...zakaj le ? No tisti, ki je plin vgradil pri pravem instalaterju takoalitako dobi od njega potrdilo z katerim uredi homologacijo na LPP-ju brez problema ... pri tehničnih pregledih bo bila druga pesem tam te sigurno vprašajo za A - test ... L.p. Madbuldog 1 je napisal/-a:Na forumu sem zasledil, da vas ima kar nekaj vgrajen sistem za pogon na plin. Pa me zanima če vas kdo na plinski črpalki pri tankanju gnjavi če imate urejene papirje za plinski sistem.
Mad je napisal/-a:...zakaj le ? No tisti, ki je plin vgradil pri pravem instalaterju takoalitako dobi od njega potrdilo z katerim uredi homologacijo na LPP-ju brez problema ... pri tehničnih pregledih bo bila druga pesem tam te sigurno vprašajo za A - test ... L.p. Madbuldog 1 je napisal/-a:Na forumu sem zasledil, da vas ima kar nekaj vgrajen sistem za pogon na plin. Pa me zanima če vas kdo na plinski črpalki pri tankanju gnjavi če imate urejene papirje za plinski sistem.
Dariooo je napisal/-a:Mad je napisal/-a:...zakaj le ? No tisti, ki je plin vgradil pri pravem instalaterju takoalitako dobi od njega potrdilo z katerim uredi homologacijo na LPP-ju brez problema ... pri tehničnih pregledih bo bila druga pesem tam te sigurno vprašajo za A - test ... L.p. Madbuldog 1 je napisal/-a:Na forumu sem zasledil, da vas ima kar nekaj vgrajen sistem za pogon na plin. Pa me zanima če vas kdo na plinski črpalki pri tankanju gnjavi če imate urejene papirje za plinski sistem.
A to treba tudi homologirat al kaj?? katastrofa ej
LP
...ja pa kaj ti to predstavlja tak problem ' tistih 14000 sit pa res ni katastrofa ... bolj se mi zdi neumno ko moraš it delat to za kake pedale oziroma folije na šipi ... L.p. MadDariooo je napisal/-a:Mad je napisal/-a:...zakaj le ? No tisti, ki je plin vgradil pri pravem instalaterju takoalitako dobi od njega potrdilo z katerim uredi homologacijo na LPP-ju brez problema ... pri tehničnih pregledih bo bila druga pesem tam te sigurno vprašajo za A - test ... L.p. Madbuldog 1 je napisal/-a:Na forumu sem zasledil, da vas ima kar nekaj vgrajen sistem za pogon na plin. Pa me zanima če vas kdo na plinski črpalki pri tankanju gnjavi če imate urejene papirje za plinski sistem.
A to treba tudi homologirat al kaj?? katastrofa ej
LP
... na Hrvaškem je 33 kun / Liter plina (103 sit) v Bujah to je cca 20 km od Kopra na Interini Kozina 127 sit / Liter na Petrolovih pumpah ob AC je po 138 sit / Liter na Istrabenzu je 135 sit / Liter in v Italiji okrog 150 sit / Liter plina pije več ? nisem opazil prej manj, ker ga manj agresivno vozim - bencin trga plin je bolj inerten dobi hitrost malo počasneje - tako sem nastavil svojega kolega ima 2.8 in je malo odprl njemu gre na plin bolje kot na bencin pije pa 10 - 15 % več no jaz sem imel tudi nekaj dni nastavljeno mapo delovanja tako, da je pri preklopu na benzin zamorilo avto torej je šel bolje na plin vendar sem pol preklopil ker, ko mi ne vleče se ne spuščam prehitevat tako smelo in tudi poraba pade precej ker bolj umirjeno vozim ... kakorkoli, da bi drastično narasla poraba po povečanem polnjenju nisem opazil čeprav sem pričakoval drugačen izid ... sem pa več teral ... L.p. Madpavel je napisal/-a:Kakšna je pa kaj cena plina? Je poraba plina kaj večja kot benzina?
lp pavel
...ja mislim da to ne bi bila dobra poteza - cena pri gospodinjskem plinu skoraj enaka bencinu ni edini problem tudi kvaliteta plina ni ista pri njej (količini dveh plinov v mešanici - propan in butan v pravem razmerju) se dosti razlikuje - vožnja opazil sem, da se pri nekaterih pumpah doseg avtomobila poveča - 54 Litrov plina kolikor je uporabna prostornina mojega rezervarja je včasih dovolj za narediti 480 km in pri drugih pumpah samo 420 km ... 13% manj kilometrov za isti denar ... torej tu je keč - prava mešanica plus tega pa tudi čistost plina - tisti iz jeklenke bi ti zapacal sistem, ker ni tako čist kakor bencinski ... po izvoru in dokumentih ti na pumpi ne bo nihče nič težil še nikoli mi niso... če imaš avto starejši pa sploh lahko poveš da si ga takega že kupil in ti ne bo nihče sral ... moderni avtomobili pa imajo elektroniko - plin jo ima za svoj sistem povezano z tisto avtomobilovo in dosti lepše delujejo kakor je deloval sistem na plin iz 80 let ... avto gre skoraj isto edino pospešek ni tako brutalen kot na benz ... gre popolnoma isto pri končni hitrosti rabi samo več časa ... poraba novih sistemov ni nič višja kot na benzin kvečjemu te prisili da si bolj discipliniran in poraba pri zmerni vožnji pade ... v klanec gre isto ... vleče . jaz ga bom vgradil v vsak naslednji avtomobil ki ga bom kupil na benz... pa še po vseh svetovnih metropolah lahko greš v strogi center ker plin se smatra ekološki - za nekatera mesta po Italiji imaš dneve ko ne smeš z dizlom in bencincem po jedru mesta ... plin non stop. L.p. Madbuldog 1 je napisal/-a:Problem je v tem, da sem izvedel za rabljen sistem, ki pa ga baje pri nas ni mogoče homologirati. Cena je sprejemljiva ampak v primeru, da ne bi mogel tankati na plinskih črpalkah se mi to ne izplača saj je cena kuhinjskega plina (jeklenka) dosti višja. Naj me kdo popravi če se motim!!
...Ne ima kovinski zvok višji in bolj suh - ni basovvipo je napisal/-a:Kako pa vejo, da je avto na plin?
Tisto o različni porabi je pa možno, da tudi zaradi različne vožnje, a si testiral pod približno enakimi pogoji?
Predvidevam, da je avto na plin enako glasen kot na bencin?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov