo. ;)

in dragi safran, ce smem kar nate naslovit: to da bi se ustanovila firma avto....com, bi povzrocilo same prepire: kdo dela, kdo ne dela, komu pripada zasluzek in komu ne. tisto, o cemer sem pisala v prejsnjem odstavku, je po mojem mnenju rezervirano za posameznike, podjetnike, ki si bodo upali, tvegali in tudi zaradi svojega znanja pobrali smetano. In tako se mi zdi tudi prav.

Tud jaz tako mislim! :wink:

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Sr jun 04, 2003 12:00 pm

SAFRANE od kod ti ideje?

saj je nekaj firm v Slo samo mislim da je Slovenija premajhen trg za še vet teh tovrstnih firm
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Sr jun 04, 2003 12:33 pm

res pa je da bi lahko odprli eno delavnico, kjer bi delali spojlerje pa tuning... to je pa tud res... pa recimo še uvoznik za kero zadevco (recimo NOS al pa kaj takega)

jaz se javljam za styling, risanje spojlerjev, ideje, predloge...
Slika

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Sr jun 04, 2003 12:45 pm

torej malce tehničnnih ovir...

ustanovitev d.o.o.
D.o.o. lahko ustanovi 1 ali več fizičnih oz.pravnih oseb ki postanejo z ustanovitvijo družbe njeni družabniki.Toda d.o.o. ima lahko največ 50 družbenikov.Nad 50 družbenikov pa ima d.o.o. lahko le,če to izrecno dovoli minister...

in naprej...

D.o.o. se lahko ustanovi s pogodbo,ki mora biti sklenjena v obliki notarskega zapisa,ki pa jo podpišejo vsi družabniki.Z združbeno pogodbo se določi,kako družbeniki v zadevni d.o.o. vplačajo denarne zneske osnovnih vložkov.Če ni določeno drugače,so vsi dolžni vplačati sorazmerni del svojega osnovnega vložka.Svoja vplačila morajo družbeniki d.o.o. opraviti tako,da seštevek njihovih vložkov znaša najmanj 2,100.000 sit(pravilno 3,000.000 sit zaradi napake v postopku)
.
.
.

itd itd itd...
torej mislim da si Safran mel v mislih to kot ena velika družina ki se igra monopoly... :wink:
žal pa ni vse tako simpl
kaj pa če bi se odločili za kakšno majhno serijo proizvodnje vozil?

tole mi je čisto mimo.kot prodajalec avtomobilov pomoje veš kašni so stroški da se začne nek model sploh izdelovati... tudi do 500mio€!!
zdej kdo bi to izdeloval?kdo bi vse to zrisal?kdo bi opravil vse varnostne teste?kdo bi poskrbel za promocijo?:?: :?:
zdej ne vem kaj si ti mel v mislih s tem??
Se ti ne zdi da če bi blo tole vse tako simpl narediti da bi se v slo že kdo to spomnil?kdo z večjo kupno močjo in večjim znanjem?saj ne rečem da smo vsi na temu forumu zabiti ko mule ampak realno poglejmo--povprečna starost mogoče 25. let...

tista odjava z izdelovanjem bmw serije 1 mi je čisto mimo...(pa brez zamere).V sloveniji je že kar nekaj firm,ki se ukvarjajo z izdelovanjem določenih delov avtomobilov in oni samo sanjajo o kašni koncesiji za izdelovanje bmw-ja.
poglej samo revoz.Poglej kako velika družba je to!!zdej si pa predstavlji enega na bmw-ju kako bi se smejal ko bi dobil ponudbo podjetja z 49-imi družbeniki in recimo 4,9mio osnovnega kapitala da bi oni izdelovali bmw serije 1 pa še v slo jih noben ne pozna. :wink:

druga stvar je ohranjanje "firme" pri življenju...
malce statistike :v 1 letu poslovanja propade 68% ustanovljenih d.o.o. in 54% ustanovljenih s.p.-jov.velika večina zaradi pomanjkanja kapitala ki je potreben za vlaganje v razvoj določene d.o.o. ali s.p..
samo toliko glede tehničnih ovir :wink: :wink: :wink:

Sicer je pa že QWERTY povedala moje mišlenje. :wink:
SlikaSlika

Kr_eden
Novinec

Kraj: kras

Napisal/-a Kr_eden Sr jun 04, 2003 1:10 pm

Mislm, da je tista od bmw neizvedljiva, za kak tuning opremo pa mogoče, sam vseeno mislm, da so tu na forumu več al manj navdušenci nad avti, večinoma z ne dosti dnarja za reskirat... Če hočeš tud tuning delat, morš imet naprave, koga ki se vsaj približno na to spozna....
Pa še to: Take delavnice imajo ponavadi precej majhno število zaposlenih, tko da ne vem, kam bi nas ti vse spravu...

