Blinder je napisal/-a:Zivjo.
Kot pove naslov, me zanima kdo ima prednost v naslednji situaciji:
Oba avta(a & b) se prikljucujejo na glavno cesto. A ima stop, ampak zavija levo. B ima le trikotnik, ampak zavija desno. Oba so v kriziscu istocasno. Kdo ima prednost?
ps: sori ki se mi ne da iskat pravila, naj bo to preizkus tudi za uporabnike.
jorgeus je napisal/-a:Če se samo na risbico opremo, je stvar jasna. Obe cesti se vključujeta na prednostno. Ena ima znak STOP, druga TRIKOKOTNIK za neprednostno. Znaka sta enakovredna, kar pomeni, da med vozila A in B nastopi desno pravilo...
proxima je napisal/-a:@jorgeus: Ne desno pravilo, ampak pravilo srečanja.
@nebivedu: kljub temu, da ima en znak stop (se mora ustavit), drugi pa samo znak za neprednostno cesto (se mu ni treba ustavit), sta oba na enakovredni, torej neprednostni cesti, zato zanju velja pravilo srecanja, torej tisti, ki zavija desno ali vozi naravnost, ima prednost pred tistim, ki zavija levo.
Tko je po teoriji...)) V praksi je pa odvisno, kaksna sta avta in kdo ju vozi..
)) (kot izkusena kolesarka se drzim principa, da je skrivnost dolgega kolesarjenja v tem, da se ne 100% zanasas na to, kdo ima po teoriji prednost)
Itak je na skici označeno drugače kot v tekstu... zmeda velika.
esem je napisal/-a:Blinder je napisal/-a:Zivjo.
Kot pove naslov, me zanima kdo ima prednost v naslednji situaciji:
Oba avta(a & b) se prikljucujejo na glavno cesto. A ima stop, ampak zavija levo. B ima le trikotnik, ampak zavija desno. Oba so v kriziscu istocasno. Kdo ima prednost?
ps: sori ki se mi ne da iskat pravila, naj bo to preizkus tudi za uporabnike.
Ker stalno uporabljaš mnnožino (več kot 2, vsaj trije), me zanima, kateri avti so še v križišču poleg A in B, ki si jih pozabil narisati?
Kam v resnici zavijata, ker B po sliki ne zavija desno v nobenem primeru. Si morda sliko narobe obrnil?
Preden postavljaš take brezvezne uganke, vsaj preciziraj pogoje, dogajanje in vprašanje.
lp
esem je napisal/-a:Recimo, da ima prednostna cesta dovoljeno obračanje v križišču na levo. Če bi tak avto bil, bi jasno imel prednost pred avtom A. Če A in B hkrati pripeljeta do križišča, B zapelje vanj in je tam, kjer naj bi se po mnenju nekaterih moral ustaviti in počakati na A, točno na istem mestu kot hipotetični avto, ki obrača v križičšu (torej na prednostni?). A pa tedaj še stoji, da si ogleda, če je prosto in ravno hoče speljat.
Kaj zdaj, bo zdaj lažje?
nebivedu je napisal/-a:esem je napisal/-a:Recimo, da ima prednostna cesta dovoljeno obračanje v križišču na levo. Če bi tak avto bil, bi jasno imel prednost pred avtom A. Če A in B hkrati pripeljeta do križišča, B zapelje vanj in je tam, kjer naj bi se po mnenju nekaterih moral ustaviti in počakati na A, točno na istem mestu kot hipotetični avto, ki obrača v križičšu (torej na prednostni?). A pa tedaj še stoji, da si ogleda, če je prosto in ravno hoče speljat.
Kaj zdaj, bo zdaj lažje?
To je hipotetično to kar jst opisujem -
avto B je zaradi neustavljanja pred znakom že v križišču, medtem ko avto A še stoji pred stop znakom. Torej po temtakem ima B prednost, ker se mora križišče spraznit, da lahko avto A odpelje izpred stop znaka.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov