Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Mark01
Nov uporabnik

Avtomojster

Napisal/-a Mark01 Sr okt 11, 2006 7:17 am

Lep pozdrav !

Ker sem s svojim dosedanjim vulkanizerjem zelo nezadovoljen ( še dvigalko postavi tam kjer ni treba, da ne govorim da o kakšnem moment ključu ali kaj podobnega se slišal ni),
saj je zelo površen in mu je edini cilj mastno računat, zato me zanima kakšne izkušnje imate z vulkanizersko delavnico AVTOMOJSTER na Vrhovcih. Zanima me ali so kvalitetni in naredijo tako kot je treba.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr okt 11, 2006 12:49 pm

momentni ključ? tega pa še res nisem videl da bi kdo uporabljal. Ker imajo navor že nastavljen v tistih zračnih pištolcah, tak da si lahk brez skrbi da bi kaj odtrgal ;)
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Sr okt 11, 2006 12:51 pm

pri men je še vsak na koncu z moment klučom šou po vseh šraufih.. pa sem recmo samo letos menjal pri treh različnih (trije avti)

lp
Slika

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Sr okt 11, 2006 1:14 pm

Dober vulkanizer in tudi mehanik, ko ti sname kolo, na koncu vedno zategne z momentim kljucem!!!

Tista pistola ni pol k*rca vredna!

LP
Slika

Mark01
Nov uporabnik

Napisal/-a Mark01 Sr okt 11, 2006 2:03 pm

sebaveh je napisal/-a:momentni ključ? tega pa še res nisem videl da bi kdo uporabljal. Ker imajo navor že nastavljen v tistih zračnih pištolcah, tak da si lahk brez skrbi da bi kaj odtrgal ;)

Sej ravno taki mi gredo na živce. Vsak avto ima od proizvajalca točno določen moment s katerim je potrebno na koncu zategniti vse vijake ne pa s pištolo vse povprek !!

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr okt 11, 2006 2:15 pm

Vsak dober vulkanizer mora met momentni ključ.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr okt 11, 2006 2:17 pm

ban je napisal/-a:Vsak dober vulkanizer mora met momentni ključ.

Tako je
Slika

simon7426
Nov uporabnik

Napisal/-a simon7426 Če feb 08, 2007 10:40 pm

Pozdravljeni!
Nekje na tej strani sem enkrat zasledil tel.številke mehanikov in naslove iz vse slovenije. Prosil bi če mi kdo ve navesti povezavo, ker enostavno ne morem najti?

Hvala!

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Mare9mm Pe feb 09, 2007 12:44 am

Mark01, moje izkušnje z vulkanizersko delavnico AVTOMOJSTER na Vrhovcih so, da so zelo kvalitetni in naredijo vse tako kot je treba. Toplo priporočam. :D

V pištolcah ni nič nastavljenega navora. Treba je zategnit s ključem. Po eni strani tudi zaradi tega, da boš kolo lahko odvil, ko boš nekje sredi ničesar hotel montirat rezervo. Vsak dober vulkanizer zategne s ključem, če vam tega ne naredijo, razmislite, če je v bližini še kakšen drug vulkanizer za naslednji obisk. ;)
...ampak to je samo moje mnenje.
Slika

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ Pe feb 09, 2007 12:50 am

Kwa ste to eni presrani ej. Že 1000 x sem šravfal gume gor pa dol na mojih avtih, pa še nikol nisem zategoval z moment ključem. Morš pa že met mal občutka za to, pa pol ne rabiš nobenga moment ključa. To je sam za une softyje, k jih je na smrt strah, da jim bo kakšen kolo kar naenkrat stran padu ;)
http://www.zup-racing.com/
THERE IS NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! Slika

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Napisal/-a TITan Pe feb 09, 2007 12:59 am

_BANDIT_ je napisal/-a:Kwa ste to eni presrani ej. Že 1000 x sem šravfal gume gor pa dol na mojih avtih, pa še nikol nisem zategoval z moment ključem. Morš pa že met mal občutka za to, pa pol ne rabiš nobenga moment ključa. To je sam za une softyje, k jih je na smrt strah, da jim bo kakšen kolo kar naenkrat stran padu ;)

Čist isto je fotr zmerom govoru, dokler mu nisem enkrat s moment klučem kazal kolk je razlik med šraufi ko je zategoval. Moment kluč je super, trotel-ziher varianta da se prov zategne.
Slika

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ Pe feb 09, 2007 1:07 am

Ja pa kaj če so razlike? A se mu je kdaj losalo kakšno kolo? A misliš, da mu je zarad tega treslo kolo med vožnjo? Nič od tega, kajne ;) Se pravi - no problem ;)

To je za une softyje, k morajo met na avtu vse po predpisih, vse polikano in vse 100x preverjeno, da se potem upajo peljat z avtom. Če nebi meli vsega tega, bi jih blo na smrt strah, da se bodo zaradi neke pomanjkljivosti kar na lepem ubili ;)
http://www.zup-racing.com/
THERE IS NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! Slika

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Napisal/-a TITan Pe feb 09, 2007 1:09 am

_BANDIT_ je napisal/-a:Ja pa kaj če so razlike? A se mu je kdaj losalo kakšno kolo? A misliš, da mu je zarad tega treslo kolo med vožnjo? Nič od tega, kajne ;) Se pravi - no problem ;)

Dol padlo ne, navoj je pa enkrat res šel :lol:
Slika

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Pe feb 09, 2007 1:14 am

A mi lahko nekdo pove kakšen zgleda ta momentni ključ al pa sliko prilepi..... zagotovo vem, sam pod drugim imenom! :oops: :lol: :lol:

LP

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Napisal/-a TITan Pe feb 09, 2007 1:34 am

Maš avtomatskega (al kak se točn imenuje):
Slika

Pa klasičen (posebej uporaben za šraufanje v kak aluminij s malo navora):
Slika

Po anglešk se pa reče "Torque Wrench" če boš kdaj na tujih forumih videl.
Slika

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Pe feb 09, 2007 9:47 am

_BANDIT_ je napisal/-a:Kwa ste to eni presrani ej. Že 1000 x sem šravfal gume gor pa dol na mojih avtih, pa še nikol nisem zategoval z moment ključem. Morš pa že met mal občutka za to, pa pol ne rabiš nobenga moment ključa. To je sam za une softyje, k jih je na smrt strah, da jim bo kakšen kolo kar naenkrat stran padu ;)

podpis pod to. Folk preveč se obremenjujete s tem :?
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
Partyzan
Novinec

Kraj: okolica Lj

Napisal/-a Partyzan Pe feb 09, 2007 10:03 am

No ko se glih prerekate glede moment ključa. Po mojem mora vsak, ki se ima za vulkanizerja na koncu zategnit šraufe z moment ključem.
Sam sem bil pri Avtomojstu enkrat in še to po sili razmer, ker mi je spustila guma in je nisem mogel odšrafat (preveč zategnjeni šraufi). Moj Clio je star 12 let in močno trhlen. Delavec (en mlad mulc) pa je dvigalo podstavil na rob kar baje naj bi se nastavila roka dvigala. Ko je začel dvigovat avto pa se je ta rob odlomil. Pa mu je en starejši delavec malce v šali rekela da naj pazi. Tamal pa nazaj da je itak avto trhlen pa bla bla. Tip čiz brez občutka kam treba nastavt dvigalo-bilo je očitno da tisti rob pri avu ni ravno primeren. Pač se nisem jezil, ker je avto pač star. ostalo pa smo mi dobro zrihtal.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Pe feb 09, 2007 12:59 pm

Ne zamert banditu, on pač ne da tok na styling, da bi se preveč ukvarjal z alufelgami.

Ni tok bojazni da bi kolo dol padu (itak čutš kdaj je losan), momentni kluč je bolj zaradi suprduprlepih felg, ki imajo max navor 15kil, pol jo pa že poškoduješ.
Slika

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Pe feb 09, 2007 2:21 pm

Manfred01 je napisal/-a:

No tole je neumnost Tukaj ne gre zato, da bi se kdo bal da mu bo kolo dol padlo, ampak zato,ker vsak proizvajalac točno predpiše pritezni moment in to predvsem zato, da ne pride do poškodb in ne zato da bi se bal kdo, da mu bo kolo dol padlo !!

Jap, tudi jaz prijavljam zlomljen vijak na kolesu....
Protonika ima bullbar.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov