Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
{Grega}
Novinec

Pred rdečo v ler ali v prvi prestavi?

Napisal/-a {Grega} Ne maj 06, 2007 10:35 pm

Do sedaj sem vedno pri čakanju ob rdeči luči držal sklopko in imel ročico v prvi prestavi. Enkrat pa se z menoj pelje en mehanik, ki to opazi in mi reče, da to precej škoduje avtu in da naj lepo dajem v ler.
Zdaj sem se navadil dajati v ler, sem pa včasih ko kak star ata, malo se zamisliš, na semaforju je že zelena, jaz pa šele presatvljam ...

Kaj storite kadar ste pred rdečo, na cestninski postaji itd. - date v ler ali držite sklopko & imate v prvi prestavi?

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Ne maj 06, 2007 10:38 pm

sklopka pa prva
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

JustMuC
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a JustMuC Ne maj 06, 2007 10:45 pm

Jaz dam vedno v ler, če vidim kdaj se je prižgala rdeča, ker pač približno vem koliko dolg je interval (v mojem kraju seveda), tako da sem pred zeleno lučjo že v pripravljenosti (v 1 prestavi). Če pa ne vidim, sem pa verjetno v koloni in čakam kako vozniki pred mano (zelo) počasi speljujejo (večina), tako da grem lahko pred prestavljanjem še na čaj...! Offtopic ampak tako pač je...! :?

LP

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Ne maj 06, 2007 10:47 pm

V ler dam vedno kadar stojim,pa tudi za 10 sekund.
Brezveze potisni ležaj gonit :)

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Ne maj 06, 2007 10:48 pm

vedno ler....

glih predn se przge zelena pa v prvo....
Slika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne maj 06, 2007 10:49 pm

Ler. Če je ravno je to dost, drgač pa mal ročne dodam.
V čem je pa fora na sklopki stat pa v brzini met če si pri miru ?
V prvo daš ko se za pešce rdeča pržge in pol lepo spelješ pr zeleni.

Najbolj mi gre na jetra ko v temi stojiš v koloni na semaforju in ti vsi na bremzi stojijo in ti buta tretja štop lampa direkt v glavo. Ej budalo zakaj maš pa ročno ?
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

JustMuC
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a JustMuC Ne maj 06, 2007 11:00 pm

Najbolj mi gre na jetra ko v temi stojiš v koloni na semaforju in ti vsi na bremzi stojijo in ti buta tretja štop lampa direkt v glavo. Ej budalo zakaj maš pa ročno ?[/quote]

Vsak ima pač svojo navado. Jaz ročno uporabljam le takrat, ko avto parkiram na klancu oz. moram speljat res v strm hrib. Da bi pa na križišču uporabljal ročno se pa še spomnim ne..!
P.S. Če boš kdaj stal za mano, mi odpusti blešč tretje zavorne luči! :) :P :)

LP

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Ne maj 06, 2007 11:05 pm

ler ;) kr se mi ne da držat kuplunge :P hehe drgače pa bojda tud dost bolše za potisni ležaj, vsaj tko sm slišu ne me zdj napadit če ni res :P
Citroen C5 2.0 hdi Break :P

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne maj 06, 2007 11:06 pm

če glih pridm na rdečo potem dam v ler in čakam in ko se ugasne semafor za prehod za pešče dam v prvo...drgač pa odvisn kokr kdaj

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Ne maj 06, 2007 11:09 pm

Vedno v leru pred rdečo na semaforju.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

roki125
Novinec

Napisal/-a roki125 Ne maj 06, 2007 11:10 pm

ler, škoda potisnega ležaja...

Uporabniški avatar
Lenuh007
Novinec

Kraj: Vukojebina - v kraju kjer se parijo volkovi

Napisal/-a Lenuh007 Ne maj 06, 2007 11:22 pm

adis je napisal/-a:če glih pridm na rdečo potem dam v ler in čakam in ko se ugasne semafor za prehod za pešče dam v prvo...drgač pa odvisn kokr kdaj

2x :D
LP Lenuh007
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
TooOldVehicle
Novinec

Napisal/-a TooOldVehicle Ne maj 06, 2007 11:33 pm

Jz sm zato, da dajo na vse semaforje odštevalce časa do prižiga zelene luči, s tem bi poskrbel za marsikaj, gost in netekoč promet prov škodita gospodarstvu, naravi, živcem, in zato mislim, da bi mu mogl v državnem proračunu mal več soldov nament, sam to je spet klatenje slame u prazno, kajne? drgač pa glede sklopke ali lera, navijam za sklopko pa čeprav trpi p*****a, promet mora bit tekoč in pika.

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Ne maj 06, 2007 11:35 pm

Ler, tudi pri automatiku (selespeed). Škoda potisnega ležaja in brezveze tišati z nogo pri ročnem. Speljem pa čisto isto hitro kot če bi imel v prvi in se s tem ne dela prav nič gužve, samo spremljati je potrebno semafor.

Uporabniški avatar
Lenuh007
Novinec

Kraj: Vukojebina - v kraju kjer se parijo volkovi

Napisal/-a Lenuh007 Ne maj 06, 2007 11:47 pm

TooOldVehicle je napisal/-a:Jz sm zato, da dajo na vse semaforje odštevalce časa do prižiga zelene luči, s tem bi poskrbel za marsikaj, gost in netekoč promet prov škodita gospodarstvu, naravi, živcem, in zato mislim, da bi mu mogl v državnem proračunu mal več soldov nament, sam to je spet klatenje slame u prazno, kajne? drgač pa glede sklopke ali lera, navijam za sklopko pa čeprav trpi p*****a, promet mora bit tekoč in pika.

Ko si ze omenil semaforje...
Prej.... v tistih casih :) ko je zelena se utripala.
Primer: Zelena je svetila. Ko je zacel utripat, si tocno vedel, da bo nekajkrat pomezikniknila. Ce si bil blizo, si pohodil, ce ne se nisi niti obremenjeval. Italijani imajo tak nacin kot ga imamo sedaj mi, ze veliko casa. In primorci, ki smo lahko tudi veckrat tedensko sli cez mejo smo to poznali. In vsem je bil (takratni) slovenski nacin bolj pri srcu.
In kaj smo opazili? Krsitev voznje skozi rumeno in rdeco pri nas ni bilo, cez mejo pa po spisku.

Ocitno so nasi "ta glavni pri koritu" v tem spoznali trzno niso za polnjenje proracuna.
Ni kaj... Patrie niso zastonj. :evil:
LP Lenuh007
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
TooOldVehicle
Novinec

Napisal/-a TooOldVehicle Ne maj 06, 2007 11:48 pm

Sm pa tud zato, da se vsakega voznika starejšega od 65 let, pošlje na kratko predavanje o "Sodobni vožnji" kjer se ga seznani z podatki o prometu ko je on opravljal izpit in današnjimi podatki, kjer bo uvidel da je danes na cesti za 60% več avtomobilov, katerim se mudi 120% bolj kot voznikom leta 1957 (pač enim je to treba pojasnt), ter se mu pokaže vse te varjante "vključevanje na avtocesto pri 60 km/h" in da danes ne more biti miren promet, temveč tekoč in učinkovit, poleg tega kratek fizični pregled (refleksi, vid,..) , če bi to dvoje porihtala ta naša vlada, bi naredil že ogromno

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Ne maj 06, 2007 11:53 pm

Če ravno pripeljem na rdečo, ler. Če vidim, da se bo kmalu prižgala zelena, pa počakam na sklopki.

Sicer, kolikor se jaz spomnem avtošole, te učijo da moraš stat na sklopki? Kolegica mi je nekaj mutila, da če daš v ler pred komisijo zna bit problem, samo ta ženska itak bluzi na veliko...
Slika

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Ne maj 06, 2007 11:59 pm

Samotar je napisal/-a:Ler. Če je ravno je to dost, drgač pa mal ročne dodam.
V čem je pa fora na sklopki stat pa v brzini met če si pri miru ?
V prvo daš ko se za pešce rdeča pržge in pol lepo spelješ pr zeleni.

Najbolj mi gre na jetra ko v temi stojiš v koloni na semaforju in ti vsi na bremzi stojijo in ti buta tretja štop lampa direkt v glavo. Ej budalo zakaj maš pa ročno ?

vidiš, jst pa glih obratno razmišljam. stojimo pred semaforijem, spredaj pa nek sanjač, v leru in še ročno ma.. seveda se zave zelene takrat ko sveti že par sekund, nato pa treba prestavljat v prvo, ročno spuščat in zelena že skor mine.. potem pa se po možnosti odloči, da danes bi mel pa minimalno porabo in speljuje do tistih 50 kmh ravno do naslednjega semaforja.

lp
Slika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po maj 07, 2007 12:10 am

Verjetno si spregledal zadnjo poved prvga odstavka. :D

In še to me zanima; kako ti veš, ko takole stojiš za mano v križišču, v kateri prestavi imam in ali imam zategnjeno ročno ali ne. :D
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer Po maj 07, 2007 12:29 am

hmm..če povem po resnici...sploh še pred semaforjem nism bil...hehe :lol: :lol: :lol: :? ...ampak...moja navada je da pač v ler dam...nwm zakaj...sam ročno pa sam takrat če je kdo za mano....mislem....to bom delal potem ko bom imel izpit...da se ne bo kdo opekel ob moje stavke :P

aja...kako je pa pravilno sploh???....tega pa ni nobeden povedal....ali je to stvar posameznika?...mislim..glede avtošole pa teh scen?
Rally is not for fun, rally is for LIFE!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov