loveboy je napisal/-a:Lep pozdrav!
Danes me je denarna kazen za prehitro vožnjo vzpodbudila, da vprašam tole:"Kdo je kriv za prehitevanje, tisti ki vozi počasi, ali tisti, ki mora voziti počasi za njim?"
Danes se namreč peljem v službo in na ravni cesti (omejitev 90km/h) se pelje možakar srednjih let z avtom srednjega razreda 65km/h. Peljem se nekaj časa za njim in nato ga prehitim, pri tem pa prekoračim hitrost za 7km/h. Seveda, skriti policaji to opazijo in kazen je sledila.
Kaj menite o kaznovanju (pre)počasnih?
Hoyt je napisal/-a:loveboy je napisal/-a:Lep pozdrav!
Danes me je denarna kazen za prehitro vožnjo vzpodbudila, da vprašam tole:"Kdo je kriv za prehitevanje, tisti ki vozi počasi, ali tisti, ki mora voziti počasi za njim?"
Danes se namreč peljem v službo in na ravni cesti (omejitev 90km/h) se pelje možakar srednjih let z avtom srednjega razreda 65km/h. Peljem se nekaj časa za njim in nato ga prehitim, pri tem pa prekoračim hitrost za 7km/h. Seveda, skriti policaji to opazijo in kazen je sledila.
Kaj menite o kaznovanju (pre)počasnih?
v avtošoli so me zmer učil, da lahko prekoračiš max dovoljeno hitrost za 10%, da lahko varno izvedeš nek manever (predvsem prehitevanje). tko recimo an avtocesti potegneš, če un pred tabo voz 115 recimo al pa v tvojem primeru bi se na to lahko zgovarjal...
Kr_eden je napisal/-a:Inštrumenti za merjenje hitrosti namreč imajo neko relativno napako, ki pa je že vključena v hitrosti, ki vam jo pove policaj... Tako je stric lahko po cesti, kjer je omejitev 90km/h peljal 101 km/h... 90*1.1(recimo, da ima inštrument relativno napako 10%) + 2km/h(za katere je plačal)...

JOYride je napisal/-a:Kr_eden je napisal/-a:Inštrumenti za merjenje hitrosti namreč imajo neko relativno napako, ki pa je že vključena v hitrosti, ki vam jo pove policaj... Tako je stric lahko po cesti, kjer je omejitev 90km/h peljal 101 km/h... 90*1.1(recimo, da ima inštrument relativno napako 10%) + 2km/h(za katere je plačal)...
Jst sm pelu cez naselje 77km/h, pa so mi rekl da se uposteva +-3% napake, tko da v zapisnikih je slo naprej 74km/h. Ne vem od kje vm 10%?
Kr_eden je napisal/-a:JOYride je napisal/-a:Kr_eden je napisal/-a:Inštrumenti za merjenje hitrosti namreč imajo neko relativno napako, ki pa je že vključena v hitrosti, ki vam jo pove policaj... Tako je stric lahko po cesti, kjer je omejitev 90km/h peljal 101 km/h... 90*1.1(recimo, da ima inštrument relativno napako 10%) + 2km/h(za katere je plačal)...
Jst sm pelu cez naselje 77km/h, pa so mi rekl da se uposteva +-3% napake, tko da v zapisnikih je slo naprej 74km/h. Ne vem od kje vm 10%?
10% sm dal kr tku za primerjavo, če je 3, je pač 3%, sam še vedno lahko pelješ malce več kot je omejeno...
lp,
kr eden

ssokec je napisal/-a: kajti enkrat sem plačal kazen za vožnjo 55km/h, omejitev je bla 50km/h, pa sem ga vprašal za odstopanje radarja, pa mi je reku da nima nič odstopanja.
.Vsak radar je treba kalibrerat (se mi zdi da 1x mesečno) in če je tisti datum pretekel potem radar pravno ni več uporaben saj ni mogoče z gotovostjo trditi,da kaže prav... (btw zaradi tega imajo VSI radarji najmanj +-3)

maky je napisal/-a:ssokec je napisal/-a:aja pa ni 3% ampak 3kilometre na uro (km/h)![]()
![]()
![]()
.... da je dne 10.6.2001,ko je ob 23.54 uri vozil osebni avtomobil znamke Mitsubishi Pajero, re. št Lj 89-49J po celovški cesti v Ljubljani,od centra Ljubljane proti Drenikovi ulici,kršil odločbo I.odst. 28 čl. Zakona o varnosti cestnega prometa s tem,da je v naselju prekoračil največjo dolčeno hitrost za več kot 30km/h,saj je na mestu,kjer je s postavljenim znakom "ime naseljenega kraja" (III-14) hitrost omejena na 50 km/h,upoštevajoč možno odstopanje po deklaraciji proizvajalca naprave za merjenje hitrosti +-3km/h,vozil z hitrostjo 89 km/h,torej je najvišjo dovoljeno hitrost prekoračil za 39 km/h......
Hitrost je bila ugotovljena z laserskim merilnikom hitrosti znamke riegel, tip LR 90-234/P, tov. št. S 521, katerega možno odstopanje po deklaraciji proizvajalca je -+ 3 km/h pri meritvah hitrosti do 100 km/h...

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 27 gostov