Debate, ki niso vezane na ostala področja...

spela
Nov uporabnik

Honda civic - na pomoč

Napisal/-a spela Sr jul 16, 2003 6:38 pm

Tako, zdaj pa se obračam še na tale forum. Po vsem denarju, ki sem ga že dala za popravilo avta (pa še vedno ni nič bolje!), mi dejansko ne ostane več kaj drugega, ko da še tukaj povprašam.

Imam 12 let staro hondo civic 1.6i, ki jo tare naslednje. Ko je motor hladen, vžge brez problemov in se tudi normalno odziva pri vožnji. Bolj ko se segreva, težje je avto spet vžgati, še huje je pa to, da se motor ob dodajanju plina ne odziva, pedal je dobesedno »gluh«, mrtev. Pač pritisneš, vendar se motor ne odziva. Pri vožnji vročega avta (sori, ne znam uporabljat bolj strokovnih izrazov) je potrebno vedno držati vrtljaje nad 2500 (obratov) in ko stopim s pedala za plin, moram za nadaljevanje vožnje (med vožnjo, jebelacesta :( …) večkrat močno pritisniti na plin, da mi vrag ne crkne.

Lepo prosim, če se tukaj gor nahaja kdo, ki se mu vsaj malo svita, v čem je štos, naj mi napiše svojo teorijo.

Pa še to: če kdo pozna kogarkoli (NE uradne servise, ker nimam keša!), ki se spozna in popravlja honde ter je zanesljiv, naj mi to po možnosti napiše, ker nimam več idej, na koga naj se obrnem.

Najlepša hvala za pomoč & lp

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a D.J. Sr jul 16, 2003 6:51 pm

Si povprašala na www.honda-si.net? Bo najboljši naslov za to.

:oops:
Zadnjič spremenil D.J., dne Sr jul 16, 2003 10:22 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Izognite se nerazumnim kaznim za prehitro vožnjo - www.radardetektor.si

Uporabniški avatar
.::GTR::.
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a .::GTR::. Sr jul 16, 2003 6:56 pm

D.J. je napisal/-a:Si [u]povprašu[u/] na www.honda-si.net? Bo najboljši naslov za to.

oseba ki sprašuje za nasvet je ženskega spola ;) :vc

spela
Nov uporabnik

Napisal/-a spela Sr jul 16, 2003 6:57 pm

Obema hvala. Bom pa res še tam poskusila, saj nimam več kaj dost izgubiti. Drugače bom pa avto kar v Savo zapeljala... :(

čau

mare23
Stalni uporabnik

Kraj: Koper, Izola

Napisal/-a mare23 Sr jul 16, 2003 7:16 pm

Poiskusi odklopit akumulator (obe klemi) za 10 minut. Ponavadi deluje!!!

spela
Nov uporabnik

Napisal/-a spela Sr jul 16, 2003 7:22 pm

Ej, mare23, za koliko ćasa potem to deluje? In v čem je "catch"??

lp & thanks

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr jul 16, 2003 8:54 pm

Slika
SlikaSlika

Johnny
Novinec

Napisal/-a Johnny Sr jul 16, 2003 9:04 pm

kva a misliš da je cinkšpula
Slika

Uporabniški avatar
povzek
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a povzek Sr jul 16, 2003 9:42 pm

Ja kot prvo Dharma, s kje si (zarad servisov)?
Pa vrjetn je res problem pr akomulatorju! Od kdaj pa maš te probleme? A je možn de si kej nouga prklopla, pa de maš zato probleme?

Uporabniški avatar
blue
Novinec

Kraj: Cjele

Napisal/-a blue Sr jul 16, 2003 10:31 pm

Jst sem mel enkrat podoben problem-sam dvomim da je to to.Pri men je šlo za to da mi je šel v falus avtomatski zaug in ko je bil mrzel je delal lepo pol pa ko je bil vroč ga ni hotl izklopit in ga je ful moril in zalival-poglej svečke,če so fejst zalite/črne-če maš kirga naj ti dol odšraufa zaug,če bo kej bolš.Lahk pa je problem tud cinšpula...Sej to so stvari ki jih vsak fušar skor zna zrihtat-sam če si res bla tuk na servisih... ne vem,no.Iz kje si?

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell Če jul 17, 2003 5:14 am

no men je popolnoma enako delal.. sm su do tipak obvlada einspritze in fergazerje... naredil generalko ( 8k sit) obe membrani menjal.... in to je blo to !
zdej dela k nov !
V8 POWER

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din Če jul 17, 2003 5:51 am

:?
Zadnjič spremenil din, dne Ne jul 20, 2003 6:47 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
roby
Novinec

Napisal/-a roby Če jul 17, 2003 6:32 am

Pozanimaj se kako ti dela motorček za uravnavanje
"štanggasa"(ne vem za strokovno besedo), ker mam
skor čist iste probleme.
Zna pa bit kokr tolk draga zadeva (okoli 35k novo),
probaj dobit kaj rablenega.
lp Roby

Galantfrik
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Honda civic - na pomoč

Napisal/-a Galantfrik Če jul 17, 2003 7:13 am

Dharma je napisal/-a:Tako, zdaj pa se obračam še na tale forum. Po vsem denarju, ki sem ga že dala za popravilo avta (pa še vedno ni nič bolje!), mi dejansko ne ostane več kaj drugega, ko da še tukaj povprašam.
Imam 12 let staro hondo civic 1.6i, ki jo tare naslednje. Ko je motor hladen, vžge brez problemov in se tudi normalno odziva pri vožnji. Bolj ko se segreva, težje je avto spet vžgati, še huje je pa to, da se motor ob dodajanju plina ne odziva, pedal je dobesedno »gluh«, mrtev. Pač pritisneš, vendar se motor ne odziva. Pri vožnji vročega avta (sori, ne znam uporabljat bolj strokovnih izrazov) je potrebno vedno držati vrtljaje nad 2500 (obratov) in ko stopim s pedala za plin, moram za nadaljevanje vožnje (med vožnjo, jebelacesta :( …) večkrat močno pritisniti na plin, da mi vrag ne crkne.
Lepo prosim, če se tukaj gor nahaja kdo, ki se mu vsaj malo svita, v čem je štos, naj mi napiše svojo teorijo.
Pa še to: če kdo pozna kogarkoli (NE uradne servise, ker nimam keša!), ki se spozna in popravlja honde ter je zanesljiv, naj mi to po možnosti napiše, ker nimam več idej, na koga naj se obrnem.
Najlepša hvala za pomoč & lp

Pojdi do Remota...
To je daleč največji stručko za Honde pri nas, že 12 let šraufa samo Honde. Delavnico ima na Fužinah v LJ, cifre nimam, sem pa siguren, da ti bojo na http://www.honda-si.net fantje najbolje pomagal...

Srečno! :wink:

Pa dobrodošla sem :P
Slika

Uporabniški avatar
Slater
Novinec

Napisal/-a Slater Pe jul 18, 2003 6:08 am

Na sovoznikovi strani daj stran tapeto - tepih. Spodaj boš videla eno železno ploščo, na njej pa lučko. Daj kontakt, počakaj da lučka zablinka, napo pa opazuj če bo še blinkala. Če bo, pomeni da je nekje napaka. Doma imam tabelo v kateri pogledaš kaj je napaka določenega zaporedja vtripanja lučke. Bom pripel, drugače a je ta tabelica tudi na Honda CLub strani - forum.
Slika

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell Pe jul 18, 2003 6:51 am

VTEC je napisal/-a:Na sovoznikovi strani daj stran tapeto - tepih. Spodaj boš videla eno železno ploščo, na njej pa lučko. Daj kontakt, počakaj da lučka zablinka, napo pa opazuj če bo še blinkala. Če bo, pomeni da je nekje napaka. Doma imam tabelo v kateri pogledaš kaj je napaka določenega zaporedja vtripanja lučke. Bom pripel, drugače a je ta tabelica tudi na Honda CLub strani - forum.

hehe
pri WV mor na vag-com prklopt :)
ocitno so honde spredaj :)
V8 POWER

spela
Nov uporabnik

Napisal/-a spela Pe jul 18, 2003 6:02 pm

VTEC, a si tolk dober pa mi napišeš link do tiste tabelce? Me res zanima, kako ta zadeva deluje...

Aja, držite pesti, zdaj bi moral avto delat, ker smo menjali še počeno kapo razdelilnika.

lp

Uporabniški avatar
.::GTR::.
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a .::GTR::. Ne jul 20, 2003 4:54 pm

Dharma je napisal/-a:VTEC, a si tolk dober pa mi napišeš link do tiste tabelce? Me res zanima, kako ta zadeva deluje...

Aja, držite pesti, zdaj bi moral avto delat, ker smo menjali še počeno kapo razdelilnika.

lp

:shock: kokr sm jest razumu... radelilna kapa je bla počena poj se vam je pa čudn zdel da cuka :shock: :lol:

zdej bo poj skor 99% delal če ste menjal, lahk je pa še kej druzga...

Uporabniški avatar
babyM
Novinec

Napisal/-a babyM Ne jul 20, 2003 6:12 pm

Sicer nimam nasveta kako to odpravit, ker se je men dogajal isto. Pa ker noben ni mogu tega odpravit, sem hondico enostavno prodala. Sem pa slisala da to pogosta napaka na teh letnikih. Upam, da bos ti lahko uredila zadevo kot treba.
Ko ne moreš pomagat pa nagajaj, važno je sodelovati ;)

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Po jul 21, 2003 7:36 pm

Pa kaj je zdaj to. Pa je ne HONDA. :P :P :P
SlikaSlika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov