Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Ameriška vojska uničila Lamborghinija LM002

Napisal/-a ice Ne mar 25, 2007 1:43 am

Jih še kdo sovraži?

Članek: http://index.hr/xmag/clanak.aspx?id=342460
:evil:
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne mar 25, 2007 1:55 am

Am. vojaki niso uničili samo Lambota, ampak tudi Udayevega Ferrari-ja 550! Poleg nekaj deset tisoč civilov :x :!:

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

še Lamborghini LM002, ki so ga Ameri uporabili za vaje z razstrelivom

Slika
Slika
Slika
Slika Slika
Slika

Še usoda nekaterih ostalih avtov iz Udayeve garaže (skupno je imel 1200 avtov):

Diablo in F 348

Slika

2 X nn

Slika

Slika

Chevrolet cabriolet iz 30-ih let

Slika

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Ne mar 25, 2007 6:47 am

@ice: uničenje avtomobila je še najmanj, zaradi česar je možno sovražiti vojsko, nenazadnje je kup pločevine nemogoče primerjati z enim samim, še tako bednim življenjem.
a seveda imaš prav - zame je ob umoru prvega otroka sovraštvo do njih (in vseh drugih vojska) postalo nepreklicno in dokončno.
Seveda pa z dodatnim, namernim uničevanjem kulturnih dobrin (in ta avto je nenazadnje bil del naše kulture) pokažejo samo še toliko večjo stopnjo primitivnosti, podobno kot v primeru namernega sesutja mostarskega mostu itd...
lp pilgrim

Uporabniški avatar
andrej86
Stalni uporabnik

Kraj: Tam kjer klepajo renaultovi ventili

Napisal/-a andrej86 Ne mar 25, 2007 8:30 am

groza in strah,bedaki konji in no :? rci

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Ne mar 25, 2007 2:02 pm

Malce preveč posplošujete. Vsaka okupacijska vojska, pa naj se trudi biti še tako simpatična, postane podivjana, ko naleti na odpor. Veliko večje opice pa so Iračani sami, ki pobijajo vse okoli sebe, svoje, njihove, ženske, otroke, znanstvenike, samo da dokazujejo svoj ego. Vprašajte Karmen Švegl, ko pridejo Američani na ulico, pridejo nanjo tudi civilisti, ko Američani oddidejo, se vsi poskrijejo. Zato Bushev plan poslati več vojakov sploh ni napčen.

Američani so že trikrat rešili Evropo pred zlom in niso izgubljali stotisočev svojih ljudi samo zaradi dobička, kot hoče prikazati cela truma evro naivnežev.

In od vseh imperijev v zgodovini je ameriški daleč najbolj prijazen.

Tudi jaz jih ne maram, ker avtomatsko ne maram velesil, ampak treba je pogledati še drugo plat.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne mar 25, 2007 2:10 pm

fak pa jst bi tega busha ustrelu ce bi se enkrat u slo prsu.

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Ne mar 25, 2007 2:20 pm

abbe je napisal/-a:fak pa jst bi tega busha ustrelu ce bi se enkrat u slo prsu.

ne bi ti uspelo ker bi ga jz še pred tabo!
gassssssssssssssssss

8AK
Novinec

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a 8AK Ne mar 25, 2007 2:31 pm

Američani so že trikrat rešili Evropo pred zlom in niso izgubljali stotisočev svojih ljudi samo zaradi dobička, kot hoče prikazati cela truma evro naivnežev.

Niti slučajno se ne strinjam ne s prvo ne z drugo trditvijo! 3x? Kdaj po tvoje?
Predvidevam da misliš 1., 2. in hladno vojno :)
WWI: Austro-nemški imperializem se mi ne zdi nič boljši/slabši od francoskega, britanskega, ruskega in italijanskega, tako da bi bilo popolnoma vseeno, ko bi zmagal v vojni. Poleg tega so bili eni izmed krivcev, da so skoraj polovico Kranjske zasedli makaronarji ( op. hvala polk. Švabiću in njegovim "vojakom" :-P )
WWII: So pomagali pri uničenju fašizma, vendar je (po mojem mnenju) največje breme padlo na ZSSR in ostale slovane (govorim za Evropo). Brez "naših" velikanskih žrtev bi Evropa (p)ostala fašistična.
Hladna vojna: Hmm stvar političnega prepričanja. Sam nikakor ne smatram Amerikance za "rešitelje" ali "branitelje" "svobodne" Evrope. Imam jih za okupatorsko, imperialistično golazen :P Prav tako sem proti stalinističnemu nasilju. Sem tudi mnenja da je "naš" Titej vodil pravo politiko, politiko "miru".

Noben imperij se še ni izkazal za prijaznega, še posebej ne ameriški. Za primer poglej kakšne svinjarije so delali po latinski ameriki in Afriki :x Takšnih metod se ne bi sramovala ne GESTAPO in ne NKVD.
Slika

Slika

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Ne mar 25, 2007 3:45 pm

Jaz se po večini strinjam z Joiem, majo svoje glupe "izpade" (uničevanje avtov v tem primeru) ampak sem dosti raje da so oni velesila kot pa kaki irak... nevem zakaj tu nekateri pravite kaj bi .... ko pa se vas niso niti dotaknili za razliko kaj bi kdo drug delal.
Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Ne mar 25, 2007 3:51 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:In od vseh imperijev v zgodovini je ameriški daleč najbolj prijazen.

Ti si raje potegni film "the ground truth" iz torrent spy, da boš slišal iz ust teh US vojakov kako pa kaj je tam dol; verjamem da bo to zate REAL EYE OPENER ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Ne mar 25, 2007 3:51 pm

Res je, da smo Slovani prenesli največje breme pri zlomu nacionalsocializma, a sami tega ne bi mogli izvesti, poleg tega pa bi Varšavski pakt najbrž segal do Atlantika če ne bi bilo Angloameričanov.

Da se niti slučajno ne strinjaš z mojimi trditvami kaže na tvojo odločno indoktriniranost.

In Američani niso imperialistična golazen, ampak so potomci Evropejcev, tudi Slovencev, ki so dosegli status velesile in sedaj dominirajo novemu in staremu svetu. Ko so se bojevali v Evropi v 1. in 2. sv. vojni, so se bojevali deloma tudi za svojo stvar. Amerika je civilizacijsko, zgodovinsko in etnično gledano zgolj podaljšek Evrope. Meni to ni všeč, ampak jih imam raje kot Nemce, Ruse, kaj šele islamiste.

Mislim da to ni stvar politične prepričanosti, ampak osebne premišljenosti.

Uporabniški avatar
TomazK
Novinec

Kraj: Radomlje

Napisal/-a TomazK Ne mar 25, 2007 3:56 pm

Kjer so surovine in denar za njihovo ekonomijo tja grejo... za ostalo se jim j..e.

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Ne mar 25, 2007 4:01 pm

so pa pravi norčki :noro ,a nimajo druzga dela :?: :P
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
ArminLegenda
Stalni uporabnik

Napisal/-a ArminLegenda Ne mar 25, 2007 4:07 pm

Poglejte si slike ameriških vojakov, kaj so delal v Abu Graibu (men se zdi da se tako napiše), pa bo večina jasnega

Uporabniški avatar
ArminLegenda
Stalni uporabnik

Napisal/-a ArminLegenda Ne mar 25, 2007 4:10 pm

Poglejte si slike ameriških vojakov, kaj so delal v Abu Graibu (men se zdi da se tako napiše), pa bo večina jasnega

EDIT: evo še en link k sm ga na brzino poisku
http://www.rotten.com/library/crime/prison/abu-ghraib/

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Ne mar 25, 2007 4:15 pm

Brez skrbi - nekaj tornadov po ameriki, tako kot vsako leto, in še kakšna poplava - pa jim ne bo več šlo tako na smeh :D
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

8AK
Novinec

Napisal/-a 8AK Ne mar 25, 2007 4:27 pm

Amerika je civilizacijsko, zgodovinsko in etnično gledano zgolj podaljšek Evrope.

Pomoje je ravno v tem problem :)

Da se niti slučajno ne strinjaš z mojimi trditvami kaže na tvojo odločno indoktriniranost.

Hehe sem pač "levi" (tako in drugače :P), rusofil in panslavist. Vsekakor stojim za svojimi pogledi . Le-te poskušam oblikovati po meni znanih/dostopnih virih, ki jih kolikor se pač da (sem mnenja da je vsak po svoje "obarvan") kritično predelam. Ampak svojih pogledov nikomur ne vsiljujem niti ne zamerim drugače mislečim. :D
Jebiga 100 ljudi 100 čudi :)
Slika

Slika

rini
Novinec

Napisal/-a rini Ne mar 25, 2007 4:36 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Malce preveč posplošujete. Vsaka okupacijska vojska, pa naj se trudi biti še tako simpatična, postane podivjana, ko naleti na odpor. Veliko večje opice pa so Iračani sami, ki pobijajo vse okoli sebe, svoje, njihove, ženske, otroke, znanstvenike, samo da dokazujejo svoj ego. Vprašajte Karmen Švegl, ko pridejo Američani na ulico, pridejo nanjo tudi civilisti, ko Američani oddidejo, se vsi poskrijejo. Zato Bushev plan poslati več vojakov sploh ni napčen.

Tudi jaz jih ne maram, ker avtomatsko ne maram velesil, ampak treba je pogledati še drugo plat.

Lepo Amerika pomaga EU. Od kar ni več Sadama na oblasti, so se dosedaj neprehodne meje v državi po desetletjih odprle. Evropa ima na tisoče novih pribežnikov, ki prej niso mogli iz države. Amerika niti enega, ker sama odlično poskrbi za svoje zunanje meje. Še na meji z Mehiko gradi obrambni zid, pika na i pa bo raketni ščit.

Sadam je svoje ljudstvo vodil s trdo roko, ker je le tako lahko skrbel za relativni mir v državi. Da je to res, se pokaže sedaj, ko je ta uvožena demokracija brez učinka. Za demokracijo mora biti narod zrel, torej jo ne moreš na silo uvajati v necivilizirano okolje. Že naši romi imajo podobne probleme, zato še pošten človek včasih pomisli, naj takemu romu, ki kar naprej krade, raje odrežejo roko.

Zanimive pa so posledice te nove "demokracije"...

8AK
Novinec

Napisal/-a 8AK Ne mar 25, 2007 5:01 pm

Hja saddam je sigurno delal hude piz**rije s kurdi, in zatiral ambicije šiitov, kaj so delali z disidenti tudi vemo, ampak je pa ogromno storil na področju zdravstva, kulture (predvsem pismenosti), infrastrukture in reda. Ne pozabit da je bil UNESCOv nagrajenec!
Američani so pa vsekakor pokazali koliko dajo na zgoraj omenjene stvari (red, kultura, zdravstvo, infrastruktura). Še sedaj mi ne gre v glavo kako so lahko američani hladnokrvno opazovali ropanje muzejskih zbirk, katerih vrednost je nepreceljiva na svetovni ravni! :roll: Da o uporabi mezopotamskih arheoloških ostankov kot skladišč za strelivo niti ne govorim :x
Slika

Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov