Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Znova nesreca s tragicnim koncem :(

Napisal/-a Gyga Ne nov 12, 2006 9:55 am

http://24ur.com/naslovnica/novice/slovenija/20061112_3083963.php

Na glavni cesti Kobarid - Tolmin so v prometni nesreči ugasnila tri mlada življenja.

V nedeljo okoli 4.30 se je na glavni cesti Kobarid - Tolmin pri Idrskem zgodila prometna nesreča, v kateri so umrli trije mladi fantje, stari med 24 in 27 let. V blagem ovinku, verjetno zaradi prevelike hitrosti, je vozilo žrtev zaneslo v desni robnik, nato pa na levo stran vozišča. Tam je trčilo v betonske stopnice zbiralnice mleka, so za 24ur.com povedali na Obveščevalno komunikacijskem centru Slovenija.
Cesta je bila zaradi preiskovanja policistov zaprta. Obvoz je bil urejen po lokalnih cestah.
Sicer pa so policisti v noči na nedeljo obravnavali deset prometnih nesreč, 58 kršitev javnega reda in miru ter sto kaznivih dejanj, so sporočili iz Generalne policijske uprave.
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
gold hamster
Stalni uporabnik

Napisal/-a gold hamster Ne nov 12, 2006 10:08 am

Škoda pa tko mladi so bli... :cry:

Uporabniški avatar
PuBBeC
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a PuBBeC Ne nov 12, 2006 10:13 am

Impreza WRX je napisal/-a:Škoda pa tko mladi so bli... :cry:

pa nori!!!

R.I.P.

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Ne nov 12, 2006 10:52 am

zaradi martinovanja sem pričakoval več takih nesreč.
sožalje usem ki so jih poznali.
Liquid ti veš še kaj več?

Uporabniški avatar
Marki's
Novinec

Kraj: Lendava-Ljubljana

Napisal/-a Marki's Ne nov 12, 2006 11:52 am

grozno... :(

R.I.P.
Opel Vectra C+ 1.9 CDTI COSMO

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Ne nov 12, 2006 12:03 pm

Kdaj se bojo ljudje navadili da :pivo + :pij: + :vrum :ne :?

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne nov 12, 2006 12:27 pm

Saj meni se pa to ne more zgodit ... sindrom.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a Bric Ne nov 12, 2006 12:37 pm

phoebus je napisal/-a:Kdaj se bojo ljudje navadili da :pivo + :pij: + :vrum :ne :?

Nikoli!
Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Ne nov 12, 2006 1:09 pm

Hm veste kaj se sprašujem ko takole gledam ta poročila o nesrečah - koliko jih je dejansko na račun divjanja, ali stanja ceste in koliko na račun kakšne šlamparije na servisu.

Evo moj primer:
Evo recimo meni je na avtu llani pozimi nekaj nenehno cvililo zadaj. Ko sem stisnil zavoro pa je ponehalo. Sem šel na servis (HAT) in jim rekel naj pregledajo zavore.
So "KAO" pogledali in da je vse kul in super - avto je drugače redno servisiran na HYUNDAI AVTO TRADE. Se odpeljem in mi vrag ni dal mira, zato sem šel čez par dni nazaj naj res pregledajo vse kar se tiče vrtljivih delov in seveda zopet zavore. So tipi na avtotrejdu majali z glavo da je vse OK, saj so pakne bile zamenjane dva meseca nazaj za nove.
OK jebiga, mogoče pa je materijal umazan, pa še zima je - sem si mislil.
Nakar mi med bremzanjem na izvozu iz obvoznice na križišče rudnik naenkrat zablokira zadnje kolo in je bila res jebena sreča, da nisem odletel v ograjo ali kakšno drugo vozilo.
Ko smo pregledali avto, sem videl kaj je bilo - pakne so bile razlepljene, tako se je ena zagozdila v zavorno čeljust in feltno in bi se zaradi idiotov na HAT skoraj ubil. Ali mislite da so priznali svojo napako? - Ne; še kregali so se z mano ali so to sploh originalne pakne in nekaj raziskovali. Na koncu sem jih lepo odjebal in vzel EBC zavore pa mam mir.

Tako da ni treba skos krivit mlade voznike itd; včasih je k****n na servisu več kot kriv za kakšno nesreču ala "iz neznanega razloga zapeljal iz cest"
Da ne rečem kakšne jebade imam z njimi sedaj ker so menjali polosovine

Tako da čuvajte se servisov ala Hyundai avto trade
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
samekk
Uporabnik

Kraj: Sevnica

Napisal/-a samekk Ne nov 12, 2006 1:27 pm

zopet ugasnila mlada življena :cry: :cry:
R.I.P.

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Ne nov 12, 2006 1:34 pm

INFINITI je napisal/-a:Hm veste kaj se sprašujem ko takole gledam ta poročila o nesrečah - koliko jih je dejansko na račun divjanja, ali stanja ceste in koliko na račun kakšne šlamparije na servisu.

Evo moj primer:
Evo recimo meni je na avtu llani pozimi nekaj nenehno cvililo zadaj. Ko sem stisnil zavoro pa je ponehalo. Sem šel na servis (HAT) in jim rekel naj pregledajo zavore.
So "KAO" pogledali in da je vse kul in super - avto je drugače redno servisiran na HYUNDAI AVTO TRADE. Se odpeljem in mi vrag ni dal mira, zato sem šel čez par dni nazaj naj res pregledajo vse kar se tiče vrtljivih delov in seveda zopet zavore. So tipi na avtotrejdu majali z glavo da je vse OK, saj so pakne bile zamenjane dva meseca nazaj za nove.
OK jebiga, mogoče pa je materijal umazan, pa še zima je - sem si mislil.
Nakar mi med bremzanjem na izvozu iz obvoznice na križišče rudnik naenkrat zablokira zadnje kolo in je bila res jebena sreča, da nisem odletel v ograjo ali kakšno drugo vozilo.
Ko smo pregledali avto, sem videl kaj je bilo - pakne so bile razlepljene, tako se je ena zagozdila v zavorno čeljust in feltno in bi se zaradi idiotov na HAT skoraj ubil. Ali mislite da so priznali svojo napako? - Ne; še kregali so se z mano ali so to sploh originalne pakne in nekaj raziskovali. Na koncu sem jih lepo odjebal in vzel EBC zavore pa mam mir.

Tako da ni treba skos krivit mlade voznike itd; včasih je k****n na servisu več kot kriv za kakšno nesreču ala "iz neznanega razloga zapeljal iz cest"
Da ne rečem kakšne jebade imam z njimi sedaj ker so menjali polosovine

Tako da čuvajte se servisov ala Hyundai avto trade

Kakšni servisi pa ceste, kokrkol obrneš je kriva hirost. Če je cesta slaba prilagodiš hitrost...
Ne rečem da se ne zgodi nesreča zaradi okvare, ampak te se štejejo v promilih.

sožalje vsem svojcem.

lp

swrt
Nov uporabnik

Napisal/-a swrt Ne nov 12, 2006 2:06 pm

nesreča se je zgodila sredi vasi Idrsko kjer je omejiev 50km/h tko da so fantje šli kar krepko preko te omejitve.

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Ne nov 12, 2006 3:34 pm

...
Zadnjič spremenil ghandaed, dne Ne nov 12, 2006 3:35 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Ne nov 12, 2006 3:35 pm

hitrost kot taka nikoli ne more bit kriva. Če ne bi bili že vsi, ki so se kadar koli peljali z letalom davno mrtvi. Ubija prevelik pojemek ob nenadni zaustavitvi, tako da bi lažje rekli da zmanjševanje hitrosti ubija. :twisted: :lol: :lol: :lol:
Sožalje pa družinam tistih fantov, ki so bili v avtu :cry:

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Ne nov 12, 2006 3:54 pm

ubija brezbrižnost in prevelika samozavest (nevem kako je blo v tem primeru- govorim na splošno).tut letalo gre loh zelo hitr zato k ma dost placa tam zgori.tele ga pa zgleda niso mel tok da bi si lahko prvoščl tako hitrost.in ja, če bi bila hitrost nižja, bi bil tut manjši pojemek katerega ti kriviš, se ti ne zdi.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Ne nov 12, 2006 5:47 pm

Dejstvo je, da je velikokrat neprilagojena hitrost tista, ki ubija pa čeprav mnogi na tem forumu drugače govorijo. Pardon izrazu, ampak vsak b**** zna pohodit plin, le malo se jih zna pa pravočasno ustavit oz. pravilno odreagirat v dani kritični situaciji. In tega se zaveda zelo, ZELO malo ljudi. Potem sta pa tukaj še tipična slovenska samozavest in lahkomiselno prepričanje, "to se pa meni že ne more zgodit". Če bi se vsak, ko se vsede za volan, zavedal tega, da je lahko v naslednjem trenutku prav on na vrsti, bi bilo takih tragičnih nesreč veliko manj. Vozimo bolj odgovorno in po pameti. :!:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne nov 12, 2006 6:01 pm

Polo78 je napisal/-a:Dejstvo je, da je velikokrat neprilagojena hitrost tista, ki ubija pa čeprav mnogi na tem forumu drugače govorijo.

Dejstvo je, da ne ubija neprilagojena hitrost, ampak "prehitro prilagojena". To, da se ne strinjamo s policijskimi poročili o nesrečah glede tega "vzroka" (neprilagojena hitrost), je pa zaradi tega, ker nas za razliko od policije, Žlendra in še koga zelo skrbi varnost na naših cestah. Neprilagojena hitrost ima lahko samo en način reševanja - splošno omejevanje hitrosti.
To je seveda najlažji način obravnavanja vzrokov nesreč, žal pa tudi kontraproduktiven, saj prikriva dejanske vzroke nesreč in s tem onemogoča delovanje, ki bi bilo bolj učinkovito, ki je nujno potrebno (tudi današnji primer, žal) in ki ga očitno še dolgo ne bomo deležni. Zato postaja civilno-družbena iniciativa nuja in očitno edina rešitev.

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Ne nov 12, 2006 6:52 pm

PuBBeC je napisal/-a:
Impreza WRX je napisal/-a:Škoda pa tko mladi so bli... :cry:

pa nori!!!

R.I.P.

mladost je norost, škoda kateri morejo plačat z življenjem.
[OO-(||||)(||||)-OO]

mihec3
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mihec3 Ne nov 12, 2006 7:22 pm

esem je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:Dejstvo je, da je velikokrat neprilagojena hitrost tista, ki ubija pa čeprav mnogi na tem forumu drugače govorijo.

Dejstvo je, da ne ubija neprilagojena hitrost, ampak "prehitro prilagojena". To, da se ne strinjamo s policijskimi poročili o nesrečah glede tega "vzroka" (neprilagojena hitrost), je pa zaradi tega, ker nas za razliko od policije, Žlendra in še koga zelo skrbi varnost na naših cestah. Neprilagojena hitrost ima lahko samo en način reševanja - splošno omejevanje hitrosti.
To je seveda najlažji način obravnavanja vzrokov nesreč, žal pa tudi kontraproduktiven, saj prikriva dejanske vzroke nesreč in s tem onemogoča delovanje, ki bi bilo bolj učinkovito, ki je nujno potrebno (tudi današnji primer, žal) in ki ga očitno še dolgo ne bomo deležni. Zato postaja civilno-družbena iniciativa nuja in očitno edina rešitev.

Kaj pa je po tvojem vzrok nesreče, če avto zleti s ceste pri recimo 90 km/h, omejitev pa je 50km/h?
Kaj pa predlagaš za rešitev da bi bilo na cestah manj nesreč?

Lp Mihec

Uporabniški avatar
gregga
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a gregga Ne nov 12, 2006 7:22 pm

fotr mi vedno govori....ko si bos kupo prvi avto....si kupi zravn se žakl pameti !!!

še sožalje z moje strani :cry:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov