Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Omejitev bi morala biti:

Pod 130km/h (moj avto ne gre tolk)
1
1%
Toliko je čist v redu (je že tko preveč divajakov)
15
15%
140 km/h bi bilo v redu
33
34%
Pod 150 km/h se ne vozim
21
21%
Jaz se vozim pri 160 km/h
18
18%
Pri 170 km/h se začne prava hitrost
4
4%
Nad 170 km/h obvezno
6
6%

Skupaj glasov : 98

Symon
Poznavalec foruma

Omejitev na avtocesti

Napisal/-a Symon Če jul 10, 2003 9:07 am

Glede na to, da, ko se vozim po avtocesti in opažam, da večina folka vozi nad omejitvijo (no tut jaz :) ) me zanima kolikšna bi morala biti omejitev na avtocesti po vašem mnenju.
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Dejko
Nov uporabnik

Napisal/-a Dejko Če jul 10, 2003 9:13 am

140 bi blo čist vredu

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Kraj: preseljen iz MB v toti LJ na Bežigrad

Napisal/-a zoranwagen Če jul 10, 2003 9:35 am

...za moje pojme bi omejitve morale bit smiselne...pomeni če je dovolj velika ravnina tud brez omejitve...
...ne smem kar želim...

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Shatzy Če jul 10, 2003 9:53 am

zoranwagen je napisal/-a:...za moje pojme bi omejitve morale bit smiselne...pomeni če je dovolj velika ravnina tud brez omejitve...

Neumnost. Pol bi en ata špuru 145, k bi prehtevu šleprja, ti pi ga pa pritšu recimo 240. Kaj boš naredu? Maš pa dva + en pas? se boš zariu pod kamjon al boš fotra ubou?

Nismo mi Nemčija k govori o ogromnih številkah avtov k se vozjo pa avtobanih in rabjo zato 3 al pa 4 pasove...d ne govorim o Ameriki...sam d tm usi furajo po reglcih...

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Kraj: preseljen iz MB v toti LJ na Bežigrad

Napisal/-a zoranwagen Če jul 10, 2003 10:01 am

Shatzy je napisal/-a:
zoranwagen je napisal/-a:...za moje pojme bi omejitve morale bit smiselne...pomeni če je dovolj velika ravnina tud brez omejitve...

Neumnost. Pol bi en ata špuru 145, k bi prehtevu šleprja, ti pi ga pa pritšu recimo 240. Kaj boš naredu? Maš pa dva + en pas? se boš zariu pod kamjon al boš fotra ubou?

Nismo mi Nemčija k govori o ogromnih številkah avtov k se vozjo pa avtobanih in rabjo zato 3 al pa 4 pasove...d ne govorim o Ameriki...sam d tm usi furajo po reglcih...

...zdaj se pa isto dogaja...povej kdo se vozi po omejitvah...
...ne smem kar želim...

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a Shatzy Če jul 10, 2003 10:42 am

Zaenkrat jst še...zaenkrat...sam stanje nasplošno se popravla, če se spomneš kakšn balkan smo mel na cesti...pa sej so še zmer izjeme, kdelajo p****** po cest, k te recimo prehti po odstavnem pasu, 300m naprej je pa pokvarjen avto na robu...pa k ti prehteva v klanc gor, desno ovink čez polno črto, nasprot pa šolski avtobus...sam, folku se vrača kultura...pa še EU bomo zdej, in to bo zihr prnesl določene spremembe v kaznih...če se ne bo tega že Kebr prej spomnu...pa mam tut jst rd hitro vožnjo...sam varno hitro vožnjo, k pa vem d je nism sposobn, in je ne bom še usaj 5 let..zato gre pač bl na izy...drugi se pa precenjujejo...če se nekomu dirka, nej pač gre na grobnik, al pa u cerklje...kjer ne bo nbenga ubou..razn sebe...

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Napisal/-a TITan Če jul 10, 2003 10:59 am

Po mojem bi moralo biti brez omejitve, ker navjo ljudje čist nič bol divjal :!: Fotr zmerom po obvoznici fura vsaj 140 (tudi s kombijom) po avtocest pa od 160 do 200. Problem je v tem da kaki divjaki pa nevedo kdaj ni pameten 200+ furat (precenjujejo njihove sposobnosti in sposobnosti njihovih vozil)!

Vem da nebo nikdar pri nas brez omejitve (ni toliko primernih cest) + ni primernih voznikov.
Slika

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a Shatzy Če jul 10, 2003 11:07 am

Ne more bit brez omejitve, ker ceste niso primerne! Ne morta bit dva avtomobila k vozta edn 130 edn pa 230 na istmu pasu! Tok logike bi pa že mogl met...pa če mislte d folk zarad tega ne bi hitrej furu se motš...ok, edin moj mat k misl d je optimalna hitrost pa poraba pr 110 kmph...(ok, sj je res, sam to je sanjanje na cesti...)...folk bi ga pol tišu k neumn, in bi se jih še več fental...tko ne gre...in tega ne bo nikol...dokler ne bo čez Slovenijo tekla transbalkanska avtocesta k bo povezvala London pa Atene...recimo :P ..., k bi bla 4 pasovnca...to bo pa ob Sv. Nikoli...

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Napisal/-a TITan Če jul 10, 2003 11:41 am

Shatzy je napisal/-a:Ne more bit brez omejitve, ker ceste niso primerne! Ne morta bit dva avtomobila k vozta edn 130 edn pa 230 na istmu pasu! Tok logike bi pa že mogl met...pa če mislte d folk zarad tega ne bi hitrej furu se motš...ok, edin moj mat k misl d je optimalna hitrost pa poraba pr 110 kmph...(ok, sj je res, sam to je sanjanje na cesti...)...folk bi ga pol tišu k neumn, in bi se jih še več fental...tko ne gre...in tega ne bo nikol...dokler ne bo čez Slovenijo tekla transbalkanska avtocesta k bo povezvala London pa Atene...recimo :P ..., k bi bla 4 pasovnca...to bo pa ob Sv. Nikoli...

Nažalost res ne bo take ceste, pa tudna žalost bodo bli zmerom taki idioti k gredo po mokrem prehitevat po odstavnem pasu :(
Slika

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a Shatzy Če jul 10, 2003 11:43 am

TITan je napisal/-a:Nažalost res ne bo take ceste, pa tudna žalost bodo bli zmerom taki idioti k gredo po mokrem prehitevat po odstavnem pasu :(

To pa itak...

Uporabniški avatar
Haby
Stalni uporabnik

Kraj: CE-LJ

Napisal/-a Haby Če jul 10, 2003 11:46 am

Na slovenskih avtocestah pomojm smiselna omejitev ne bi mogla bit vec kot 140, ker sta samo 2 pasova + odstavni, v tujini je lohk brez omejitev sam tam je pa tud vec pasov na voljo.
Slika
Se policaja pogovarjata o storilcu prekrška:
"Ti, a ga kaznujeva?" pravi prvi drugemu.
Drugi pa pravi: "Brez veze, sej vidiš, da je Celjan"

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če jul 10, 2003 11:55 am

Jst bi dal omejitev najmanj 90 in največ 160km/h na avtocesti. Med tema dvema vrednostima se da lepo vozit in tudi ustavit pravi čas. Se pravi če voziš 160 in nekdo pred tabo 90 se boš lahko ustavil na njegovo hitrost in ga počakal da prehiti in potem spet stisnil do 160km/h. za tiste, ki bi radi noreli bi pa lahko v vsakem večjem mestu naredili kaj podobnega, kot je mobikrog, pa naj se znorijo tam in naj ne delajo sranja po cestah.
Kdor pa nebi upošteval tega bi mu pa vzel izpit in bi jim dal pa še kazen 200k sit nabil - plačilo takoj na mestu, ali pa odvzem avtomobila, dokler ne plača(ni važno ali je peljal pod 90 ali pa nad 160). Tisti k ne morjo vozt najmanj 90 po avtocesti naj gredo pa po stranskih al pa naj plačajo kazen, al pa se naučijo vozit najmanj 90 ali več.
S tem bi se vse uredilo. Vsi bi enakomerno vozili, in ker bi se vsi vsaj malo trudili, da nebi plačali, bi tut manj gužve bilo. V amriki je omejitev 65 milj/h, pa imajo 8 pasovnico in vsi na vseh pasovih vozijo 65 mph, nobenga odstopanja ni, in tko imajo manj gužve, ker vsi vozijo enakomerno.

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Če jul 10, 2003 2:35 pm

osebno mislim da je za naše ceste dovolj 130 km/h. ob boljših cestah pa bi lahko bilo isto kot v Nemčiji!
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Če jul 10, 2003 3:16 pm

Osebno sem za brez omejitve (čeprav grem redko čez 170). Če maš pamet v glavi in znaš vozit, je čist vseen kolk pasov je. Če nekoga dohitevaš, pač zmanjšaš, če ni nobenga, potegneš. Če letiš mim treh kamijonov na voznem pasu, ki peljejo 80, mimo 240, si pač tele in iščeš nesrečo. Ampak ker je takih večina, naj kar ostane omejitev.

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell Če jul 10, 2003 4:11 pm

brez omejitev...edino... varnostna bi morala bit taka kot se zagre ( Nemcija Style)
V8 POWER

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

Napisal/-a Tomo Če jul 10, 2003 6:27 pm

Ja 130 km/h je slorda premal, res pa je da je kr dost divjakov na cesti, tut med njimi sem včasih jaz, apmak avtocesta je zato da končno hitrost zmeriš ko si kupiš npr. nov avto. Res pa je da se pride veliko hitreje na določeno mesto.

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Če jul 10, 2003 6:37 pm

Tomekk je napisal/-a:apmak avtocesta je zato da končno hitrost zmeriš

ZA TO JE DIRKALIŠČE!!! :evil: :x :x :x

ne pa da potem v časopisih beremo :mladenič pretiraval na avtocesti in zaradi neprilagojene hitrosti povzročil nesrečo, v kateri......
Hitrost se lahko varno (za ostale udeležence v prometu :!: ) izmeri le na dirkališču!! :x Pa ne da sam ne vozim čez omejitev ampak avtocesta ni prostor,kjer bi izmeril največjo hitrost svoje krste na kolesih!(po možnosti se proba okoli 4-ih ko je največ folka na cesti!)!
SlikaSlika

Uporabniški avatar
tejo
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a tejo Če jul 10, 2003 7:41 pm

Odvisno kateri avto testiraš, če gre za fička še ni problema, pri ferrariju pa... :lol:

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če jul 10, 2003 10:20 pm

UUUUU dobra tema. Tukaj imam pa veliko za povedat. :D

Pa pricnimo. Kot prvo 130 omejitev je CISTA beda. Pa ne da sem norec. Samo, se mi zdi beda ko se recimo peljes 180 in te policaji ustavijo ( k sreci se nisem imel te smole ) potem ti pa se nalozijo da si vozil nevarno in oh in sploh, skratka Slika. Ne vem kaj je narobe ce ima clovek avto kjer je potovalna hitrost 180, kjer se lepo potniki pogovarjajo in poslusajo radio. OK tisto vijuganje med avtomobili pri tej hitrosti. OK to pa je nevarno.

Glede prehitevanje po odstavnem pasu. Kdo je tukaj i****. Tisti ko je pred njim in se enostavno ne umakne, ceprav vidi da je voznik za njim hitrejsi. Ali tisti ko ga potem prehiti. :?: Eni tega enostavno ne dojamejo. Je bil na testu Volvo S60R pa pritisi en mega 2.0 mimo. Seveda so bili v trenutnu za njimu. Kaj ne bi bili z 300 konji in 400 njutni. Ampak ta lastnik ni dojel da so hitrejsi. Na odtsavni pas malo gasu pa je bila zgodba koncana.

Zakaj so nesrece na cesti. KER VOZNIKI NE UPORABLJAJO VZVRATNIH OGLEDAL. Res ne vem zakaj jih potem imajo. Ocitno bo treba za te idiote montirat dodatne luci spredaj. Pa povemo en primer. Avtocesta Ajdovscina -> Gorica. Kolega se peljeta nakar mimo njih prileti Passat karavan nekaj 100 metrov naprej pa avto kar na prehitevalni pas in pocasi mimo kamiona. Totalka je bila na obzorju ampak ocitno so zavore pri Passatu vzdrzale. Kolega se peljeta naprej in hoceta prehiteto to vozilo. Nakar spet to vozilo skoci ven, brezkakrsnega koli pogleda v ogledala. :shock: Rezultat = zenska za volanom. Potem pa zakaj totalke. Tudi meni se je zgodilo podobno. Letim proti Gorici in avto pred mano. Blendam, blendam, vidim da je pocetje brezveze skocim na odstavni pas se peljem mimo avtomobila potrobim potem pa vsi preseneceni v avtomobilu. Spredaj vem da sta bila moska, zadaj ne vem. Samo Slika

Maky res je dirkalisce za poiskusiti koliko ti avto pelje. Samo ali imamo mi v sloveniji recimo kaksna 4 kilometre ravnine da bi mi to lahko testirali. Mislim da ni nic narobe ce se od zacetka avtoceste iz morja proti LJ peljes na polno. Ko prides cez gric sledi DOOOOOLGAAA ravnina. Seveda ne takrat ko je na cesti 23 sleparjev, 12 avtobusov in 32 avtomobilov z prikolicami. :wink:

TITan kot sem ze prej omenil. Pac ta i**** je srecal se vecjega idiota ki ni dojel da je od njega hitrejsi. Slika

Shatzy ne ne bos ga ubou. Pac bos moral bremzat. Nic novega.

Pa poglejmo primer kasnega merca S klasa. Se tam tudi ves ne da se peljes 200.Sem sel iz LJ pa je rekel kolega pa se dejmo enkrat za spremembo peljat 130. Uffff... :?

Stavek nemskega ministra glede omejitve v nemciji je bil zelo lep. Mislim da je bil ta sestavek napisan tudi tukaj. Ce kdo ve kje bi to bilo ali pa ce ga je kje kdo zasledil pa naj ga pripne.

Sam sem mnenja da je omejitev 130 beda. Koliko bi morala biti je pa spet dvorezen mec. Ne vem. Kolikor ti avto pac omogoca, da se bos pred idioti varno ustavil.

To zna biti vroca debata. Samo ne prevec da se ne bo zaklenila, ker je resnicno skoda, ker je tema dobra. Slika
Zadnjič spremenil X-Hair, dne Pe jul 11, 2003 12:38 am, skupaj popravljeno 1 krat.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
tejo
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a tejo Pe jul 11, 2003 12:20 am

130 je glih primerno, k skor vsi avti tolk vlečejo

140 isto

150 recimo da bi tud šlo

če povišamo na 160 potem bodo že problemi pri mestnih mašinah k je to že končna hitrost avta, noben normalen pa avta ne bo tišu skoz do konca, potem bi pa spet vozniki hudih mašin zgublal živce, k bi kdo prehitevu tovornjak z nižjo hitrostjo od dovoljene...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov