Debate, ki niso vezane na ostala področja...

border_
Novinec

DARS ABC kartica, pogoji in neplacevanje

Napisal/-a border_ Po nov 20, 2006 10:20 am

Pozdravljeni!

Dons sm si kupil ABC kartico - 4000 SIT/prazna kartica. Poleg sm dobil se POGOJE UPORABE, ki naj bi jih podpisal in poslal nazaj. A je kdo to naredil? Jaz tega neb podpisal in tudi neb poslal nazaj. In ce tega ne podpises, a ti kartico ukinejo?

Pa se to...

Parkrat sem ze slisal, da ljudje kupjo ABC kartico gor imajo stanje pod 100 SIT in se "šlepajo"... kar pomeni, da si izberejo zrtev pred njimi... in potem se zapeljejo cisto za njimi pri ABC CESTNINI. Ce pride do cesa, lahko zagovarjajo, da pac se jim je rampa odprla in niso vedeli, da je stanje prenisko saj ABC kartico le imajo. Vem, da je to rezkantno zaradi naleta, ampak me zanima, ce je kdo ze slisal za primer, da je kdo mogu placat 50.000 SIT kazni oz. ce so ga dobili. Ker jaz se nisem zasledil taksnega primera.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Po nov 20, 2006 10:31 am

Ja še dobro, da nimajo kamer.... Pa ne vidijo tablic kaj šele, da nimaš kartice polne... (lepo ti napiše: NI KREDITA)

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po nov 20, 2006 11:09 am

pa kje ti misliš da žviš da lahk delaš kaj se ti zlubi

da se šlepat sam ko te dobijo si za celo živlenje plačal cestnin.

Uporabniški avatar
peroa
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a peroa Po nov 20, 2006 11:15 am

To mi je en model zadnjič naredu ampak nisem bil prej pozoren, ker drugače bi se ustavil direkt za rampo.
Od takrat vedno preverim, če se mi kdo nalima za rit, drugič bremzam...

border_
Novinec

Napisal/-a border_ Po nov 20, 2006 12:26 pm

Kaj pa ste podpisali POGOJE UPORABE in jih poslali tja?

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Po nov 20, 2006 12:45 pm

Jst nisem nič podpisal pa poslal.

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 Po nov 20, 2006 2:06 pm

Ko smo šli na morje, je pred nas kar naenkrat priletu en motor.. seveda je su cez abc, moj fotr pa po bremzi.... seveda pol ful kolona, hupanja... :roll:

Bor
Uporabnik

Napisal/-a Bor Po nov 20, 2006 2:09 pm

Sej motoristi lohk majo abc. Sej so v istem plačilnem razredu kot avto.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Po nov 20, 2006 2:58 pm

peroa je napisal/-a:To mi je en model zadnjič naredu ampak nisem bil prej pozoren, ker drugače bi se ustavil direkt za rampo.
Od takrat vedno preverim, če se mi kdo nalima za rit, drugič bremzam...

men tut pišuka! pa sm prepozn vidu kaj misl model nardit, ker drugače bi se ziher jst ustavu, pa se mi naj prbije v rit! naslednjič bom to ziher naredu!
Slika

Uporabniški avatar
vorteks
Novinec

Kraj: lublana

Napisal/-a vorteks Po nov 20, 2006 3:27 pm

pa se mi naj prbije v rit! naslednjič bom to ziher naredu!

Carji ste. zarad klošarjev boste riskiral in/ali razbil avto... pa še odškodnino za vrat pokasiral... nevem gdo je tle večji socialc, tist k se šverca za 500 sit, al vi "bremzarji" k cilate na mal večje vsote...

btw: jaz se ne švercam, sam tole bremzanje se mi zdi lame...delite kar hočte :roll:
SlikaSlika
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Napisal/-a Tamara Po nov 20, 2006 3:36 pm

vorteks je napisal/-a:

Carji ste. zarad klošarjev boste riskiral in/ali razbil avto... pa še odškodnino za vrat pokasiral... nevem gdo je tle večji socialc, tist k se šverca za 500 sit, al vi "bremzarji" k cilate na mal večje vsote...

btw: jaz se ne švercam, sam tole bremzanje se mi zdi lame...delite kar hočte :roll:

Veš kaj, če lahko jst plačam 500 SIT, lahko tut on!!!

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Po nov 20, 2006 3:37 pm

vorteks je napisal/-a:

ne, jst ne rabm dnarja od poškodb, rad bi sam naredu to da bi si tak k****n zapomnu, kdaj se je nazadnje švercal za tako blesavo stvar kot je par sto tolarjev za cestnino....
Slika

border_
Novinec

Napisal/-a border_ Po nov 20, 2006 3:48 pm

Zdej smo pametni kokr cmo, ampak povem vam tole... da ljudje to pocnejo zlo pogosto in ne tisti, ki se enkrat na dve leti peljejo cez cestnino, temvec tisti, ki to pocenjo vsaki dan ter tako prsparajo lepe vsote denarja na mesec.

Ja, jaz tudi pravim tko, dai se ne splaca... jaz ko se parkrat peljem se mi ne splaca... ampak, ce bi se pa vsak dan vozu... jebat ga... enkrat se presvercas pa imas za pir! 8)

Uporabniški avatar
vorteks
Novinec

Kraj: lublana

Napisal/-a vorteks Po nov 20, 2006 3:51 pm

potem pa resno upam da boš to počel, ko boš sam v avtu, saj bi bilo škoda, da bi še kak sopotnik naj**** zaradi tvojega revanšizma. Dvomim, da je kdo od vas izkusil nalet od zadaj (z avtomobilom seveda :lol: ), drugače ne vem zakaj bi to kdo izzival.

LP
SlikaSlika
SlikaSlika

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Po nov 20, 2006 3:54 pm

border_ je napisal/-a:Zdej smo pametni kokr cmo, ampak povem vam tole... da ljudje to pocnejo zlo pogosto in ne tisti, ki se enkrat na dve leti peljejo cez cestnino, temvec tisti, ki to pocenjo vsaki dan ter tako prsparajo lepe vsote denarja na mesec.

Ja, jaz tudi pravim tko, dai se ne splaca... jaz ko se parkrat peljem se mi ne splaca... ampak, ce bi se pa vsak dan vozu... jebat ga... enkrat se presvercas pa imas za pir! 8)

Ja zato pa imamo prelepo cesto žen našo prelepo deželo... Ne znamo sparvit skup 200 000 avtoceste... Glavno, da se letala kupujejo pa ladje pa tanki pa oklepniki...

Pa še švercajo se eni... DARS je nor, da takih ne kaznuje... 50 000 jurjev takoj pa kr na plačo pa je... Saj majo kamere...

Uporabniški avatar
peroa
Novinec

Napisal/-a peroa Po nov 20, 2006 3:55 pm

Kdo pa govori o bremzanju na polno?
Pelješ se 30-40 pred rampo in lepo mirno ustaviš...

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid Po nov 20, 2006 4:31 pm

To se je meni zgodlo na avtocesti pred cca 2 mesecema cestninska postaja tepanje, bil sem s službenim vozilom. Avto ki je peljal pred mano je očitno zgrešil odcep tepanje in zapeljal na pas ABC nakar se model ustavi ker seveda nikamor ni mogo ker je imel ni kredita napisano na tabli :evil: potem pa meni nažalost odčita s kartice in model odpelje naprej, ker se mu je seveda dvignila rampa :x jaz pa takoj za njim potem pa sem slišal samo bum po strehi gor. :evil: bil sem seveda malenkost prepozen. Seveda v tistem besu in ker se je vse odvijalo tako hitro si nisem uspel zapomnit reg tablice. :?

Tak da ljudje pazite, ker to se zelo rado dogaja, da kak pacient al zgreši odcep ali pa enostavno išče takšne ki bodo mu zastonj podarili prehod. :evil:

Zadevo sem nato rešil brez policije z zapisnikom DARS-a. Sicer je pa kamera vse posnela, samo na žalost se tam na posnetku še vedno ni vidla reg. številka vozila.

Tudi jaz tistega obrazca nisem pošiljal nikamor.
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
mirovnik
Nov uporabnik

..

Napisal/-a mirovnik Po nov 20, 2006 5:49 pm

tole šlepanje se dogaja ze kar nekaj časa in po pravici povedano nimam nič proti..Vi ki se hvalite da boste bremzali, kar izvolite ampak tud vi ste potem v prekrsku, tko da na koncu bosta oba plačala..no vsaj jaz bi vas tožil za namerno dejanje..

sploh pa se raje vozim po starih cestah..ker na avto cestah sem ze nekajkrat čakal v koloni na koncu pa plačal..tko da po stari in če naletim na kolono v prvi lokal v roke pa pivo in časopis..!

LP

Bor
Uporabnik

Napisal/-a Bor Po nov 20, 2006 6:32 pm

Tamara je napisal/-a:
vorteks je napisal/-a:

Veš kaj, če lahko jst plačam 500 SIT, lahko tut on!!!

Tipično Slovenjsko. Če men krava crkne naj pa še sosedu. :roll:

In kdo si ti, da boš lovila neplačnike? A se ti ne zdi, da so za to pristojni darsovci in policija.
V končni fazi pa se j teb nič ne ukrade.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov