Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

7 dni star Clio pregriženi kabli

Napisal/-a reber Sr apr 04, 2007 7:40 am

Soseda me je ravnokar klicala da ima nov avto komaj en teden, pa da so se ji prižgale ene lučke in gre na servis. Tam ugotovijo, da so eni kabli pri mašini pregriženi in to poizolirajo z izolir trakom. Na servisu so našli stopinje od neke živalice, predvidevajo da je bila kuna. Soseda ima avto v garaži ... na servisu pa trdijo, da se je to zgodilo pri njej doma. Ker je avto nov, ali je možno, da bi se to zgodilo nekje na skladišču, še preden je bil avto kupljen. Menda se je že zgodilo, v okolici Novega Mesta, da je bil nov avto seveda Clio, s pregriženimi kabli.

Kaj storiti, soseda je zahtevala drug avto ali pa nove kable. Sicer obstaja možnost da bi pri nas na Bledu bila kakšna kuna, ampak kako je prišla v zaklenjeno garažo, ki je res garaža kot se šika, pa mi ni jasno.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Sr apr 04, 2007 7:46 am

Pri nas na dolenjskem nimamo kun.... ampak samo medvede.
:P .

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Sr apr 04, 2007 7:48 am

Joj, če je samo to , se pa res ne splača. Naj zahteva nov kabl. Tisti ki je pregrižen.
V primeru da ne dajo pa naj vsaj 50% oni krijejo, če že trdijo, da je to blo pr stranki...
Pač težko je to zdaj dokazat kje se je to zgodilo. Dejstvo pa je, da če bi se to zgodilo pri njih, bi že ob vžigu novega avtomobila gorele lučke. Tako so se pa začele prižigati pri stranki... In drugo dejstvo je, da se je pa to zgodilo glih njej. Prej bi reku, da je bla kaka podgana. Ne vem kaj bi kuna imela za delat pr mašini. A je bla tolk lačna..
Pomoje pa tist bogi kabl res ne stane tolk, da bi se zdaj pa splačalo kregat.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr apr 04, 2007 7:51 am

Kune, mačke, miši in podgane pridejo ponoči v topel avto ob toplo mašino in velikokrat pregriznejo razo kablovje, še večkrat pa pridejo pod kak jermen.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr apr 04, 2007 7:52 am

A je normalno da zaradi nekaj kablov se zahteva nov avto? Ce bo izolir trak dolgorocno drzal, pol je resen problem, sicer pa naj zamenjajo kable..
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Sr apr 04, 2007 7:59 am

No evo . Še en dokaz, ki trdi, da se je zgodilo pri stranki... Živali pridejo k mašini, ker je topla in se pač grejejo. Saj v avtohiši se ne vozijo z avtom okol do delovne temperature. Avto sam tolk vžgejo, da ga prestavijo kam in ugasnejo. Pomoje...

Ma za kable se je brezveze neki . Naj bo vesela da ni kaj drugega. Bi pa priporočal, da naj zamenja kable na svoje stroške, če že oni ne bojo krili, ker izolir trak bo sčasoma popustil. Še posebej, če bo velik vlage in temperaturnih sprememb zraven in to...

Pa še to. V svoji garaži pa naj nastavi mišjo past, pa bo lahko vedela kje se je to zgodilo...
Zadnjič spremenil AM, dne Sr apr 04, 2007 8:01 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber Sr apr 04, 2007 8:01 am

Ne, normalno ni, da zaradi tega zahteva nov avto, ampak je vsa panična, ker je pač popolnoma nov avto. No, zadeva je taka, da je menda že od novega avta bilo nekaj nenormalno, da je avto cukal, sedaj prejšnje dni, ko je bil dež, pa je verjetno začelo kaj prebijat in so se prižgale lučke za mašino in servo volan. Lahko da je bilo že prej kaj zgriženo, pa se pač ni pokazalo, ker je bilo suho vreme.
Kable si bom kasneje ogledal, bom šel do tja in ocenil nastalo škodo, ker soditi bo besedah neke ženske, ki se ne spozna na avte ... in je še panična za povrh.

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Sr apr 04, 2007 8:05 am

No če je avto cukal, potem bi lahko bilo v avtohiši ... Samo ne vem no. Bote že rešili zadevo. S paniko ne boste nič rešili. Z lepo besedo se da tudi lepo zadevo porihtat. Če pa paničari, potem si pa tak predstavljam zadevo, ko iz muhe slona delajo. Vsaj nekateri !!!

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Sr apr 04, 2007 8:22 am

pa jest tega ne bom nikol razumel, folk kupi popolnoma nov avto, avto cuka in namesto da bi se tist trenutek zapeljal nazaj na servis fuknl enmu kluce v glavo se vozijo toliko casa dokler vse skupaj ne crkne pol pa zatrjujejo kako je bilo v bistvu ze od vsega zacetka nekaj "nenormalno" pa ne vem kva se. kr neki skratka...

groznik
Nov uporabnik

Kraj: Šmarje-Sap

Napisal/-a groznik Sr apr 04, 2007 8:30 am

ko je moj brt kupil clio-ta je isto blo, kabli pregriženi.(avto nov). vedndar ko je on pripeljal domov avto je pregledal mašino in je vidu tudi krvav jermen.sigurno so mel kkšno podgano al pa kej tazga v avto hiši...
on se je p**** pa je dubu nove kable pa še zastonj servis čez 1 leto.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr apr 04, 2007 8:31 am

v 8 dneh lahko zahtevaš drug avto
al kak je že zakon??

trafo66

Napisal/-a trafo66 Sr apr 04, 2007 8:40 am

jebeš servis ki se trese za en kabel. še zahtevati bi morali na servisu mehaniki da ga zamenjajo in ne poflikajo, ker je lahko zaradi tega kaj drugega tudi narobe. da so pravi bi ga zamenjali zastonj. meni so na fiatu marsikdaj zamenjali zadevo ki ni bila tovarna kriva ampak jaz ,verjetno zaradi poslovne etike.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr apr 04, 2007 9:17 am

Jah, sej verjetno avto ni bil 7 dni v garaži, lahko se je to zgodilo kjerkoli v teh 7ih dneh. Da bi pa zaradi tega zahtevala nov avto, se mi zdi pa milo rečeno neumno...res pa je tudi smešno da servis ne časti novega kabla, glede na to da je en teden nazaj pri njih kupila NOV avto :roll:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Sr apr 04, 2007 9:56 am

Slide je napisal/-a:res pa je tudi smešno da servis ne časti novega kabla, glede na to da je en teden nazaj pri njih kupila NOV avto :roll:

To je pa tudi res !!!

Uporabniški avatar
ddean1
Novinec

Napisal/-a ddean1 Sr apr 04, 2007 10:01 am

Tud meni je avto ''crknil'' (prižgale rumene luči na armaturki) ko sem ga pripeljal iz trgovine domov. Peljem nazaj kjer mi v treh dneh popravijo napako. Šlo se je pa za neke unicene kable okoli airbaga. Rec čuden občutek ko moraš avto z 5km pustiti na servisu zaradi napake.
Šlo se je pa za CLIO III 1,2

lp
Bodi prijazen-vsakdo, ki ga srečaš, bije težak boj.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr apr 04, 2007 1:10 pm

jah pr servisih je tko oz. pri prodajalcih, naredili bodo vse da samo kupiš avto tud rekl ti bojo pa vi ste VSE MOGOČNI KRALJ samo da kupiš avto in ko ga kupiš in ko avto odpelješ ven si samo "bivša stranka"......

glede teh kablov je vse možno, kar me nebi čudilo da se dogaja ker pri tako masovni proizvodnji lahko pride do napak še posebi pri tistih ki so montirali te kable,lahko da je proizvajalec imel napako na kablu pa jo je spregledal....napake so človeški faktor.....po drugi strani možno da je nekje v 7 dneh nekje avto bil zunaj garaže kar je nekatera žival to izkoristila....recimo od fotra kolega je predkratkim imel lepo presenečenje v avtu....ko ga je prižgal je mačko ubil saj je ta bila zravn motorja in je rep in del nje posrkal v ventilator in...posledice: pucanje motorja od krvi itd....v glavnem ene živali izkoristijo toploto motorja za ogrevanje še posebi zdej ko so temperature nizke in zravn kej pohrustajo kak kabel ali dva.....

najboljš da pred nakupom avta pri prodajalcu začnemo avta raztavljat in gledat morebitne napake, sej zato ima garancijo ne? če je nov avto naj ji stvar zamenjajo FOR FREE!

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber Sr apr 04, 2007 1:15 pm

Napako sem videl, poštukani kabli in poviti s črnim iso trakom. Slikal nisem, ker nisem imel s sabo aparata, meni se ni zdelo nič posebnega, edino pri enem konektorju je žička malo nacefrana, kar pa sploh ni v redu, ker se bo to s časom odlomilo, oksidiralo, tako da bi bilo treba nov kabel. Hm, nov kabel, ali kablovje, koliko vezic potem ne bodo privezali nazaj, je pa spet novo vprašanje.
Soseda je avto peljala na servis reklamirala delo, ga pustila tam in ... bomo videli kaj bo rešila. Jaz sem ji predlagal naj samo dobi potrdilo in natančno poročilo, da so kable poštukali oni, da bo v primeru napake in uveljavljanja garancije ona krita, da to ni poštukal kar nekdo ...

Aja, pri nas v okolici še nihče ni imel primera s pregriženimi kabli ali pa kakšno živalico v mašini.

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Sr apr 04, 2007 4:59 pm

Nima se kej bunit na servisu, ker ne more nič dokazat.

Uporabniški avatar
W_Golf
Novinec

Napisal/-a W_Golf Sr apr 04, 2007 5:51 pm

Strokovnjak je napisal/-a:Nima se kej bunit na servisu, ker ne more nič dokazat.

Butasta izjava...

Mimogrede VSE je odvisno od avtohiše la zamenja zastonj al morš plačat.

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower Sr apr 04, 2007 6:04 pm

Nov avto tesko da bo dobila bi pa lahko dobila vsaj nove kable ugled servisa pa tud avto so ji prodal ze zarad tega bi loh to nardil, ko pa kupuješ ti pa še rdečo preprogo dajo ko kupiš ti pa hrbet obrnejo tko rečeno sam odvisno pa tudi od prodajalca oz. servisa.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 28 gostov