UUUUU dobra tema. Tukaj imam pa veliko za povedat.
Pa pricnimo. Kot prvo 130 omejitev je CISTA beda. Pa ne da sem norec. Samo, se mi zdi beda ko se recimo peljes 180 in te policaji ustavijo ( k sreci se nisem imel te smole ) potem ti pa se nalozijo da si vozil nevarno in oh in sploh, skratka

. Ne vem kaj je narobe ce ima clovek avto kjer je potovalna hitrost 180, kjer se lepo potniki pogovarjajo in poslusajo radio. OK tisto vijuganje med avtomobili pri tej hitrosti. OK to pa je nevarno.
Glede prehitevanje po odstavnem pasu. Kdo je tukaj i****. Tisti ko je pred njim in se enostavno ne umakne, ceprav vidi da je voznik za njim hitrejsi. Ali tisti ko ga potem prehiti.

Eni tega enostavno ne dojamejo. Je bil na testu Volvo S60R pa pritisi en mega 2.0 mimo. Seveda so bili v trenutnu za njimu. Kaj ne bi bili z 300 konji in 400 njutni. Ampak ta lastnik ni dojel da so hitrejsi. Na odtsavni pas malo gasu pa je bila zgodba koncana.
Zakaj so nesrece na cesti. KER VOZNIKI
NE UPORABLJAJO VZVRATNIH OGLEDAL. Res ne vem zakaj jih potem imajo. Ocitno bo treba za te idiote montirat dodatne luci spredaj. Pa povemo en primer. Avtocesta Ajdovscina -> Gorica. Kolega se peljeta nakar mimo njih prileti Passat karavan nekaj 100 metrov naprej pa avto kar na prehitevalni pas in pocasi mimo kamiona. Totalka je bila na obzorju ampak ocitno so zavore pri Passatu vzdrzale. Kolega se peljeta naprej in hoceta prehiteto to vozilo. Nakar spet to vozilo skoci ven, brezkakrsnega koli pogleda v ogledala.

Rezultat = zenska za volanom. Potem pa zakaj totalke. Tudi meni se je zgodilo podobno. Letim proti Gorici in avto pred mano. Blendam, blendam, vidim da je pocetje brezveze skocim na odstavni pas se peljem mimo avtomobila potrobim potem pa vsi preseneceni v avtomobilu. Spredaj vem da sta bila moska, zadaj ne vem. Samo
Maky res je dirkalisce za poiskusiti koliko ti avto pelje. Samo ali imamo mi v sloveniji recimo kaksna 4 kilometre ravnine da bi mi to lahko testirali. Mislim da ni nic narobe ce se od zacetka avtoceste iz morja proti LJ peljes na polno. Ko prides cez gric sledi DOOOOOLGAAA ravnina. Seveda ne takrat ko je na cesti 23 sleparjev, 12 avtobusov in 32 avtomobilov z prikolicami.
TITan kot sem ze prej omenil. Pac ta i**** je srecal se vecjega idiota ki ni dojel da je od njega hitrejsi.
Shatzy ne ne bos ga ubou. Pac bos moral bremzat. Nic novega.
Pa poglejmo primer kasnega merca S klasa. Se tam tudi ves ne da se peljes 200.Sem sel iz LJ pa je rekel kolega pa se dejmo enkrat za spremembo peljat 130. Uffff...
Stavek nemskega ministra glede omejitve v nemciji je bil zelo lep. Mislim da je bil ta sestavek napisan tudi tukaj. Ce kdo ve kje bi to bilo ali pa ce ga je kje kdo zasledil pa naj ga pripne.
Sam sem mnenja da je omejitev 130 beda. Koliko bi morala biti je pa spet dvorezen mec. Ne vem. Kolikor ti avto pac omogoca, da se bos pred idioti varno ustavil.
To zna biti vroca debata. Samo ne prevec da se ne bo zaklenila, ker je resnicno skoda, ker je tema dobra.