Debate, ki niso vezane na ostala področja...

buldog 1
Nov uporabnik

Avtoplin

Napisal/-a buldog 1 Po avg 21, 2006 7:40 pm

Na forumu sem zasledil, da vas ima kar nekaj vgrajen sistem za pogon na plin. Pa me zanima če vas kdo na plinski črpalki pri tankanju gnjavi če imate urejene papirje za plinski sistem.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Re: Avtoplin

Napisal/-a Mad Po avg 21, 2006 7:52 pm

buldog 1 je napisal/-a:Na forumu sem zasledil, da vas ima kar nekaj vgrajen sistem za pogon na plin. Pa me zanima če vas kdo na plinski črpalki pri tankanju gnjavi če imate urejene papirje za plinski sistem.
...zakaj le ? No tisti, ki je plin vgradil pri pravem instalaterju takoalitako dobi od njega potrdilo z katerim uredi homologacijo na LPP-ju brez problema ... pri tehničnih pregledih bo bila druga pesem tam te sigurno vprašajo za A - test ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Po avg 21, 2006 8:48 pm

Mad je napisal/-a:
buldog 1 je napisal/-a:Na forumu sem zasledil, da vas ima kar nekaj vgrajen sistem za pogon na plin. Pa me zanima če vas kdo na plinski črpalki pri tankanju gnjavi če imate urejene papirje za plinski sistem.
...zakaj le ? No tisti, ki je plin vgradil pri pravem instalaterju takoalitako dobi od njega potrdilo z katerim uredi homologacijo na LPP-ju brez problema ... pri tehničnih pregledih bo bila druga pesem tam te sigurno vprašajo za A - test ... L.p. Mad

A to treba tudi homologirat al kaj?? katastrofa ej :(
LP
Slika

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Po avg 21, 2006 8:51 pm

Dariooo je napisal/-a:
Mad je napisal/-a:

LP

ja ne a res, čene bi lahk usak pek to montiru, pol bi mel pa potujoče bombe
že zato da si lahk sam prepričan, da vozš avto varen avto greš k nekomu, ki obvlada in ti da papirje za homologacijo
podpis

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Po avg 21, 2006 8:53 pm

Dariooo je napisal/-a:
Mad je napisal/-a:

LP
...ja pa kaj ti to predstavlja tak problem ' tistih 14000 sit pa res ni katastrofa ... bolj se mi zdi neumno ko moraš it delat to za kake pedale oziroma folije na šipi ... L.p. Mad

pavel
Novinec

Napisal/-a pavel Po avg 21, 2006 9:38 pm

Kakšna je pa kaj cena plina? Je poraba plina kaj večja kot benzina?

lp pavel

Uporabniški avatar
xyxyxy
Novinec

Napisal/-a xyxyxy Po avg 21, 2006 10:45 pm

http://www.petrol.si/ greš pod cene goriv

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Po avg 21, 2006 10:56 pm

pavel je napisal/-a:Kakšna je pa kaj cena plina? Je poraba plina kaj večja kot benzina?

lp pavel
... na Hrvaškem je 33 kun / Liter plina (103 sit) v Bujah to je cca 20 km od Kopra na Interini Kozina 127 sit / Liter na Petrolovih pumpah ob AC je po 138 sit / Liter na Istrabenzu je 135 sit / Liter in v Italiji okrog 150 sit / Liter plina pije več ? nisem opazil prej manj, ker ga manj agresivno vozim - bencin trga plin je bolj inerten dobi hitrost malo počasneje - tako sem nastavil svojega kolega ima 2.8 in je malo odprl njemu gre na plin bolje kot na bencin pije pa 10 - 15 % več no jaz sem imel tudi nekaj dni nastavljeno mapo delovanja tako, da je pri preklopu na benzin zamorilo avto torej je šel bolje na plin vendar sem pol preklopil ker, ko mi ne vleče se ne spuščam prehitevat tako smelo in tudi poraba pade precej ker bolj umirjeno vozim ... kakorkoli, da bi drastično narasla poraba po povečanem polnjenju nisem opazil čeprav sem pričakoval drugačen izid ... sem pa več teral ... L.p. Mad

Uporabniški avatar
vipo
Nov uporabnik

Napisal/-a vipo Po avg 21, 2006 11:15 pm

A si pri nas vgradil ali v Srbiji? Koliko te je pa prislo?

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Po avg 21, 2006 11:42 pm

vipo je napisal/-a:A si pri nas vgradil ali v Srbiji? Koliko te je pa prislo?
...pri nas poišči temo avto-plin stari znanec tam ti piše vse ... L.p. Mad

Uporabniški avatar
vipo
Nov uporabnik

Napisal/-a vipo To avg 22, 2006 10:48 am

Ja, sej to sem že vse prebral, tako da zdaj kalkuliram, če se mi splača kupiti raje bencinarja in to vgraditi, ali pa dizla in ne vgraditi... A če je isti letnik dizel dražji za 300ksit, se po tvojem splača raje bencinarja vzet ali ne? Te vprašam, ker imaš pač dobre lastne izkušnje...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To avg 22, 2006 11:03 am

To se splača vgradit tudi v stare bencinarje. Tisti avti še s frgazerjem so še cenejši za poštimat.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
vipo
Nov uporabnik

Napisal/-a vipo To avg 22, 2006 1:42 pm

Samo starejši od 12 let so po mojem problematični, ker se pogosteje kvarijo in je vprašanje, če se splača investirati tolk v tak avto.

buldog 1
Nov uporabnik

Napisal/-a buldog 1 To avg 22, 2006 5:45 pm

Problem je v tem, da sem izvedel za rabljen sistem, ki pa ga baje pri nas ni mogoče homologirati. Cena je sprejemljiva ampak v primeru, da ne bi mogel tankati na plinskih črpalkah se mi to ne izplača saj je cena kuhinjskega plina (jeklenka) dosti višja. Naj me kdo popravi če se motim!!

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad To avg 22, 2006 6:47 pm

buldog 1 je napisal/-a:Problem je v tem, da sem izvedel za rabljen sistem, ki pa ga baje pri nas ni mogoče homologirati. Cena je sprejemljiva ampak v primeru, da ne bi mogel tankati na plinskih črpalkah se mi to ne izplača saj je cena kuhinjskega plina (jeklenka) dosti višja. Naj me kdo popravi če se motim!!
...ja mislim da to ne bi bila dobra poteza - cena pri gospodinjskem plinu skoraj enaka bencinu ni edini problem tudi kvaliteta plina ni ista pri njej (količini dveh plinov v mešanici - propan in butan v pravem razmerju) se dosti razlikuje - vožnja opazil sem, da se pri nekaterih pumpah doseg avtomobila poveča - 54 Litrov plina kolikor je uporabna prostornina mojega rezervarja je včasih dovolj za narediti 480 km in pri drugih pumpah samo 420 km ... 13% manj kilometrov za isti denar ... torej tu je keč - prava mešanica plus tega pa tudi čistost plina - tisti iz jeklenke bi ti zapacal sistem, ker ni tako čist kakor bencinski ... po izvoru in dokumentih ti na pumpi ne bo nihče nič težil še nikoli mi niso... če imaš avto starejši pa sploh lahko poveš da si ga takega že kupil in ti ne bo nihče sral ... moderni avtomobili pa imajo elektroniko - plin jo ima za svoj sistem povezano z tisto avtomobilovo in dosti lepše delujejo kakor je deloval sistem na plin iz 80 let ... avto gre skoraj isto edino pospešek ni tako brutalen kot na benz ... gre popolnoma isto pri končni hitrosti rabi samo več časa ... poraba novih sistemov ni nič višja kot na benzin kvečjemu te prisili da si bolj discipliniran in poraba pri zmerni vožnji pade ... v klanec gre isto ... vleče . jaz ga bom vgradil v vsak naslednji avtomobil ki ga bom kupil na benz... pa še po vseh svetovnih metropolah lahko greš v strogi center ker plin se smatra ekološki - za nekatera mesta po Italiji imaš dneve ko ne smeš z dizlom in bencincem po jedru mesta ... plin non stop. L.p. Mad

Uporabniški avatar
vipo
Nov uporabnik

Napisal/-a vipo To avg 22, 2006 8:53 pm

Kako pa vejo, da je avto na plin?
Tisto o različni porabi je pa možno, da tudi zaradi različne vožnje, a si testiral pod približno enakimi pogoji?
Predvidevam, da je avto na plin enako glasen kot na bencin?

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad To avg 22, 2006 10:32 pm

vipo je napisal/-a:Kako pa vejo, da je avto na plin?
Tisto o različni porabi je pa možno, da tudi zaradi različne vožnje, a si testiral pod približno enakimi pogoji?
Predvidevam, da je avto na plin enako glasen kot na bencin?
...Ne ima kovinski zvok višji in bolj suh - ni basov ;) vozim vedno enako ... 12.5 / 100 je moje povprečje zadnjih 1670 km po kompu ko bo 2000 km bo obrnilo na nič vedno je med 12.3 in 12.5 - no vsaj zadnjih 4-5000 km . ko so otroci in žena in gremo na potep pade tudi na 8-9 ... a v glavnem ga vozim še kar divje in delam kratke relacije po par km pa še stanujem na hribu kar pripomore k porabi avto ima 200 km in 1600 kg ... L.p. Mad

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad To avg 22, 2006 10:36 pm

[quote="vipo"]Kako pa vejo, da je avto na plin?
quote] ... ko ti na tehničnih odpre havbo mu bo takoj jasno ko bo videl gor kup cevi regulator in razdelilec ... no vprašajo po navadi ne po papirjih vsaj mene še niso do sedaj ... L.p. Mad

Uporabniški avatar
vipo
Nov uporabnik

Napisal/-a vipo To avg 22, 2006 11:10 pm

Ja, ampak, kaj potem kable kažeš, če hočeš v mesto, ki je zaprto za bencinarje in dizle?

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad To avg 22, 2006 11:12 pm

vipo je napisal/-a:Ja, ampak, kaj potem kable kažeš, če hočeš v mesto, ki je zaprto za bencinarje in dizle?
...ne faca ni ti treba kazni plačat ...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov