imilet1 je napisal/-a:LP
Vem da je bilo ze nesteto tem na motorno olje...zato ne tezit
Zanima me kako je z kr enimi nam neznanimi znamkami olja kot so npr. EXTRALUB, ki je neprimerno cenejsi v primerjavi z npr. aralom,castrolom,valvolinom(GOVORIM O CENI ZA ENAKE VISKOZNOSTI)
Skratka zanima me ali je pomembna samo viskoznost ali tudi firma s katero proizvajalci sluzijo velike pare? Se pravi ali je enako ce das v motor 5-40W aral ali pa npr prej omenjeni EXTRALUB ki je v Leclercu npr 5000sit,aral pa 10.000sit??
Kot pri večini stvari, ki so na prodaj je kvaliteta povezana s ceno - dobro olje je cenovno "neugodno", na drugi strani imaš poceni olja, ki so neugodna za motor. Zdej pa izbiraj
Pri delovnih strojih npr. "leva" znamka motornega olja "zdrži" od menjave do menjave nekje 200 - 250 delovnih ur, motorno olje CATERPILLAR pa 400 in več.
Poleg zgoraj omenjene kvalitete, katero lahko čisto vsak opazi in testira meni največ povedo izkušnje mehanikov, na katerih mnenje se zanesem.
Najcenejše olje dobiš pri "VIP" (veze in poznanstva) varianti - npr. mehanična delavnica kupi večjo količino, po ugodnejši ceni zaradi količine pa še na račun takšnih kakšnih in drugačnih popustov - za nekje 5 - 6000 tisočakov se dobi liter olja, ki sicer v "redni" prodaji velja okrog 10.000 tisočakov.
LP