Sem umirjen tip voznika, spoštujem druge udeležence v prometu, sploh tiste, ki so malo manj sposobni za volanom. Potrebno je razumeti, da niso vsi tako sposobni, kot smo nekateri.

Ne toleriram pa ''frajerčkov,'' ki kar neke manevre izvajajo na cestah in s tem ogrožajo druge v prometu. To predvsem leti na tiste ''friške'' šoferje, katerim se še prav ni posušilo črnilo na izpitu, in ki mislijo, da Boga držijo za j***a, ker imajo izpit.

Sovražim tudi, če mi nekdo tišči v pi*do (po domače rečeno), ker potem več časa gledam v ogledala, kot pa na cesto, da vidim, kdaj me bo napalil.

In še ena stvar, ki mi pa gre najbolj na jetra... nočna vožnja oz. vozniki, ki ne znajo uporabljati luči. Ko se zjutraj peljem iz nočne (to velja predvsem za zimski čas, ko je ob cca 6, 6:30 še tema) se peljejo proti tebi z dolgimi lučmi, ker še ''napol'' spijo. Poblinkaš enkrat, dvakrat... ne reagirajo. Jim ti pritisneš dolge, pa še traja sekundo dve, da se zbudijo.

In pa vožnja za mano ponoči....

Se pelje za mano 30 metrov ali pa še manj in ima vklopljene dolge luči. To so za mene slepi in butasti ljudje. Od odseva luči iz ogledal prav nič ne vidim, toda imam zdravilo za takšne.... zmanjšam hitrost, ga pustim, da me prehiti in potem mu jaz kontra vžgem. ''Da vidim, kak se boš pa ti zdejle peljal, p**ka ti ma*erina.

Pa ko me prehitevajo, ko se jim kao mudi, potem pa žulijo in ovirajo mene in ostali promet.
Če bolje razmislim, ko prebiram ta svoj odgovor.... mogoče pa res nisem med najbolj strpnimi in razumevajočimi vozniki :P. Pri meni velja pravilo... vozi dokaj normalno, če se le da po svoji strani ceste, kolko tolko po omejitvah (to pravim zdej, ker sem na radar naletel) :P in ne ogrožaj drugih udeležencev v prometu. In vsekakor... don't drink and drive...
Lp