P.S.: Hm, pa je mogoče kej možnosti, da dobiš kak rally v organizacijo, za državno prvenstvo?

lp,

kr eden

Uporabniški avatar
Tuningcar
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a Tuningcar Sr jun 04, 2003 2:14 pm

Drugac bomo pa delnisko druzbo ustanovil, sam ne me sprasevat kako gre to:)

Kaksno tuning zadevo bi blo pa hudo ja, sam fantje homologacija je problem pri home made zadevah :)

LP,Sandi
Slika

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Napisal/-a *bojci* Sr jun 04, 2003 2:27 pm

Samo ideje niso slabe... to je že en +.

Da bi izdelovali avte, to definitivno ni mogoče. Lahko bi pa bili res v konceptu stylinga in tuninga, delali konkurenco A3M-u :twisted:

Bi pa res bilo super, če bi obstajala taka trgovina, kjer bi lahko dobil vse: spojlere kolikor češ, po naročilu (bo potem RegY risal :D ), od tuninga motorjev, bla, bla..... še svoj certifikat bi meli....

Je pa to težko ustanovit, ker s.p. ne moreš bit, za d.o.o. rabiš kapital, d.d. pa je itak brezveze.

Torej, kdo bi v to investiral? Safrane, sam verjetno ne boš hotel (zmogel?)...
Slika
Renault Avtomobilistični klub Slovenija
http://www.rk.avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax Sr jun 04, 2003 2:31 pm

meni bi bila samo kaka internet trgovina smiselna, ali pa kaj v tem stilu.

ok če že neko podjetje ustanoviš ti more nekak laufat!!!
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

fric
Novinec

Napisal/-a fric Sr jun 04, 2003 2:42 pm

SAFRANE je napisal/-a:...slo firme bi ble pa tut sigurn kuj za kšno španovijo ker bi tut one imele lahko kej od tega tko da ....

Ne da sem pesimist, ampak "v španoviji še pes crkne" (drži kot pribito)

Johnny
Novinec

Napisal/-a Johnny Sr jun 04, 2003 3:36 pm

Safrane a nis ti že enkrat o bivšem TAM-u neki razmišlou :wink: .Kaj je s blo s tistm pol

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Sr jun 04, 2003 4:18 pm

Hmm, pri nas je zelo zelo težko kaj zaslužit s prodajo (ali izdelavo) dodatne avto opreme. Jaz tudi nisem verjel dokler nisem dobil malo vpogleda v to. Ljudje za tako stvar težko dajo vsakega tisočaka. Prva stvar ki jih zanima je pa koliko bodo dobili popusta. Tistih, ki se zavedajo da 15, 20 tisočakov pri opremljanju avta praktično ni nič, je pa tako malo da to ni res.

Kar hočem povedat je to, da je trg enostavno premajhen že za teh par prodajalcev in izdelovalcev, ki jih imamo. Če bi delali npr. kakšne "butične" stylinge in tuninge bi pa sploh takoj propadli (to bi šlo kvečjemu ljubiteljsko). Premalo je res pravih entuziastov. Večina kupi avto za par miljonov in bi ga potem seveda radi spedenali za drobiž. Tukaj na forumu se nas res zbiramo pravi navdušenci, vendar tudi če bi nas bilo 500 je to premalo za tako zadevo gor držat.

Tukaj ne gre za pesimizem ampak je pač treba ostat na trdnih tleh.
Slika Slika

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Kraj: 'Zgornja' Primorska

Napisal/-a Alex Sr jun 04, 2003 4:39 pm

Jap, Qwerty+Sale... :wink: ...tole bo (zal) vrjetno kar drzalo :!:
There's no better car than SAXO 1.6i 16V VTS...for this once

Kr_eden
Novinec

Kraj: kras

Napisal/-a Kr_eden Sr jun 04, 2003 6:36 pm

Malo preveč optimistično si si to zastavu Safrane... Tle smo res navdušenci nad avti, sam več al manj samo to, če pa češ npr. tuning opremo delat, pa ti rabi kdo ki se, ne vem , na umetne mase spozna,... Tisto od bmw pa je itak bol utopično..

Zaradi tega bi jst raje kak klub ustanovu...

P.S.: Pa morda veste, kako je kaj z organizacijo rally-ja za državno prvenstvo - kaj se kaj tacga da dobit v organizacijo?

lp,

kr eden

Qwerty
Uporabnik

Napisal/-a Qwerty Sr jun 04, 2003 6:42 pm

cist tko, ker sem racunovodkinja:

maky je napisal/-a:torej malce tehničnnih ovir...
seštevek njihovih vložkov znaša najmanj 2,100.000 sit(pravilno 3,000.000 sit zaradi napake v postopku)

malce statistike :v 1 letu poslovanja propade 68% ustanovljenih d.o.o. in 54% ustanovljenih s.p.-jov.velika večina zaradi pomanjkanja kapitala ki je potreben za vlaganje v razvoj določene d.o.o. ali s.p..
samo toliko glede tehničnih ovir :wink: :wink: :wink:

od kod podatek o kapitalu? Da je napaka - to prvic slisim, da pa se bo z vstopom v EU dvignil, to pa vem.

od kod ti podatki o propadu?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov