Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
GT4turb0
Novinec

Držanje ceste-kateri avti...

Napisal/-a GT4turb0 Po jun 09, 2003 2:22 am

Kateri avti po vaših izkušnjah najboljše držijo cesto? (prosil bi da tudi napišete če kako so predelani)

moja lestvica:

1. Toyota celica gt-four
2. Peugeot 106 rally (dodatno nižan)
3. Honda Civic

... IN BAJE JE PRI BRAVOTIH PROBLEM SERVO VOLAN pri DIRKANJU.....????!!..ve kdo kaj več? :!:
SPEED?!-NO PROBLEM!

Uporabniški avatar
blue
Novinec

Kraj: Cjele

Napisal/-a blue Po jun 09, 2003 3:52 am

Od vseh avtov,ki sem jih imel se mi zdi da je najbolj cesto držala Alfa 33 1.5 TI, znižana(apex) in gume Fulda(ne vem več modela)185/55/14,pa tudi Honda Civic 1.6 16V je bila kar dobra glede tega.Drugače ma pa en prijatelj BMW M3-E36-kaj vse je predelan rajš ne naštevam-ta avto pa gre ko po tračnicah 8) !

darky
Novinec

Napisal/-a darky Po jun 09, 2003 4:54 am

Glede M3- ja se popolnoma strinjam. Stvar pa ni samo v dobri legi na cesti, ampak tudi v kontroli avtomobila. Avtomobili z zadnjim pogonom so težje obvljadljivi, predvsem za manj izkušene voznike, še posebaj brez elektronskie pomoči. Glede lege na cesti je še najbolje avto s stalnim štirikolesnim pogonom. Že samo zaradi pogona drži bolje cesto in najlažje ga je obvladati.
Če govoriš o dostopnejših avtomobilih, bi ti nedvomno svetoval Alfa Romeo. Redko kateri avto jim je kos po ovinkih. Celo motorno in cenovno športnejši avtomobili.

Če pa je govora o resnično strupeni legi na cesti pa je treba nabavit kakšno eksotično Angleško stvaritev. Ampak samo za resnično izkušene voznike, ker tam sicer ni elektronike, ki bi popravile tvojo napako.
Najdete pa jih na: www.ukgarage.it pod SPECIAL CARS
Stran je sicer v italijanščini, vendar je vse napisano tudi po angleško. Kar poglejte si Angleške nove stvaritve in predvsem številke (pospešek,...)[/url]

Kr_eden
Novinec

Kraj: kras

Napisal/-a Kr_eden Po jun 09, 2003 7:52 am

Jst sicer nimam še kej dosti izkušenj, me je pa eden z minijem S pelu, in tisto tudi dobro teče... Nism se še vozu s kašnim bolj športnim avtom, tako da ne vem, kašen je v primerjavi z ostalimi, sam meni se je zdel kr dober glede lege...

lp,

kr eden

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po jun 09, 2003 8:04 am

Za moje pojme je tut petka turbo zelo dobro stoječa na cesti. Še posebej z gumami 225/45/13 se drži ceste z originalnim podvozjem, če ga še malo predelaš se stvar lima na cesto. Drugače se pa vsi avti samo da imajo malo trše vzmetenje držijo dobr ceste z pravimi gumami seveda.

LP
Nebivedu

Galantfrik
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Galantfrik Po jun 09, 2003 8:38 am

darky je napisal/-a:Glede lege na cesti je še najbolje avto s stalnim štirikolesnim pogonom. Že samo zaradi pogona drži bolje cesto in najlažje ga je obvladati...

Res je... Iz lastnih izkušenj lahko to potrdim... Ko bom avto še spustil in dal trše amortizerje, bo pa še lažje vodljiv. Čeprav se z gumami 205/50/16 že zdej lima na cesto k ATA na MAMO :lol: Pri stalnem štirikolesnem pogonu je nad avtom res težko izgubiti kontrolo... Je pa res, da je avto malo bolj žejen :lol:

4x4-----> RULZZZ :P
Slika

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Po jun 09, 2003 8:44 am

nebivedu je napisal/-a:Za moje pojme je tut petka turbo zelo dobro stoječa na cesti. Še posebej z gumami 225/45/13 se drži ceste z originalnim podvozjem, če ga še malo predelaš se stvar lima na cesto. Drugače se pa vsi avti samo da imajo malo trše vzmetenje držijo dobr ceste z pravimi gumami seveda.

LP
Nebivedu

Tu si se pa zmotil!
Renault 5 gt turbo2 je mel serijske gume gor 345/35/14

Evo ti slike okol 400Konjskega stroja:
Slika
Slika

Valjo
Novinec

Napisal/-a Valjo Po jun 09, 2003 8:58 am

jest mam quattro pogon pa gume original gor 205/55/16 pa se avto ful dobr drži ceste , sm kr zadovoln z lego.....

bobetko
Novinec

Re: Držanje ceste-kateri avti...

Napisal/-a bobetko Po jun 09, 2003 9:24 am

GT4turb0 je napisal/-a:Kateri avti po vaših izkušnjah najboljše držijo cesto? (prosil bi da tudi napišete če kako so predelani)

moja lestvica:

1. Toyota celica gt-four
2. Peugeot 106 rally (dodatno nižan)
3. Honda Civic

... IN BAJE JE PRI BRAVOTIH PROBLEM SERVO VOLAN pri DIRKANJU.....????!!..ve kdo kaj več? :!:

Kako to mislš servo volan,dej mal bol podrobn napiš?

Uporabniški avatar
robiform
Novinec

Napisal/-a robiform Po jun 09, 2003 10:01 am

No jest pa mislim, da tko kot se pele Subaru Impreza WRX sti ... vsaj seriski avto
se ne pelje nobedn tolk dobr ... je pa tut od šoferja velik odvisn ... :wink:

Lohk pa za premerjavo povem - golf 3 VR6 - rondo črnuče - cca 105km/h pa leti rit že počes, dočim fiat tipo 2.0 16V - cca 115 pa še kr drži ... (oba z novimi gumami in tršim podvozjem) .... sicer pa ko je konec rondoja, pa PAPA tipo ... :wink:

Od ostalih malčkov, pa se zlo zlo dobr pelje tut Clio 1.8 16V ... sicer znižan in malce širše gume ... :twisted:
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
kobreti
Uporabnik

Kraj: MB

Napisal/-a kobreti Po jun 09, 2003 11:58 am

Glede lege me je so me najbolj navdušli kaj sem jih jaz peljal BMW M5 letnik 91, BMW 330ci z M opremo in pa alfa 156 sport!!! :D

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Napisal/-a TITan Po jun 09, 2003 12:06 pm

Se pridružim tistim ki pravjo da je 4WD zakon. Najbolš je videet koga v lahkem FWD avtu k na mokrem sam vrti gume v prazno, medtem ko ti naprej potegneš. :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
GT4turb0
Novinec

Napisal/-a GT4turb0 Po jun 09, 2003 9:56 pm

Kako to mislš servo volan,dej mal bol podrobn napiš?[/quote]

Sorodnik pravi da je servo volan premehak in avto težko loviš na ovinkih (ko ti ga spodnese). Kar sem vozil Bravota mi ga ni spodneslo tako da ne vem, zanima me pa predvsem ker ga mislim v kratkem kupit.
SPEED?!-NO PROBLEM!

bobetko
Novinec

Napisal/-a bobetko Po jun 09, 2003 10:17 pm

GT4turb0 je napisal/-a:Kako to mislš servo volan,dej mal bol podrobn napiš?

Sorodnik pravi da je servo volan premehak in avto težko loviš na ovinkih (ko ti ga spodnese). Kar sem vozil Bravota mi ga ni spodneslo tako da ne vem, zanima me pa predvsem ker ga mislim v kratkem kupit.[/quote]

Sam imam bravota in nimam problemov stem, čeprav imam težko nogo in zadnji konc tud včasih mal odnaša, sam sej veš kako pravjo 100 ljudi 100 čudi. Če pa misliš kupit Bravota ti priporočam da ga obvezno spustiš in daš gor mal bol širše gume, ker original ni glih najbolš za tišat čez ovinke

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Po jun 09, 2003 11:29 pm

Sicer nisem vozil veliko avtomobilov, ampak me pa preseneca od kolega Colt. Resnicno stabilen na cesti. Sicer on ima zmeraj dobre gume gor, veliko je tudi tole. Je pa res, da svoj avto malo zamenjas pa je cisto druga zgodba. Tudi sam poiskusil. Prej potujoci titanic, sedaj zlata petarda. :mrgreen: :mrgreen:

345/35 :shock: :shock: AAAA. Da ni to slucajno potem model sam montiral ali je to ze res original. Nekako ZELO siroko se mi vidi :D :wink:
SlikaSlika

ToniTic
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ToniTic To jun 10, 2003 8:34 am

Od mojih izkušenj sem bil najbolj navdušen nad VW Corrado G60. Mel sem znižanega, not so ble nove fedre in amortizerji, 205 gume in avto je šel res dobro čez ovinke. Problem pri teh spuščenih avtih je samo, ko asfalt ni gladek (kaka grbina sredi ovinka, ali pa luknjasta cesta). Za take primere je pa ultimativna zadeva Citroen XM z aktivnim vzmetenjem. Preizkušeno. :shock:

Uporabniški avatar
golf11
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a golf11 To jun 10, 2003 2:50 pm

Od novih avtov vsekakor kaksna AR 147 z spodobnimi gumami :wink:

lp

catfish
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a catfish To jun 10, 2003 3:26 pm

Sam sem mel tud Corradota G60 z gumami zadaj 225 spredaj 205 s 17 col. OZ F1. Avto se je res dobr držal. Bil sem zadovoljen tud s Opel Astro GSI 2.0 16v. Pr vseh Avtih je pomembno vzmetenje in podvozje. Če je to dobr naštelan pol boš lahko dobr vozu skoz ovinke, če ne pa bo več zdrsavanja in nagibanja. Hondica je tud kul (stara l. 91), clio je tud kul sam ta mor mer nujno drugo vzmetenje. Pri vseh teh avtomobilih so ble gor dobre gume (bridgestone, good year, dunlop, falken) in če njih ne bi blo se ne pelješ skoz ovinke kot bi moral.
4WD je pogon, ki ti omogoča najbolj varno vožnjo skoz ovinke.
Kaj je torej odločilno za dobro vožnjo skoz ovinke :
1. glava (poznati meje sebe in svojga avta ter poznat neki pravil fizike in sil)
2. vzmetenje in podvozje
3. dobre gume
Če maš vse to pol boš letu skoz ovinke :D

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst To jun 10, 2003 5:41 pm

zelo presenečen sem nad lego C5. V "sport" načinu se avto skor ne nagiba, v ovinkih se pa ful lepo drži ceste. Sploh za tako velik in čisto nič športen avto :)

Moja s13 se tut lepo pelje. Nisem navajen na športne avtomobile pa se mi verjetno zato še mal boljš zdi kot je v resnici. Ampak 235 toyo tut nardijo svoje :) Zaenkrat še ni blo odnašanja zadka tudi v precej hitrih ovinkih, razen če sam nisem to hotel. Aja, so pa gor trši amortizerji in apex fedri.

Uporabniški avatar
Maverick
Novinec

Kraj:

Napisal/-a Maverick To jun 10, 2003 8:16 pm

AR 156 GTA
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov