loveboy je napisal/-a:Lep pozdrav!
Danes me je denarna kazen za prehitro vožnjo vzpodbudila, da vprašam tole:"Kdo je kriv za prehitevanje, tisti ki vozi počasi, ali tisti, ki mora voziti počasi za njim?"
Danes se namreč peljem v službo in na ravni cesti (omejitev 90km/h) se pelje možakar srednjih let z avtom srednjega razreda 65km/h. Peljem se nekaj časa za njim in nato ga prehitim, pri tem pa prekoračim hitrost za 7km/h. Seveda, skriti policaji to opazijo in kazen je sledila.
Kaj menite o kaznovanju (pre)počasnih?
Hoyt je napisal/-a:loveboy je napisal/-a:Lep pozdrav!
Danes me je denarna kazen za prehitro vožnjo vzpodbudila, da vprašam tole:"Kdo je kriv za prehitevanje, tisti ki vozi počasi, ali tisti, ki mora voziti počasi za njim?"
Danes se namreč peljem v službo in na ravni cesti (omejitev 90km/h) se pelje možakar srednjih let z avtom srednjega razreda 65km/h. Peljem se nekaj časa za njim in nato ga prehitim, pri tem pa prekoračim hitrost za 7km/h. Seveda, skriti policaji to opazijo in kazen je sledila.
Kaj menite o kaznovanju (pre)počasnih?
v avtošoli so me zmer učil, da lahko prekoračiš max dovoljeno hitrost za 10%, da lahko varno izvedeš nek manever (predvsem prehitevanje). tko recimo an avtocesti potegneš, če un pred tabo voz 115 recimo al pa v tvojem primeru bi se na to lahko zgovarjal...
Kr_eden je napisal/-a:Inštrumenti za merjenje hitrosti namreč imajo neko relativno napako, ki pa je že vključena v hitrosti, ki vam jo pove policaj... Tako je stric lahko po cesti, kjer je omejitev 90km/h peljal 101 km/h... 90*1.1(recimo, da ima inštrument relativno napako 10%) + 2km/h(za katere je plačal)...
JOYride je napisal/-a:Kr_eden je napisal/-a:Inštrumenti za merjenje hitrosti namreč imajo neko relativno napako, ki pa je že vključena v hitrosti, ki vam jo pove policaj... Tako je stric lahko po cesti, kjer je omejitev 90km/h peljal 101 km/h... 90*1.1(recimo, da ima inštrument relativno napako 10%) + 2km/h(za katere je plačal)...
Jst sm pelu cez naselje 77km/h, pa so mi rekl da se uposteva +-3% napake, tko da v zapisnikih je slo naprej 74km/h. Ne vem od kje vm 10%?
Kr_eden je napisal/-a:JOYride je napisal/-a:Kr_eden je napisal/-a:Inštrumenti za merjenje hitrosti namreč imajo neko relativno napako, ki pa je že vključena v hitrosti, ki vam jo pove policaj... Tako je stric lahko po cesti, kjer je omejitev 90km/h peljal 101 km/h... 90*1.1(recimo, da ima inštrument relativno napako 10%) + 2km/h(za katere je plačal)...
Jst sm pelu cez naselje 77km/h, pa so mi rekl da se uposteva +-3% napake, tko da v zapisnikih je slo naprej 74km/h. Ne vem od kje vm 10%?
10% sm dal kr tku za primerjavo, če je 3, je pač 3%, sam še vedno lahko pelješ malce več kot je omejeno...
lp,
kr eden
ssokec je napisal/-a: kajti enkrat sem plačal kazen za vožnjo 55km/h, omejitev je bla 50km/h, pa sem ga vprašal za odstopanje radarja, pa mi je reku da nima nič odstopanja.
maky je napisal/-a:ssokec je napisal/-a:aja pa ni 3% ampak 3kilometre na uro (km/h)![]()
![]()
![]()
.... da je dne 10.6.2001,ko je ob 23.54 uri vozil osebni avtomobil znamke Mitsubishi Pajero, re. št Lj 89-49J po celovški cesti v Ljubljani,od centra Ljubljane proti Drenikovi ulici,kršil odločbo I.odst. 28 čl. Zakona o varnosti cestnega prometa s tem,da je v naselju prekoračil največjo dolčeno hitrost za več kot 30km/h,saj je na mestu,kjer je s postavljenim znakom "ime naseljenega kraja" (III-14) hitrost omejena na 50 km/h,upoštevajoč možno odstopanje po deklaraciji proizvajalca naprave za merjenje hitrosti +-3km/h,vozil z hitrostjo 89 km/h,torej je najvišjo dovoljeno hitrost prekoračil za 39 km/h......
Hitrost je bila ugotovljena z laserskim merilnikom hitrosti znamke riegel, tip LR 90-234/P, tov. št. S 521, katerega možno odstopanje po deklaraciji proizvajalca je -+ 3 km/h pri meritvah hitrosti do 100 km/h...
Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov