Walker_P je napisal/-a:Pjebi nč ne bote rešl z dodajanjem gasa, vsaj ne če ni avto 4×4, dostkrat sm sprobval kaj je najbolš narest v tem primeru pr avtu na sprednji pogon, in vam morm povedat da nč ne pomaga, lahka daš gas pa volan motaš kontra, še vedn te bo nesl, lahka gas spustiš pa volan spet motaš, avto spet nese isto, edin kar enmal pomaga da ročno stisneš pa volan kontra kot prej ko ti je zadek odnesl, sam ne skos ročne držat, ravn tolk da ti zadek kontra zasuče, in vmes enmal gasa pa skos enakomern držiš. Ne bom pametoval, js pr seb vem kaj bom nardil če bom v tej situaciji, sam brez sreče pr tem ne bo šlo.
...sklopka razbremeni podvozje in pol se avto tudi lahko sam poravna in lažje upravlja - to so včasih učili ko prideš na nenapovedano fliko ledu ...loviti z gasom si lahko privošči izkušen šofer, da ne bo imel nasprotnega učinka... zanašati pa tudi največkrat začne zaradi uporov - prednji pogon - spredaj vleče zadnja kolesa malo zaostajajo in grabijo (dež isto pesek) vodo pod profil zato začne drset ... zadnji pogon - zadnja kolesa potiskajo in prednja kolesa zaostajajo pri tem nastaja upor na prednji par kar na spolzki podlagi pomeni drsenje ... pri 4x4 se vse to dogaja dosti kasneje pri višji hitrosti tu priporočam stiskati gas ker včasih uspe v zadnjem trenutku poravnati vozilo ostali prijemi - bremza - odsvetujem ker te dobesedno obrne in sklopko ...samo po resnično spolzkem terenu ... ko vidiš da njimaš izhoda je dobro če je vsaj kak meter ceste še pred teboj in zidom če totalno izgubiš nadzor obrnit kolesa v smer kjer te že vrti potegniti ročno zavoro in ko te zavrti stisniti še bremze ... neverjetno je kako se včasih lahko tudi hitro ustaviš - mene je enkrat presenetil kamion izza ovinka stoječ čez oba pasa uspel sem se pri 60km/h na mokri spolski cesti obrniti okrog osi in zatolči tablico v zemljo paralelno z kamionom - brez škodepiblo je napisal/-a:Jst sm ze parkrat stvar resil s pritiskom sklopke. Mogoce zadaj stoji prav realna razlaga o izenacitvi oz. poskusu izenacitve sil na avtomobilu.
Bi mogu se kdo probat pa mi povedat. Meni se zdi, da si tako najmanj skode nardis. Pac ne pospesujes, pa tudi ne zaviras.
LP!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov